0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОМОЩ-БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА
« -: Февруари 12, 2009, 14:28:14 pm »
Здравейте. Току що се регистрирах при вас и вече имам въпрос!
Миналата седмица бях на гинеколог и ми откриха бактериална вагиноза. Лекарката ми каза , че ми комбинира хапчета, които да започна да ги пия от първия ден на мензиса, и също така от края на мензиса ще си слагам вагинални свещички. С такова нещо се сблъсквам за първи път и честно казано като чух диагнозата веднага я попитах дали моичкия може да ми е лепнал нещо :x :D :oops:.
Та тя не ми каза дали да се пазим докато трае лечението. От около 1 година бебеправим, но без успех.
Моля ви , който се е сблъсквал с такова чудо да ми даде повече инфо.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: ПОМОЩ-БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2009, 15:16:37 pm »
Здравей аз съм имала бактериална вагиноза и се лекувахме и двамата с мъжа ми иначе ти ще се излекуваш а той пак ще ти я лепне.Добре е да нямате контакти по време на лечението а и след това докато не се останови че вече я няма инфекцията.Може да правите секс с презерватив.Успех
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2009, 15:18:21 pm »
За тази болест може да прочетеш повече тук
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=17&id=539&option=com_content&task=view
По принцип мъжете са по-често само преносители, но това не изклщчва възможността и приятелят ти да трябва да се лекува.След като мине лечението може да продължите бебеправенето.Успех  :D
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2009, 15:23:57 pm »
Благодаря ви и на двете. :P :P
А тогава защо доки каза , че аз ще пия само лекарства? Него дори не го изпраща на преглед. Това означава , че аз ще си се лекувам , а той пак ще ми я лепне. Офффффффффф.
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2009, 15:29:19 pm »
много странно наистина, как може само ти да се лекуваш, когато сте заразени и двамата-в този случай твоето лечение се обезсмисля
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2009, 15:45:29 pm »
много странно наистина, как може само ти да се лекуваш, когато сте заразени и двамата-в този случай твоето лечение се обезсмисля

незнам и аз. Затова мисля да се консултирам с друг лекар.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2009, 18:56:54 pm »
Доколкото знам при всички полово-предавани инфекции трябва да се лекуват и двамата (когато имаш постоянен партньор-разбирасе).Както ти е казала  baubaux той вероятно е само преносител,но ако не се лекува отново ще ти ги предаде тези бактерий.
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2009, 10:26:31 am »
Аз имам същата диагноза, бактериална вагиноза, причинена от бактерия Гарднера, или нещо подобно. Имам изписани промивки и свещи, както и антибиотик. Нищо не каза мяжа ми дали трябва и той да се лекува, но за тези бактерия четох, че се появява при 50% от жените, при някои се развива, при други не, при  някои отшумява без лечение. Още не съм почнала лечението, защото чакам да ми дойде след някой и друг ден- 1-2. Започвам лечението веднага след мензиса..
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2009, 05:33:07 am »
Благодаря ви и на двете. :P :P
А тогава защо доки каза , че аз ще пия само лекарства? Него дори не го изпраща на преглед. Това означава , че аз ще си се лекувам , а той пак ще ми я лепне. Офффффффффф.
Бактериалната вагиноза се причинява от объркан баланс на бактериалната флора във влагалището т.е. бактерии, които и иначе си ги има там ( ама в малки количества) са взели връх и са в повече от нормалното съотношение. В статията, която са дало по-горе пише за Гарднела, но и други бактерии могат да го причинят. Не знам кое е точно при теб. Не е изяснено точно от какво се причинява , но се смята, че примерно употреба на вагинални душове може да доведе до това.
Не се притенявай- правилно ти е казала лекарката.  Мъжете не се лекуват, защото няма от какво - той няма дисбалас, от какво да го лекуват? Пак повтарям -това са бактерии, които нормално  си ги има там.

Боби

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2009, 11:20:14 am »
Добре е да не правите секс докато се лекуваш! Не е страшно и най-вероятно това е гарднерела.
« Отговор #10 -: Март 06, 2009, 07:55:12 am »
Така , аз да се отчета. Днес ми е 4 ден от вагиналните хапченца. :oops: Но искам да попитам нещо- през първите два дни сутрин имах леко бледо-розово зацапване. Това нормално ли е? :( Вече го няма , но аз да попитам. Иначе като страничен ефект е само запекът. :x
« Отговор #11 -: Януари 09, 2010, 21:39:29 pm »
И при мен излезе,че имам бактериална вагиноза,(и хламидия)лечението ми е Доксициклин с Фасижин и еднократно Микомакс.
Въпроса ми е  това достачно ли,не е ли нужно и глобули да слагам за бактериална вагиноза?
http:
« Отговор #12 -: Януари 13, 2010, 15:56:32 pm »
Ако жената има БВ, то само тя се лекува. Нейната половинка не трябва да се лекува, тъй като той не може да прихване тези бактерии. По принцип това не са гъбички. Заболяването се дължи на дисбаланс на бактериите във влагалището. При бактериална вагиноза лактобацилителипсват или количеството им е значително намалено. Така че твоята половинка няма как да се зарази от това. Хубаво е той да използва антибаткериален сапун преди и след полово сношение. Така риска да ти ги пренесе обратно е минимален. Обикновенно се лекуват с антибиотик от 3-7 дни. Няма нищо страшно в тази диагноза.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...