И добавям , може би е добре с предимство да бъдат двойки с два и повече опита за тяхна сметка.
да, хлъзгава е темата, и то доста. и всеки гледа от своята камбанария
причините една двойка да има само 1 неуспешен опит може да са няколко (ако не съм съвсем изчерпателна, допълнете ме):
- хората просто са нямали финансова възможност да направят повече опити
- поради липса на информация (живеят в малък град, попаднали са на кофти лекари и т.н.) са започнали едва наскоро АРТ процедури
- заедно са от една-две години и до сега са имали време да направят само един опит
това за мен са обективни причини, и изтъкването на два и повече опита като предимство според мен ще е вече дискриминация към групите по-горе
Най-вярното решение ще вземе Дарителя.
Относно дискриминацията , не мисля ,че това е точната дума , говоря за
предимство.
Колкото повече опити има една двойка , толкова по-дълъг път е изминала и толкова по-малко биологично време й остава.
Вече има фонд , който инвестира държавни пари и в този ред на мисли поставя ограничения.По вероятно е те да важат за двойки с повече опити.
Относно аргумента за липса на финансова възможност след първия опит, това категорично би могло да важи и за хора след втори , трети и т.н.опити.
С други думи , ако държавата ще се грижи за една група от нас , ще бъде уместно даренията да покриват останалата част от нуждаещите се.
Така ще се допълват взаимно.
Това са ми аргументите.