0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Гласувах за 3-та опция
*
гласувах трета опция.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Гласувах за трета опция.
Двуомях се между 2 и 3 опция, но после реших "да е доказано за ин витро", защото има доста случаи, след направена процедура, жени да забраменяват по ест. начин.Наистина това е рядко, но все пак се случва.Така или иначе, щом си доказано за ин витро, средствата ще бъдат дадени, по един или друг начин.
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 11:14:25 am от ketti »
*
И аз гласувах за трета опция.На 36 години съм и се подготвям за своя четвърти опит на ЕЦ.
И аз се двоумях между 2 и 3, и бих гласувала и за двете, но гласувах за 3, защото когато след една и повече процедури ин витро ти се налага следваща, не само, че имаш доказана нужда от това, но и си вложил свои средства, а не си стигнал до желания резултат. Тогава чувстваш, че още само 1 крачка до целта е нужна, а нямаш възможности за кредити и не можеш да я направиш.
*
Много е хлъзгава темата и много много се притеснявам да пиша в нея.
Но ще ви обясня защо гласувах за втора опция.
Много е трудно за някои семейства да съберат дори за първи опит парите, защото не са малко. Но представете си колко е трудно, когато си ги събрал с хиляди зора, с кредит, с лишения и опита се окаже неуспешен. Затова съм за предимство за тези момичета, които вече имат неуспешни процедури...
Благодарности за фирмата и нейното ръководство!
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 11:20:23 am от cygnus »
*
Аз гласувах за трета, но и аз се двоумях между втора и трета.
Гласувах с третата опция. Подкрепям мненията, опитите да са повече от един и семейството да е финансирало поне 2 само. Наистина е хубаво всички да са равнопоставени и да тръгват от една позиция, но когато опитите са 3, 4, 5 .... вече е непосилно да се справяш финансово сам.

Поздравления за фирмата- дарител. Работят за една много благородна кауза. Дано има повече такива инициативи.
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
Гласувах за втора опция.След 2 опита ИКСИ,финансирани изцяло от нас(сумата достигна 18 000лв),при напредналата ми възраст и мед.показатели,заради които не мога да се надявам на помощ от Фонда,най-вероятно занапред ще кандидатствам в такива програми.
Обнадеждаващо е,че все още има добри и благородни хора!
*
 На първо четене , клоня към опция 2.
Съгласна съм с мнението, че трябва да участват само семейства, финансирали сами лечението си.
Но има и много семейства, които заради критериите на Фонда, няма да могат да разчитат на  финансиране от държавата, нека се обърне внимание и на тях.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
След дълги размисли гласувах за трета опция и в момента се чувствам малко гузна.
         Equally Destructive
*
Гласувах за втора опция(но и аз съм съгласна с Black_rose,че 2 и 3 би трябвало да се слеят)

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
...Много е трудно за някои семейства да съберат дори за първи опит парите, защото не са малко. Но представете си колко е трудно, когато си ги събрал с хиляди зора, с кредит, с лишения и опита се окаже неуспешен. Затова съм за предимство за тези момичета, които вече имат неуспешни процедури...

Ето за това иде реч.Това е причината да гласувам твърдо за втора опция,съжалявам ако съм обидила някого.
Гласувах за втората опция.
 Знам, че е трудно да се съберат пари и за 1 опит, но е много по-трудно, когато имаш зад гърба си 6 инсеминации, 4 ИКСИ-та, трансфер на замразени ембриони и купища скъпи изследвания. Имаме 2 кредита, трети няма да ни отпуснат.  А вече съм на 35. Затова смятам, че двойки с неуспешни процедури, финансирани от тях, трябва да са с предимство.
Благодаря на фирмата, която ще помогне да се родят още дечица!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Адмирации за фирмата- дарител!
Гласувах с опция 2. И ми звучи разумно предложеното от Литето.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Гласувах с опция 2 смятам,че така е редно.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Бих гласувала за частично финансиране на повече двойки.
Например 50% финансиране на 40 двойки или дори 25% на 80 двойки. Така е сигурно, че само тези, които имат нужда ще кандадидатстват, защото ще им се наложи да платят 75% от процедурата.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Много е хлъзгава темата и много много се притеснявам да пиша в нея.
Но ще ви обясня защо гласувах за втора опция.
Много е трудно за някои семейства да съберат дори за първи опит парите, защото не са малко. Но представете си колко е трудно, когато си ги събрал с хиляди зора, с кредит, с лишения и опита се окаже неуспешен. Затова съм за предимство за тези момичета, които вече имат неуспешни процедури...
Благодарности за фирмата и нейното ръководство!

и аз така гласувах и съм напълно съгласна с горното твърдение. минавам за 4-ти път през това.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Гласувах за втора опция!!! Адмирации за инициативата на тази фирма!!!

*
И добавям , може би е добре с предимство да бъдат двойки с два и повече опита за тяхна сметка.

да, хлъзгава е темата, и то доста. и всеки гледа от своята камбанария
причините една двойка да има само 1 неуспешен опит може да са няколко (ако не съм съвсем изчерпателна, допълнете ме):
- хората просто са нямали финансова възможност да направят повече опити
- поради липса на информация (живеят в малък град, попаднали са на кофти лекари и т.н.) са започнали едва наскоро АРТ процедури
- заедно са от една-две години и до сега са имали време да направят само един опит

това за мен са обективни причини, и изтъкването на два и повече опита като предимство според мен ще е вече дискриминация към групите по-горе

ако въпросната фирма иска да си спести времето за преглеждане на кандидатите, може да посочи допълнителен критерий - някой от изброените в чл. 26 от проекта за Правилник на фонда. Все пак който плаща, той избира музиката