0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
хормонални изследвания
« -: Март 09, 2006, 21:33:55 pm »
Бихте ли коментирали моите изследвания - правени са на трети ден.Какво ще кажете за графиките ми?
LH - 5,48 /2,4-12,6/
FSH - 4,49 /3,5 - 12,5/
естрадиол - 59,48 /12,5 - 166/
тестостерон - 2,25 /0,55-2,9/ ! - много ме притеснява!

Много Ви благодаря!
хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Март 09, 2006, 21:44:13 pm »
Сара, хормоните ти са прекрасни - всичко е в норма. Тестостерона е близо до горната граница, но е в норма, споко  :D
*
хормонални изследвания
« Отговор #2 -: Март 09, 2006, 22:17:54 pm »
Много ти благодаря! Много се бях притеснила! :oops:
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
хормонални изследвания
« Отговор #3 -: Март 10, 2006, 09:15:09 am »
Сара,хормоните ти са в норма.Няма за какво да се безпокоиш.

хормонални изследвания
« Отговор #4 -: Март 10, 2006, 10:11:46 am »
Сара, екстра си :D
Благодаря ти, Бени!

хормонални изследвания
« Отговор #5 -: Март 10, 2006, 15:55:35 pm »
И моето скромно мнение е, че всичко е наред. Нали всичко е в референтни стойности :?:  :!: Само може да се радваш и смело напред! :goodluck:
хормонални изследвания
« Отговор #6 -: Март 15, 2006, 18:14:15 pm »
Тъй като и аз ще пиша за хормонални изследвания, рекох си да не отврям нова тема -
та днес ходих в Кандиларов и току що си видях резултатите /това е 13-ти ден от МЦ/
LH - 9.65 /14.0-95.6/
FSH - 6.67 /4.7-21.5/
E2 - 40.58 /66.1-411.0/

На третия ден всички тези хормони + пролактин ми бяха в реф. граници, сега защо са така?
When you wake up and don't see the Sun,
You are dead or you are the SUN!
хормонални изследвания
« Отговор #7 -: Март 16, 2006, 09:39:33 am »
Сигурна ли си, че това са референтните стойности за точната фаза от цикъла ти. Защото този 13-ти ден е много спорен, може да е фоликулярна фаза, може и овулаторна?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

хормонални изследвания
« Отговор #8 -: Март 16, 2006, 10:10:15 am »
Ами аз съм сигурна, защото ги преписах от резултатите и пак ги сверих.
Нищо не мога да разбера, значииииииииии  :cry:
*
хормонални изследвания
« Отговор #9 -: Март 16, 2006, 10:23:10 am »
Цитат на: maximiliana
Тъй като и аз ще пиша за хормонални изследвания, рекох си да не отврям нова тема -
та днес ходих в Кандиларов и току що си видях резултатите /това е 13-ти ден от МЦ/
LH - 9.65 /14.0-95.6/
FSH - 6.67 /4.7-21.5/
E2 - 40.58 /66.1-411.0/

На третия ден всички тези хормони + пролактин ми бяха в реф. граници, сега защо са така?

Следила ли си овулация с УЗИ?
На 13ти ден, би трябвало да ти наближава овулацията (ако я има) и се очаква Е2 да е доста по-висок (200-300) , ако има зряла качествена яйцеклетка. Това че Е2 е нисък може би значи че още не е узряла яйцеклетката, съответно и ЛХ-то е ниско (по-скоро си във фоликилярна фаза, а не в овулаторна). ЛХ се пробва да нарасне..... ама е още доста далеч от пика, който всъщност предщества овулацията.

Колко ти е дълъг обичайно цикъла?
И засичала ли си овулация с други методи?
Пролактин мерила ли си?

Това че хормоните са ти наред на 3ти ден е чудесно и не се притеснявай чак толкова....
Трябва да разбереш дали аджеба имаш овулация.... може би е по-късно. При по-дълъг цикъл е нормално да е към 17-18-19 ден например... Така че ако е такъв случая хормоните ти са добре.

Е2 е хубаво да се премери колко е стойността, след като на УЗИ се види че има доминантен фоликул и той е малко пред спукване. Т.е. естрадиола се мери 1-2преди овулацията. Така премерен на 13ти ден... на мен поне не ми е ясно каква точно информация ще даде, след като си го мерила и на 3ти ден и бил ок. Доктора ти защо ти е казал да изследваш Е2 точно на 13ти ден...? И кажи за пролактина как е?
Бих те посъветвала тия дни да направиш и някоко УЗИта та да видиш каква точно е картинката. Така ще разбереш дали образуваш фоликули, има ли доминантен, и кога настъпва овулацията. Ако засечеш овулация - хубаво би било на 7ми ден след нея да пуснеш изследване за прогестерон.

п.п. видях че си писала че пролактина ти е в норма. Значи би трябвало да има овулация, може би е по-късно.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

хормонални изследвания
« Отговор #10 -: Март 16, 2006, 11:01:51 am »
Какво въобхе цели изследването на ФСХ на 13-ти ден 8O

Е2 и ЛХ се изследват предовулаторно - като се види доминантен фоликул към 17-18мм примерно.
Благодаря ти, Бени!

хормонални изследвания
« Отговор #11 -: Март 16, 2006, 11:33:22 am »
Цитат на: FreshBreeze
Какво въобхе цели изследването на ФСХ на 13-ти ден 8O

Ми, да се види как пада  :roll:
И според мен няма много смисъл в тези изследвания. За фоликулярна фаза са, ясно. ама какво от това  :roll:
хормонални изследвания
« Отговор #12 -: Март 16, 2006, 11:50:46 am »
Цикъла ми е 30 - 35 дни сега. Овулация, според БТ и церквилна слуз съм засичала на 16-17 ден. А защо на 13-ден ми казаха и аз незнам. Трябваше на 12-14 и аз реших да е посредата.
За съжаление сега нямам възможност да отида на УЗИ  :cry: , но ще следя старателно всички признаци и 7 дена след овулацията ще ида за изследване на пргостерон, да видим тогава какво ще се покаже.
Все пак донякъде ме успокоихте, благодаря  :wink:

P.S. :crossfingers: на ЛЕВСКИ тази вечер!
хормонални изследвания
« Отговор #13 -: Март 16, 2006, 11:55:14 am »
P.S. :crossfingers: на ЛЕВСКИ тази вечер!

Съгласна!!!

При кой доктор ходиш? Много странни изследвания назначава. Че и спермограми в Кандиларов...
хормонални изследвания
« Отговор #14 -: Март 16, 2006, 12:00:06 pm »
д-р Филипов - Майчин Дом, но съм ходила само веднъж досега. След изследванията трябва пак, но вече взех да се чудя дали пак при него да отида. За спермограма той ни прати при д-р Станиславски в МД, но след като четох тук се отказах и от там.

:crossfingers: на ЛЕВСКИ довечера
*
хормонални изследвания
« Отговор #15 -: Март 16, 2006, 12:31:36 pm »
За спермограма той ни прати при д-р Станиславски в МД, но след като четох тук се отказах и от там.

УФФФФ,
Абе защо всички препращат към Станиславов в МД за спермограми.
До колкото знам д-р Филипов прави добри опрерации (лапароскопии) ако не се лъжа....ама не знам дали е най-добрия избор за фоликуметрии и лечение на стерлитет.
Би трябвало да знае че щом имаш по-дълъг цикъл, се очаква ову по-късно.......а не да се назначава изследване на 12-14 ден, щото така пише по книгите........Трябва индивидуален подход.....Насочи се към някоя от клиниките по АРТ. Там ще получиш нужния подход.......хората имат опит точно с това........

Недоумявам просто защо Препращат към Станиславов....и си мисля, че явно Хич НЕ ЗНАЯТ какви са изискванията и критериите за да се направи 1 ДОСТОВЕРНА спермограма.
Мен лично доц.Кременски от МД ни е пращал за спермограма долу при Станиславов.
На въпроса ми..."Ние сме правили преди на друго място,..не може ли да донесем пак от там".  ...........Правена е в клиника, от ембриолог, с морфология по Крюгер.
Опитах тактично да отклоня правенето пак в МД....
Отговара беше: "Те колегите долу от толкова години правят.. Знаят си работата."

Разбира се не направих.... вече имах 1 от МД.... която ми загуби 3 години в търсене на неизяснеия ми стерлитет... пък той се оказа в лошата морфология......

Убедена съм 99.99% че тези дето препоръчват МД, ако ги попиташ на кое друго място се правят спермограми - не знаят.
Едно си баба знае.......едно си баба бае.......Знаят си МД и там си пращат... щот сигурно там за 1ви път в БГ са започнали да се правят спермограмите...........................
............... В Музея по история на техниката.......трябва да има експонат.... как едно време са се правели спермограмите..........

МНого дълго стана.........ама в тоя ред на мисли.........си мислех...че сигурно трябва Мели да подготви една статия, предназначена за лекари-гинеколози.......ЗА ТОВА КАКВИ СА СВЕТОВНИТЕ СТАНДАРТИ ЗА ПРАВЕНЕ НА СПЕРМОГРАМА. и например да им се изпрати по имелите....Ей, така ... просто информативно.....
Явно е, че и лекарите имат нужда от ограмотяване... (да ме извиняват, ама е така, и те са хора... и не могат да следят във всички области, какво ново в медицината)
Така пациентките ще получават адекватни съвети, кое къде да се изследва.... А, не ние тук в клуба като развален грамофон да повтаряме.... НЕ в МД за спермограма.....НЕ в МД за спермограма.....Не в лаборатория за спермограма......Направете с Крюгер.........

Максимиляна, извинявай за разводняването....
Но сама виждаш, че всеки лекар си е специалист в точно определена област, където се е специализирал....
За това ти се насочи на там.... където хората са се специализирали в лечение на стерлитет.

ПОжелавам ти скоро да намериш ТВОЯ лекар.
И разбира се... бързо да се похвалиш с хубави новини. :D

хормонални изследвания
« Отговор #16 -: Март 16, 2006, 13:09:08 pm »
Благодаря ти, и аз пожелавам щастлив резултат на всички!
А това с лекаря, колкото по чета имам чувството че толкова по се обърквам... :roll:

:crossfingers: на ЛЕВСКИ довечера
хормонални изследвания
« Отговор #17 -: Март 16, 2006, 13:48:55 pm »
Цитат на: Rommi
Убедена съм 99.99% че тези дето препоръчват МД, ако ги попиташ на кое друго място се правят спермограми - не знаят.

Напротив, има още едно място, което се препоръчва - Цибалаб!!! Там ни прати една нефроложка (отделен е въпроса, че ни насочи и към уролога Славов с диагноза хипоспермия 8O ).

Лекарите просто не искат да признаят, че не разбират от спермограми...
*

Tonita

хормонални изследвания
« Отговор #18 -: Март 16, 2006, 15:53:26 pm »
Момичета, кажете нещо и за моите хормони. Пуснах тема в "опитите", ама май тук трябваше :oops:
Ето ги, 4 ден, Cibalab:

Prolactin 226.36 - IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH 8.97 - IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 11.84 - IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 508.78 - pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
*
хормонални изследвания
« Отговор #19 -: Март 16, 2006, 15:53:53 pm »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: Rommi

Напротив, има още едно място, което се препоръчва - Цибалаб!!! Там ни прати една нефроложка (отделен е въпроса, че ни насочи и към уролога Славов с диагноза хипоспермия 8O ).

Лекарите просто не искат да признаят, че не разбират от спермограми...

Та, като каза за Цибалаб....

АБсолютно съм съгласна. Пропуснах го това място...
Да така е: Пращат Или МД или Цибалаб...
Мен лично лекар занимаващ се със стерлите ме е пращал в ЦИБАЛАБ.
Миналата година правих инсе в 1АГ. И преди инсето ми поискаха спермограма и ме пратиха в Цибалаб... Що нерви изхабих тогава от резултата... някои от по-старите членове сигурно си спомнят...
Ужас ..5% подвижни и 95% нормална морфология...
Глупости на търкалета....
Нашта морфология е 8%.

Ама друга ми беше идеята.
Предсавяте ли си какво инсе са ми направили в 1АГ, в отделението по стерлитет, щом не правят ТАМ спермограмите, ами ме пратиха в ЦИБАЛАБ. Просто нямам думи.  Разбира се че не исках, щото знаех че няма да са верни... ама тогава като така ми каза доктора... и аз .. слушам и изпълнявам....
Чувах че единствената обработка там била да се сложат опашатите в хранителна среда за инвитро. Нищо друго.
Разбира се - преориентирах се веднага....

П.п. Темата е за хормонални изследвания, пък аз за спермограми говоря...и малко изместих нещата. Знам че има друг подфорум за това....ама просто не се сдържам вече като прочета че някой лекар препраща в МД или Цибалаб...........