За спермограма той ни прати при д-р Станиславски в МД, но след като четох тук се отказах и от там.
УФФФФ,
Абе защо всички препращат към Станиславов в МД за спермограми.
До колкото знам д-р Филипов прави добри опрерации (лапароскопии) ако не се лъжа....ама не знам дали е най-добрия избор за фоликуметрии и лечение на стерлитет.
Би трябвало да знае че щом имаш по-дълъг цикъл, се очаква ову по-късно.......а не да се назначава изследване на 12-14 ден, щото така пише по книгите........Трябва индивидуален подход.....Насочи се към някоя от клиниките по АРТ. Там ще получиш нужния подход.......хората имат опит точно с това........
Недоумявам просто защо Препращат към Станиславов....и си мисля, че явно Хич НЕ ЗНАЯТ какви са изискванията и критериите за да се направи 1 ДОСТОВЕРНА спермограма.
Мен лично доц.Кременски от МД ни е пращал за спермограма долу при Станиславов.
На въпроса ми..."Ние сме правили преди на друго място,..не може ли да донесем пак от там". ...........Правена е в клиника, от ембриолог, с морфология по Крюгер.
Опитах тактично да отклоня правенето пак в МД....
Отговара беше: "Те колегите долу от толкова години правят.. Знаят си работата."
Разбира се не направих.... вече имах 1 от МД.... която ми загуби 3 години в търсене на неизяснеия ми стерлитет... пък той се оказа в лошата морфология......
Убедена съм 99.99% че тези дето препоръчват МД, ако ги попиташ на кое друго място се правят спермограми - не знаят.
Едно си баба знае.......едно си баба бае.......Знаят си МД и там си пращат... щот сигурно там за 1ви път в БГ са започнали да се правят спермограмите...........................
............... В Музея по история на техниката.......трябва да има експонат.... как едно време са се правели спермограмите..........
МНого дълго стана.........ама в тоя ред на мисли.........си мислех...че сигурно трябва Мели да подготви една статия,
предназначена за лекари-гинеколози.......ЗА ТОВА КАКВИ СА СВЕТОВНИТЕ СТАНДАРТИ ЗА ПРАВЕНЕ НА СПЕРМОГРАМА. и например да им се изпрати по имелите....Ей, така ... просто информативно.....
Явно е, че и лекарите имат нужда от ограмотяване... (да ме извиняват, ама е така, и те са хора... и не могат да следят във всички области, какво ново в медицината)
Така пациентките ще получават адекватни съвети, кое къде да се изследва.... А, не ние тук в клуба като развален грамофон да повтаряме.... НЕ в МД за спермограма.....НЕ в МД за спермограма.....Не в лаборатория за спермограма......Направете с Крюгер.........
Максимиляна, извинявай за разводняването....
Но сама виждаш, че всеки лекар си е специалист в точно определена област, където се е специализирал....
За това ти се насочи на там.... където хората са се специализирали в лечение на стерлитет.
ПОжелавам ти скоро да намериш ТВОЯ лекар.
И разбира се... бързо да се похвалиш с хубави новини.