0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #60 -: Март 11, 2006, 09:50:20 am »
Лалинка, късмет  :balk_21:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #61 -: Март 11, 2006, 10:24:09 am »
Хайде да се включа и аз по темата.
След злощастно лутане за направление за хормонални изследвания накрая отидох платих си 120лв. и си ги направих. Оказа се обаче, че имам повишен Пролактин и LH. Сега един месец ще пия Диане 35 и Достинекс. През това време ще подам документите и ще чакам отговор от касата. Всъщност сега като се замисля изследванията, които подавам в НЗОК, трябва да са с показатели в нормата - някой знае ли дали е така? Затова може би ще изчакам да изпия хапчетата и пак ще си направя изсладвания, които да подам в касата.
Обаче пък тогава вече кръвните ми изследвания ще бъдат на повече от месец, ще трябва ли да си правя нови?
Въобще този кръг с изследванията е омагьосан и като че ли доста безсмислен. Правиш веднъж изследвания - само за касата - когато те одобрят и трябва да започнеш процедурата вече е минало доста време и тези изследвания са невалидни...
Ако някой е имал подобни проблеми, моля да сподели опита си!
Успех на всички момичета, много усмивки и сбъднати желания :lol: !
P.S.
Имаше въпрос къде се прави изследване за HIV - аз го направих в Цибалаб, имах направление от GP, но пък в тази лаборатория не правят това изследване по каса, струва 13.70лв.
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #62 -: Март 11, 2006, 11:47:26 am »
Да се включа и аз. В момента чакам отговор от касата и след това почвам инвитро! Успех на всички и дано скоро се похвалим с най-хубавата новина!!! :)
ХИВ
« Отговор #63 -: Март 11, 2006, 12:02:27 pm »
В ХЕИ би трябвало да го правят безплатно.
*
« Отговор #64 -: Март 11, 2006, 12:18:57 pm »
Аз в понеделник ще ходя в ХЕИ и ще докладвам дали е безплатно наистина. Имам брошура, в която се казва, че изследвания за СПИН, Хепатити В и С и сифилис (което май е точно Васерман) са безплатни и анонимни.
« Отговор #65 -: Март 11, 2006, 12:52:42 pm »
Цитат на: TA
Аз в понеделник ще ходя в ХЕИ и ще докладвам дали е безплатно наистина. Имам брошура, в която се казва, че изследвания за СПИН, Хепатити В и С и сифилис (което май е точно Васерман) са безплатни и анонимни.

ТА, само СИПН и сифилис са безплатни и анонимни. А анонимно изследване не ти върши работа... Накрая ти дават изследване, на което пише № еди кой си - негатив.
*
« Отговор #66 -: Март 11, 2006, 13:54:38 pm »
А няма ли възможност да се издаде и поименен документ?
« Отговор #67 -: Март 11, 2006, 16:30:49 pm »
Цитат на: TA
А няма ли възможност да се издаде и поименен документ?

Ако си платиш изследването - да. Но ако е анонимното и безплатно - няма начин. Поне в София, в ХЕИ-то е така.
*
« Отговор #68 -: Март 11, 2006, 18:40:41 pm »
трета неуспешна инсеминация   :balk_146:
това окончателно ме запрати в най-тъмната част на Сатурновата дупка :BangHead:
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #69 -: Март 11, 2006, 19:05:18 pm »
Майски, съжалявам  :cry:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #70 -: Март 11, 2006, 20:14:14 pm »
Maiski,  :cry: . А какъв беше проблемът при вас?
*
« Отговор #71 -: Март 11, 2006, 20:48:26 pm »
ами да  ти кажа Лали, не знам...неизяснен стерилитет...вече повече от 3 години се мъчим, минах през 1000 изследвания, хормоните са ок, тръбите - също (доказано с лапаро), има овулация, спермограмата на съпруга не е блестяща, но последните няколко пъти, когато правихме инсеминациите, док каза, че е добра...затова направихме сега в началото на март тест за спермоантитела, антиовариални антитела и фосфолипидни антитела при д-р Генов в "света софия"...но те излизат чак след месец и се чудя да ги изчакам ли, или да правя 4та инсеминация  :?:  дали има смисъл да се "тъпча" с този Клостилбегит, ако има антитела....
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #72 -: Март 11, 2006, 22:09:08 pm »
Лали късмет! Азги спуках на втори цикъл, а на първи и стояха цели пет и доста се бях отчаяла.

Майски, съжалявам за неуспеха! Горе главата! И аз съм правила доста инсета със спермограма ставаща за инсе, но уви... Интересно, че моите имунологични ще станат за една седмица, та се чудя дали са пуснати правилните, щом за твоите се чака месец. Успех при следващия опит! Дано при вас се получи!
« Отговор #73 -: Март 11, 2006, 22:24:02 pm »
cambozola, много ти благодаря за отговора, отивам направо там пък да видим какво ще стане. Дано да не ме разкарват много и да успея бързо да ги подам. А рецептурната книжка може ли да се завери от личния лекар или трябва също в РЗОК? А можете ли да ми кажете от къде да си купя такава книжка - питах на няколко места, но нямат, а и нямам голяма възможност да излизам от работа :(  

Maiski, много съжалявам за неуспешната инсеминация - стискам палци и на теб и на Lali следващата да е успешна!

*
« Отговор #74 -: Март 11, 2006, 22:39:31 pm »
Рецептурната книжка се заверява първо при ли1ния лкар и после в касата. Прочетох, че в касата някой момичета са я заверили с подаването на документите. Рецептурни книжки има в по-големите аптеки. Не знам къде работиш, но има в аптеката на Раковска (между Славейков и Патриарха), на ъгловата аптека срещу църквата Света Неделя. Дано съм ти била полезна. Успех!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #75 -: Март 12, 2006, 09:37:15 am »
Майски, само с клостил ли те стимулираха и трите пъти? Ако - да, мисля, че трябва да го сминиш. На колко сте години?
« Отговор #76 -: Март 12, 2006, 11:43:01 am »
Цитат на: misi
Обаче пък тогава вече кръвните ми изследвания ще бъдат на повече от месец, ще трябва ли да си правя нови?
Въобще този кръг с изследванията е омагьосан и като че ли доста безсмислен. Правиш веднъж изследвания - само за касата - когато те одобрят и трябва да започнеш процедурата вече е минало доста време и тези изследвания са невалидни...
.

Misi, относно изследванията за касата един месец не е фатален и според мен няма да се наложи да правиш нови. Разбира се това ще уточниш с доктора, който ти подготвя документите за касата.
А относно изследванията по време на инвитро процедурата ще правиш хормонални изследвания поне 3-4 пъти - нали трябва да се следи как се развива стимулацията не може да се използват стари резултати  :wink: Уточни с доктора си точно какви изследвания влизат в цената на процедурата за да не се изненадаш неприятно.

Късмет!
На старта
« Отговор #77 -: Март 12, 2006, 11:43:03 am »
Ами хайде, включвам се и аз в пролетната група. Събрахме всички изследвания - хидросалпингс двоен при мен, момчето е наред. Остана само да излекуваме някакви коки, рецептурна книжка да купя и заверя и... с Бога напред.

Пожелавам на всички скоро да се отчетем в анкетата за успешни Арт-ове :-)!
Re: На старта
« Отговор #78 -: Март 12, 2006, 12:07:09 pm »
Цитат на: coookie
Ами хайде, включвам се и аз в пролетната група. Събрахме всички изследвания - хидросалпингс двоен при мен, момчето е наред. Остана само да излекуваме някакви коки, рецептурна книжка да купя и заверя и... с Бога напред.

Пожелавам на всички скоро да се отчетем в анкетата за успешни Арт-ове :-)!

И да махнеш хидросалпингса преди ин витрото.
*
« Отговор #79 -: Март 12, 2006, 12:38:43 pm »
Maiski, съжелявам :(
Cookie послушай little_rabit, наистина е важно да се отървеш от хидросалпинкса инъче процедурата е обречена на неуспех. :(