Хайде да се включа и аз по темата.
След злощастно лутане за направление за хормонални изследвания накрая отидох платих си 120лв. и си ги направих. Оказа се обаче, че имам повишен Пролактин и LH. Сега един месец ще пия Диане 35 и Достинекс. През това време ще подам документите и ще чакам отговор от касата. Всъщност сега като се замисля изследванията, които подавам в НЗОК, трябва да са с показатели в нормата - някой знае ли дали е така? Затова може би ще изчакам да изпия хапчетата и пак ще си направя изсладвания, които да подам в касата.
Обаче пък тогава вече кръвните ми изследвания ще бъдат на повече от месец, ще трябва ли да си правя нови?
Въобще този кръг с изследванията е омагьосан и като че ли доста безсмислен. Правиш веднъж изследвания - само за касата - когато те одобрят и трябва да започнеш процедурата вече е минало доста време и тези изследвания са невалидни...
Ако някой е имал подобни проблеми, моля да сподели опита си!
Успех на всички момичета, много усмивки и сбъднати желания
!
P.S.
Имаше въпрос къде се прави изследване за HIV - аз го направих в Цибалаб, имах направление от GP, но пък в тази лаборатория не правят това изследване по каса, струва 13.70лв.