0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #500 -: Април 19, 2006, 12:02:58 pm »
Vasilia, късмет утре. Дано това е твоят Великден. От сърце ти го желая.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #501 -: Април 19, 2006, 12:04:29 pm »
Цитат на: Fussii
Цитат на: Lali
Големият е 26 мм, но лигавицата не е готова. :evil: По всяка вероятност инсеминация няма да има, защото единият ще презрее, а другият няма да порастне. :cry:
В сряда съм пак на преглед - да видим какво е положението.
На мен по принцип овулацията ми е на 14-я ден и явно лигавицата има нужда от още време, за да стане гостоприемна.
Аман :evil:

При 5те ми инсета проблемът беше доста сходен и при мен. Докторът тогава каза , че това му е проблемът на клостила - добре стимулира яйчниците, но лигавицата се развива бавно. Лали, ОТ СЪРЦЕ ти пожелавам да не стигаш до ин витро. Айде за коледа - готов вързоп

Това с недобре развитаващата се лигавица, когато се пие Клостил и аз съм го изпитала на собствен гръб.
От 6 цикъла стимулация с Клостил ставаше всеки месец все по- тънка и по-тънка. Последния беше само 6мм.
За това преди време като имаше спор дали Клостил и Серофен или Серпафар имат едно и също действие при положение че всички съдържат едно и също активно вещество - Кломифен цитрат.....Съм много склонна да мисля че наистина другите лекарства са по-добри.

Нямам личен опит с тях. Но съм чувала че дори д-р Маркова от Варна, препоръчва на пациентите си да си намерят Серофен, а не Клостил.

Лали, при всички случаи явно ще се сменя лекарството за стимулация ако този цикъл не се постигне желания ефект.
Лали, а обсъждали ли сте с Док. вариант стимулация с друг препарат и инсе, като междинна стъпка преди инвитрото?
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #502 -: Април 19, 2006, 12:46:22 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Момичета,  :bfn1:

Аман бе, искам да знам защо не става???? :evil:  Естрадиол - слънце, прогестерон - като за втори триместър, лигавица - колкото щеш, спермограма отличничка, таймиране- ОК - и не става и не става, аман вече :evil:  :lol:

Фреши, и аз това все си повтарям :( И при мен беше така тази инсеминация - уж всичко е супер, а инсе направихмне преди и след спукване на фоликула... И накрая пак  :bfn1:
Много ни дойде и сега един-два цикъла ще починем от доктори и инсеминации, пък току виж чудото станало.
Стискам ти палци до инвитро да не стигаш  :wink:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #503 -: Април 19, 2006, 13:01:19 pm »
Яна, Карелия - съжалявам милички за неуспеха  :kiss:
Андиа - мерси за добрите думи и дано днес изкарате много здрави яйчица.
Рали-Г и на теб благодаря за подкрепата и се надявам наистина всички ние скоро да иамаме успех в борбата за бебче.
Лали - много късмет ти желая и да не стигаш до инвитро  :wink:
Веим - дано 2-то инсе да е и последно за теб :)
Грейс - чакаме добри новини.
Жасмин - и аз съм така от утрогестана - докато не го спра не ми идва, а всътност бебе няма :( Оф дано наистина май месец донесе мноооого бебета.
Фуси - да оздравяваш ей  :wink:
Роми, мерси за "рецептата" - тъкмо ще си имам оправдание да си пия биричка  :D
Василия - желая ти спокойствие и  :bfp1:
Ако съм пропуснала някое момиче да знаете, че стискам палци на всички и чакам много новини за :bfp1:

« Отговор #504 -: Април 19, 2006, 13:11:48 pm »
Благодаря ви, момичета!
И аз стискам палци на всички. :crossfingers:
« Отговор #505 -: Април 19, 2006, 13:23:08 pm »
И все пак не ми е ясно.
 Утре ще направя уринарния тест, но той ще ме излъже заради Утрогестана, който взимам по 9 на ден. А и мензиса ми няма да дойде заради него - на кое да вярвам? :ask:
*
« Отговор #506 -: Април 19, 2006, 13:30:19 pm »
Василия, Утрогестана не би трябвало да пречи на теста, защото е прогестерон. За най-сигурно си напрви кръвен тест и няма да има грешки. Стискам палци за деветмесечен резултат.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #507 -: Април 19, 2006, 14:29:37 pm »
Василия, утрогестана не пречи на теста, прегнила е препарата, който може да се отрази на теста и да даде фалшив положителен резултат.
А сега спокоино и дано утре да се похвалиш, стискам палци.
« Отговор #508 -: Април 19, 2006, 16:09:56 pm »
Цитат на: Vasilia
И все пак не ми е ясно.
 Утре ще направя уринарния тест, но той ще ме излъже заради Утрогестана, който взимам по 9 на ден. А и мензиса ми няма да дойде заради него - на кое да вярвам? :ask:

Ами аз именно затова направих кръвен. Вчера спрях утрогестана при темп. 37.28 8O , а днес 16-ти ден след инсето ми е 37.21  8O  Ако не бях направила кръвния, имаше да се надявам, че домашният тест не е отчел ... А пък М кой знае с колко дни закъснение ще ми дойде 8O
Така че, стискам ти палци домашният тест да е +, ако не, направи един кръвен, за да знаеш да спираш ли Утрогестана.

Мила Фуси, ти пък да оздравяваш!! :D

Грейс, супер сте, а преживяемостта ще ти трябва само по принцип, щото нали на спукан го направихте :D

Относно Клостила и лигавицата - нашият план е такъв, да взимам Клостил с цел да ми се изтъни малко тая пуста лигавица, пък да видим.

Лали, добре сте направили план. Ние се насочваме към ин-витро, вероятно с Клостил, въпреки че ще е малко кофти, щото ще ми е първа стимулация с Клостил и не се знае какво ще излезне. Другата ми алтернатива е съвсем на естествен цикъл, но предпочитам и се надявам поне 2-3 фоликула да станат, че да пробваме ин-витро. Иначе, ако е един, Док казва, че е по-добре икси, щото стават много рисковете иначе.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #509 -: Април 19, 2006, 16:48:27 pm »
Пак се включвам по въпроса, писала съм и в другата тема. Дано вече не ставам досадна :oops: Фреши, един съвет, недейте да правите нищо на 1 фуликул, поне да има шанс за 2-3. Даже днес като говорих с Док тя ми каза, че ще ги чакаме поне 6 да се откроят, че иначе няма смисъл.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

Anonymous

« Отговор #510 -: Април 19, 2006, 17:16:00 pm »
Успех Василиа! Стискаме палци! Утре да ни зарадваш с добри новини! :bfp:
« Отговор #511 -: Април 19, 2006, 18:25:47 pm »
Фреши, аз в началото на май почвам стимулация с Серпафар/някакъв вид Клостил е/.Ще правя ин-витро.Докторката се надява на 2-3 фоликула, но и на мен ми е първа стимулация, така че нищо не се знае.Ти кога почваш стимулацията?
Стискам ви палци, момичета!И много радост покрай Великден!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #512 -: Април 19, 2006, 20:18:30 pm »
Отказахме се от инсеминацията. :cry:
Единият фоликул на 13-я ден е 32 мм. Другият е регресирал и е 13 мм.
Лигавицата е 7 мм :evil: Другите месеци ми е 9-9.5 мм.
Другият месец живот и здраве стимулация с гонадотропни.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #513 -: Април 19, 2006, 20:31:03 pm »
Цитат на: malinkova
Василия, утрогестана не пречи на теста, прегнила е препарата, който може да се отрази на теста и да даде фалшив положителен резултат.
А сега спокоино и дано утре да се похвалиш, стискам палци.

А Pregnyl дава ли фалшив положителен резултат при кръвен тест?

Лали, съжалявам за провалената процедура този месец.
Успех през  следващия!  :kiss:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #514 -: Април 19, 2006, 20:44:02 pm »
Цитат на: Lali
Отказахме се от инсеминацията. :cry:
Единият фоликул на 13-я ден е 32 мм. Другият е регресирал и е 13 мм.
Лигавицата е 7 мм :evil: Другите месеци ми е 9-9.5 мм.
Другият месец живот и здраве стимулация с гонадотропни.

Их, значи! Тоя клостил и аз много много не го харесвам. Нищо, другия месец живот и здраве с новата тактика - дано!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #515 -: Април 19, 2006, 21:55:11 pm »
Лали жалко че се получи така !Другия месец всичко ще е ок!!!!
« Отговор #516 -: Април 19, 2006, 22:26:08 pm »
Лита,
имаше една тема за това колко време след прегнила може да се прави кръвен и уринен тест, ама не си спомням точно как беше.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #517 -: Април 19, 2006, 22:38:07 pm »
Цитат на: malinkova
Лита,
имаше една тема за това колко време след прегнила може да се прави кръвен и уринен тест, ама не си спомням точно как беше.

Ами спомням си я тази тема ама и там няма конкретен отговор дали се влияе или не.  :balk_160:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #518 -: Април 19, 2006, 22:56:50 pm »
По принцип го дават 10 дни след прегнил.Въпреки че аз направих уринен по рано на 5 ден след прегнил и беше отрицателен и на 7 ден леко положителен.ЧХГ ми беше 12,5.
Ако можеш да търпиш по добре изчакай 10 дена.
Успех. :balk_105:
*
« Отговор #519 -: Април 19, 2006, 23:27:56 pm »
еххх Лали, сори...много гадно е да чакаш да се ичистиш от задържани фоликули и после, когато се надяваш да стане - друг провал..айде дано следващия месец пък всичко да е наред!

Фреши, Weim, Jasmin, Yana_v, съжалявам момичета....

Фреши, ти направи ли имунологични? може пък там някъде да се крие причината....

аз пък утре съм при Стаменов. Да видим дали моят задържан фоликул е изчезнал, и да умуваме какви ще ги вършим оттук-насетне...
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]