0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #40 -: Март 10, 2006, 10:20:05 am »
Цитат на: Lilly
днес мина и мойта процедура - нестимулирана, на спукан фоликул. вчера вечерта беше 19,5 мм, а днес вече го нямаше. мъжо пак отличник - 36 млн/мл след обработката. писна ми всеки месец да се надявам, така че този път без надежди. като не стане и сега...до 3 пъти и отначало. та така...

п.п. тия дето ме порицаха че само си трая да видят, че не е така - като имам кво да кажа си казвам и без бой, иначе не спамя!

Лили, стискам ти палци :D
Ама ти вярно рядко пишеш, или аз съм заблеяна :oops:  Това коя инсеминация ви е и имате ли си открит проблем.
Мъж ти голям отличник, вярно :D
Благодаря ти, Бени!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #41 -: Март 10, 2006, 10:29:04 am »
фреши мерси. втора инсеминация. и двете бяха нестимулирани по мое тръшкане. имам си овулация по учебник, и не виждам смисъл от стимулация за момента. предишната беше на неспукан фоликул, който обаче се спука в следващите 20 часа. този път на спукан. а иначе се бориме с вятърни мелници. неизяснен стерилитет.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #42 -: Март 10, 2006, 10:56:26 am »
Цитат на: via
Я да ви питам нещо. Някой да е пил противозачатъчни и да е трябвао да му слагат декапептил депо? На кой ден се слага по принцип? А после от кой ден започва стимулацията?

Вървиш по моята схема: 2 месеца Марвелон от 5-ти ден. Следва Диферелин на 21-ви ден на втория месец. След 1 седмица ми идва М и на 2-ия ден бях на преглед. Започнахме стимулацията от същият 2-ти ден.
Късмет Виа! Много ти стискам плаци!

« Отговор #43 -: Март 10, 2006, 11:17:14 am »
Цитат на: oganche
Късмет на всички и много усмивки!
Аз ли...?
На 04.03.2006 ми сложиха 4-тата инжекция Диферелин за лечение на ендометриоза. Остават ми още 2 и по мои сметки последната е края на април. И....да сме живи и здрави следва поправителен опит: икси на нестимулиран цикъл или IVM. Още не сме го уточнили с Док, но има време.

Оги, това за IVM е много интересно- имаш ли представа дали са го правили вече или ти ще си им от първите(евентуално, ако се реши така)? Мисля си, че е доста добра възможност за някои от нас.
Дръж ни в течение :)
и успех

УСПЕХ и на останалите момичета през пролетта. Аз може би ще правя инсе на нестимулиран, но засега не знам.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #44 -: Март 10, 2006, 11:25:48 am »
Цитат на: alia_alia
Оги, това за IVM е много интересно- имаш ли представа дали са го правили вече или ти ще си им от първите(евентуално, ако се реши така)? Мисля си, че е доста добра възможност за някои от нас.
Дръж ни в течение :)

За мое най-голямо съжаление няма аз да открия сезона на IVM. Вече имат няколко трансфера и ембриоложката сподели с мен какви хубави зони пелуциди се получават-тънки като косъм. Това много ме обнадежди мен специално. Ще чакаме резултатите сега.

« Отговор #45 -: Март 10, 2006, 12:01:06 pm »
Цитат на: Lilly
фреши мерси. втора инсеминация. и двете бяха нестимулирани по мое тръшкане. имам си овулация по учебник, и не виждам смисъл от стимулация за момента. предишната беше на неспукан фоликул, който обаче се спука в следващите 20 часа. този път на спукан. а иначе се бориме с вятърни мелници. неизяснен стерилитет.

Лили, и ние сме горе-долу на тоя хал. Аз също правя инсеминации на нестимулиран, и при нас не е ясно защо сега не става (преди на мъжо резултатите не бяха блестящи, а пък на мен ми махнаха остатък от полип).
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #46 -: Март 10, 2006, 12:18:56 pm »
Цитат на: oganche
Вече имат няколко трансфера и ембриоложката сподели с мен какви хубави зони пелуциди се получават-тънки като косъм. Това много ме обнадежди мен специално. Ще чакаме резултатите сега.[/color][/b]

Това звучи страхотно. Дано този метод да помогне на повече момичета.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #47 -: Март 10, 2006, 13:04:07 pm »
и аз да потвърдя за IVM - вече се чакат резултати от тестовете на първите пациентки, преминали през IVM процедура.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #48 -: Март 10, 2006, 13:28:11 pm »
Цитат на: jam
и аз да потвърдя за IVM - вече се чакат резултати от тестовете на първите пациентки, преминали през IVM процедура.

И никоя от тях ли не влиза тук?
*
« Отговор #49 -: Март 10, 2006, 13:45:15 pm »
quote]
Вървиш по моята схема: 2 месеца Марвелон от 5-ти ден. Следва Диферелин на 21-ви ден на втория месец. След 1 седмица ми идва М и на 2-ия ден бях на преглед. Започнахме стимулацията от същият 2-ти ден.
Късмет Виа! Много ти стискам плаци!
[/quote]

Благодаря ти, Оги :D
Еййй, айде пак сметката без кръчмар  :? Що цели два месеца на Марвелон? Нищо де, така поне ще изкарам един свят и спокоен Великден :wink:
Значи Оги, май ще си правим компания!

« Отговор #50 -: Март 10, 2006, 14:56:45 pm »

И аз желая късмет на всички които са в процедура или се готвят за такава!
Стискам палци да има много добри пролетни новини!

Аз също ще правя IVM.. мисля в следващия цикъл - сега на 23-24 Март като ми дойде М и започвам ... малко ме е шубе обаче и се чудя дали да не отложа за по следващия цикъл. Другото ми съображение е, че за Великден ще пътувам, а това ще се падне някъде 10-14 ден след трансфера.. Чудя се какво да правя..  :roll:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #51 -: Март 10, 2006, 16:15:02 pm »
Цитат на: via
Еййй, айде пак сметката без кръчмар  :? Що цели два месеца на Марвелон? Нищо де, така поне ще изкарам един свят и спокоен Великден :wink:
Значи Оги, май ще си правим компания!

По принцип е един месец, но при мен се объркаха плановете (както винаги) и се наложи да ги продължа още един месец.
Винаги се радвам на хубава компания. Ще си клюкарим в чакалнята и ще се смеем. :balk_83:

« Отговор #52 -: Март 10, 2006, 16:34:12 pm »
Момичета, стискам палци и на краката за всички тази пролет, а щъркелите хич да не се помайват!

Оги, страшна мацка си изкопала за аватара, айде да е на много късмет :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #53 -: Март 10, 2006, 16:45:51 pm »
Момичета, горе-долу колко време след подаване на документите в Здравната каса ви връщат одобрените протоколи?
Аз съм в очакване... и после влизам в групата ... ИКСИ...
Късмет на всички, които са по-напред с материала!
*
« Отговор #54 -: Март 10, 2006, 16:48:29 pm »
Чакаме те,Урания.Групата е сериозна и трябва да защитаваме честта й .
Късмет

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #55 -: Март 10, 2006, 17:01:30 pm »
Цитат на: Uranija
Момичета, горе-долу колко време след подаване на документите в Здравната каса ви връщат одобрените протоколи?
Аз съм в очакване... и после влизам в групата ... ИКСИ...
Късмет на всички, които са по-напред с материала!

На 01.02. си подадох документите, на 24.02 ми се обадиха от инвитро центъра, че съм одобрена, на 28.02 си взех протоколите от ЗК, а от онзи ден си имам и лекарства. Иначе казват да се обадиш след 20 работни дни и да питаш дали са пристигнали. Знам, че има комисия 2 пъти месечно. Успех ти желая!

Оги, таман и аз така си го представям :balk_69:

« Отговор #56 -: Март 10, 2006, 17:37:44 pm »
Слончетка, по повод въпросчето ти:
Цитат
Имам едно въпросче, дано някой да може да ми отговори:
- постоянното ми местожителство е в друг град, не София, но личната ни лекарка е в София и ние живеем тук. В кое РЗОК трябва да подам документите - в това в София или в другото (по постоянно местожителство)    Много ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори.

Тъй като днес бях в РЗОК София, като влязох да си давам рецептурната книжка за заверка, докато мацката обработваше нещата, аз се разсейвах и четях надписите налепени по стъклото. За родените извън София (дано съм запомнила правилно) пишеше: "Да носят лична карта и адресна регистрация в София". Предполагам, това означава, че ако на личната ти карта пише софийски адрес, всичко ще е ок. Ако не, тези адресни регистрации се вадят от общината, мисля.

На входа седеше една симпатична жена, която любезно (!!) даваше информация на хората - така че, ако не те мързи, може да пробваш и на място. При всички положения ще ти е по-лесно да отидеш в София първо, вместо да пътуваш до родното си място.

Допълнителна информация за тези, които още не са посетили РЗОК - София: Обикалях с колата около 30 минути, докато го намеря, ако и да бях с карта в ръка - просто има толкова много строежи и дупки, че картата съвсем не е актуална. Място за паркиране намерих едвам. Влязох вътре и си взех 2 номерчета - за заверка на книжката и за подаване на документите. Приготвих се за голямото чакане, но въпреки че преддверието беше пълно с пенсионери, мога да ви кажа, че минах за не повече от половин час през двете гишета. Касата работи от 8 до около 17 с клиенти и има обедна почивка (не ходете между 12 и 13 ч., защото не запомних точно кога е  :oops: ). Моето посещение беше между 10 и 10:30.

Видях и защо дава заето телефонът - гадните лели умишлено го оставят отворен (както и предполагах), но не стига това, ами не ги е срам да го правят най-демонстративно пред посетителите. Възнамерявам да запратя едно официално оплакване - ей така профилактично. В крайна сметка на тия кокошки ние им плащаме заплатите, а в служебните им задължения влиза и отговарянето на телефона за справки  :twisted:

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #57 -: Март 10, 2006, 19:57:52 pm »
Цитат на: cambozola
 Касата работи от 8 до около 17 с клиенти и има обедна почивка (не ходете между 12 и 13 ч., защото не запомних точно кога е  :oops: ).

Работното им време е това, но реално започват работа след 8:15...

А за телефона нямам думи просто...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #58 -: Март 11, 2006, 09:32:13 am »
Аз имам задържан фоликул от стимулацията предният месец, така че ще чакам следващият цикъл, ако се е махнал - пак инсеминация.
*
« Отговор #59 -: Март 11, 2006, 09:47:21 am »
Lali, пак ще стискаме палци и ще се молим, да знаеш! :balk_21:  :bighug: