Слончетка, по повод въпросчето ти:
Имам едно въпросче, дано някой да може да ми отговори:
- постоянното ми местожителство е в друг град, не София, но личната ни лекарка е в София и ние живеем тук. В кое РЗОК трябва да подам документите - в това в София или в другото (по постоянно местожителство) Много ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори.
Тъй като днес бях в РЗОК София, като влязох да си давам рецептурната книжка за заверка, докато мацката обработваше нещата, аз се разсейвах и четях надписите налепени по стъклото. За родените извън София (дано съм запомнила правилно) пишеше: "Да носят лична карта и адресна регистрация в София". Предполагам, това означава, че ако на личната ти карта пише софийски адрес, всичко ще е ок. Ако не, тези адресни регистрации се вадят от общината, мисля.
На входа седеше една симпатична жена, която любезно (!!) даваше информация на хората - така че, ако не те мързи, може да пробваш и на място. При всички положения ще ти е по-лесно да отидеш в София първо, вместо да пътуваш до родното си място.
Допълнителна информация за тези, които още не са посетили РЗОК - София: Обикалях с колата около 30 минути, докато го намеря, ако и да бях с карта в ръка - просто има толкова много строежи и дупки, че картата съвсем не е актуална. Място за паркиране намерих едвам. Влязох вътре и си взех 2 номерчета - за заверка на книжката и за подаване на документите. Приготвих се за голямото чакане, но въпреки че преддверието беше пълно с пенсионери, мога да ви кажа, че минах за не повече от половин час през двете гишета. Касата работи от 8 до около 17 с клиенти и има обедна почивка (не ходете между 12 и 13 ч., защото не запомних точно кога е
). Моето посещение беше между 10 и 10:30.
Видях и защо дава заето телефонът - гадните лели умишлено го оставят отворен (както и предполагах), но не стига това, ами не ги е срам да го правят най-демонстративно пред посетителите. Възнамерявам да запратя едно официално оплакване - ей така профилактично. В крайна сметка на тия кокошки ние им плащаме заплатите, а в служебните им задължения влиза и отговарянето на телефона за справки
Поздрави!