0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

balmi

Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #340 -: Април 10, 2006, 12:10:02 pm »
Успех и от мен на всички, и силно стискам палци !!!! :balk_21:

Моята пролетна офанзива приключи. При направените опити за смесена инсеминация се оказа, че не ми се пукат фоликулите т.е. луф синдром. Изход - икси, за което така или иначе кандидатстваме по касата.
Не искам да се замислям за направените 20 инсеминации. Никога до сега не са ме проследявали така старателно и е твърде възможно всичко направено до тук да е било напразно. Оказа, се, че с идването на цикъла фоликулите се пукат и рядко (едва след третата стимулация) задържам по някоя киста. Това добре, обаче по време на овулацията - нищо не се пука.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #341 -: Април 10, 2006, 12:18:34 pm »
Здрасти, Балми!!! Как така не ти ли слагаха прегнил за пукане на фуликулите?

*
« Отговор #342 -: Април 10, 2006, 12:35:39 pm »
Цитат на: balmi
Успех и от мен на всички, и силно стискам палци !!!! :balk_21:

Моята пролетна офанзива приключи. При направените опити за смесена инсеминация се оказа, че не ми се пукат фоликулите т.е. луф синдром. Изход - икси, за което така или иначе кандидатстваме по касата.
Не искам да се замислям за направените 20 инсеминации. Никога до сега не са ме проследявали така старателно и е твърде възможно всичко направено до тук да е било напразно. Оказа, се, че с идването на цикъла фоликулите се пукат и рядко (едва след третата стимулация) задържам по някоя киста. Това добре, обаче по време на овулацията - нищо не се пука.

Балми, как така 20 пъти сте правили инсе и не са били сигурни дали фоликулите са се пукали навреме  8O  8O  8O
Все си мисля че доста начини има да се накарат фоликулите да се пукат....
ЛУФ синдрома сам по себе си не е индикация за икси-то. Каква ви беше диагнозата и показателите на спермограмата, че не помня ако си писала преди....
Я, дай малко повечко инфо, къде ходиш, какво са ти правили, с какво са стимулирали....
Прегнил предполагам, че все за 20пъти опити трябва да си ти слагали.
Нещо много неясно и странно ми се струва всичко това...заради ЛУФ синдрома да се мине от инсе, на икси ?!?.... :roll:

Много, много късмет на всички които трябва тия дни да правят тест.... и резултата да е...
"Жоро е виновен.... :wink:  :pacifier: "
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #343 -: Април 10, 2006, 13:04:33 pm »
Стискам ви палци Лали и бебе_,дано имате успех.И чакам само щастливи новини!
Ние със съпруга ми решихме да отложим инсеминацията за на лято.Ще опитваме още няколко месеца по естествен път и ако не се полуши,почваме ART.
късмет на всички мадами
 :love:  :kiss:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

balmi

« Отговор #344 -: Април 10, 2006, 14:01:16 pm »
На кратко - 20 инсета при д-р Нецов от Шейново. Работеха в един екип с Табакова и Николов. Инсеминациите протичаха така: един преглед на УЗ до пети ден от цикъла, от пети до седми ден 3*1 клостилбегит или серофен, на 14-ти ден УЗ, инсеминации на 14-ти и 15-ти ден и край, преглед - отново в началото на следващия цикъл. Икси ще правим и поради мъжки фактор за по-сигурно, иначе може и само инвитро.
При последните  опити опитвахме и с и без прегнил, но нищо не се спука на време.
*
« Отговор #345 -: Април 10, 2006, 14:34:09 pm »
Ти и преди беше писала за тия 20 инсета....Нямам думи.... сега и като разбирам, че след стимулации не са те следили....
Нямам какво да кажа. Момичета, четете и мислете с главите си къде ходите и при кого и как се лекувате.
Блами, миличка на теб ти пожелавам успех, че много си си изпатила...
Другият път си ти - обещавам  :wink:
В очакване ....
*

balmi

« Отговор #346 -: Април 10, 2006, 14:40:30 pm »
Благодаря ти за топлите думи Фусинка !!!  :balk_21:
*
« Отговор #347 -: Април 10, 2006, 15:25:14 pm »
Цитат на: balmi
На кратко - 20 инсета при д-р Нецов от Шейново. Работеха в един екип с Табакова и Николов. Инсеминациите протичаха така: един преглед на УЗ до пети ден от цикъла, от пети до седми ден 3*1 клостилбегит или серофен, на 14-ти ден УЗ, инсеминации на 14-ти и 15-ти ден и край, преглед - отново в началото на следващия цикъл. Икси ще правим и поради мъжки фактор за по-сигурно, иначе може и само инвитро.
При последните  опити опитвахме и с и без прегнил, но нищо не се спука на време.

УУУУУуфффффффффф,
просто не знам к`во да кажа....
Тя Фуси вече го каза...
И аз съм някак си "без думи" :twisted:
Ама как може 20 пъти....
ами да сменят схемата на действие.
обикновенно (предполагам знаеш, де) се правят в 1цикъл неколкократни инсета. Може туку-преди пукането на фоликул, всеки ден докато се спука.
Ама това.... направо .... не знам кво да кажа... Да не са те следили дали след това се е спукал :twisted:  :twisted:  :twisted: ....
Мислех си че такова нещо в софийските клиники (болници) не може да се случи.

Балми... 1 въпрос мила (риторичен)
Е, не ти ли писна още на 10 тия път, не ти ли се стори странна цялата тая работа. Та вие за тия 20 инсета, сте дали пари сигурно колкото за 5 инвитро. :oops:  Та, 20 пъти, почти по една и съща схема.... ми те направо са ви измъчили, бе :( и финансово, и най-вече емоционално....
Аз лично, бих сменила екипа сигурно още след 5тия неуспешен опит.
Ми то си е явно че нещо има недогледано и недооценено в твоя случай. Със същия екип ли ще продължиш и икси-то?

Много, много късмет ти желая...
И то ... Да е скоро. Много си се намъчила.
Целувки. :kiss:

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #348 -: Април 10, 2006, 15:42:52 pm »
Балми, съжалявам че лекарите ти не са оправдали доверието ти  :( Направо е възмутително това, че не са проследили дали все пак се пукат фоликулите и кога :evil: Но предполагам вече си се замислила дали да не смениш екипа и клиниката. Пожелавам ти  :bfp: в най-скоро време и от тук нататък - само положителни емоции  :kiss:
Елеонор, мерси за пожеланията мила :) А вие дано до лятото вече да нямате нужда от инсеминация  :wink:

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #349 -: Април 10, 2006, 16:17:48 pm »
Balmi, направо съм потресена от историята ти. Много си преживяла и е време да започнат да ти се случват само хубави неща.
А това, че са те стимулирали (или поне аз така разбрах) 20 пъти с Клостил е напълно безотговорно  :evil: .
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #350 -: Април 10, 2006, 16:18:29 pm »
Момичета, имам едно питане: както знаете започнах клостила/подготовката за инсе 3. Налага ми се обаче да си направя снимка на един зъб - мислите ли, че ще бъде вредно за развиващите се фолукили и дали да не изчакам?
Намерихме нашето синче.
*

balmi

« Отговор #351 -: Април 10, 2006, 16:27:45 pm »
Мили Роми и Бебе, от ноември 2005 съм в клиниката на Щерев и първо започнахме с хистероскопия и отстраняване на полип в резултат на хилядите стимулации. Сега установихме и луф синдрома и си мисля, че нещата се изясняват. Доктор Тимева е изключително внимателна и полага големи грижи.  Дано имам повечко късмет от тук нататък както аз така и всички момичета.
От близо 6-7 години е това ходене по лекари, но аз съм си виновна, че вярвах в приказки като например : Е, все някога ще стане.....продължавеме  с инсеминации. Дори когато съм се интересувала дали сме направили манипулацията в подходящия момент, категорично са ми отговаряли, че най-късно до 16-ти ден фоликулите се пукат. Никога не бях чувала за луф синдром.
Не съм се отказала, защото много ми се иска да се получат най-накрая нещата. Иначе и емоционално и финансово всички знаем, че е тежко, но човек винаги се надява.
Още веднъж благодаря за пожеланията и успех на всички !!! :balk_602:
« Отговор #352 -: Април 10, 2006, 16:29:06 pm »
Цитат на: peti_pati
Момичета, имам едно питане: както знаете започнах клостила/подготовката за инсе 3. Налага ми се обаче да си направя снимка на един зъб - мислите ли, че ще бъде вредно за развиващите се фолукили и дали да не изчакам?

Вероятно е вредно. Някои лекари казват да се пазиш от забременяване в цикъла при цветна снимка, а на мен доц. Маркова като ми прави, каза да работим за бебе същия цикъл, че били разширени тръбите.
Но си мисля, че ако забременееш (дай боже) ще е още по-неразумно да се облъчваш на рентген.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #353 -: Април 10, 2006, 16:29:41 pm »
Пети, мисля, че облъването при снимка на зъб е локално, краткотрайно и би трябвало да не вреди. Другото е, че може да поискаш някаква защитна престилка или нещо такова, която да сложиш на корема - до колкото знам такива се слагат на бременни ако не може да се избегне рентгенова снимка.

*

balmi

« Отговор #354 -: Април 10, 2006, 16:33:06 pm »
Пети, мисля,че снимката на зъба няма да повлияе по никакъв начин на стимулацията. Успех и стискам палци всичко да е наред  :eggsperm:
*
« Отговор #355 -: Април 10, 2006, 16:58:05 pm »
Пети, щом ти се налага снимка направия я.
Хубаво е всички зъбки да са наред преди появата на бебо. :)
Мисля че толкова рано - в началото на цикъла няма опасност да повлияе снимката.

ИСКАЙ ДА ТИ СЛОЖАТ ПРЕСТИЛКА.
една оловна пелерина, която пази от шията до тазава, всички вътрешни органи от облъчването.

Стискам палци стимулацята да доведе до :bfp1:

« Отговор #356 -: Април 10, 2006, 18:19:11 pm »
Лали, попътен вятър ви желая - дано този опит да е Успешният!!! :D

Пети, за снимка на зъб - казват, че не вреди. Но после ще го работят ли? Въобще направи си цялостна програма. Иначе не слагат жилетката, ако не си я поискаш - поне при мен така беше, и нещо на шията слагат, като яка. Мисля, че няма опасност.

Балми, почини си от тези стимулации, организмът ти ще се възстанови. Поне до икси-то. А и това 3-1 Клостил не е ли доста?? Ако правите инсе докато чакате документите от касата, що не пробвате на естествен цикъл, нищо не губиш. Мисля си, че организмът ти се е претоварил от стимулациите, и има нужда от почивка.

Целувки :D
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #357 -: Април 10, 2006, 20:37:58 pm »
Цитат на: peti_pati

Няма проблем.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #358 -: Април 11, 2006, 13:56:05 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите :bighug: . Ще тичам да ми направят снимка и ще си искам защитна престилка :D .
Фреши, зъболекарката ще реши дали да човърка зъба, като види снимката (той всъщност е с пломба и не ме боли, но усещам едно неприятно изтръпване, та затова решихме да проверим дали е запълнен добре и дали не си работи отвътре).
Намерихме нашето синче.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #359 -: Април 12, 2006, 11:45:32 am »
Здравейте, момичета!!! Ето, че се включвам и аз вече в пролетната тема!!! Вчера 23-ти ден от цикъла ми поставиха Диферилина!!! Сега чакаме да ми дойде и в началото на май, започваме стимулация за ин витро по дълъг протокол с Гонал!!! Надявам се всичко да е наред и да имам най-прекрасния резултата в края на май!!! Стискайте ми палци :P  :P  :P