rene_24 - КЪСМЕТ ти желая!!! Дано скоро ни зарадваш с хубави новини!
Перла, това което аз зная относно връщането на много ембриони е следното: в държави с добре развита социална политика, където държавата поема няколко инвитро/икси опита се счита за рискова многоплодната бременност, тъй-като има много по голяма вероятност при такава бременност реално жената да се нуждае от болнични грижи, повече от обикновено, има и риск от преждевременно разждане и това отново води до по-големи разходи за болничната система в дългосрочен план. Т.е. хората там са приели, че е по добре да поемат разходите за няколко арт опита, но да намалят вероятността от многоплодна бременност. Поради това, не се трансферират повече от 2 ембриона например. Тази информация имам от моя доктор и ми звучи логично.
От друга страна - някой тука беше дал координатите на един индийски лекар, който има клиника за арт процедури и доколкото аз разбрах (без да претендирам за 100% точност) при него има практика да се връщат повече ембриони и реално успеваемостта е по голяма.
http://www.drmalpani.com Повтарям, не съм разгледала целия сайт в подробности - четох няколко истории с успешен край и обща инфо и не претендирам за 100% точност.
В нашите условия, тук в БГ, където специализирани услуги от квалифицирани репродуктивни специалисти може да се получат само ако лично си поемаш разходите (с изключение на инициативите на ЗК за лекарства за стимулация) малко хора могат да си позволят да правят 2-3-4 инвитро опита и според мен, ако има по голяма вероятност за успех при трансфер на повече ембриони, рискът от многоплодна бременност си заслужава.
мое мнение...