0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Какви ще ги вършим през пролетта?
« Отговор #100 -: Март 14, 2006, 12:17:44 pm »
Слончетка,
аз имам същия проблем с рецептурната книжка, ама мислех да ходя при личната лекарака (да изгубя около час чакане), за да ми впише диагнозата. Моля те пиши ми дали си минала в касата със собственоръчно написана диагноза, за да си спестя разкарването.
Благодаря ти! Успех!
 :wink:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #101 -: Март 14, 2006, 12:37:51 pm »
Maiski, искрено съжалявам за неуспеха ти до сега. :(  Напълно те разбирам как се чувстваш (макар и да съм минала само веднъж през процедурата).
И аз като Фреш брийз бих искала (ако ти е възможно) да споделиш какви са били показателите на половинката ти при трите опита.
Ето част от моите:
концентрация на спермат. след обработка: 15 млн/мл
използван обем за инсеминация: 0,9 мл
Брой подвижни сперматозоиди (използвани при инсеминацията): 9,45 млн.
Не сме отличници, но от доста време насам за първи път видяхме заключение: Normozoospermia :D .
Би ли разказала по-подробно къде и какви имунологични изследвания правиш в момента.
Дано следващия опит да е ТВОЯ опит :D .
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #102 -: Март 14, 2006, 12:39:31 pm »
Цитат на: white
peti_pati,Късмет този път.Дано всичко мине успешно.Стискаме ти палци.

White, благодаря ти. Успех и на теб. Дръж ни в течение 8) .
Намерихме нашето синче.
« Отговор #103 -: Март 14, 2006, 12:53:33 pm »
Цитат на: annaaa
Здравейте и от мен!
Утре ще си подавам документите в здравната каса и се надявам и аз да се включа в пролетната серия. Имам правена пластика на тръбите през юни и си мисля за едно лапаро преди това. Интересува ме колко време след това може да се прави ин витро.
Желая успех на всички :)

Да, и аз имам такова питане, защото чух, че след лапарото може да се получи асептична инфекция /това пък какво ще рече/ и тази инфекция омже да попречи на имплантирането...И дали тази инфекция пък не минава след някакъв период от време така, че инвитрото да има по-висок шанс за успех?

Аз също разсъждавам за лапароскопия преди инвитро, но съм объркана... от друга страна, защо ли се опитвам да взимам решения вместо лекарите..
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #104 -: Март 15, 2006, 11:59:51 am »
Включвам се и аз малко със закъснение - ние ще си продължаваме с второ инсе.
Искам да пожелая на всички ни да сме бременни до края на пролетта и да се съревноваваме за последно бебе на 2006 година или първо бебе на 2007. Аз за първата номинация вече съм си дала заявката, ама дано там горе някой я е приел и одобрил  :wink:

*
« Отговор #105 -: Март 15, 2006, 12:05:51 pm »
Бебе,добре дошла в отбора.Желая ти много късмет в борбата за титлата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #106 -: Март 15, 2006, 19:52:34 pm »
Здравейте, скъпи момичета, ето го и моя отчет: вчера попълних всички документи, написах си диагнозата в рецептурната книжка и копирах всички документи за всеки случай. Днес отидох в РЗОК и след около 1-2часа чакане успях да подам всичко.
Рецептурната книжка ми я завериха много бързо, хич нищо не каза жената за това, че с различен почерк е написана диагнозата. То имаше една бележка, че само ОПЛ или специалист могат да пишат диагноза в рецептурната книжка, но жената на гишето нищо не ме пита.

Имам едно предложение към модераторите - там където са публикували програмата да добавят диагнозата и МКБ-то, които трябва да се попълнят в рецептурната книжка, защото се убедих, че ОПЛ-тата нищо не знаят :(

И още едно нещо - за всички, които в личната карта имат адрес, който не е в София, но са си записали личен лекар в София и имат временна адресна регистрация в София - всички документи се подават в РЗОК София, само трябва да се носи и някакъв документ, който да показва, че наистина имате жителство в София. Аз носех едно удостоверение, което мъжа ми взе от общината. Приложиха го към документите.

Май това е, надявам се да съм помогнала на някой :) с тези подробни обяснения. Сега остава да чакаме. Моля ви стискайте палци  :)
Лека вечер на всички!
*
« Отговор #107 -: Март 15, 2006, 20:36:32 pm »
Цитат на: Mari_Pz
Майски, а правила ли си лапароскопия, защото на мен след това започна да ми действа клостила.
P.S. Извинявай, ако си казала вече!

Мари, лапароскопията я правих през ноември, установиха проходимост на тръбите, но махнаха малка кистичка. иначе аз и миналата година действах 3 месеца с Клостилбегит. РАботата е там, че клостилбегита си върши работата - има овулация и образуване на фоликули, ама бебе няма  :(
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #108 -: Март 15, 2006, 20:46:00 pm »
Фреши и Пати, може би сте прави, че не трябва да продължавам в Тина киркова...оххх проблемът е там, че вече през толкова много болници, кабинети и лекари минах, а тук горе-долу съм доволна и лекарите ми допаднаха....но е факт, че няма резултат, въпросът е да се установи дали е от клиниката или от нас :roll:
...и като се замисля, никой не ми даде един документ при тези три инсеминации за показателите на половинката. Казваха, че са "добри", споменаваха някой път брой, ама нищо "черно на бяло" не са ми давали! Мисля, че нямат тази практика в Тина Киркова  :evil:

Колкото до имунологичните издследвания, правя ги при д-р Генов (тест за спермоантитела, антиовариални антитела и фосфолипидни антитела) - в същност те се правят в някаква лаборатория на БАН.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #109 -: Март 16, 2006, 09:08:49 am »
Майски, защо ще сменяш клиниката като си доволна? Аз не бих. Това, че не става бебето не зависи само от лекарите за съжаление... Иначе и аз съм ходила в "Тина Киркова" при д-р Манчев и имам много добри впечатления от него. Отказах се, защото при нас спермограмата не е  добра и докторът ми каза, че с тези показатели не можем да правим инсеминации, е, поне не при тях... Освен това нямат криобанка за замразяване на сперматозоиди. Ако не беше това и аз бих пробвала една две инсеминации там - екипът ми хареса, цените също са по-евтини, условията са малко мизернички, но това е положението.
Успех за нататък!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #110 -: Март 16, 2006, 09:14:44 am »
Майски, върнах се нагоре пак да прочета. Това, което е писала Фреш обаче е вярно! Питай д-р Вакрилов за резултатите след обработката. Ако наистина сте с мъжки фактор може би е по-добре да продължиш на друго място - клиника с по-прецизна апаратура и по-големи възможности в обработката. :lol: Изследването на естрадиол също дава полезна информация за яйцеклетките, в клиниката, където ходя /МЦРЗ/, задължително се прави преди инсеминация, предполагам и в другите центрове по стерилитет.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #111 -: Март 16, 2006, 09:41:24 am »
Здравейте мили момичета.На всички пожелавам успех в начинанията.
Аз изчаквам и този месец,но ако нищо не е станало април ще правим инсе.
 :balk_103:

« Отговор #112 -: Март 16, 2006, 22:20:37 pm »
Аз този месец го пропускам пак.Пих клостилбегит по 3 на ден и нито еди фуликол :evil: так че инсе няма да има .

Но нищо ново ,за това успех на всички чакащи и започващи и ние ще бъдем МАМИ
 :D

*
« Отговор #113 -: Март 16, 2006, 23:19:41 pm »
Грейси, може би си права за другата клиника. Малко съм объркана в момента...така или иначе, решена съм да изчакам резултата от имунологичните, тъй като имам едно "кофти" усещане, че именно там е проблема...аз съм с Хашимото освен това, кой-знае дали щом като имам авто-имунно заболяване, нямам и някакви антитела??? уффф съвсем изкуках вече  8O
*
« Отговор #114 -: Март 17, 2006, 10:12:20 am »
Здравейте,компания.
Аз дължа отчет на всички.
Вчера ми направиха сондаж и ми сложиха диферелина.Е това е.
Започна се.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #115 -: Март 17, 2006, 10:32:14 am »
white, успешен старт и щастлив край на процедурата ти желая! Стискам палци! :D
*
« Отговор #116 -: Март 17, 2006, 12:37:19 pm »
Здравейте,компания.
Започна се.

Успех, с теб сме! :bighug:  И не забравяй да се усмихваш :wink:
*
« Отговор #117 -: Март 17, 2006, 12:47:57 pm »
Здравейте,компания.
Започна се.

О, имаме си попълнение!!  :balk_21:
White, успех, мила!!  :goodluck:   :balk_21:
*

beb_2006

« Отговор #118 -: Март 17, 2006, 14:21:58 pm »
Успех White и дано това последният месец на опити  :wink: и скоро да се похвалиш с  :bfp: Стискаме ти палци  :goodluck:  :goodluck:  :goodluck:
писано от bebe_2006
*
« Отговор #119 -: Март 17, 2006, 16:14:01 pm »
Мерси за подкрепата.Много сте мили.До 1 април съм свободна и после естрадиол.Дано...

Антоан дьо Сент Екзюпери