0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Сватбата на Криска
« -: Февруари 09, 2009, 10:02:26 am »
Отварям нова тема за да не разводняваме другата  :D

Вечерна
Дата: 25.04.09г.
Църква: вчера уредихме Боянската
Ресторант: Чепишев
Граждански ритуал: изнесен заради възрастните в ресторанта, а иначе имаме запазен час в ритуланата на 14 февруари и мислиме да отидеме да подпишеме та да имаме 2 дати, а и е деня на влюбените  :wink:
Рокля: http://www.morilee.com/DressDetail.aspx?C=1&D=2131&P=1

Хайде фенове на свтабите включвайте се с идеи  :P

« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 10:08:12 am от kriska »
*
Re: Сватбата на Криска
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2009, 10:19:02 am »
Първо честито.
Ама не разбрах темата за какво е - тя сватбата ти е готова вече, имаш си всичко. Идеи за какво очакваш от нас?
*

!!!

• 1495
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2009, 10:21:40 am »
Идеи от всякакъв род: цветя, украса, прическа, подаръчета за гостите и т.н.
*
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2009, 10:22:42 am »
Абе, не разбрах точно какви идеи искаш  :?
Роклята си я избрала - общо взето всичко останало се води по нея - и булото, и букета, аксесоарите, чантата, обувките ...
Четох някъде, че ризата на младоженеца била в цвета на букета на булката  :P

Ето нещо интересно за дискретната част от "тоалета" на булката  :wink:

Жартиерът
Според западната традиция, булката трябва да носи нещо синьо, нещо ново, нещо старо и нещо назаем. Най-често жените слагат син жартиер под роклята. Свалянето му от младоженеца е неизменна част от сватбеното тържество. Той го хвърля към неженените си приятели, за да стане трофей на най-ловкия между тях. Атрактивният аксесоар се е появил преди три хилядолетия, но много по-късно става елемент от женската сексуалност.

СВАТБЕНИЯТ ЖАРТИЕР

Традицията, младоженецът да хвърли жартиера на съпругата си, се е зародила през 14 век в Англия. Там гостите вярвали, че ако притежават парче от облеклото на булката, то ще им донесе много щастие. Младоженката не можела да развали роклята си, затова решила да подхвърли жартиера си към мъжката част от гостите. Но някои от тях се оказвали доста напористи и така се създала традицията младоженецът сам да го сваля от крака на съпругата си.
Евреите също имали такава традиция. При тях дамският аксесоар бил под формата на синя панделка, завързана около бедрото на булката.
Хвърлянето на жартиера за някои е част от забавната програма на сватбата, за други традицията още носи значението на късмет за този, който успее да го улови. Подобна традиция е и хвърлянето на булчинския букет към неомъжените девойки. Но да се върнем към мъжката половина от сватбата и техния символ за късмет.
Жартиерът за сватби се различава от жартиерите с колан, които се прикрепят към дантелени чорапи. Предназначени за булченските обреди, те наподобяват красива огърлица, която символизира личната любовна история на двойката. Тази история ги съпровожда и в деня на тяхната сватба.

П.П. Прическа - зависи от косата ти, за всички сватбени аксесоари - влизате в булчински магазин - там има абсолютно всичко и избирате
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 10:24:36 am от Еli »
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2009, 10:37:09 am »
Идеята за изнесен ритуал много ми харесва :D
Сега навивам сестра ми и те да направя така. Те има сключен граждански брак през 2007г, но нямат тържество и църковен брак, а ги организират за тази година. Ходих да една сватба гражданския брак беше на открито в един много хубав парк, беше много хубаво. Сватбения марш се свиреше от духов оркестър ( младоженеца им е колега на музикантите :wink:) - много ми хареса, но в ресторанта също би било хубаво :wink:
Сватбена агенция за украсата ще търсиш ли? Или всичко самичка :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

!!!

• 1495
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2009, 10:40:44 am »
Радостинка за украсата много се чудя! Управителката на ресторанта ми е позната и ми предлага една агенция, но излиза доста солено... Чудя се дали няма д мога да се справя и сама?!
За изнесения ритуал аз също исках да е навън, но там няма градина, а и април има доста дъждовни дни!
Боянската църква е много хубава и има и градина и мислиме там навъм след ритуала да направиме кетеринг с наздравица  :?
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2009, 11:00:48 am »
Друго направили ли сте?
Халки?
Чаши?
Покани?
Цвят и стил на сватбата?
Аз всичко си писах на едно тефтерче, идеи, цени, какво трябва още да купя и т.н. и сега сетрачката чете от там и взема идеи :wink:
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

!!!

• 1495
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2009, 11:05:51 am »
Друго направили ли сте?
Халки?
Чаши?
Покани?
Цвят и стил на сватбата?
Аз всичко си писах на едно тефтерче, идеи, цени, какво трябва още да купя и т.н. и сега сетрачката чете от там и взема идеи :wink:

Само халките сме купили. Всичко друго тепърва предстои! Най-много се чудя за цвета на сватбата!
*

!!!

• 1495
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2009, 11:10:42 am »

ето ги и халките

двете са абсолютно еднакиви, освен че мъжката е доста по-голяма.
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2009, 11:21:59 am »
Много са хубави :wink:
Идеята с цвета много трудно се постига... Аз си избрах цвят, но го използвах само за покани, тейбъл картички, кошнички и всичките други такива аксесоари, както и булченската маса, но без никакви претенции към облеклото на гостите, това ми се струва прекалено :?
Оф с голямо удоволствие бих си организирала още една сватба :lol:

« Отговор #10 -: Февруари 09, 2009, 11:23:40 am »
Криска,
за подаръчета за гостите може да отидеш до "Мънисто" на бул."Евлоги Георгиев".Аз бях булка преди 4 месеца и имат много хубави неща,но имай в предвид,че трябва да ги поръчаш 1-2 месеца по-рано ;)
Можеш да ги разгледаш и в интернет на manisto.com,а имат и много хубави украси :)
Мой съвет е ако някой те посъветва към сватбения център в Младост за украси и т.н. да не им се доверяваш! Големи са смотльовци и ми скъсаха нервите!Бях поръчала 200 балона за тавана и дръжките бяха по 30см.Познай как се виждаха,а и никой не можеше да ги стигне!Отделно си определят цените както им е кеф,а нашата сватба понеже беше в Шератон,направо ни откъснаха главите с цени 8O Единственото им хубаво е украсата за църквата с едни огромни свещници  :wink:
Ако се поразтърсиш има и други сайтове за подаръчета за гостите,а ако решиш за балони отиди до Асико или 102 балона ;) Там хората си разбират от работата!
Ако се интересуваш много ще се радвам да помагам и с други идеи  osi_17 :bighug:

*

!!!

• 1495
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2009, 11:25:38 am »
За цвета си мисля че трябва да е нещо пролетно!
Ето как изглежда ресторанта на сватби http://www.chepishev.com.host003.cbox.biz/l_bg/?s=4&i=19
*

!!!

• 1495
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2009, 11:28:12 am »
Пламито мерси за идеите! За мънисто и аз знам - оня ден им гледах сайта и имаха добри идеи. Колко ти излезе куверта в Шератон?
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2009, 11:43:20 am »

Криска,ще ти пиша на личния,защото някои хора са тук да дразнят,а не да помагат!
Изтривам си поста!
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 12:06:42 pm от plamitoto »

*
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2009, 11:59:15 am »
Ей, голямо фукане бе, тц тц тц...
Ех, що го изтри, то беше култово...
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 12:13:41 pm от mimi26 »
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2009, 12:03:10 pm »
Kriska, мога да помогна с оператор и фотограф, ако си нямате.

*

Isidimi

• **
  • 81
  • никога не губи кураж
« Отговор #16 -: Февруари 09, 2009, 13:10:11 pm »
Kriska,виждам, че за всичко сте се подготвили...дано да е хубаво времето и да си изкарате чудесно..Аз исках църковната ми сватба да е на 14.02., защото милото тогава ми предложи, но после четох че такава сватба е хубаво да е в неделя...и така отложихме, но май трябваше и ние  :cloud: да го организираме на 14...а бе все отлагаме. Ние сключихме гражданиски 2007г.и той беше на открито...много бе романтично..
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2009, 13:11:00 pm »
някои хора са тук да дразнят,а не да помагат!
не разбрах - имаш нужда от помощ, или си търсиш някой да се заяде с теб?
за първото не ме търси, но за второто съм винаги насреща!

Ех, що го изтри, то беше култово...
що не го копира?
сега ние няма да знаем...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2009, 13:19:44 pm »
Аз ще отговоря на plamitoto . Надявам се да ме разберете правилно.

plamitoto , пишеш във форум за проблемно забременяване. Само кувертите за сватбата ти струват колкото 4 ин витро процедури. За да ги заплатят, повечето момичета и семействата им  са потънали в кредити, живеят на квартири, една кола не могат да си позволят да купят.
Така, че , нека да бъдем малко по-тактични.
Има други форуми, където можем да парадираме с материалното си състояние.

Криска, пожелавам ти щастлив сватбен ден!

« Отговор #19 -: Февруари 09, 2009, 13:31:32 pm »
Моля, не съсипвайте темичката на Криска!
Ако имате нещо да ми казвате, ми го напишете на личния...

Криска,съжалявам! Пожелавам ти да си най-красивата и щастлива булка!
Много усмивки и късмет за в бъдеще!  :goodluck: