gallardo, благодаря ти много за коментара... да, не ми се чака, защото годините си вървят, а забавянето направо ме убива. Аз за сега имам спонтанна овулация, случва се понякога да задържам фоликул, но го пукам с идването на цикъла. Нямам СПКЯ, и никога не съм имала. Всички лекари недоумяват защо са ми орязали яйчниците преди години - може би защото тогава това е било масова практика, или са се упражнявали на мен...
За сега съм само с един неуспешен опит (надявам се други такива да няма!), бях по дълъг протокол, 14 дни стимулация със зверски дози - дневно по 300 ед. пурегон + 150 ед. гонал, блокаж с дневни дози Декапептил 0.1
по думите на ембрионолога, яйцекелтките ми са били "странни" - тези, които са били зрели, са били с незрял кумулус, и обратното - имала съм яйцеклетки със зрял кумулус, но отвътре са били незрели... не знам каква може да е причината за това, според ембрионолога може би лекарствата не са били подходящи за мен, или нещо друго в самата стимулация ... изчетох всичко каквото намерих по този повод, но до конкретен извод не можах да стигна. от 2 м. си самоназначих една камара добавки с идеята поне някоя да помогне. Остана да си пусна тези дни АМХ, за да видим наистина какво е положението, мисля да повторя този месец и хормоналните изследвания
така или иначе май ще се наложи да поизчакаме със следващия опит - д-р Персенска иска да се увери че нямам някой хидросалпингс (т.к. първата ми операция е направена по такъв повод)
дано почивката между опитите да се окажа достатъчна, а смяната на протокола и лекарствата да подобрят качеството на яйцеклетките ми