0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Здравейте,

От доста време чета във форума, но сега реших да се регистрирам, за да задам въпроса си.

Питането ми е провокирано от прегледа ми днес, който доста ме озадачи. Гинеколожката ми заяви, че меренето на базална температура било толкова остарял метод, че само Щерев го прилагал! Цитирам дословно. Останах като гръмната. Преглеждах се в Св. Пантелеймон при д-р Благоева.

При опита ми да попитам като базалната температура е остаряла, кое не е. Не разбрах.

Та, моля, кажете ми, ако е така да не си играя да си меря БТ!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Остарял метод ли е меренето на базална температура!?
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2009, 16:47:57 pm »
Много момичета тук успяват да забременеят мерейки си БТ защото успяват да уловят точния ден на овулацията. Разбира се стига да няма други проблеми
*

Zai

• 955
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2009, 16:53:34 pm »
И аз така мисля... Всички онлайн календари имат опция за мерене на БТ, не само българските. Ако беше толкова архаично, защо ще го има.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2009, 18:51:06 pm »
Аз мисля,че меренето на БТ е от голяма полза.
*

kremoni

• 244
  • и аз искам бебе
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2009, 19:03:02 pm »
Аз мисля,че меренето на БТ е от голяма полза.
И аз :balk_50:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2009, 19:05:04 pm »
лекарката има предвид вероятно, че меренето на БТ е остарял метод за лекарите - защото разполагат вече масово с УЗ апарати.
но за пациентите в домашни условия, меренето на БТ, съчетано с тестовете за овулация, е добър приблизителен метод.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2009, 20:02:18 pm »
лекарката има предвид вероятно, че меренето на БТ е остарял метод за лекарите - защото разполагат вече масово с УЗ апарати.
И в клиниката на Щерев има  УЗ апарат във всеки кабинет. Кажи на лекарката си да си актуализира информацията.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2009, 20:28:14 pm »
но за пациентите в домашни условия, меренето на БТ, съчетано с тестовете за овулация, е добър приблизителен метод.

Мнението ми напълно съвпада с това на jam !  :bbt:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2009, 20:53:03 pm »
От собствен опит успях да се убедя колко верен е този метод! Организмът не може да ни излъже! Когато имах хормонални проблеми температурата така и не ми се вдигаше, след като нещата се регулираха- графиката ми веднага се промени! Просто бях изумена да видя това "чудо"- нормална графика, а за мен си беше точно такова! Както са казали и момичетата- това е идеален метод за домашна употреба, пък и съчетан с ову тестове е просто перфектен!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2009, 21:00:01 pm »
Днес на цветната си снимка бях с още едно момиче.
След като бяха готови резултатите доктора ни извика и понеже тя беше първа чух разбира се всичко което и каза. Накрая я посъветва да не разчита само на базалната си температура а да си прави и тестове защото те са по-точниия и верен начин, но не чух да и казва да спре да си мери температурата.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2009, 21:32:33 pm »
Според мен меренето на БТ е от голяма полза. Може да не дава точна информация, но все пак ни ориентира и насочва, особено при нередовен цикъл /в моя случай трябваше да правя ову тестове по 20-30 дни от всеки цикъл... :? - случвало ми се е овулацията да е на 38-ми ден чак, ако я има изобщо разбира се.../
*

Zai

• 955
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2009, 21:59:08 pm »
Благодаря ви. И аз така смятах. Въпреки, че при първия преглед ми направи добро впечатление, надали повече ще отида при нея.

За ОВУ тестове изобщо и не стана дума, секна ме на средата и изобщо не ме остави да кажа какво съм правила. Графиката от календара я гледаше на обратно - тя беше принтирана на portrait, а тя я гледаше на landscape.

ПП По неин съвет направихме и спермограма, която се оказа перфектна. Особено лошо впечатление ми направи една реплика, която повтори и на двата прегледа "Ако искате деца от този партньор, естествено..." Партньорът е СЪПРУГЪТ ми. Та много ясно, че от него искам деца! И още не мога да си обясня защо го повтори два пъти, но това е вече без значение. 

« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 22:18:10 pm от Zai »

*
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2009, 23:03:19 pm »
Използвам тази ,за да не отварям нова тема - проблем ли е ако БТ се мери с дигитален термометър , а не с живачен?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2009, 23:17:34 pm »
Заи, а къде правихте спермограмата? Хубаво е, да се направи в клиника по стерилитет, защото много често другаде правени спермограми са недостоверни.
Росси, не е проблем, макар че дигиталните отчитат по-ниска температура от живачните. Но това няма значение, важното са не стойностите, а графиката като цяло. Дали има покачване, дали има ову и т.н. Но по принцип обаче препоръчвам живачния, той отчита най-точно температурата което показва една по-точна  графика.

Както вече Джам е писала, в домаши условия, темп. метод не е остарял, напротив, комбиниран с тестове за овулация, е много удобен за определяне на овулацията от което се увеличават на шансовете за зачеване.
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 10:46:35 am от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Zai

• 955
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2009, 23:45:29 pm »
В клиника по стерилитет е правена - Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София" и е с отлични показатели.

*

Isidimi

• **
  • 81
  • никога не губи кураж
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2009, 15:19:27 pm »

Zai, меренето на базалната температура , според мен не е остарял метод, и според мен, някои доктори са наистина доста грубички, и не си дават сметка, че пред тях стои човек, които е по- чувствителен и трябва да е по внимателен с него- намери си друг лекар - успех :crossfingers:
*
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2009, 16:07:01 pm »
И аз съм ЗА меренето на БТ.На мен лично много ми помогна!
*
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2009, 16:12:47 pm »
Особено лошо впечатление ми направи една реплика, която повтори и на двата прегледа "Ако искате деца от този партньор, естествено..." Партньорът е СЪПРУГЪТ ми. Та много ясно, че от него искам деца! И още не мога да си обясня защо го повтори два пъти, но това е вече без значение. 
И на мен са ми го казвали не веднъж - а ние сме с мъжки фактор!!!
*

Zai

• 955
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2009, 10:16:08 am »
Особено лошо впечатление ми направи една реплика, която повтори и на двата прегледа "Ако искате деца от този партньор, естествено..." Партньорът е СЪПРУГЪТ ми. Та много ясно, че от него искам деца! И още не мога да си обясня защо го повтори два пъти, но това е вече без значение. 
И на мен са ми го казвали не веднъж - а ние сме с мъжки фактор!!!
За мен това изказване е върхът на грубостта и обида не само към жената, а и неуважение към цялото й семейството. Дори не знам как точно да го квалифицирам, предпочитам да го забравя.

Относно базалната температура - да, продължавам и ще продължавам да я меря. Засичам я и с тестове за овулация и смятам, че дава достоверни резултати. Благодарение на нея установих, че овулацията ми е изместена с няколко дни назад и не е на 12-13 ден както ме убеждаваха.

Здравейте, момичета!
Знаете ли дали с обикновен термоментър може да се мери БТ? :ask: