New Love, не се отчайвай мила... и твоето номерче ще излезе. Дано да е по-скоро!... А до тогава ще уплътниш времето с подготовки... И аз си мислех, че отиваме в клиниката и хоп - почваме... а се оказа, че преди началото трябваше да направим още безброй неща, за които не предполагах...
Използвай времето колкото можеш... Важното е, че съвсем скоро си на преглед при Стаменов.
Между другото, през март тази година и аз си взех час за него... (Не знам, защо... Засега нямаме планове да правим опити в България...) Дадоха ми час за юни 2011!.. Сестричките ме попитаха изрично, дали искам първичния преглед да е при д-р Стаменов или при д-р Пресенска. Обясниха ми, че за д-р Пресенска бих чакала с няколко месеца по-малко... и че по време на процедурите преглеждат и двамата... Но останах с впечатлението,
че първия преглед си е при когото е взет часа...
Но си мислех,... ако много се притесняваш, защо утре просто не се обадиш в клиниката и не попиташ, как точно се процедира... - можеш да обясниш, че имаш час за Стаменов и искаш да се информираш... Така поне ще знаеш, какво точно можеш да очакваш и няма да се стягаш излишно...
По отношение на осиновяването... - трудно може да се помръдне нашата администрация, повярвай ми...
Ако знаеш, що писма сме изписали, къде ли не ги разпратихме... Смешното е, че от Народното събрание ни отговориха, че проблема не е от тяхната компетенция (а става въпрос за новия Семеен кодекс) и ни посъветваха да се обърнем към Министерство на труда и социалната политика. От Министерство на труда и социалната политика ни препратиха към Министерство на правосъдието, а от това Министерство чакаме отговор вече от месеци... Единствените по-ангажирани са от Дирекция Приемна на Министерски съвет, но и те чакат над месец отговор от Министерство на правосъдието... Бяхме активни, и в предавания участвахме... но в един момент писва...
Междувременно по-голямата част от момичетата, с които действахме в тази посока (мотивиране на промяна в закона), вече се замислят за осиновяване от други държави и почти са се отказали от вариант България... Паричките, които трябва да заплащат, за да кандидатстват за осиновяване на дете от България (три пъти отказвано на вътрешно осиновяване), понякога са и повече, отколкото при други чужбински процедури... или поне ако не са по-скъпи, поне не са по-евтини...
Иначе за Карбовскиии
...Виж, за него не се бях сетила... Доста е подходящ, всъщност.
..Нищо лошо за човека, но много се радвам на имитациите в Пълна лудница
(хващам първите срещнати линкчета за ушите и ги копирам):
Pulna ludnica - Otechestven fond Пълна Лудница - Отечествен Фонд (13.02.2010) Пожелавам хубава вечер на всички нас... и въпреки разните му там проблеми и досади - едно добро начало на следващата седмица!