0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Зачатие след 35 г., да си вдъхнем кураж и да действаме!
« Отговор #500 -: Ноември 15, 2009, 18:03:24 pm »
Мерилин, не спирай лекарствата, ако не ти е казал лекар и пусни на всяка цена кръвен тест. Моят опит е подобен - зацапване на 10 ден след трансфера и съответно ореваване на опита от моя страна, но някакво вътрешно чувство ме накара да отида и да пусна кръвен, който се оказа позитивен.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #501 -: Ноември 15, 2009, 19:09:49 pm »
Мерилин, не спирай така лекарствата. Пусни кръвен.
При мен на 14 ден от трансфера при чхг над 150 шуър чека беше отрицателен.
 :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #502 -: Ноември 15, 2009, 23:25:47 pm »
мерилин - Моя приятелка също имаше зацапване , изписаха и Дуфастон и... си роди прекрасно момченце на което станах кръстница....момента с процапването беше инфарктен....Дръж се и дано дай Боже !
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #503 -: Ноември 16, 2009, 13:15:14 pm »
Мерилин, не спирай така лекарствата. Пусни кръвен.
При мен на 14 ден от трансфера при чхг над 150 шуър чека беше отрицателен.
 :crossfingers: :crossfingers:

Мила Мерилин, виждаш ли какви неща има.  :D (Сестричката ми изкара даже цели две бременности със зацапване... ) Ще стискам палци... :crossfingers: yahoo_17 Не знам защо, но имам някакво положително предчувствие... :)
Пиши ни, какво става.

До колкото разбирам вие се пригготвяте за ИКСИ? първо ли ще ви бъде??
п.п.продължавам със стискането на палците! искам само хубави новини,другите не ги приемам,ей!!!

Ами... ние преди 10 години правихме 2 ин-витро опита (фактора ни е тубарен, тъй да се каже ;)) Междувременно се залисахме и сега почваме наново, но вече сме за ИКСИ... Уж щяхме да почваме полека същинската част и от клиниката трябваше да се обадят, но ги чакаме вече цяла седмица... Може аз да не съм разбрала нещо... След малко ще им звънна, да ги питам какво става...  8)

Хубав ден от мен и
 :) yahoo_17 :) yahoo_17 :) yahoo_17
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 13:25:33 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #504 -: Ноември 16, 2009, 13:48:24 pm »
Мили момичета,ако знаете как ме трогнахте със загрижеността си за мене.При мен за съжаление няма повече надежда.От днес имам вече цикъл и изтичат големи парчета лигавица.Обадих се на докторката и тя е на същото мнение.Другата седмица ще съм на преглед при нея и ще ви пиша как е минало.Много ми е тежко,но не мога да се примиря.Не спирам да си задавам въпроса "защо",макар да знам,че катеоричен отговор на този въпрос не могат да дадат дори и лекарите.Но аз съм длъжна да търся причините.Ще споделя някой от своите съмнения за причините за неуспеха,а пък вие ако желаете може да споделите своето мнение.Този Форум се чете от много хора и може пък някой да ми помогне със съвет.Ние се водим със тубарен фактор.Тази година ми беше направена лапароскопия,при която ми отстраниха хидросалпингс,а на другата тръба й направиха пластика.При последния опит направихме спермограма.Диагнозата от нея е олигоастенозооспермия.От така казаното до тук имам следните притеснения:
1.Пластиката на тръбата.Нещо ме жегна още като ми казаха,че са ми правили пластика,а не са я отрязали при положение,че направих лапароскопията със съмнение за двустранен хидросалпингс.Тук във Форума четох,че при предстоящо ин витро не се прави пластика и още повече този метод отдавна не го използват.
2.Диагнозата на мъжа ми.Не е ли добре при предстоящо ин витро да направим SDI-тест.Четох тук във Форума,че при такава диагноза има вероятност за голям процент дифрагментации и сперматозоидите оплождат,но после не настъпва имплантация.
Иначе реагирах добре на стимулацията.Бях по протокол с антагонисти-Гонол Ф,Оргалутран и Овитреле.Направих 16 яйцеклетки /за моите 37 години е добре/.Оплодиха се 8,но на трети ден трансферираха 3,а останалите не ставаха дори и за замразяване.
Накратко това е.Ще съм благодарна ако някой изкаже мнение по моя въпрос.
Целувки!!!
*
« Отговор #505 -: Ноември 16, 2009, 15:21:24 pm »
Днес бях на ХУЗК. Резултатът е, че единствената ми останала тръба е непроходима. Течността влезе донякъде и се върна обратно. Дори изключихме спазъм на тръбата. Наясно съм, че тубарният фактор е най-лесно преодолим за IVF и все пак ми е гадно, а Световният Океан е на път да прелее.  :sinking: :balk_145: :balk_146:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #506 -: Ноември 16, 2009, 16:01:44 pm »
Ееее,мила Мерилин,нес а хубави тези новини! За жалост!Направо не искам да си представям как се чустваш сега! Познато ми е изнам че много ама много боли!Но не трябва да унивате !! за да сме тук,всички знаем как сме изминали пътя и какви са причмчините! Това което ти се случи е само една от веорятостите за резултат! но с упоритост,винаги ще стигнем и до другата! тъжно е много! но няма да останем по средата на пътя,нали!! Аз не разбирам много,но щом МЦ се е появил в този вид предполагам че е еимало инплантиране,а това вече  енещо важно!! Ни също бяхме на Гонал,макар че не знам какво значение има това! И също ще повтаряме сна пролет! Няма да се отчайваме! Не трябва! Това ще означава,че сме се предали ,а не е така! Поплачи си сега ! Облегчава и е полезно! Следващия път ще стане!
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #507 -: Ноември 16, 2009, 18:05:54 pm »
Мила Мерилин, какво да ти кажа в такъв момент, освен да се отдадеш на отрицателните си емоции(но за не много време), да си поплачеш хубаво(нали сълзите пречистват) и да ти поолекне.То не може нищо да се направи, но не си позволявай да униваш и да се съкрушаваш. Прегръщам те силно, желая ти много успех занапред и да дойде по-скоро и по леко да мине времето до следващия опит(който трябва да е последен). Незнам какво мнение да изкажа относно твоите съмнения, само мога да те посъветвам преди следващия опит да елиминирате(с Док) всички възможни причини за евентуален неуспех.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #508 -: Ноември 16, 2009, 18:39:12 pm »
Мила,Мерилин как искам да те утеша,но едва ли ще мога.Знам колко боли,преживях го два пъти.Посъветвай се с лекаря за причините,сигурна съм че ще намерите решение преди следващия опит.Прегръщам те силно.
Мили момичета и момче Рачо,нека да стиснем палци на Фръци, утре е на пункция.
Успех мила!
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 18:42:44 pm от Velka »
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #509 -: Ноември 16, 2009, 18:41:16 pm »
Мерилин, съжалявам, че при теб така се развиха нещата. :bighug:
Аз също съм с тубарин фактор. Лапароскопия след пластиката доказа, че тръбите отново образуват сакове и затова ги клампираха.

« Отговор #510 -: Ноември 16, 2009, 18:59:17 pm »
Ох,annaaa и аз в това се съмнявам.Днеска по телефона го подхвърлих на докторката,а тя започна да ми развива теорията за връзката между кръвоснабдяването на яйчниците и тръбите.Направо не ми се мисли,че след 4 месеца може да се окаже,че все едно нищо не съм направила и пак ще трябва да се оперирам.Абе ако трабва и това ще изтрая и дано мъките ми този път се овенчаят с успех.А за отказване изобщо не съм и помилила.Ще се откажа само като видя положителен резултат. :bfp1:
Стискам палци и силно се моля за Фръци!!! yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17
Успех на всички!!!
*
« Отговор #511 -: Ноември 16, 2009, 21:18:00 pm »
Миличката ми Мерилин  :balk_21: А аз имах такова хубаво предчувствие за теб през цялото време....Съжалявам изключително много.Изживяваме заедно неуспехите,но съм сигурна,че един ден ще изживеем заедно и радостите и емоциите,които ни предстоят!

:bighug:

Относно притесненията ти за евентуален хидросалпинкс,най-добре ще е да направиш ЦС,преди да прибегнеш до ново лапаро.
*
« Отговор #512 -: Ноември 16, 2009, 21:29:52 pm »
Днеска по телефона го подхвърлих на докторката,а тя започна да ми развива теорията за връзката между кръвоснабдяването на яйчниците и тръбите.

мерилин, много по-важно е да няма хидросалпинкс.
за протокола - тръбите ми са премахнати 2005г., след това имах 3 стимулации и въпреки годинките ми отговорих ок.
« Отговор #513 -: Ноември 16, 2009, 21:33:32 pm »
тююююю...тц , тц, тц...язък....
Мерилин - не съм специалист , но според това , което си говорихме с доц.Томов "лошите тръби компрометират ин-витро опита" . Предложи ми ако по време на лапарото види нещо да ги отстрани - съглъсих се , така стана и не съжалявам. Пътя , според мен , трябва да е чист...Но да не философствам , потърси и друго лекарско мнение. Препоръчвам ти доц.Томов в "Св.Марина" - Плевен
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #514 -: Ноември 17, 2009, 10:13:32 am »
Относно притесненията ти за евентуален хидросалпинкс,най-добре ще е да направиш ЦС,преди да прибегнеш до ново лапаро.
Какво е ЦС?
« Отговор #515 -: Ноември 17, 2009, 10:19:21 am »
Какво е ЦС?
ЦС-цветна снимка.
*
« Отговор #516 -: Ноември 17, 2009, 12:43:39 pm »
На мен пък д-р Владимиров след първата цветна снимка ми каза: Идвай, за чисто ин витро си. Аз обаче на своя глава реших да направя лапаро, което потвърди снимката: дясна запушена тръба, но без сериозни доказателства за хидросалпингс, и лява с пластика. След това 4 месеца нищо. Доц. Тюфекчиева, к направи лапарото каза да направя нова цветна снимка, но този път послушах Владимиров и не я направих. Тои каза, че само мога да си направя някой хидросалпингс така и да опропастя и ин витрото. През октомври приключи неуспешното ми ин витро след неуспешна имплантация.
Сега се чудя, има ли начин да се разбере дали тази пластика или някой образувал се хидросапингс след лапарото, не са попречили на имплантацията. И какво да направя преди да пристъпя към трансфера на замръзените ембриони.

Меринлин, и ти си с тубарен фактур. Знаеш ли нещо по въпроса?
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #517 -: Ноември 17, 2009, 13:28:22 pm »
Здравейте момичета и момчета! :)

Ех, не са хубави новините… но аз вярвам, че няма винаги да са лоши… ;)

Rtfrtf, недей така да наводняваш със сълзи, моля те…  че някои от нас не можем да плуваме...  :lol:

Мерилин, и моето предчувствие беше толкова добро,... пък то какво стана...  Ама то предчувствието ми сигурно е било за следващия път… :wink: :D  Много топли прегръдки! :hug2: Относно въпросите -  аз трудно мога да дам съвет, но от това, което чета ми се струва, че ще е добре, да се търсят и причини за понижаване качеството на яйцеклетките/ембрионите…

Фръц, как мина, как си? Ние си стискаме палците, трябва да се е отразило… ;)

Вчера говорих с нашия доктор... Интересното е, че не аз му се обадих (както се бях зарекла ;)), ами той звънна. Нашата ИКСИ-процедура ще е през януари. Тези дни ще получим плана по пощата…
Има ли някой от вас, който също ще се впуска в борбата през януари?

Хайде, да не прекалявам с писането ;)

Пожелавам ви хубав ден!  :)

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #518 -: Ноември 17, 2009, 18:13:25 pm »
Здравейте сладури! Днес ми беше пункцията и си имам две яйцеклетки. Сега ще чакам да станат ембриончета и в четвъртък да ми ги трансферират. Ох направо съм притеснена мислех, че ще са три но те две, но и на това съм доволна. Ще ви пиша пак за да ви кажа как върви при мен. Мъжот сега отиде да ми купува хапчетата и да се нагълтвам с тях  :balk_48: . Много ви  :bighug: и :heartbeat: 
Жена която мечтае
« Отговор #519 -: Ноември 17, 2009, 20:33:25 pm »
Фръци, две- две, дано са ти щастливите яйцеклетки и да се оплодят подобаващо, да станат добри ембриончета, а после здрави бебенца. Пожелавам ти всичко това от сърце и ти стискам силно палци!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам