0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зачатие след 35 г., да си вдъхнем кураж и да действаме!
« Отговор #420 -: Октомври 07, 2009, 10:33:40 am »
Гледам Параскева Джукелова по БТВ ...ох , че хубаво бебе има - Калина....Браво на нея и дай боже на всички ни поне по едно!!!

Анмар - как са нещата при теб- пиши когато имаш време.

Аз съм добре , сърбят ме дупчиците и се чудя къде да си махна конците , че в градската ни болница е кошмар...оф , голяма мизерия е мъжкото шетане, не издържам вече ...гледам да не вдигам тежко , но се чудех важно ли е това когато операцията е лапаро - знаете ли нещо по въпроса?
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 10:39:41 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #421 -: Октомври 07, 2009, 10:53:39 am »
New Love , поздравления и от мен за успешното лапаро!Не вдигай нищо тежко,пази се ,  трябва да се раздвижваш но плавно и умерено. Желая ти бързо възстановяване!!!
п.с.
Напоследък ме вълнуват размисли свързани със сентенцията че "дяволът се крие в детайлите , в подробностите" така че я карай полека-лека.     
« Отговор #422 -: Октомври 08, 2009, 09:18:04 am »
New Love не трябва да вдигаш повече от едно кило независимо , че е лапаро то си е все пак операция, а за конците може и джипито да ти ги махне това не е проблем. Много е гадно като те сърби и не може да се почешеш защото е вътрешно до оня ден и аз бях така направо полудявах. Пожелавам ти скоршно възтановяване и ти препоръчвам повече движение за да са по малко срастванията.Успех
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 09:20:49 am от frucka »
Жена която мечтае
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #423 -: Октомври 08, 2009, 09:32:29 am »
Здравейте и от мене, мили момичета!  :)

New Love, отдавна те чета, и много се радвам, че лапарото е минало успешно! Желая ти бързо възстановяване ииии :) скоро - положителен тест...
(Между другото, и аз много харесах кулинарните ти шедьоври! Скоро пак да снимаш някой нов ;) ...А котенцата са просто разкошни...)

Frucka (много готин ник!  :D),
исках да те попитам, дали знаеш нещо повече за тези сраствания - задължително ли е да се премахнат и на какво пречат... Защото аз предполагам, че си имам много от тях - в автобиографията си имам 3 отворени коремни операции ;) (нали те от това стават?), но не са ми правили лапаро, а ми предстои ИКСИ...
Ако и някой друг знае нещо, ще се радвам да пишете...

Много прегръдки за всички в темичката и хубав, слънчев ден!

« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 09:39:09 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #424 -: Октомври 08, 2009, 11:12:53 am »
исках да те попитам, дали знаеш нещо повече за тези сраствания - задължително ли е да се премахнат и на какво пречат... Защото аз предполагам, че си имам много от тях - в автобиографията си имам 3 отворени коремни операции ;) (нали те от това стават?), но не са ми правили лапаро, а ми предстои ИКСИ...
Здравей Чандра, аз минах лапаро пред април. Почти на 35 съм и до тогава не бях влизала в болница до този момент, дори и за апендицит. Но заради прекарана инфекция, било то настинка или хламидии, се оказа дясна тръба запушена и с многобройни сраствания. Доц.Тюфекчиева дори не е правила опит да се намесва там. Спасяемо е било състоянието от ляво, но след лапарото, никой не ти казва какво точно се случва в севащите месеци. А лапарото по принцип е безкръвна операция и се смята, че риска от сраствания е мн по-малък. Освен това може лапарото да е било само диагностично.

Аз съм пред ин витро в момента, пункцията ми е утре. Прецених да не чакам дълго след лапарото и да не правя снимка след това, за да не се получи хидросалпингс, което тотално да усложни ситуацията с ин витрото.

Успех на теб!
*
« Отговор #425 -: Октомври 08, 2009, 11:34:17 am »
Привет и от мен!
New Love, много се радвам,че нещата са минали успешно. След каквато и да е оперативна интервенция е хубаво да се пазим, пък и сега ти се е паднало да си помързелуваш :) :wink:
Чандра, относно срастванията, аз съм се сдобила с такива в следствие на отворена операция/извънматочна/, но и от възпаления/от настинки/ на малкия таз, лекувани и недоизлекувани преди години/от позицията си на сегашната информираност/, но кой  да ти каже, преди "100години" :) че може да имат такива фатални последици :x
Моето мнение е да се пребягва към лапаро само по препоръка на  лекаря ти, вярно е, че е най-достоверния диагностичен метод, но само заради сраствания - не. След моето лапаро/препоръчано поради сраствания и трудно достъпни яйчници/, въпреки разтвора/около 1,5л./ в корема, които се оставя, за да не се "допират" органите и се абсорбира от само себе си до седмица-две,  още на третия месец нещата бяха по-старому. Всяка операция е предпоставка за сраствания/индивидуално е/ и когато не е наложително е добре да си ги спестим :wink:
Извинявам се за дългия пост,но исках да съм изчерпателна :oops:
Късмет на всички!
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #426 -: Октомври 08, 2009, 20:39:34 pm »
Много ви благодаря за отговорите!  :)

Аз съм пред ин витро в момента, пункцията ми е утре. Прецених да не чакам дълго след лапарото и да не правя снимка след това, за да не се получи хидросалпингс, което тотално да усложни ситуацията с ин витрото.
Rina, ще стискам палци утре...  :)  :crossfingers: Лека и успешна пункция! Сигурно си развълнувана... Нали ще разкажеш, как е минало?...

Мeci, благодаря ти за дългия пост!  :lol: Вие как ще продължавате от тук нататък?
Аз всъщност исках да попитам, дали сраствания пречат на имплантация и на бременност...  :oops:

При мене проблема е, че нашия доктор каза, че държи на хистероскопия (която вече е зад гърба ми) преди предстоящия ни ИКСИ - опит,...  а лапарото би било добре да се направи, но да преценя аз, как да постъпим...

Аз съм без тръби и с един яйчник... Лапарото би дало ясота по въпроса, дали имам ендометриоза в малкия таз и стомашната кухиня, а и при интервенцията могат да се премахнат срастванията...

Според вас грешка ли ще е, да си спестя операцията?

Много ви благодаря, за всичко! :)
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 20:54:34 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #427 -: Октомври 08, 2009, 21:51:09 pm »

Rina, ще стискам палци утре...  :)  :crossfingers: Лека и успешна пункция! Сигурно си развълнувана... Нали ще разкажеш, как е минало?...

При мене проблема е, че нашия доктор каза, че държи на хистероскопия (която вече е зад гърба ми) преди предстоящия ни ИКСИ - опит,...  а лапарото би било добре да се направи, но да преценя аз, как да постъпим...

Чандра, благодаря. Ще разкажа, разбира се.
Моят пък доктор след като видя снимката за проходимост, каза "ин витро". Дори кандидатсвайки за фонда, той каза, че лапарото не е нужно. След два месеца. когато се върнах и му показах резултата, той пак каза "ин витро".

Аз не съжалявам, че се подложих на лапарото. Търпи се, особено ако е за пръв път и не знаеш какво да очакваш.
Истина е, остава на твоята преценка.
Успех, каквото и да решиш!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #428 -: Октомври 09, 2009, 00:31:50 am »

Аз всъщност исках да попитам, дали сраствания пречат на имплантация и на бременност...  :oops:

Не, не пречат.

Аз съм без тръби и с един яйчник... Лапарото би дало ясота по въпроса, дали имам ендометриоза в малкия таз и стомашната кухиня, а и при интервенцията могат да се премахнат срастванията...

Има ли реални опасения за ендометриоза?

Принципно лапароскопията е хубав метод за оглеждане на репродуктивните органи,
но като гледам не си преживяла малко и ако доктора не смята, че е необходима тогава не я прави!

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #429 -: Октомври 09, 2009, 10:06:31 am »
Deep, благодаря ти за отговора!  :) :flower:

Първата част от него доста ме успокоява... ;)

Що се отнася до ендометриозата...  ще досадя още малко с моята история ;)

В нашата клиника (в Германия) явно убежденията са такива, че в 99% от случаите се извършва лапароскопия преди инвитро, като при интервенцията правят освен лапаро- и хистероскопия и пускат синьо вещество през тръбите. Затова и получих направление за всички тези неща... и за синьото вещество (не знам, как се казва в България  :oops:)

Операцията обаче се прави в друга клиника и там хирурга обърна внимание на това недовиждане... След което аз (и без това мнооого изплашена от поредната операция) се обадих на доктора си и го попитах, какъв е смисъла от лапарото, след като нямам тръби... Той каза, че е добре да гледаме критично на решенията на лекарите  :wink: и че всъщност той държи само на хостероскопията, а за лапарото да реша сама... и ако не искам да се прави, само от съображения за сигурност може да се наложи на хирурга, да погледне и отгоре... И така, с хирурга се разбрахме, да погледнат отгоре само, ако се наложи... То пък не се наложи...  :) И сега си мисля, дали не беше грешка (лесно ми е, като не ми предстои...)

И сега за ендометриозата:
Винаги съм имала по-обилна менструация с леки болки, но търпими. Не съм вземала обезболяващи.
- През 1992г. ме оперираха (със съмнения?! за киста) и са правили резекция )или както там се казва) заради установен ПКЯ. Никой не ми е споменавал нищо за ЕМ.
- През 1994г. ме оперираха в Габрово и ми махнаха шоколадова киста 7см. (яйчника и тръбите). Нямам епикриза и не знам, каква е била.
- През 1998 имах отново толкова голяма киста, но в Германия преди инвитро опит ми я пунктираха. Изследваха течността и установиха, че не е била ендометриозна.
След това проблемите ми спряха. Междувременно винаги съм имала разни кисти (или фоликули), които обаче след приемане на противозачатъчни си изчезват сами...

Много дълго стана, извинете!  :oops: Но просто си мислех, ако някой от вас има довод, че непременно трябва да се подложа на лапароскопия, може би ще го послушам :)

Благодаря ви от сърце!  :)
Поздрави и хубав ден!

« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 10:13:29 am от Chandra »

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #430 -: Октомври 09, 2009, 13:16:32 pm »
Труден избор ти предстои. Ще кажа своето мнение но е добре да осъдиш ситуацията с лекуващия.

Ако аз бях в твоята ситуация и имаше съмнение за ендометриоза нямаше да се двуумя да направя лапароскопия. Защото зная, че със сигурност ще провали предсотоящата процедура. Така ще изгубя време, ще си спестя емоционален срив и не на последно място ще спестя и една доза хормонална стимулация.

Желая ти успех, каквото и решение да вземеш!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #431 -: Октомври 09, 2009, 15:13:15 pm »

Ако аз бях в твоята ситуация и имаше съмнение за ендометриоза нямаше да се двуумя да направя лапароскопия. 

Чандра, само да се самодопълня  :oops:...
Според мен това съмнение дали е основателно трябва да го реши лекуващия. За това смятам, че отговорността за твоите бъдещи действия трябва да се акцентират върху лекаря ти, защото ти не можеш да прецениш реално състоянието си, нито, който и да било друг, който не е специалист. 

Поздрави!
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 15:17:21 pm от deep »

*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #432 -: Октомври 09, 2009, 16:09:29 pm »
Ох, мила Дийп, благодаря ти много за отговора! :)  :flower:

Аз ще говоря с лекаря и като решим нещо, то ще се чуе...  :D
(Докато сме в България, ще се опитам и да си намеря някоя и друга епикриза от тогава, сигурно ще помогне...)

(Малко ми е неудобно, че ви занимавах толкова с моята персона  :oops:)

Пожелавам на всички момичета много, много късмет! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Приятен ден!  :)

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #433 -: Октомври 09, 2009, 17:15:53 pm »
(Малко ми е неудобно, че ви занимавах толкова с моята персона  :oops:)

Пожелавам на всички момичета много, много късмет! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Приятен ден!  :)

Занимавай ни, нали за това е Зачатие.  :wink:

Приятна вечер от мен!

*
« Отговор #434 -: Октомври 09, 2009, 17:49:06 pm »
Здравейте момичета,
пункцията мина днес. Добре съм. От сядането на "магарето" до събуждането ми минаха точно 20 мин. Търпи се. Заспиваш си, и след събуждането спомена ми беше за летене и за място между реалността и съня. Мъжа каза, че след като съм се събудила толкова бързо, значи са им евтини упойките :lol: Това беше шега!!!

После полежах около час, през който ембриоложката дойде да съобщи, че са извадили 8 фоликула, но 2 са били празни, а дойде и доктора, който ми назначи Утрогестан 100мг, глобули, които да почна да слагам на 7 часа от тази вечер, но не каза до кога. 6те яйцеклетки отидоха на ин витро, защото мъжкия матерял ни е много добър  :D, и през следвашите дни ще се обадят за резултатите. Опитах още веднъж да попитам дали не е по-добре да играеме на сигурно с ИКСИ, но доктора каза твърдо Ин витро.

« Отговор #435 -: Октомври 09, 2009, 20:24:04 pm »
Чандра - не съм компетентна по въпросите, на които търсиш отговор и ще си позволя да те посъветвам - щом ще си идваш в БГ - иди в Плевен при доцент Томов и поговори с него . Ще рискуваш едни 40лв , но ще имаш отговор на някои въпроси. И при мен има колебания по много въпроси и вчера така се случи , че кончетата ми ги махна гинеколог ...ами не пропуснах да го поразпитам . Не , че е кой знае колко компетентен , но си има понятие човека и ми проясни някои неща. Смятам  ,че какпка по капка , от този , от онзи все ще сглобя картинката за себе си. Ако имаш нужда от телефони пиши ми ЛС , днес си записах час за преглед за 3-ти ноември , че в края на октомври няма да го има.
И въобще не досаждаш , ами я по-честичко да се отчиташ , че като замлъкнете и не смея да пиша :)

Рина - успех мила , дано .....и да пишеш :bighug:
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #436 -: Октомври 09, 2009, 21:33:24 pm »
ЕЕЕ щом сте рекли, нека и аз ви натъжа.При мен нещата, и този път не станаха, както трябва.
Никаква имплантация, на 13 съм на хистероскопия, пък да видим какво ще излезе,и после като се въстановя,декември, януари ще връщаме снежковците.Ей не съм се предала.Лека вечер на всички!
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #437 -: Октомври 09, 2009, 22:56:55 pm »
Мислех те напоследък, чудех се какво е станало... Съжалявам, че не се получи, Велка. Дано скоро намериш сили и надежда да продължиш!

Чандра, не мога да помогна със съвет, но дано намериш правилния отговор и спокойствие.

Рина, дано пункцията е минала добре - стискам палци и дано пишеш скоро с добри новини.

Тоя месец при мен ще мерим яйчниковия резерв - от неделя почвам да пия клостил, днес като за 2-ри ден от цикъла дадох кръв за ФСХ и Е2. Чудя се дали да не направим и инсеминация успоредно, така или иначе ще ги пия хаповете.
« Отговор #438 -: Октомври 10, 2009, 09:49:14 am »
Велче - кураж душичке, вярвай , че ще стане....тц , тц ,тц...и мен от този момент ме е страх , но съм чела , че много момичета така се нахъсват още повече и имат успехи при последващи опити. Дано и при теб е така....Важно е да не се спираш и да не допускаш депресията да те смачка.....Вдигни главица и се усмихни - ще стане , вярвай !
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #439 -: Октомври 10, 2009, 09:56:25 am »
New Love, радвам се, че се обади! :)
Не съм писала често, защото тази темичка някак е в подфорум на подфорумите… ;) и по-трудно се забелязва...  :) :oops:... Но ще си взема бележка... 8)
Как вървят нещата при тебе? Какви са резултатите от лапароскопията? (Дадоха ли ти филмов материал? :))
Аз в момента съм в България (от началото на август съм си тук) и към 20.10. ще отпътуваме обратно за Германия. Пишеш, че доц. Томов няма да е на работа в края на октомври… А знаеш ли, дали тези седмици ще е там? (т.е., дали няма да е на работа "в" или "до" края на октомври ;))...

Велка, много съжалявам за неуспеха! :( Но все пак е много хубаво, че си имате сладоледчета :) ...напълно е възможно, да стане с тях... (имам няколко приятелки, които са успели след трансфер на замразени ембриончета, а децата на някои дори вече тръгнаха на училище... :))...

На мене много ми хареса, как нашия лекар обясни необходимостта от хистероскопията.  :) Каза, че когато едно бебче  попаднело в матката, то първо се оглеждало, дали му харесват тапетите, как е обзавеждането, атмосферата... и ако не му се понравела обстановката, просто си отивало... Затова хистероскопията се правила с цел, да се огледа обстановката и ако се наложи, да се пооправи обзавеждането... :) (...това съм го писала в дневника си и малко се повтарям, но знам, че много момичета не четат дневниците...)

Цигуларче, идеята за инсеминацията не звучи никак зле...  :) ...Но си мислех, защо започвате изследванията с Клостил и яйчников резерв? Някоя от съфорумките имаше дори в подписа си изречение от рода на: "Не започвайте приемането на Клостил, преди да сте направили спермограма"... А и не е ли по-логично, лекарите най-напред да проверят "хардуера" (състояние на тръбите, на матката...), преди да прибягват до хормони?  
Извини ме, ако въпросите ми са объркващи... Може би сте направили всички тези изследвания... В дневничето не си писала, дали имате ЦС, спермограма, фоликуметрия... Ако сега сте започнали да изследвате хормоните, защо се притесняват за яйчниковия резерв?... Може да не съм доразбрала нещо... ама аз да си питам... ;)

Рина, стискаме палци за трансфера и до финала! :)  Крайно време е, някой тук да се похвали с най-хубавата новина...  :wink: :)

Поздрави и слънчев ден! :)
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 10:01:31 am от Chandra »