0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте следпразнично на всички :)борбата продължава,започваме опити на естествен цикъл докато организма се възстанови ,пък да видим какво ще стане.Док каза че ще дебнем качествена яйцеклетка а как се разбира коя е качествена е коя не-това не мога за разбера.
Здравейте момичета :)приключи моят първи опит на ЕЦ,за съжаление неуспешно :(ЕТ на 3 ден,по мнението на ембриолога много много хубав ембрион,сложиха ми и среда на 2 ден н тест на 13 ден от ЕТ отрицателен.Не проумявам вече защо не се получава :(имплантация никаква :(имам и ИКСИ миналия месец,отново отрицателен тест.Мисля ,мисля и не мога да измисля вече какво да правя :(
*
Здравейте,
не съм писала скоро и се чудих тук ли да метна въпросите , които ме терзаят след срещата ми с Владимиров или в темата миома и безплодие.аз съм с около 5/6 миомни възела, които не засягат кухината на матката,средната им големина е около 15мм и са гроздовидни.след второто икси се забелязва нарастване,предстои ми трансфер на замразени ембриони и тъй като съм на 40г и шансовете ми намаляват стремглаво препоръката на д-р Владимиров е да направя операция и то най-вече поради опастност от загуба на плода при бременност но трябва да чакам най-малко шест месеца след операцията за трасфер и каквото и да е там.сами разбирате, че времето не е малко особено когато си на 40 но пък ембрионите са перфектни, така се изрази доктора, той смята,че си струва да се заложи на тях.Аз след шока, който изживях след последното скорошно неуспешно икси съм готова на всичко, въпроса е къде и кой да ме оперира.Владимиров каза ,че съм за коремна операция и препоръча д-р Славов,аз пък съм си харесала Професор Горчев,даже имам запазен час към края на м.май,всякяш съм знаела ,че ще се случи нещо такова.питам се също дали операцията може да бъде лапароскопска и как всъщност е по добре.единия грозд е около 3см и расте навън,но на задната стена имам един,който расте навътре.ами това е, много съм притеснена и отчаяна.трябваше отдавна да ги ликвидирам тези миоми ама все ми казваха не пречат, не пречат.......всъшност имам и друга възможност да продължа с миомите но ако забременея и нещо се случи няма да си го простя,той и доктора това се опита да ми каже,избора е мой,ситуацията е сложна.то си е така, като имаш две възможности......да се оперирам или не, шест месеца много ли са и ли малко,да не се случи нещо с матката ми , главата ми ще се пръсне а пък трябва да придвижа нещата в най- кратки срокове,направо не знам.
*
Дениде , развирам те скъпа и аз си блъскам главата защо не става, и нашите ембриончета бяха много хубави.много съжалявам и е трудно човек да прави опити да успокоява жена след неуспех,но и ти и аз знаем ,че ще продължим.прегръщам те и горе главата , ще опиташ пак и тогава ще стане!!!
ised,мила,чета те и си мисля дали да си дам мнението,но ето,че вече го правя.Аз на твое място колкото и да ме е страх,бих се оперирала,за да не се упреквам после при евентуален провал на следващото икси,че не съм направила каквото трябва,когато му е било времето.Пък сега че ще си удължиш периода до трансфера на замразените ембриончета-така е,това е факт,но и годините натежават все пак и после ще е още по-късно и по-тежко.Разбрах,че търсиш съвет,затова си позволявам да дам мнение.Пожелавам ти искрено успех.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
Мари ал ,радвам се ,че имаш отношение към споделеното от мен, и да разбира се ,че ми се иска всеки да даде мнение ,това ме прави по уверена, давате ми сили да продължа.
Дениде , развирам те скъпа и аз си блъскам главата защо не става, и нашите ембриончета бяха много хубави.много съжалявам и е трудно човек да прави опити да успокоява жена след неуспех,но и ти и аз знаем ,че ще продължим.прегръщам те и горе главата , ще опиташ пак и тогава ще стане!!!
Така е-продължаваме,къде ще ходим :)
Исках да ти разкажа за една позната,по повод твоята операция,макар че при нея миомите бяха в матката.Забременя с инсе,износи го успешно бебока,роди секцио като при операцията едва намериха място къде да направят разреза.Не искам да давам съвети,защото не съм наясно а и случаите ви са различни.Според мен мнението на доктора е това,което трябва да се вземе под внимание.
Здравейте !

Исед - направи си консултация с прф. Горчев , мисля , че той ще те насочи най-провилно.

Момичета аз и моята киста на левия яйчник отново сме си 2в1 и няма изгледи за оправия. Д-р Емин смени противоз. "Регулон" с "Милигест" , каза че се надява като по-силни + оргаметрил 3х1 за 5дни да спомогнат за абсорбирането и , ама....няма големи надежди . Попитах го на лапароскопия немога ли да се надявам , като по-щадящ метод , отговора му беше не , защото съм много пълна и инструментите нямало да ме достигнат.....да му се невиди и инструментите му ....макар , за лилипути ли имат само....Ако още 1м не се помръдне пущината и аз ще ходя на консулт при прф Горчев...дано да измисли нещо , което да замести обикновената операция , че ми отиде живота....нещо мн се отчаях...потънаха ми гемиите....и всичко ме дразни...хеле пък чуждото щастие най-много....ама не ми забелязвайте , казвам го ей тъй да ми премине , иначе не съм лош човек ....така си мисля де , нямам гаранции....:)
Лек ден на всички и по-малко ядове !!!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
isedq и аз мисля ,че е по добре да послушаш лекаря си,а и си имаш час за операцията вече.6 месеца минават като миг, при мен поне :wink:тъкмо ще си починеш лятото и на есен с песен :)Успех момичета и на теб New Love ще се махне гадната киста не се отчайвай.
*
Благодаря ви скъпи момичета , наистина сте ми голяма подкрепа и както е озаглавена темата вдъхвате ми кураж.
New Love, според мен дали една операция може да се извърши лапароскопски или не, може да каже само оператора/хирурга.аз например се надявам на такава възможност макар при мен да се обсъжда само коремна такава.успех мили мои,ще ви пиша какво става при мен,пишете и вие :ballons:
Здравейте момичета!
От скоро чета форума и най-после се реших и аз да пиша.
Скоро ще навърша 37г.Имам Диагноза ИЯР, инхибина през 2006 беше 7,75
През април тази година стойностите ми са :
TSH 2.5, TAT 1412, MAT 117,
FSH 15,51,LH 3.59- на 3-ти ден
NK клетките са ми в норма, но на горната граница.
Намам тромбофилия, и генетични мутации.
Не съм правила до момента никакви опити за АРТ, но и никога не съм забременявала.
При преглед, лекарят ми каза че на 3-ти ден от месечния цикъл имам малко антрални фоликули и при евентуална стимулация най-много да образувам 4 фоликула, което си е нищо и не е гаранция за успех.
Така реших да се пробвам за донорска яйцеклетка, пък да става каквото ще.
Просто трябва на всяка цена да забременея и да родя, че вече имам чувството , че ще се побъркам.
Ходя в момента при д-р Емин в Плевен и се надявям да се получи.
Също така се консултирам и с д-р Тодорова, защото ми откриха Хашимото и сега трябва и него да лекувам.
Пия по една шепа хапчета за какво ли не.
От вчера започнах и Регулон, който трябва да пия 1-2 месеца.
Но тук е мястото да попитам: д-ра ми каза да му се обадя на 7-ми ден от почивката на Регулона, но забравих, трябва ли да си направя на 3-ден от цикъла между двете опаковки изследвания за FSH?
Между другото в момента пия:
Преднизолон 3х1, Метформин 850-х1, Неофолик Мета-х1, Лимфомиосот - 3х10 к-ки, Селен -х1, Аспирин протект - х1т, а и Вестибо-защото имам световържеж.
Аспирина го пия всеки ден, но четох тук във форума че го пиете през определени дни, но на мен никой не ми каза да го пия така.
Чудя се дали да не се консултирам и с д-р Конова за всеки случай.
А и този преднизолон ме плаши, по препоръка на д-р Тодорова, трябва да го пия до трансфер и след това- не е ли много.
Поста ми стана май много объркан, но той е отражение на мислите в главата ми, които също са така объркани.
Ще съм ви благодарна ако дадете мнение и насоки от вашия опит и по моя въпрос.

Успех на всички и пак ще си пишем.
 :sbabygirl:
*
kartiche, мила, струваш ми се объркана и паникьосана! :(
Разбирам, че годините и диагнозата ИЯР те притискат, но надежда винаги има. Най-важното е, да си намериш лекуващ лекар и да му се довериш. Заедно с него ще изработите план за действие. Разбирам, че си се насочила към клинеката в Плевен. Там има добри специалисти и то не само гинеколози, което е важно в случаи, като нашите. Но, мисля, че малко прибързваш с използването на донорските яйцеклетки. Щом не си правила никакви опити още, защо не пробваш първо с твои. Не си писала и как стои въпроса с мъжкия материал. Имаш ли правена цветна снимка, хидротубация или лапароскопия, т.е. знаеш ли какво е състоянието на тръбите ти? Мисля, че когато се пият противозачатъчни, не е нужно да се правят хормонални изследвания, защото те няма да са достоверни, но ако искаш се обади на лекаря си или още по-добре отиди на преглед, ако ти е възможно. В момента и аз съм на кръстопът и не мога да ти бъда много от полза, но ти желая по-скоро да намериш правилния път и да сбъднеш мечтата си!

*
Къртиче и аз съм със същата диагноза , също така за един кратък период и пациент на д-р Емин.Това което ме посъветва тогава беше същото. Да се ориентирам към донорска програма или тъй като не бях стимулирана до този момент да започнем с мен и ако отговорът на яйчниците не е добър да продължим с донорката.Питах за сумата евентуално която ще трябва да платя и това което се оформи приблизително бе около 12000 лева.Отказах се защото не разполагах с толкова много пари.Сега съм пациент на друга клиника. Имам правени няколко опита на ЕЦ (неуспешни), но докато имам яйцеклетки и финансова възможност ще продължа така. И аз като Душка смятам,че е малко прибързано с донорската програма,но все пак това е лично мое мнение.Този регулон за какво го пиеш? На мен също ми го беше изписал, но заради киста.
*
Къртиче и аз съм със същата диагноза , също така за един кратък период и пациент на д-р Емин.Това което ме посъветва тогава беше същото. Да се ориентирам към донорска програма или тъй като не бях стимулирана до този момент да започнем с мен и ако отговорът на яйчниците не е добър да продължим с донорката.Питах за сумата евентуално която ще трябва да платя и това което се оформи приблизително бе около 12000 лева.Отказах се защото не разполагах с толкова много пари.Сега съм пациент на друга клиника. Имам правени няколко опита на ЕЦ (неуспешни), но докато имам яйцеклетки и финансова възможност ще продължа така. И аз като Душка смятам,че е малко прибързано с донорската програма,но все пак това е лично мое мнение.Този регулон за какво го пиеш? На мен също ми го беше изписал, но заради киста.
Здрасти! Потвърден случай е: СлаваБогу стана от първия път. С донорски яйцеклетки излезе около 4000 лв. Имплантирах 2 ембриона. Хванаха се и двата, а единият се е разделил надве. Та станаха три. Сегь вече ще видим. При д-р Персенска, ц. Надежда, София. Дано да съм била полезна
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Анмар това е страхотна новина! Искрено се радвам за теб! А колко време чака по тая програма?
*
Не съм аз, а моя позната! От лапарото, когато й прекъснаха тръбите, за да не пречат - бяха срастнали, запушени ит.н. - на 1.10.2008г. до 1.04.2009г. - беше трансфера. Не е много време. А аз си позволих да пиша за да кажа приблизителните парички. Ясно е, че и отгоре са дошли. Лапарото около 1000 лв. не влиза в сумата която споменах - около 4000 лв. Не са много повече. Знам, че и тези парички не са малко, но не са 12 хил.  :lol: На мен ми предстои може би ин витро, но ще се видя с новата лекарка на 13 май. Лошото е, че там много се чака за час. Аз след 3 г. сега сменям клиниката. Приятен ден и ++++ мислене, за да има и ++++ тестчета.
« Последна редакция: Май 07, 2009, 11:02:24 am от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Здравейте момичета!
От скоро чета форума и най-после се реших и аз да пиша.
Скоро ще навърша 37г.Имам Диагноза ИЯР, инхибина през 2006 беше 7,75

Здравей и добре дошла :)
« Последна редакция: Май 07, 2009, 11:45:30 am от denide »
Благодаря ви скъпи момичета , наистина сте ми голяма подкрепа и както е озаглавена темата вдъхвате ми кураж.
New Love, според мен дали една операция може да се извърши лапароскопски или не, може да каже само оператора/хирурга.аз например се надявам на такава възможност макар при мен да се обсъжда само коремна такава.успех мили мои,ще ви пиша какво става при мен,пишете и вие :ballons:

Ised,решение взе ли вече или чуденката продължава
*
Ами не, още не съм взела решение, така или иначе към края на м.май имам час при Проф. Горчев.Надявам се, че операцията може да се направи лапароскопски при това добре щото матката ми трябва, цяла,гладка и гостоприемна :D.междувременно ще направя и цветна снимка /вече имам една -без проблеми/ама за всеки случай.

*
То и моя инхибин при последното икси беше толкова(7.75)  а само преди две години -78,94.Аз да попитам,чудя се дали тези резултати се влияят от хормонални медикаменти.аз дадох кръв на 1-ви ден от цикъла,преди това два месеца бях на диане 35 а пък преди изследването една седмица приемах синарел и естрофем 2-ва пъти дневно.реални ли са стойностите или са повлияни, трябваше да питам док. ама бях толкова шашардисана......   
Здравейте отново!
Към donnis-Регулона го пия предполагам ,за да ми се регулира по-лесно цикъла към цикъла на евентуалната донорка, иначе нямам кисти.
Забравих да кажа , че резултатите и на мъжа ми не са цветущи.
При него има азоотероспермия-лоша морфология 6% и бавно подвижни сперматозоиди.
Иначе SDI теста му е 17%- води се добър, но по принцип трябва да е под 15%.
От което следва извода, че само Икси би свършило работа евентуално.
Иначе взех направо решение за донорска яйцеклетка, защото много време изгубих да се мотая при неподходящи лекари и дори нищо не започнахме като опити, пак поради това , че до скоро все ни казваха ,че на мъжа ми му няма нищо и май му бяха сбъркали спермограмата при Владимиров-при същите показатели му бяха написали нормоспермия!!!
И при Стаменов съм ходила- само се разкарвам ела днес, ела утре, ела незнам кога си и пак не се стигна до никаква процедура, защото той пък ми каза, че на мен всичко ми е ОК.
Абе с две думи каръшка работа...
И в работата напрежението ескалира напоследък и ми е толкова напрегнато и ми се иска да забременея час по-скоро и да се махна, че вече не издържам на простотии.
Готова съм да изтърпя всички процедури, само да стигна до заветната цел.
 :(