Може ли да обясня нещо щото така или иначе имам известна вина в полученото напрежение около последните мнения. Дотолкова, че реагирах емоционално и върнах изтритите постинги даже и тези, които са си изтрити от самия им автор понеже общо взето нямах време да ги чета и осмислям и се получи недоразумение малко и тафтология.
Самата идея на тези форуми споделено беше в първоначалните дискусии и първоначалните разговори там да се отделят т. нар.
отчетни, седмични, спамочат, споделено и т.н и т.н теми, които минават и заминават и се отваря нова, а се заключва предходната и т.н. И понеже не е задължително да е точно седмична, месечна, няма и книжовна дума спамочат в българския език ги нарекохме текущи. Мисля, че в първоначалния анонс стана ясно за какво са. Форума към сайта ни освен информационен характер има и характеристики на общност - от хора със сходни проблеми, сходни качества, сходно положение. Ако сайта е малък, както започнахме в началото - има няма 50 човека ние си се познавахме и нямаше нужда от групички и т.н. Напълно логично и нормално е да има десетки отчетни, седмични, спамочат и т.н при положение че има толкова много различни хора, с различни виждания, на различен етап от борбата, различни вкусове. Важното е всеки да се чувства добре и да не пречи на другите - като примерно със допълнителен спам затормозява инфомативните теми, където се очаква да се прочете информация за лекарство, манипулация или екип. Точно затова целта на тези подфорумчета беше поне според мен и според началните обсъждания - тук да се отделят спамочатски теми и да не се пречи на информативните такива. Тоест да се осигури спокойно да си пишат близки от т. нар buddy groups и да си споделят, защото примерно няма къде другаде. Може да има 10 други места - на едното да пишеш за козметика, на другото за обзавеждане, но ти искаш да споделиш филма, който си гледал снощи точно с
определени 10 човека и знаеш, че ще го прочетат без да е нужно да изчетат целия форум.
Така, че лично моето мнение е спамочатските теми да са по-свободен стил по аналогия на седмичните при майките и милърските. Лошо няма според мен. Дали ще е по възраст, дали ще е по професия, дали просто по симпатия - нали за това е този подфорум за споделяне. Дали са по-стари или по-нови потребители, макар че някой от старите потребители са съвсем нови за най-най-старите такива. Ако няма скайп и кю или времева разлика между отделни членове на микрообщността как да комуникират? Те са се срещнали тук и имат ннужда да си общуват, станали са толкова близки вече. В тези подфорумчета са точно тези текущи темички.
Мисля, че е излишно напрежението вече, още повече между хора дето са я докарали до там, че един без друг не могат.