0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Зачатие след 35 г., да си вдъхнем кураж и да действаме!
« Отговор #60 -: Февруари 11, 2009, 15:18:14 pm »
да, има такива групички и групировки, така е когато един форум е голям, няма как да се познаваш и да си приятел с 5000 посетителя.
И , да, темата е пусната в спамо-чат форум. Точно на място.

мислех, че тези форуми не са основно за запознанства. явно греша. да променим ли и заглавието на форума - от АРТ методи на Спамо-чат методи?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #61 -: Февруари 11, 2009, 15:21:16 pm »
Това подфорумче идеята му е спамо-чат. Точно за това е отделено от основния форум за АРТ.
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 15:24:00 pm от cygnus »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #62 -: Февруари 11, 2009, 15:42:57 pm »
чат - да, но не на всякакви теми. така го разбирам аз.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #63 -: Февруари 11, 2009, 15:47:52 pm »
вижте какво...
това вместо обръщение ли е , липсва му само емотиконче с размахан показалец?

щом искате тема, в която да си изливате душевните емоции - няма проблем да я преместим при другите подобни. аз останах с впечатление, че искаме да продължим една хубава, полезна и насърчителна тема за жените на възраст, които опитват да забременеят, а не да създадем поредната групировка, точно с която някой иска да сподели, че е видял жълто пате или има имен ден!
разликата в съдържанието на такива теми е ОГРОМНА. но потребителите си решават.
Вече бяха направени няколко проби с местенето , неуспешни за сега...
Аз лично не бих определила жените над 35г ,като "жени на възраст".
И да в различни моменти , всеки от нас има нужда да общува с различни "групировки" по различни поводи, това е богатството на общуването.
По мое мнение ,"изливането на душевните емоции" е част от "една полезна и насърчителна тема" , останалото има привкус на авторитарен устав.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #64 -: Февруари 11, 2009, 15:54:47 pm »
Ефирче, струва ми се, че когато се създаде тази тема, желанието беше да се сложи в подфорум за споделяне към АРТ форума, защото жените над 35 обикновено правят АРТ и споделянето е свързано до голяма степен с вълненията около АРТ.

изливането на душевните емоции е част, да. когато са свързани с темата. когато си споделяме какви обувки сме си купили или колко ни кефи някое ТВ предаване - пак ли са част?

пак казвам, потребителите си решават какво искат. решете си...

а елемент на авторитарност винаги ще има, щом има модериране. не можеш да избягаш от това, съжалявам.

« Отговор #65 -: Февруари 11, 2009, 16:07:21 pm »
Джам , топиката на темата , както Сигнус написа ,определя и по-обща дискусия по нея.
И в този смисъл , не видях кой с какво съгреши , че чак пък да бъде трит.
Правилата за форума съм ги чела и винаги се съобразявам с тях.
Авторитаризъм наричам да ми се налага субективен ,точно определен начин на общуване и да бъда поставяна в категории.
Това не влиза в правилата.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #66 -: Февруари 11, 2009, 16:12:32 pm »
Авторитаризъм наричам да ми се налага субективен ,точно определен начин на общуване и да бъда поставяна в категории.

правилата предполагат субективен (дефиниран от няколко човека), точно определен начин на общуване.
а поставянето в категории сами си го правите. точно ти написа преди малко, че искаш да споделиш за празника си точно с тази категория потребители...

« Отговор #67 -: Февруари 11, 2009, 16:24:57 pm »

правилата предполагат субективен (дефиниран от няколко човека), точно определен начин на общуване.
а поставянето в категории сами си го правите. точно ти написа преди малко, че искаш да споделиш за празника си точно с тази категория потребители...

Дадох пример ,за евентуална емоция ,която бих искала да споделя с категория потребители, защото точно там ще бъде разбрана.

А под поставяна в категория, имах предвид това:

за жените на възраст, които опитват да забременеят

Колкото до субективизма при модерирането все си мислих ,че и той се подчинява на правила и в този смисъл би трябвало да бъде по-скоро обективизъм.

И като си говорим за спам , ние с теб чудесно го натворихме.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #68 -: Февруари 11, 2009, 16:32:08 pm »
А под поставяна в категория, имах предвид това:

за жените на възраст, които опитват да забременеят

ааа, не ме обвинявай мен за това, моля! прочети заглавието на темата (старата беше още по-директна, и двете заглавия не са мои). поставянето в категории, пак казвам, си го правят потребителите - ние само го реализираме. пациенти на тоя, пациенти на оня, момичета от град Х, бременни с усложнения... край нямат. както казах, всеки иска да се категоризира и групира. не обвинявай jam за това.

колкото до субективизма, когато имаме намесени хора, никога не може да се абстрахираме от субективизъм. за мен нещо може да изглежда обективно, а за друг - субективно, и ще бъде прав.
нека да използваме правилно понятията. ако под субективизъм имаш предвид "нещо, което отърва на jam, а не на Ефирче" - това е друго.

и накрая за спама - давай да спамим на воля, модераторите нали разрешиха. надявам се, че и останалите потребители на темата нямат нищо против. изливаме си душата. а днес си купих и нова книга...

*
« Отговор #69 -: Февруари 11, 2009, 16:33:03 pm »
Коя?  :wink:
« Отговор #70 -: Февруари 11, 2009, 18:30:10 pm »
Действително не мога да разбера какъв е проблемът с точно тази тема?  yahoo_33

Ефирче, струва ми се, че когато се създаде тази тема, желанието беше да се сложи в подфорум за споделяне към АРТ форума, защото жените над 35 обикновено правят АРТ и споделянето е свързано до голяма степен с вълненията около АРТ.
аз лично не съм имала такова желание ...
Ако някой иска да прави тема АРТ след 35 г. или с каквото и да е заглавие покриващо АРТ и годините (възрастта) - моля ... Вероятно е да е полезна, вероятно е да я чета, вероятно е и да пиша.

щом искате тема, в която да си изливате душевните емоции - няма проблем да я преместим при другите подобни. аз останах с впечатление, че искаме да продължим една хубава, полезна и насърчителна тема за жените на възраст, които опитват да забременеят, а не да създадем поредната групировка, точно с която някой иска да сподели, че е видял жълто пате или има имен ден!
болднатото е моето очакване ... но споделянето на тъга по поредната кръгла годишнина от загуба на родител не е жълто пате или имен ден ... и някак си не върви да пратиш човека да го споделя редом до Wentworth Miller, нали?

изливането на душевните емоции е част, да. когато са свързани с темата. когато си споделяме какви обувки сме си купили или колко ни кефи някое ТВ предаване - пак ли са част?
не, обувките не са част, предаването също, много други неща не са ... но за мен става въпрос по-скоро за неориентираност на новите потребителки. Може и да им се помогне в тази посока с коментар или забележка.

jam, какво предлагаш?
Както виждаш и ти самата си останала с впечатлението, че тази тема покрива повече от две теми.

*
« Отговор #71 -: Февруари 11, 2009, 19:27:35 pm »
Мери, аз се намесих по едно време с желание да се премести темата към АРТ форума, извини ме но не бях вникнала в твоята идея.
Според мен не че наистина е нужно да се делим от останалите като група на по-възрастните но все пак когато годините са в допълнение към медицинските проблеми някак нещата са по-сложни и хубаво е да има място където човек да сподели разни неща с хора с подобни проблеми.
Аз исках да преместим темата в АРТ не толкова за да пишем за диагнози и процедури а именно да избегнем превръщането в чат и "олекването" на темата.
Попаднах преди време на тема със същото заглавие в друг форум, която е пълна именно с чат. Но там се включват повече жени, които имат по едно дори и по две деца и просто искат още едно.
Незнам как точно да стане но трябва да е някакво обединение между предишната тема в Емоционални проблеми и тема за процедури и диагнози.
В крайна сметка няма значение къде ще сме стига наистина да сме си от полза.
*
« Отговор #72 -: Февруари 11, 2009, 19:41:44 pm »
Може ли да обясня нещо щото така или иначе имам известна вина в полученото напрежение около последните мнения. Дотолкова, че реагирах емоционално и върнах изтритите постинги даже и тези, които са си изтрити от самия им автор понеже общо взето нямах време да ги чета и осмислям и се получи недоразумение малко и тафтология.
Самата идея на тези форуми споделено беше в първоначалните дискусии и първоначалните разговори там да се отделят т. нар. отчетни, седмични, спамочат, споделено и т.н и т.н теми, които минават и заминават и се отваря нова, а се заключва предходната и т.н. И понеже не е задължително да е точно седмична, месечна, няма и книжовна дума спамочат в българския език ги нарекохме текущи. Мисля, че в първоначалния анонс стана ясно за какво са. Форума към сайта ни освен информационен характер има и характеристики на общност - от хора със сходни проблеми, сходни качества, сходно положение. Ако сайта е малък, както започнахме в началото - има няма 50 човека ние си се познавахме и нямаше нужда от групички и т.н. Напълно логично и нормално е да има десетки отчетни, седмични, спамочат и т.н при положение че има толкова много различни хора, с различни виждания, на различен етап от борбата, различни вкусове. Важното е всеки да се чувства добре и да не пречи на другите  - като примерно със допълнителен спам затормозява инфомативните теми, където се очаква да се прочете информация за лекарство, манипулация или екип. Точно затова целта на тези подфорумчета беше поне според мен и според началните обсъждания - тук да се отделят спамочатски теми и да не се пречи на информативните такива. Тоест да се осигури спокойно да си пишат близки от т. нар buddy groups и да си споделят, защото примерно няма къде другаде. Може да има 10 други места - на едното да пишеш за козметика, на другото за обзавеждане, но ти искаш да споделиш филма, който си гледал снощи точно с определени 10 човека и знаеш, че ще го прочетат без да е нужно да изчетат целия форум.
Така, че лично моето мнение е спамочатските теми да са по-свободен стил по аналогия на седмичните при майките и милърските. Лошо няма според мен. Дали ще е по възраст, дали ще е по професия, дали просто по симпатия - нали за това е този подфорум за споделяне. Дали са по-стари или по-нови потребители, макар че някой от старите потребители са съвсем нови за най-най-старите такива. Ако няма скайп и кю или времева разлика между отделни членове на микрообщността как да комуникират? Те са се срещнали тук и имат ннужда да си общуват, станали са толкова близки вече. В тези подфорумчета са точно тези текущи темички.
Мисля, че е излишно напрежението вече, още повече между хора дето са я докарали до там, че един без друг не могат. :)
« Отговор #73 -: Февруари 11, 2009, 20:01:50 pm »
Така, че лично моето мнение е спамочатските теми да са по-свободен стил по аналогия на седмичните при майките и милърските. Лошо няма според мен. Дали ще е по възраст, дали ще е по професия, дали просто по симпатия - нали за това е този подфорум за споделяне. Дали са по-стари или по-нови потребители, макар че някой от старите потребители са съвсем нови за най-най-старите такива. Ако няма скайп и кю или времева разлика между отделни членове на микрообщността как да комуникират? Те са се срещнали тук и имат ннужда да си общуват, станали са толкова близки вече. В тези подфорумчета са точно тези текущи темички.
Мисля, че е излишно напрежението вече, още повече между хора дето са я докарали до там, че един без друг не могат. :)
ДА! ДА! ДА!

Мери ...
разбрах ти съображенията  :D ...
какво да правим като сме ни риба ни рак и никъде не ни щат  yahoo_33

хора, нека бъдем добри, моля ви!!!
« Отговор #74 -: Февруари 11, 2009, 22:24:37 pm »
anelka, още нещо (вече не мога да редактирам предишния постинг) - сигурна съм, че тук няма да се включат много жени с n-брой деца, който са решили в тази възраст просто ей така, за разнообразие, да имат още едно дете - те просто нямат нужда от този форум - не стигат до тук ... А ако са редовни потребители на този форум, значи копнеят за това, не по-малко от нас.

Иначе ще кажа и още нещо и спирам с това ... не съм и предполагала че на всеки пети постинг ще ми се налага да обяснявам, защо считам, че темата има своето място някъде във форума.
Ей Богу, каквото и да четем или пишем, дори и една от нас да се почувства по-добре, това не е ли достатъчно основание за съществуването на подобна тема?
« Отговор #75 -: Февруари 12, 2009, 07:21:07 am »
Здравейте момичета !
Дайте ми кураж да издържа на ужаса , който ни се стовари на главите ...не трябва да пуша , не трябва да забравя да си пия лекарствата , трябва да ям и да няма страс ...исках да махна ника ...почина малкия ми пламанник - на 22г , красота красива , добро , умно ...в нелепа , катастрофа . Спътника му няма драскотина- жив и здрав да е , а нашето си е ударило главичката и на място .

Къде да споделя това , ако не на вас ...той порасна в ръцете ми , ако съм развила майчинско чувство е било от него и за него ...ако бях забременяла веднага моето щеше да е почти като него ....

Пишех редовно в БГ мамма , в тема , в която бебетата се появяваха като джокери - живи и здрави да са , но не мога повече да побликувам балончета и мечета - къде да отида ....Тук е Зачатие , него чета за инфо , дълго време не можех да се регна с моята поща и затова не съм писала, захитрях , направих го с друга и сега си търся сродници - толкова ли е ненормално .

Аз немога да говоря само за процедурите си , за жалост живота ме атакува с различни събития и колкото и да се опитвам да се капсулирам и спогодя със себе си и другите - не става...и ми трябва подкрепа от тия които преживяват същото ...

Подготвям се психически за момента в моргата днес....милото ни дете...не съм го виждала от 4месеца .... за нова година тръгнал за у дома пък се спрял с приятели и не дойде да ме осурвака ....замина да учи и работи и сега ние с моя ще си го приберем в балното костюмче...защо боже ....защо
« Последна редакция: Февруари 12, 2009, 07:38:12 am от Депрес_ия »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

sneki97

• *
  • 36
  • това което не ме убива , ме прави по силна
« Отговор #76 -: Февруари 12, 2009, 08:32:53 am »
Depresia това което се е случило е ужасно ...нямам думи, моите саболезнования.Трябва да си много силна в такъв момент.Аз имам племенник да ми е жив и здрав,също съм го отгледала от малък и не мога само да си помисля да се случи нещо...  Просто в такъв момент на човек по някога не му достигат думите.Най искренните ми саболезнованя.
« Отговор #77 -: Февруари 12, 2009, 12:15:27 pm »
Depresia, моите искренни  съболезнования...
Аз мога  да си представя какво ти е. Имам щастието също да имам два племенника ,които безкрайно обичам. Губила съм близък човек и тъгата е огромна , и няма рецепта срещу това или правило...просто трябва да се изживее, колкото и да боли 
Очакваме те бебче
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #78 -: Февруари 12, 2009, 12:36:55 pm »
Депрес_ия,  :bighug:
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #79 -: Февруари 12, 2009, 13:03:03 pm »
Depresia,моите съболезнования! :hug2:Загубата е непрежалима.Моментът е изключително труден и мъчителен,независимо с колко сила,воля и кураж разполагаш.Загубих много рано майка си,а по-късно и голяма част от най-близките си хора,затова предполагам как се чувстваш.Прегръщам те!