0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Зачатие след 35 г., да си вдъхнем кураж и да действаме!
« Отговор #20 -: Февруари 06, 2009, 15:35:14 pm »
Мили Боже как искам всяка една да прегърне едно бебче  :D. Мен лично това ме споходи на 40  :P. Искам да вдъхна кураж ... ама много кураж.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #21 -: Февруари 06, 2009, 16:10:50 pm »
нямам против да напиша накратко за себи си: опити около година, посещение при гинеколог, пиене на дуфастон 7-8 месеца, последва ЦС и диагноза не може да имате деца. до тук 2 години на вятъра.откривам зачатие, записвам се при специалист по репродуктивна медицина, прегледи, изслидвания, фоликуметрия, спермограма, посткоитален тест - всичко е ок. 6 месеца бебе няма, последва лапаро. проходими тръби, всичко е наред, още 6 месеца и бебе пак няма. 3 години до тук. започваме инсеминации. първа на ЕЦ неуспешна, 2 със стимулация неуспешна, 3 със стимулация - успешна до 9 г.с. :( почивка и продължвамае с инсетата, док е категоричен ще ще успеем. 4 години до тук. следват 2 инсета неуспешно и 6 по ред уж за късмет - прекъснахме стимулацията, лоши фоликули и несъразмерни.сега започвам 5 година с ЦС/от онзи ден прясна прясна/ проходими тръби, другата седмица преглед, указания от док и дай боже успешно инвитро, което започвам. стана боза, но това е накратко от мен. :?
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #22 -: Февруари 06, 2009, 18:30:20 pm »
joli75
Имаш огромни, отлични дори шансове инвитрото да е успешно!
Ще бъдем с теб и ще стискаме палци по време на процедурата  :)

та по повод другото
Към момента не ми се  говори особено за медицинската ми история, ако преценя, че ще съм полезна, ще се включа с личен опит по конкретен въпрос  yahoo_33
Колкото за протокола: 1 инсеминация, 2 ИКСИ. Резултатът уви е ясен. Диагноза - неизяснен, с привкус на възраст. При мъжа ми всичко е наред.
Така че, jingle_bell, явно и при неизяснен стерилитет с възраст над 35 попадаме в класацията "Стерилитет при жената"  yahoo_33  :wink:

Предпочитам да гледам напред   :D - в момента съм на противазачатъчни, готвя се за ново ИКСИ - живот и здраве ще видим какви ще ги дробиме!
« Последна редакция: Февруари 06, 2009, 19:56:01 pm от mmery »
« Отговор #23 -: Февруари 06, 2009, 21:44:01 pm »
При мен - стеилитетът го броя от 2002 г. да речем.
 1 спонтанна бременност 2004 г. спонтанен аборт в 6 гс.
 2 инсеминации, 3 ИКСИ. Неуспешни.
 Имам висок ФСХ, но произвеждам яйцеклетки.
 Нямам диагноза, но не мога да стигна до имплантация от 2004г насам.
 И аз искам да гледам напред, но не мога да си съставя стратегия.Засега.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #24 -: Февруари 06, 2009, 21:50:47 pm »
нашите стратегии пречат на психиката, докторите са тези, които ще начертаят стратегииге за нашите успехи. искам всички да успеем и да няма вече поводи за притеснения, а само за радост и щастие. :bighug:
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #25 -: Февруари 06, 2009, 22:09:02 pm »
нашите стратегии пречат на психиката, докторите са тези, които ще начертаят стратегииге за нашите успехи.
Споделих ли, че съм ходила и на психотерапевт при 3 те неуспешни трансфера? Стига с тази психика.
*

sneki97

• *
  • 36
  • това което не ме убива , ме прави по силна
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2009, 22:45:10 pm »
здравейте и от мен и аз вече съм на 35. зад гърба ми са вече три извънматочни бременности и два опита инвитро. :( но винаги си казвам, че това което не ме убива, ме прави по силна.И вярвам че ще доиде и този момент  :bfp: :grouphug:ИСКАМ ДА ПОЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ТУК . И ВЯРВАИТЕ !!! Сега ми предстои за първи път среща с др.Владимиров и се надявам този път чудото да стане. :wink:
« Отговор #27 -: Февруари 06, 2009, 23:17:27 pm »
И аз искам да гледам напред, но не мога да си съставя стратегия.Засега.
alia_alia ще се захвана за последното ти изречение. "Засега!"  - неминуемо е в обозримо бъдеще нещата да се избистрят!
НО ВСЕ ПАК е много важно да се настроиш положително, да се опиташ да изгониш гнева (който съпътства абсолютно всяка от нас в една или в друга степен). Не говоря за някакви розови, неясни, облачни очаквания в духа "успокой се и ще стане". НЕ! НЕ! НЕ! Боже опази!
Мисълта ми е: Да вземеш такова решение, което да ни прави спокийни, че сме постъпила по най-правилния за нас начин.
А това наистина е силно индивидуално - само ти, съответно аз за себе си, близкото ни обкръжение и лекуващите лекари са основни фактори yahoo_33

Споделих ли, че съм ходила и на психотерапевт при 3 те неуспешни трансфера? Стига с тази психика.
Няма да се захващам да коментирам психотерапевтите и тяхната полза. Имам няколко силно наум, по линия на лекарите с тази специалност. Равносметката е горе-долу като с гинеколозите ...
НО, нека не се заблуждаваме - психиката е важна. Особено важна. Тя ни дава силите или невъзможността да вървим напред.
Действително ми е трудно да формулирам в момента, как можем да излезем извън клишетата на думичките позитивизъм и психика, но те са факт, неоспорим факт!

Но независимо гнева, тъгата, непримиримоста и цялата тази гама от познати нам чувства, знам че всички от нас носят духа, който ни казва: ще се справя и с това! щом се налага ще премина и през това! ... или ще спра с това, но ще се впусна в друго ...
*
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2009, 10:45:23 am »
Привет и от мен,на 40 години съм и зад гърба си имам 4-ри инсеминации и 2 иксита/1симулирано и 1 на ЕЦ/.Започнах целенасочини опити на 35,началото съвпадна с голяма лична драма.Дали това предопредели хода на историята ни незнам?Появи се лоша спермограма и толкоз, при мен нищо сериозно не откриха.Като чета за мъжкия фактор тръпки ме побиват,сега, тепърва науката разбулва част от "неизяснения стерилитет".Борбата за дете е обща да но смятам, че се неглижират изследванията при мъжете.На мъжа ми му е много тежко,чувства се виновен ,може би и аз имам пръст в това,все мъжкия фактор ми  в устата,май перкалявам-колко типично....Той прескача рекламите за памперси като луд,насълзяват му се очите,на мен ми застава буцата в гърлото абе кво да ви разправям-тъжна картинка. Но... продължаваме,д-р Владимиров за сега топа топката мисли по нашия случай, аз пък си пия диянето и се опитвам да мечтая  :D
Момичета стискам палци!
*
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2009, 15:59:57 pm »
mmery, много се радвам, че си така нахъсана и заредена, миличка!!!  :D

Пожелавам ви тази година темичката да се напълни с бебета!!!!!!  :D

Е, някой трябва да е и по спама... :D :oops:
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2009, 18:49:46 pm »
Хайде и аз да се запиша в новата темичка.  :wink:
При нас накратко - аз съм на 38 г., а той - на 40 г. За 10-те години през, които сме заедно имам само една бременност, която за съжаление завърши зле. Аз клоня към ИЯР, а той има проблемна спермограма.  :(
Предстои ни ИКСИ и се молим то да е успешно.
Желая късмет на всички, които мечтаят за детенце и се надявам да си помагаме взаимно!  :)
*
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2009, 21:02:49 pm »
Хайде и аз да се запиша в темата:
аз съм на 36 г.,а мъжа ми на 40г.Имаме 1 инсе и 3 неуспешни ИКСИ.Аз съм с ИЯР,махнати тръби,високи НК клетки и тромбофилия.при мъжа ми има генетични проблеми.Ситуацията не е никак розова.ходя при Д-р Стаменов от 3 години вече и само неговия позитивизъм и начина по който вдъхва на дежда ни крепи.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #32 -: Февруари 07, 2009, 23:40:14 pm »
Аз имам предложение, тази тема да се премести в АРТа, в подфорум споделено. Мисля, че тук не и е мястото.
Ще помоля някой от модераторите да я премести, ако и вие смятате, че така трябва.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2009, 07:34:56 am »
Подкрепих създаването на темата но мисля, че не формулирана правилно и така подвеждаме много хора да влизат вътре и има риск да се разводни. Надявам се да ме разберете правилно но едно е да си просто на повечко години и да започваш опити, друго е в добавка към възрастта да има проблеми и да си минал през няколко АРТ метода. И аз мисля, че сме за АРТ подфорума.
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #34 -: Февруари 08, 2009, 13:25:19 pm »
Здравейте пак! Освен моите 38 имам и "кратка" история за протокола:1 спонтанен аборт, 2 извьнматочни/едната след ИКСИ/ ,1лапаро да разкараме най накрая гадните трьби и ей така за  за цвят 5 ИКСИ ,но продьлжавам зашото най накрая май разбрахме кьде е ключа за успеха. Надявам се че другия месец сьм на "ТЕКУЩИ ПРОЦЕДУРИ"
*

sneki97

• *
  • 36
  • това което не ме убива , ме прави по силна
« Отговор #35 -: Февруари 08, 2009, 19:59:21 pm »
Здравейте пак! Освен моите 38 имам и "кратка" история за протокола:1 спонтанен аборт, 2 извьнматочни/едната след ИКСИ/ ,1лапаро да разкараме най накрая гадните трьби и ей така за  за цвят 5 ИКСИ ,но продьлжавам зашото най накрая май разбрахме кьде е ключа за успеха. Надявам се че другия месец сьм на "ТЕКУЩИ ПРОЦЕДУРИ"
    Здравей slantze37 виждам че сме със сходен проблем, другият месец и аз отивам при нов доктор.ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРОЦЕДУРИ osi_9
« Отговор #36 -: Февруари 08, 2009, 20:13:15 pm »
по повод мястото на темата, чудех се дали да си замълча, но все пак реших, че следва да си кажа мнението ...

Нито заглавието, нито мястото съм избрала случайно, ей така от недомислица yahoo_33

Идеята ми е точно формулирана с всяка дума от заглавието.
Абсолютно нарочно предпочетох да излезем извън фокуса само на АРТ-процедурите, а да говорим и за другите неща, които ни тежат и съпътстват опитите.

Сега всяка дума извън АРТ ще се тълкува като спам  :? ИЛИ?

Но както и да е, важен е крайният резултат :goodluck:

slantze37, sneki97 успешни процедури!  :D

« Отговор #37 -: Февруари 08, 2009, 20:18:43 pm »
Здравейте и от мен . Аз съм почти на 35 , а съпруга ми на 40 . Вече 6 години се борим да сбъднем нашата мечта  :stroller: но уви .След много лутане от 4 години  по разни лекари доценти и т.н. ,най накрая си попаднах на лекаря , установи  се че имам уплътнение на яийчниците което не позволява яйцикледките да се отеделят от него , а разните му лекари ме тъпкаха с костилбегит :balk_160:, а пропуснах ,че имах завишен пролактин и след ЯМР се установи аденом на хипофизата , след около 3 месеца пролактина влезе в норми ,но не се получаваше овулацията .Та като си намери  :lovedock: вече имам три опита зад гърба си .1 -ви опит извънматочна бременност и вече съмбез една тръба ,следващите два опита неуспешни . Сега се готвя за според мен последния ,който ще бъде успешен ,аз вярвам в това.
« Отговор #38 -: Февруари 09, 2009, 17:01:53 pm »
Ха така , ето ви къде сте били ....знаете ли от колко години ви търся !!! :grouphug:
Привет и от мен !
На 39г(все още)и той на 40г , пак за сега .
Женени от 19г , правещи секс без да се пазят от 20г .
Бременности - съвсем не , диагноза - въобще не .
При него ту цъкат , че е инзвънредно зле , ту ....има нещо живо там , ама...
Състояние на духа - попарено , дърпаме се на смени за косите от казана на лудостта .
Много години пропилях да уча , други да се закрепя на постоянна работа , реално се лекувам от около 97г. Нагледахме се и се наслушахме на всевъзможи щуротии , скубаха ни оскъдните финанси и взаимно отричаха изследванията и диагнозите си .
Една приятна потребителка вчера ме посъветва да си направя дневник - прекрасна идея - като стане готов ще ви направя съпричастни на медицинската страна на житие-битието си .
Сега искам да подчертая , че имам крещяща нужда да си говоря в хора на моите години , с моите проблеми , патили и припатили . Нямам нерви вече за общи лафове и съчувствие. Прекратила съм 99% от "приятелствата" ни , заради некомпетентни или глупави коментари , за съжаление зарових и двете най-големи приятелки и душеприказчици в живота си досега преди около 5г и съм ....сама , адски сама - безтегловна , безчувствена , отвратително плачеща за дреболии .

Имам нужда да се шегувам , дори със състоянието си , но да го правя с хора , които не ме гледат като извънземно . За другите аз съм надута ( боже опази ) и студена , за вас се надявам да бъда вашата нова приятелка ! Радвам се , че ви намерих ....вече ви обичам , само защото сте готови да ми четете глупостите ..... , а аз определено мога да ги натворя много ....

Чао-бао за сега и до скив ! :D

Имам няколко конструктивни предложения във връзка с разнообразяването на темата , но ще ги споделя по-нататък , ако се закрепим яка дружина !!!
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 17:06:40 pm от Депрес_ия »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #39 -: Февруари 09, 2009, 17:15:33 pm »
Записвам се и аз, макар че това определено не е анкетата, в която искам да присъствам  :wink: 6 години опити, три лапароскопии, една хистероскопия, три стимулирани ИКСИ-та, четири на ЕЦ - демек общо седем  :( - нито едно успешно ... Вече съм на 36, любимия на 41; при мен проблемите са тубарен фактор плюс хормонален за разкош, при него - подвижността... Боже, така искам всички да успеем, макар че за себе си не съм сигурна, че имам още сили...