На мен пък д-р Владимиров след първата цветна снимка ми каза: Идвай, за чисто ин витро си. Аз обаче на своя глава реших да направя лапаро, което потвърди снимката: дясна запушена тръба, но без сериозни доказателства за хидросалпингс, и лява с пластика. След това 4 месеца нищо. Доц. Тюфекчиева, к направи лапарото каза да направя нова цветна снимка, но този път послушах Владимиров и не я направих. Тои каза, че само мога да си направя някой хидросалпингс така и да опропастя и ин витрото. През октомври приключи неуспешното ми ин витро след неуспешна имплантация.
Сега се чудя, има ли начин да се разбере дали тази пластика или някой образувал се хидросапингс след лапарото, не са попречили на имплантацията. И какво да направя преди да пристъпя към трансфера на замръзените ембриони .....
Рина74, твоят постинг много, ама много силно ме озадачи ... Ще карам поред по болднатото ...
1. Какво значи сериозно доказателство за хидросаплинкс при лапаро. Има или няма салпинкс?
2. Какво имаш предвид под това 4 месеца нищо. Че не си забременяла по естествен път ли? Ако докторът е бил категорично за инвитро заради тубарен проблем, няма нищо учудващо.
3. За първи път чувам, че ЦС може да причини хидросалпинкс. Сигурна ли си, че докторът точно това ти е казал?
Ако да, би ми било интересно да чуя повече, за да изляза от усещането за нелогизъм, как диагностичен метод за установяване наличието на салпинкс може го причини.
4. Същото недоумение буди твърдението ти, че след лапаро се получава хидросалпинкс
Всъщност въпросите не са "строго лично" отправени към Рина74, ако някой друг има идея дали диагностичните методи за диагностика на салпинкс причиняват такъв, ще бъде полезно като информация ...