0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зачатие след 35 г., да си вдъхнем кураж и да действаме!
« Отговор #40 -: Февруари 09, 2009, 17:33:54 pm »
borea - душе , то и аз не исках ,ама Господ разполага , нали знаеш ...
Сетих се да споделя още , че в момента сме тръгнали по пътя на ин-витрото в клиниката в Плевен , при д-р Емин .
Съвсем в началото сме , още дет се казва и диагнози нямаме , но борим проблемите си един по един ....

Момичета ще се радвам, ако си пишем редовно , отбелязваме радостни събития и заформим своеобразен клуб !
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
« Отговор #41 -: Февруари 09, 2009, 21:07:05 pm »
Ама защо с този тъжен ник Депресия. Дай нещо по-обнадеждаващо. :lol:
Иначе за протокола едно естествено забременяване преди години завършило със спонтанен аборт, няколко инсеминации и едно ИКСИ. Отиваме към второ.
*
« Отговор #42 -: Февруари 10, 2009, 09:23:41 am »
Ха така , ето ви къде сте били ....знаете ли от колко години ви търся !!! :grouphug:

Сега искам да подчертая , че имам крещяща нужда да си говоря в хора на моите години , с моите проблеми , патили и припатили . Нямам нерви вече за общи лафове и съчувствие.

Имам нужда да се шегувам , дори със състоянието си , но да го правя с хора , които не ме гледат като извънземно . За другите аз съм надута ( боже опази ) и студена , за вас се надявам да бъда вашата нова приятелка ! Радвам се , че ви намерих ....вече ви обичам , само защото сте готови да ми четете глупостите ..... , а аз определено мога да ги натворя много ....

Много точно казано, Депрес_ия. osi_9
Е, здравейте и от мен - една жена на прага на 40-те. Мисля, че това е чудесна възраст да станем майки. Моят път в борбата със стерилитета започна в далечната 96 година, когато още нито една от днешните частни и модерни клиники не съществуваха, а голяма част от днешните доктори - светила са били сигурно студенти по медицина. Когато започнах с инвитро опитите бях на възраст, в която ми предлагаха да стана донор. Сега съм на път аз да търся такъв :?. Не е лесно да се бориш с "природата", но и не причина да си отказваш. Понякога си мисля, че самата борба е смисълът на пътя ми.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #43 -: Февруари 10, 2009, 13:42:04 pm »
е, хайде и аз да се цопна в темата. Аз на 38, мъжо на 40. Аз с НЯР и една супер упорита киста на яйчника , той с намалена подвижност и лоша морфология.Имахме 1 икси-октомври мин. година, което беше неуспешно. Сега се подготвяме за второ ,началото на март имаме час при д-р Владимиров-решихме втория опит да правим при него. Надявам се това да е и нашия последен и после да се местим от този подфорум. Пожелавам го на всички !
Очакваме те бебче
« Отговор #44 -: Февруари 10, 2009, 14:30:36 pm »
Добър ден момичета ! Как сте днес , как е настроението ?!?
Аз се прибрах от работа , хапнах малко нещо режимно , че килцата ми са баят и се нагласям да си початкаме , ако има желающи !
Да се поФаля - претеглих се и съм спаднала с още едно килце за 1 седмица - общо 7 от 10януари- малко , ама с мъка и мерак , дет се казва ...

Ама защо с този тъжен ник Депресия. Дай нещо по-обнадеждаващо. :lol:
Иначе за протокола едно естествено забременяване преди години завършило със спонтанен аборт, няколко инсеминации и едно ИКСИ. Отиваме към второ.

аааа ... хубав въпрос . Пригответе се , че ника ще си го сменям често ...такава съм си - според настроението и ника . В събота се появи този , преди това бях с друг . Скоро ще го пратя в историята , но ....въпрос на себеусещане .
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #45 -: Февруари 10, 2009, 18:12:45 pm »
Здравйте ,мацки много ще се зарадвам ако след като се намерихме Депресия скоро си смени ника .Аз сега се прибирам с много смесени 4увства:трябваше да купя подарьк за приятелката ми която е бременна.И да ви кажа има много странни продава4ки ,на които трябваше да обяснявам че всьщност не е за мен но нали се сещате че не мога да обяснявам на всички ,че аз по принцип не изглеждам така просто сьм се абонирала за хормони в последно време ама се надявам след малко да ги забравя да са живи и здрави.Иначе купих чуден подарьк и сьм доволна.
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2009, 18:30:14 pm »
Хаха ... аз проспах следобеда , този регулон ми разказа играта , от 23-ти ден съм в цикъл и то мн обилен , ама стискам зъби , че док. каза , че било нормално .
В момента гледам Бтв "това го знае всяко хлапе" - играят наши хора , семейства , нуждаещи се от средства за ин-витро. Някой гледа ли - казаха ми , че една двойка щяла да спечели 36000лв - дано да им донесат щастие.
Моята любов!

Дневникът на New Love
*

sneki97

• *
  • 36
  • това което не ме убива , ме прави по силна
« Отговор #47 -: Февруари 10, 2009, 21:17:22 pm »
ЕЙ здравейте и от мен за днес.Аз също гледах "Това го знае всяко хлапе" и стискам палци на всички двоики ....Чакам с нетърпение вече да ми доиде времето за часа при доктора много искам да съм наясно с нещата и кога ще започна с процедурите.Но това е чак на 6 март,а времето ни тече безмилостно.Защо за добрите лекари трябва да чакаш дълго време......
« Отговор #48 -: Февруари 11, 2009, 10:10:14 am »
На тази тема определено не й върви.
Обиколи няколко подфорума и се установи тук.
Май никой не обърна внимание  мнението на авторката , а именно:

по повод мястото на темата, чудех се дали да си замълча, но все пак реших, че следва да си кажа мнението ...

Нито заглавието, нито мястото съм избрала случайно, ей така от недомислица yahoo_33

Идеята ми е точно формулирана с всяка дума от заглавието.
Абсолютно нарочно предпочетох да излезем извън фокуса само на АРТ-процедурите, а да говорим и за другите неща, които ни тежат и съпътстват опитите.

Сега всяка дума извън АРТ ще се тълкува като спам  :? ИЛИ?

Подчертаното в червено съмнение се оправда.
Виждам ,че "спама" вече се почиства старателно.
Нали тук е място наречено споделено, където можем да си говорим и споделяме , дори и ежедневни емоции , или греша????
И ако не е тук , къде е ?
Аз съм в тази група момичета и макар ,че не пиша в темата , споделям много от написаното в нея.
Нуждая се от нея.
Мисля ,че има известно пренатоварване в модераторската цензура.
Въпросът ми е , ако днес, например , искам да споделя с точно тази потребителска група ,че имам празник , който ми носи колкото хубави , толкова и лоши емоции , къде да го направя , за да не е спам?
В емоционалните -не става..
В стерилитет при жената -не става...
В споделено -текущи процедури-не става...
Има ли изобщо подходящо място за прекрачилите 35г. и тяхното споделяне?
Място без - спам цензура?
*
« Отговор #49 -: Февруари 11, 2009, 10:18:56 am »
Момичета , спамете си на воля в темата, тя е за това. Затова е преместена в Споделено.
Нека да няма напрежение, моля!
*
« Отговор #50 -: Февруари 11, 2009, 10:22:15 am »
Няма никакво значение къде е темата - тя си е за спам :)
И в стерилитет при жената да е и тук - все едно.
« Отговор #51 -: Февруари 11, 2009, 10:31:28 am »
Елфи,cygnus,радвам се ,че мислите така , но има противоречие в казаното и направеното.
В темата има изтрити постинги , от вчера.
Това ме накара да реагирам.
Разчитам на думата ви! yahoo_33
*
« Отговор #52 -: Февруари 11, 2009, 10:45:30 am »
Възстановени са :)
« Отговор #53 -: Февруари 11, 2009, 11:11:09 am »
здравейте момичета,как сте днес. При мен вчера беше тъжно. Майка ми почина 1996 от рак.Вчера бяха 13 години.Времето лекува-както казват.Е, донякъде е вярно,но липсата винаги остава.
Е,животът продължава!
Аз също нямам търпение да дойде 02.03 ,за да видим какво ще каже доктора.
Нетърпението обаче в момента не ми е добър приятел,та се стремя да го озаптявам с някоя хубава песен,танц или приятна мисъл.Приятен ден ви желая
Очакваме те бебче
« Отговор #54 -: Февруари 11, 2009, 12:58:33 pm »
  Здравейте и от мен! Ще си призная, че повече чета и по-малко пиша. Такава съм, предпочитам да съм сама с болката си. След 9 дни навършвам 42, мъжът ми съвсем скоро стана на 44. Нашата история накратко-прекалено дълго лутане по "обикновени" гинеколози, докато стигнем до верния път. За съжаление времето си течеше ли, течеше. При мен нещата са относително добре, при мъжа ми-много зле. Имам диагностична лапароскопия, той-операция от варикоцеле(за жалост без резултат) и 2 неуспешни опита ИКСИ. Иска ми се да вдъхна кураж на всички вас и на себе си, но нещо не ми достигат силите. Дано не съм ви натоварила излишно!
*
« Отговор #55 -: Февруари 11, 2009, 13:13:34 pm »
Shokolad_67, миличка, спокойно;-)
С теб сме набори и няма да се предаваме! Не можем да промени годините, но можем да продължим да се борим и да продължим да се надяваме, докато можем!
Успе ти желая от сърце! :lol: :lol:
*
« Отговор #56 -: Февруари 11, 2009, 14:17:05 pm »
Да се представя и аз - вече на 41, опити от 5 години.
Проблема е при мен- ИЯР и хашимото - начална фаза.При мъжа ми проблем няма ( малко SDI теста беше зле, но след прием на хапове се оправи, сега е на поддържаща терапия)
Направили сме 3 опита ИКСИ:
1. Стимулирано ИКСИ - лош отговор - прекратено на 10 ден
2. ИКСИ на ЕЦ - първия завършил до край, но без резултат.
3. Икси на ЕЦ - кух фоликул - не стигнахме до трансфер.
Пътят за напред е или ИКСИ на ЕЦ или донорска.
Този месец положението ми с цикъла беше катастрофално - кървенето продължи 14 дена, сега като ми дойде цикъла ( не я ясно въобще кога ) смятам пак да пробвам на ЕЦ, ако имам фоликулче;-)

« Отговор #57 -: Февруари 11, 2009, 14:46:45 pm »
Ефирче  :D изказала си ми мислите!
Вече дори бях отписала замисъла на темичката преди твоята намеса ... Не за друго, но има толкова много теми в АРТ за самите процедури и всяка втора е за ИЯР, ЕЦ и прочие пак важни неща, в които всеки, когато прецени се включва доста конкретно.

Ако трябва да сме пунктуални, според мен такъв род тема е за несъществуващ подфорум Споделено на Емоционални. Но, не това е най важното ...  
Важно е не мястото, а ползата за всички ни. yahoo_33

mavrol, Депрес_ия, borea, boiger, shokolad_67 добре сте дошли при нас  :grouphug: Не е нужно да сме психолози, за да знаем, че споделен проблем е наполовината решен проблем  yahoo_33

здравейте момичета,как сте днес. При мен вчера беше тъжно. Майка ми почина 1996 от рак.Вчера бяха 13 години.Времето лекува-както казват.Е, донякъде е вярно,но липсата винаги остава.
Разбирам те много добре, при мен март стават 5 години от същата загуба. Всички останали чувства се замъгляват с годините, но това най-егоистичното, като чели се засилва, копнежът по човека, за който си бил всичко на света  :(

НО, животът действително продължава и нашето участие следва бъде представено, по възможно най-добър начин, който за мен е израз на любов към околните и към себе си (тоест към самия живот  :))
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #58 -: Февруари 11, 2009, 15:10:57 pm »
вижте какво...

щом искате тема, в която да си изливате душевните емоции - няма проблем да я преместим при другите подобни. аз останах с впечатление, че искаме да продължим една хубава, полезна и насърчителна тема за жените на възраст, които опитват да забременеят, а не да създадем поредната групировка, точно с която някой иска да сподели, че е видял жълто пате или има имен ден!
разликата в съдържанието на такива теми е ОГРОМНА. но потребителите си решават.
ако решите, че искате спамо-чат, местим темата и си споделяйте на воля. пък по въпросите на действането, може да се пише и другаде.

изобщо, забелязвам, че форумът започва мощно да се цепи на групички и групировки, като във всички тях се чати за едно и също, независимо каква е заглавната тема. това допринася много за спадане на качеството на този форум, но sic transit gloria mundi...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #59 -: Февруари 11, 2009, 15:12:37 pm »
да, има такива групички и групировки, така е когато един форум е голям, няма как да се познаваш и да си приятел с 5000 посетителя.
И , да, темата е пусната в спамо-чат форум. Точно на място.