Здравейте, момичета. Да се представя и аз:
Години: 40 (навършени)
Личен живот: объркан (да не изпадам в драми,
)
Партньор: Разделих се с него в края на декември 2008 г.
Опити: Пробвала съм да забременея, но досега не ми се случвало изобщо. Имаше намеци, ужасни въпроси, подмятания, абе гадост изобщо.
Някъде около април т. г. открих Зачатие,
Първо се уплаших, после здраво ревах по нощите,
потърсих помощ на 26.05.2009. След подробно интервю от лекарката, при това на няколко пъти (абе все едно и също ме питаше, ама сигурно, защото се е нагледала на какво ли не!) дали имам аборти, раждания, наистина ли никога не съм забременявала, последна редовна менструация, предишни заболявания, ми каза да отида на преглед, когато имам менструация.
Досега: общ преглед - ОК; мамография - ОК; ехография на коремни органи - 2 пъти - ОК; ехография на матка и яйчници - 2 пъти - ОК;
изследвания на LH, FSH, естрадиол,на 5-я ден (в норми);
прогестерон, пролактин и хормона на стреса - кортизол, на 21-я ден (в норми);
микробиология - Candida - отрицателно;
цитонамазка - РАР - 1-ва група;
четири гинекологични прегледа, като два от тях по време на менструация, един за вземане на цитонамазка и един за вземане на материал за микробиология.
Поиска ми изследванията от профилактичните прегледи и ги анализира. На 11-я ден ми показа на ехографа доминантния фоликул отдясно - 17 мм, размер на ендометриума - 10,7 мм.
Остава да направя изследване за хламидии и микоплазма и тест за проходимост на тръбите.
Мисля си за донорска инсеминация. Ама като чета колко трудно става записването на час при специалист по стерилитет, а пък и някак ми е неудобно да го изтърся: Ами аз съм на 40, нямам партньор, искам донорска инсеминация.
В тази връзка имам два въпроса:
Първият е за заплащането. В ценоразписите на клиниките по стерилитет има цени за донорска инсеминация. Но те включват ли донорския материал или само труда на лекаря и консумативите? А
вторият е юридически: ако всичко е успешно, забременея чрез донорска инсеминация и родя така чаканото детенце, как се формира името на детето. То ще си има майка, но баща му ще е донор. Как ще му се оформят документите и ще има ли негативи за детенцето?