0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имам две цветни снимки 2002 година и то след коремна операция, но от тогава са минали седем години. После е правена хидротубация. А на тази цветна снимка отидох вече сама, а бях планирана пак за ин-витро :wink: Такава е историята.
<a
*
Имам две цветни снимки 2002 година и то след коремна операция, но от тогава са минали седем години. После е правена хидротубация. А на тази цветна снимка отидох вече сама, а бях планирана пак за ин-витро :wink: Такава е историята.
Роси, това ще е последната крачка към успеха ти, миличка, сигурна съм!
 :bighug: :bighug: :bighug:
И си правете цветни снимки преди да си направите по 5-6 ин-витра(като мене)
Това изречение ми избоде очите.
Извинявай, но наистина не мога да го повярвам това! Никакво изследване за проходимост на тръбите ли не си правила преди ин витрото?

И още нещо. Не съвет, а лично мнение : аз не бих правила ин витро, без да съм наясно със състоянието на тръбите си. Хидросалпиксът отмива ембрионите, според повечето лекари  течността му е токсична за тях. Понеже не се установява 100% на цветна снимка или хидротубация, е добре да се направи лапароскопия. Да, операция е и струва пари, но   сметнете колко и какво струват няколко неуспешни ин витро процедури.

Желая ви успех, момичета!  :flower:
Елфи, това не трябва ли доктора да го прецени? Някакси не върви, отивайки при един от най-добрите специалисти, какъвто е Владимиров и той решавайки да започнете  инвитро - ти да му кажеш - извинявай, ама аз сега ще направя едно лапаро за всеки случай. Съгласи се, че не е много удачно.
*
 Разбира се, че лекарят преценява, Танита.  :D
След като си избрал на него да се довериш, слушаш неговите съвети.

Неслучайно написах аз какво бих направила.
 Може би не съм се изразила правилно, затова още веднъж  - ако има съмнение за проходимостта.

П.П. Няма никакво значение кой е лекарят в случая. Преди ин витро трябва добра диагностика, това е моето мнение.
 Уви, познавам  момичета, посещавали известни лекари, с провалени ин витро процедури, заради хидросалпинкс.
« Последна редакция: Юли 13, 2009, 17:18:39 pm от Елфи »
*
Така, защото вече и аз съм от групата на 35 годишните и аз реших да драсна в тази темичка- пък дано ми е късметлийска.
По въпросът с хидросалпинкса съм в голяма чуденка от доста време насам.
История - 2 лапароскопии за 1 извънматочна бременност, следва ЦС - според доктора хидросалпанкс, решавам се на 3 лапаро - няма хидросалпинкс, само прищипване на тръбата, което е оправено. От тогава няма настъпила бременност/ до този момент го карах на извънматочни / , та сега незнам какво да правя с тази тръба - не вярвам на ЦС , а 4 лапаро ей така..ми се вижда неразумно. Някакви съвети?
*
Здравейте, момичета. Да се представя и аз:
Години: 40 (навършени)
Личен живот: объркан (да не изпадам в драми,  :oops:)
Партньор: Разделих се с него в края на декември 2008 г.
Опити: Пробвала съм да забременея, но досега не ми се случвало изобщо. Имаше намеци, ужасни въпроси, подмятания, абе гадост изобщо.
Някъде около април т. г. открих Зачатие,  :lol: Първо се уплаших, после здраво ревах по нощите, потърсих помощ на 26.05.2009. След подробно интервю от лекарката, при това на няколко пъти (абе все едно и също ме питаше, ама сигурно, защото се е нагледала на какво ли не!) дали имам аборти, раждания, наистина ли никога не съм забременявала, последна редовна менструация, предишни заболявания, ми каза да отида на преглед, когато имам менструация.

Досега: общ преглед - ОК; мамография - ОК; ехография на коремни органи - 2 пъти - ОК; ехография на матка и яйчници - 2 пъти - ОК;
изследвания на LH, FSH, естрадиол,на 5-я ден (в норми);
прогестерон, пролактин и хормона на стреса - кортизол, на 21-я ден (в норми);
микробиология - Candida - отрицателно;
цитонамазка - РАР - 1-ва група;
четири гинекологични прегледа, като два от тях по време на менструация, един за вземане на цитонамазка и един за вземане на материал за микробиология.
Поиска ми изследванията от профилактичните прегледи и ги анализира. На 11-я ден ми показа на ехографа доминантния фоликул отдясно - 17 мм, размер на ендометриума - 10,7 мм.
Остава да направя изследване за хламидии и микоплазма и тест за проходимост на тръбите.
Мисля си за донорска инсеминация. Ама като чета колко трудно става записването на час при специалист по стерилитет, а пък и някак ми е неудобно да го изтърся: Ами аз съм на 40, нямам партньор, искам донорска инсеминация.  :oops:
В тази връзка имам два въпроса: Първият е за заплащането. В ценоразписите на клиниките по стерилитет има цени за донорска инсеминация. Но те включват ли донорския материал или само труда на лекаря и консумативите? А вторият е юридически: ако всичко е успешно, забременея чрез донорска инсеминация и родя така чаканото детенце, как се формира името на детето. То ще си има майка, но баща му ще е донор. Как ще му се оформят документите и ще има ли негативи за детенцето?
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 21:50:54 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
За цена нищо не мога да ти кажа.
При такива случаи се пише "баща неизвестен" и имаш две възможности:
1 "бащиното" име на детето се образува от твоето собствено и носи твоята фамилия.
2 "бащиното" е образува от собственото име на твоя баща и съответно носи неговата фамилия, ако той е съгласен де.
Ако обаче си била женена и още нямаш развод, става по-сложно. Деца родени до 300 след приключване на брака носят имената и се считат деца на съпруга.
Дано да не греша нещо. Но ако бъркам, не е умишлено и Лейдито ще ме поправи.
*

Ако обаче си била женена и още нямаш развод, става по-сложно. Деца родени до 300 след приключване на брака носят имената и се считат деца на съпруга.
Дано да не греша нещо. Но ако бъркам, не е умишлено и Лейдито ще ме поправи.

Това е така, но съпругът на майката и майката могат да предяват иск и да оспорят бащинството.

Чл. 33. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
(2) Майката може да оспори, че съпругът й е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от раждането.
*
"Ако обаче си била женена и още нямаш развод, става по-сложно. Деца родени до 300 след приключване на брака носят имената и се считат деца на съпруга.
Дано да не греша нещо. Но ако бъркам, не е умишлено и Лейдито ще ме поправи."

Момичета, не съм омъжена. Разведох се в далечната 1990 година и оттогава не посмях да се омъжа втори път. Знам за Семейния кодекс. Благодаря ви за подкрепата.  :dance2:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
rtfrtf, на 40 години времето за репродукция препуска. всеки месец ти е загубен. затова бих те посъветвала, ако наистина искаш да раждаш дете, бързо да приключиш с изследванията (проходимост на тръбите и хламидия са много важни!) и да се ориентираш към клиника за донорска инсеминация.
не навсякъде се чака с месеци и години за първичен преглед, прозвъни клиниките, виж къде предлагат това, което те интересува, цени, срокове и действай.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

rtfrtf  -  здрасти мила , добре дошла сред нас !

Не прочетох да си проверила тереоидитните хормони т.е. на щитовидната жлеза - при мен това се оказа крайъгълния камък на безплодието ми 20г...поне засега друго не е изскочило. Желая ти успех и не се отчайвай , може по пътя за бебче , да си намериш и подходящия татко ...дай Боже и при нас да станат чудеса !!!

пп. незнам дали при вас е така , но от скоро сайта ми се отваря за секунди , а съм ви се оплаквала , че чаках по 15-20, че и 30мин ....ей , много се радвам , че се преодолял тоз проблем :)
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 00:33:33 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
пп. незнам дали при вас е така , но от скоро сайта ми се отваря за секунди , а съм ви се оплаквала , че чаках по 15-20, че и 30мин ....ей , много се радвам , че се преодолял тоз проблем :)
Така е, защото правихме профилактика на сайта.
Така е, защото правихме профилактика на сайта.

Мммм...горещо благодарим, за което и ви пращаме мнооого целувки !!!
А на Цанко ще му изям червеното носле :) мнооого шикярна муцунка..

Ох, големи жеги , голямо чудо ...тази седмица вече 2 пъти търчах до Плевен , вчера щях да умра във влака , не се дишаше...и утре пак съм при д-р Тодорова.
Ходих в сряда да пусна щитовидни хормони , в петък до онкото , за да се поинтересувам не е ли възможно там да ми бъде лапарото- без пари или само за 400 за избор на екип... и кво се оказа....можеее....а нещо това бяха пропуснали да ми го обяснят ...щото май 1200 по-добре им звучи....ама на мен хич . То фонда смай , май се оказва  ,че ще поеме нещо много минимално и пак ще се доплащат яки пари .....все ще намерят начин да ни изтръскат еййййййй...Ако съм разбрала неправилно - поправете ме , но така схващам от писаното из темите , че само с решението от фонда в ръка ин-витро неможеш да си направиш , трябва и да се бръкнеш за лекардства и кво ли не още ....
« Последна редакция: Юли 18, 2009, 19:43:35 pm от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
New Love, в момента се възстановявам след лапароскопия - правих я при Бързашки в Авис медика - бях с направление, като ме накараха да доплатя 400лв., но разбрах, че имало някакъв друг метод Давинчи при Горчев, който бил 1200лв..., но си мисля, че и да бях се подложила на второто тръбите ми пак щяха да си останат запушени...така че казха ми инвитро, като единствен вариянт.
И аз се интересувах колко долу-горе трябва да се доплати, ако евентуално получа удобрение по фонда - виж какво намерих:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=404146.0
Само чета, мисля и пак мисля - сън не ме хваща! :?
Sisoni1 - такаа е майка ...пари ще трябват, пък колко точно един господ знае ....като ти ударят калема накрая ще знаеш какво точно, предварително и да си блъскаш главата няма начин да знаеш.

Вчера бях при д-р Тодорова - такъв прекрасно чудесен човек ...пу, пу , пу , да не я урочасам. Много са ми добри показателите и жлезата се е повъзстановила ...с две думи падна ми един дерт. Каза ми смело напред , да мине лапарото и почваме битката с ин-витрото, откъм хормоните работата е на 6. Ако и тоя фонд малко поускорят нещата може и преди края на годината да пробваме , но нещо нямам надажди . Пък къвто съм и карък току виж парите свършили до моя номер :)
Моята любов!

Дневникът на New Love
New Love, ти подала ли си вече документите за фонда, защото аз доколкото разбрах от доки ще трябвало да се почака близо година за удобрение(доста време ми се видя), а и като чета правилника има едномесичен срок от подаване на заявлението, но явно аз не го тълкувам правилно:
 @Чл. 39. (1) Въз основа на решението на обществения съвет директорът на фонда в тридневен срок от заседанието, на което е взето решението, издава заповед за организационно и финансово подпомагане на заявителя, в която посочва размера на отпусната парична сума, избраното от лицето лечебно заведение, срока, до който да бъде извършена процедурата, или прави мотивиран отказ.
(2) Заповедите по ал. 1 се издават в срок един месец от подаване на заявлението.@
Там е работат , че не съм . Няма как преди да приключа с кистата , а и самото лапаро ще даде важни отговори . С мъжкия фактор още не сме съвсем наясно...абе....изобщо сме още в разкрач , а ето , че годината преполови .
Обещала съм си да не се ядосвам, по никакъв повод, квото стане ...
Проекта "Набуко" ще мине през селото на мъжа ми , може и да продадем някоя нива изгодно и да я превърнем в бебе :) :) :) мечти , мечтииии....смея си се тука , ама знаели човек откъде може да го тресне някоя хилядарка :) :) :)
Моята любов!

Дневникът на New Love
*
Здравейте и от мен! Аз и съпругът ми сме на 38год. все още ненавършени, през далечния декември имаме рожден ден. С мъжки фактор, аз нямам гинекологични проблеми, но щитовидната жлеза не е наред, на хормони съм, от които доста напълнях. Според вас това проблем ли е за ИКСИ (имам пред вид килограмите). От седем години се борим с този проблем, но добре че фонда, да ни помогне финансово за процедурата която ще ми е първа. Късмет на всички.
stoeka71  -  Добре дошла , мила , дано не се задържиш дълго в групичката ни ! Да те питам - ходиш ли на ендокринолог и той работи ли във връзка с репродуктивен гинеколог и знае ли за плановете ти да забременееш? Нещо в това което разказваш не е наред , има проблем или в поставената ти диагноза или в дозата на хормона ...не би трябвало да пълнееш , а щом това е факт ендокринолога не ти ли предписа метформин глюкофаж !? Разкажи малко повече  ,когато имаш време. За жалост килограмите са проблем за здравето въобще , но не са непреодолимо препятствие за бебе - примерите на родили с наднормено тегло са сред нас.
Нещо друго е първопричина на повишеното тегло и на безплодието и прави забременяването невъзможно , важното е да се открие и елиминира , а килограмчетата с безвъглехидратна диета и спорт ще се постопят , къде ще идат.
При мен откриха понижена функция на жлезата - автоимунно заболяване и синдром на Хашимото - от там имам доста проблеми вкл. и напълняване. От март пия тироксин ,дозата качвах постепенно , от около месец съм на 75мг и се чувствам прекрасно - изсл. на хормоните от преди седмица и прегледа при д-р Тодорова го доказаха.
От януари съм отслабнала с 20-тина кг. , помага ми много метформина , но ми го предписаха след проверка на 3 кратния глюкозен толеранс.
Така , че специалист му е мурмайката :) , щото съм била и при проф. Малеева и при доц. Вл. Христов и даже не са се докоснали до проблема , за жалост и ми загубиха години да се лутам ....Смело търси д-р Катя Тодорова и няма да съжаляваш. Тя преглежда в София в частен кабинет и в клиниката на доц.Конова в Плевен. Всеки лев похарчен при нея си заслужава - моля да не се приемат думите ми като реклама , просто на гърба си съм изпитала и страданието на една нелекувана болест и това да съм добре в момента, пък ако и забременея ....на ръце ще я нося!
Такива хубави, човешки съвети ми даде в неделя , така ме предразположи да си споделя с нея и най-интимното , така ме успокои и ми вдъхна кураж....прекрасен лекар и човек, думи нямам...парите , които платих за прегледа (40лв) са най-приятно похарчените в живота ми.
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 16:26:11 pm от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love
*
Здравей new love! Да лежах в клиниката по ендрокринология в София, при д-р Начев и д-р Шигарминова. Диагнозата която ми поставиха е синдром на Хашимото, което си ми беше известно доста от давна - при професор Коева във Варна съм била и тя ми постави тази диагноза още през 1998год. Но тогава нито имах проблем с килограмите, нито със жлезата - както и сега нямам нито възли, образования и т.н.Когато се омъжих през 2002 год. започнаха проблеми със цикъла, килограмите се качват като бесни, а иначе всички хормони бяха наред! Затова лежах в клиниката по ендрокринология през 2007г. и те ми предписаха метформин 850, взимам на обед и ве4ер по една таблетка и еутирокс 75 по една таблетка. Честно казано килограмите са само с 5 по-малко за две години! Това е, миналата година бях на преглед при д-р Шигарминова, тя каза че хормона е наред - 1.32 беше тогава и да ни прати на андролог, а той при д-р Владимиров, които откри азозооспермия на мъжа ми. С мен никой не се занимава и така. В Бургас няма добри ендокринолози и аз сама си пуснал изследвания преди 2 месеца - в резултат 3.15 ТСХ! И сега наистина не знам какво да правя! Аз живея в едно село, на 25км от Несебър и на 40км от Бургас. Сама можеш да разбереш какъв проблем имам. Тази лекарка преглеждали е събота или в неделя? Защото си пазя отпуската за септември и октомври, когато са процедурите. Работя в банка и там се гледа с доста лошо око на майчетата, камо ли ако разберат моя проблем. Малко дълго стана, извинявай, но ако може ми помогни с тел. или адрес, честно казано не знам дали Плевен не ми е по-близко от София! Благодаря ти предварително.
Мда....има нещо , но дано имаш възможност да минеш и при нея и тя да си каже мнението.
В Плевен д-р Тодорова преглежда предимно в събота и неделя. Аз бях сега в неделя , но кога ще дойде пак не попитех...може и да е чак през септември.
Ето ти телефона на клиниката 064/804790 , позвъни , момичетата на регистратурата са мн. любезни ще ти кажат , ако знаят.
Това е тел. на кабинета и в София - провери и там какво ще ти кажат - 02/9523600
Аз лично на този не съм звъняла, ползвала съм само в Плевен. Докторката има и и-мейл   todorova_kate@abv.bg   на който можеш много подробно да и обясниш всичко и да я попиташ какво да правиш - ще ти отговори , може да се позабави, но винаги отговаря. Възможно е да те изпрати преди прегледа на някой изследвания, да не се губи време.
И последно - ако се уточните за преглед в Плевен , аз живея до В.Търново, на час и нещо с влак или кола от Плевен - може да преспите у нас и така разделяйки пътя на два етапа да продължите ...и без това покрай нас ще минете, ако сте с кола.
Това е , действай , майната и на банката ....банки ще има и след нас , нас няма да ни има...

А съпруга ти ходил ли е при специалист? Ако не е ето това е един много добър специалист - д-р Милен Кацаров , София , ул. "Шандор Петьофи"39 , тел. 02/8525852, приема в понед. и сряда от 14.30 до 16.30ч.
Ние със съпруга ми сме чели тази тема и много съвети получихме от автора и , също мн. любезен млад мъж , стремящ се към дете - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=285420.0 Прочетете и вие и ако нещо ви интересува в повече , пишете ЛС на Татко Барба - всичко ще ви обясни .
Хайде, успех !
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 11:08:27 am от New Love »
Моята любов!

Дневникът на New Love