Здравейте на всички!
На мен не ми е много ясна процедурата по финансирането. В чл.40, ал.2, т.1 пише:
Плащането на дейностите по чл.25, ал. 1 и 2 се осъществява чрез банков превод в български лева по посочена банкова сметка от лечебното заведение на два етапа: авансово и отложено;
1. І етап – авансово, в размер на 40% от максималната одобрена със заповедта по чл. 39, ал. 1 сума и се извършва след започване на хормонална стимулация на пациентката, за което лечебното заведение представя:
Според този текст (поне аз така разбирам) превеждат част от одобрената сума по сметката на ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ след започване на стимулацията, добре де питам аз, ако стимулацията е започнала това значи че вече си се "изръсила" с около 3000 лв., (поне моите лекарства са на тази стойност) защото за да започнат да те стимулират ти си отиваш с вече закупените стимуланти нали, те не ти ги осигуряват от лечебното заведение. За това не ми е много ясно защо тези 40 % се превеждат по сметката на лечебното заведение а не на този който ги е платил вече?!?!?! в случая ние? Някой има ли яснота по този въпрос, защото смятам да отправя питане към господата от Фонда, но ако някой вече е разучил нека каже за да не досаждам излишно. Благодаря и успех на всички!