Има, започвам веднага. Ани е заета и по-късно ще влезе, но ми предаде основните неща. Пиша бързо докато ми е в главата и си разчитам йероглифа.
Резултати от заседанието на работната група за фонда на 06.02.2009 г.
1. 43 г. остава ограничението (по наст. на лекарите), отпада точка 2 в член. 27
2. ФСХ става 12,5 (вместо 12) като горна граница, отпада АМХ като фактор
3. Отпадат степените на ендометриозата
4. За обструктивната азооспермия са се подписали всички да се финансира БЕЗ Налбански!
5. От чл. 25 точките които искахме за донорски, за ИЯР, за матурация не се променят
6. ТЕСЕ - трябва да има документ, който удостоверява, че е възможно да бъдат извлечени сперматозоиди от тестисите с предварителни биопсии предполагам доказващи че може да бъде извлечен материал,
7. По мойта питанка изрично питах Ани - какво става ако не ти поемат ТЕСЕ и матурация, а ти поемат всичко по ал.1 чл 25 - каза че ще поемат.
пример ако се поема стимулация и ИКСИ, но не се поема ТЕСЕ - поемт ти ИКСИ-то а си доплащаш ТЕСЕ-то, което е по-добър вариант от нищо да не се поеме. Дано да съм я разбрала правилно,
8. Докум се подготвят в клиниките, но не станало ясно кой ще ги внася. Аргументите са във всеки един момент двойката да е свободна да промени клиниката.
9. Ще се разглеждат мин 200 и макс 400 пакета док на месец, което означава, че няма да могат вероятно да се разгледат всички 4000. Тук не ми стана ясно още.
10. Поемат се процедури и хормонална стимулация - изследвания не.