0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Aubergine

Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #240 -: Февруари 17, 2009, 13:48:12 pm »

Имам един въпрос, едва ли е за тук, но не знам къде да питам.
Защо няма Гинипрал в Бг? Няма внос, няма производство, изтекъл лиценз? Има ли някой представа коя е причината?
Защото вече няма и в Гърция, в Румъния също бил кът, явно ще  се оставя "на божията милост", но преди да се предам искам да знам кого да псувам!
Щото сме скапана държава. Даже няма кой да излезе и да обясни защо го няма лекарството, ще го има ли?... Изтръпнали са хиляди бременни жени, ама на кой му дреме. :x
  Това видях http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=65198
Държавата е банално да я псувам пък и тя е свикнала и не й дреме. Факт е, че го няма и в съседните държави вече, което означава че е всеобщ проблем. Не откривам фирма вносител. Подозирам проблем с лиценза, и какво от това всъщност.

Съвсем непозната жена от Швейцария ще ми изпрати проклетото лекарство - сканирах й рецептата, отишла в аптеката, приели много присърце проблема в Бг, там то не се търси /кой знае какъв по-добър аналог имат/, и ще й го изпратят в тях вечерта 8O

В Солун има някакво Препар, също против контракции, някой чувал ли го е, че Гугъла нищо не ми изплю, може би не го изписвам правилно, не чух добре какво ми каза гъркинята по телефона.

Нелка  osi_9
*
« Отговор #241 -: Февруари 17, 2009, 15:30:15 pm »
Яяяя, колко много гъбогледачки сме се навъдили! :D Както писах - и аз ги имам гадините, лекувам ги с Полижинакс, а мъжа ми пие микомакс. На мен лично ми ги откриха също при изследване в Тината, но не съм и правила изследване на друго място, защото ми писна и реших да се лекувам, пък да видим какво ще стане!
« Отговор #242 -: Февруари 17, 2009, 15:46:23 pm »

Имам един въпрос, едва ли е за тук, но не знам къде да питам.
Защо няма Гинипрал в Бг? Няма внос, няма производство, изтекъл лиценз? Има ли някой представа коя е причината?
Защото вече няма и в Гърция, в Румъния също бил кът, явно ще  се оставя "на божията милост", но преди да се предам искам да знам кого да псувам!
Щото сме скапана държава. Даже няма кой да излезе и да обясни защо го няма лекарството, ще го има ли?... Изтръпнали са хиляди бременни жени, ама на кой му дреме. :x
  Това видях http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=65198
Държавата е банално да я псувам пък и тя е свикнала и не й дреме. Факт е, че го няма и в съседните държави вече, което означава че е всеобщ проблем. Не откривам фирма вносител. Подозирам проблем с лиценза, и какво от това всъщност.

Съвсем непозната жена от Швейцария ще ми изпрати проклетото лекарство - сканирах й рецептата, отишла в аптеката, приели много присърце проблема в Бг, там то не се търси /кой знае какъв по-добър аналог имат/, и ще й го изпратят в тях вечерта 8O

В Солун има някакво Препар, също против контракции, някой чувал ли го е, че Гугъла нищо не ми изплю, може би не го изписвам правилно, не чух добре какво ми каза гъркинята по телефона.

Нелка  osi_9
Ами щото не гледате телевизия сте в невдение :D Защо няма никой не знае. Но и е БГ има разни заместители, може би и нови по-добри лекарства.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #243 -: Февруари 17, 2009, 15:46:52 pm »
И на мен вчера ми взеха секрет и в четвъртък ще видя как е положението и при нас. Дано всичко е наред. Някакви симптоми нямам. А в събота сме при Сигридов и се надявам вече да аидим пола на бебетата. Ако ли не- друг път. :D

*
« Отговор #244 -: Февруари 17, 2009, 16:11:28 pm »
Аз пък се уредих с антибиотик  :( В стерилната урина имам "enterococcus faecalis 10*4/5 + външни замърсители". От днес започвам за 7 дни 3*1 Augmentin 625mg. Консултирах се с д-р Сигридов, каза да го пия и така.
« Отговор #245 -: Февруари 17, 2009, 16:16:20 pm »
 :D изхръшли прашките до раждането.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #246 -: Февруари 17, 2009, 16:23:04 pm »
Мидж, по-добре лечение с антибиотик, отколкото неизлекувана инфекция.
А обикновената урина в ТК какво показа?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #247 -: Февруари 17, 2009, 16:23:14 pm »
Изхвърлила съм ги още от пункцията насам. Докторката каза, че 10*4/5 не е от замърсена проба или лош тоалет преди стерилната урина  :oops: иначе и аз това си помислих, ама не било... Абе започвам го антибиотика, пък каквото сабя покаже.
*
« Отговор #248 -: Февруари 17, 2009, 16:28:16 pm »
А обикновената урина в ТК какво показа?
Едновременно сме писали. Обикновената в ТК имаше левкоцити 18-20. След това втора обикновена в Малинов имаше Еритроцити 10-12 + белтък следи + кръв. Ехографско изследване показа в ляв бъбрек 4-5 песъчинки * до 5мм. И сега стерилната това. Малко противоречиви ми идват, пък и това предаване сутринта за надежноста на лабораториите... Ти сега да не направиш бъбречна криза, ей  :lol:
*
« Отговор #249 -: Февруари 17, 2009, 16:34:40 pm »
Няма бе  :lol:, това не влиза в програмата  :lol:

Щом навсякъде са изкарали по нещо, по-добре си го пий антибиотика, за всеки случай.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #250 -: Февруари 17, 2009, 19:49:24 pm »
Патладжанке, внос на Гинипрал няма от октомври месец насам. Аз чух, че имало някакъв спор между вносителите... Имам една опаковка, която е в годност до 02/09 и понеже аз пия Гинипрал само при нужда, мислех да го оставя при Сигридов да го даде на някой нуждаещ се, аз така или иначе няма да изпия тази опаковка, а за някое друго момиче си е цяла седмица терапия. В четвъртък вечерта съм там и ще го оставя, само ме притеснява да не е проблем годността...  :oops: Ако искаш питай го дали става и да се разберем как да ти го дам или пък в четвъртък ще му го оставя направо нарочено за тебе, заедно с малко Изоптин, който така или иначе няма да пия.
Грейс, другите са ти обяснили за болките в кръста. Само да добавя, че при мен болки в областта на кръста има и при газове и раздразнени черва - тази болка също минава от но шпа. На мен също ми е трудно да различа кое е менструална болка.  :oops: Обаче аз съм с постоянни болки в червата и стомаха и все се притеснявам, че ако ме заболи нещо, което не трябва да ме боли, хич и няма да разбера... Иначе болки в кръста имах в твоите седмици ниско долу, около опашната кост, както и горе, където е чупката на талията - вторите бяха след продължително стоене права или след навеждане.

Аз бях на запис на тонове в понеделник, едната девойка не се представи много добре, но уж било от ранната седмица та да видим...  :?
  09.11.2007
« Отговор #251 -: Февруари 17, 2009, 20:18:10 pm »
А в събота сме при Сигридов и се надявам вече да аидим пола на бебетата. Ако ли не- друг път. :D
Нали ти казах, че са шарени, няма кво да гледате  :lol:

lb2f
*
« Отговор #252 -: Февруари 18, 2009, 09:41:01 am »
Здравейте момичета , имам едно питане вие от коя седмица започнахте да усещате бебчетата си?И още нещо притених се ,че снощи от дясно ми беше твърд корема това контракция ли е ? :?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #253 -: Февруари 18, 2009, 10:09:30 am »
Аз успях да се разболея, гърло ме боли страшно и имам лека температура 37.2, питах д-р Сигридов, нищо не ми дава да пия, само чайове и парацетамол, ако се повиши ощи, какво да вземам.

И микробиологията не ми е добра, имам гъбички, някаква инфекция още и нарушена флора, сега ще се лекувам десет дни и после пак на изследване да видим.В ТК е правена, може ли да се има доверие на резултата.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #254 -: Февруари 18, 2009, 11:42:42 am »
Здравейте момичета , имам едно питане вие от коя седмица започнахте да усещате бебчетата си?И още нещо притених се ,че снощи от дясно ми беше твърд корема това контракция ли е ? :?
Сигурна бях, че усещам бебка към края на 18г.с. - преди това имах някакви усещания, но не бях сигурна от какво са..сега вече я усещам всеки ден, даже две поредни вечери ме събужда към 4:30 :)И моя корем се е втвърдявал няколко пъти, но не болезнено - минава за около минута - две, вероятно да е от тези подготвителни контракции, но по-добре лекар да си каже мнението.Моята матка се оказа по чувствителна и затова пия допълнително магнезий и но шпа.Не се притеснявай..:)

Сега се връщам от поредната ЖК - бебка си расте точно по седмиците, хемоглобина ми е нисък и ми изписаха Малтофер Фол..пак се беше обърнала с гръб към ехографа - голяма срамежливка - досега само на ФМ си показа дупето :) и дамските прелести ;)

*
« Отговор #255 -: Февруари 18, 2009, 11:46:56 am »
Благодаря Танчето как мога да разбера дали са контракции и да пия тези неща?Те вредни ли са за бебето в комбинация с други лекарства? :?
*
« Отговор #256 -: Февруари 18, 2009, 11:55:22 am »
Благодаря Танчето как мога да разбера дали са контракции и да пия тези неща?Те вредни ли са за бебето в комбинация с други лекарства? :?
Според мен преди да пиеш каквото и да било се консултирай с лекар.Той би трябвало да ти назначи лекарства.Относно усещането на бебето-20г.с.

« Отговор #257 -: Февруари 18, 2009, 11:59:34 am »
Исев, ако коремът е бил твърд само от едната страна, е по-вероятно да не е била контракция. При контракция се втвърдява цялата матка. Усещането е като постепенно изтръпване, коремът става на две твърди топки от двете страни на пъпа, който хлътва навътре. Поне при мен така изглеждат контракциите.
Не разбрах за какви лекарства питаш, но ако ти ги е назначил лекарят ти, моеш спокойно да си ги пиеш.
Относно движенията - пърхането го устеих с първата бременност в 15 г.с., сега в 17 г.с., а ритничетата в 19-20 г.с.
  09.11.2007
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #258 -: Февруари 18, 2009, 12:17:51 pm »
Според мен преди да пиеш каквото и да било се консултирай с лекар.Той би трябвало да ти назначи лекарства.Относно усещането на бебето-20г.с.
Лекарства само след консултация с лекар!И каква е тази комбинация с други лекарства, която споменаваш ?
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 12:20:21 pm от tancheto »

*

Aubergine

« Отговор #259 -: Февруари 18, 2009, 13:15:57 pm »
Официални и сърдечни благодарности на една широка жабешка душа, за предоставеният Гинипрал!

Пуснала съм в подфорум Усложнения при бременност в темата за Гинипрала едно инфо.
Дано на никой не му се налага, разбира се.