0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #120 -: Февруари 12, 2009, 12:14:02 pm »
:wink: За протокола - това ще е четвъртият син на моя мъж. Каза, че явно можел само това дори и с икси.  :lol:  :lol:  :lol:

:D Ехе,на синьо небенце-синченце!Честита синя радост!Много се радвам! :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #121 -: Февруари 12, 2009, 12:45:36 pm »
Момичета, много ви благодаря за подкрепата. Ето как стоят нещата при нас. След като един ден пих Диаспорал без никак да ми повлияе на болките, вчера вече бях сигурна, че е нещо с бъбреците. Отидох сутринта да пусна ПКК и урина, но не съобразих и казах урината да е стерилна. Естествено, ще трябва да си почакам за резултата, та днес пуснах още една обикновена. Добрата новина е, че вчера успях да вляза при Сигридов и той ме увери, че всичко с малчовците е наред. Определено нямах контракции. :D Обаче после като се прибирах в дъжда взех, че с еизпльосках в една локва почти пред блока. За щастие успях да падна странично и ми се струва, че не е било сериозно. Сега си чакам резултатите от урината и пак ще ходя при Сигридов за да ми назначи лечение. Междувременно вече като ходя до тоалетна имам и парене, което все повече ме убеждава, че ще да е цистит.
Vali, аз съм в аналогично положение с ТСХ. При мен е и още по-нисък- 0,011 8O Това не е опасно за бебетата, а само при теб може да има някакви симптоми- безсъние, обилно потене, сърцебиене. Аз все още не съм стигнаал до свестен ендокринлог поради премеждията ми от последните дни.
Блу скай, честит ти мъж. За теб си е първия така че какво значение има, че на мъжа ти му е четвърти? :lol: Да сте живи и здрави пък каквото е дал Господ.

*

Aubergine

« Отговор #122 -: Февруари 12, 2009, 13:25:12 pm »
Злате, не му се плаши на падането, нищо ви няма. Ако е цистит докторът ще ти назначи илачи и ще го овладееш, няма страшно.

Аз се върнах от ЖК, всичко е наред, помолих доктора да ми вземе  влагалищен секрет и го занесох в Кандиларов. Каза, че серклажа е добре, и да внимавам много за контракциите, защото ако се налага ще влизам пак в болница за вливания на магнезий, ще пия Гинипрал или някакво друго лекарство. За сега това остава в сферата на евентуалностите, но каза да си следя внимателно контракциите.
Бебето върви малко напред, както досега, и се успокоих една идея, но разчитам на прегледа в събота, когато д-р Сигридов ще види все пак  на доплер  кръвотока. Че нали едната артерия утерина ми е гранична.

Хубав ден на всички!
« Отговор #123 -: Февруари 12, 2009, 15:29:12 pm »
Да се включа и аз днес.
Вие как се справяте с настинките и грипа в този сезон. Аз бях болна преди една седмица исе га пак ми тече носа и вече се побърквам, пих вит Ц сега съм нагънала лимоните, но около мен все някой се сополеви. Вече развивам параноя, и мн ме е страх да не се разболея наново. Неудобно ми е защото като чета има толкова мн мами с доста по тежки проблеми, но все пак как се спражяте, как се пазите от грипа и настинката.
Благодаря ви, тук човек се чувствам по-спокоен  :grouphug:

*
« Отговор #124 -: Февруари 12, 2009, 15:45:22 pm »
mama_dream, аз бях вече на ддва пъти болна през декември и много ме беше страх докато не ми мина. После касто се поразрових из нета видях, че есенните бременни са изложени на двоен риск - имунитета на всички хора намалява през есента, а отделно от самата бременност в началото имунитета се понижава за да може организма да приеме ембриона, а да не го изхвърли. Та двата пъти бях с температура до 37.5, с хрема и болежки в гърлото. Пиех витамин ц, общо 2 парацетамола и за двете настинки, много чайове смед - оттогава направо ги намразих. Питах доктора за някакъв имуностимулатор, но той дори витамини не ми изписа. Засега се държа - страх ме е от грипа, но каквото зависи от мен го правя. Не се тревови прекалено много, пази се да не настиваш и наблягай на цитрусите. УСПЕХ! :D
*
« Отговор #125 -: Февруари 12, 2009, 15:56:33 pm »
mama_dream, докато става с чай, лимони и парацетамол  
Злате, д-р Сигридов ме прати мен за бъбреци при д-р Петрова (на същия етаж в клиниката). Чакам резултата от стерилната утрина и ще каже какво ще правим. На ехографа видя песъчинки в левия бъбрек. Докторката е внимателна и много обяснява. Аз обаче, за разлика от теб, съм без болки.
Aubergine, браво! Много се радвам, че всичко е наред!
Жабе, и на мен ми казаха в ТК, че левкоцити 18-20 са си екстра.

Аз за пола забравих да ви кажа: бебо се кри през цялото време с пъпната връв и доктора не можа да го види  :D Специално си записа за другия път, защото първо каза девойка, после каза, че май е мъж  :lol: та ние сме 50/50

Хайде, хубав ден!
« Отговор #126 -: Февруари 12, 2009, 16:03:26 pm »
вече като ходя до тоалетна имам и парене, което все повече ме убеждава, че ще да е цистит.
Vali, аз съм в аналогично положение с ТСХ. При мен е и още по-нисък- 0,011 8O Това не е опасно за бебетата, а само при теб може да има някакви симптоми- безсъние, обилно потене, сърцебиене. Аз все още не съм стигнаал до свестен ендокринлог поради премеждията ми от последните дни.

И аз имах ТСХ толкова ниско, че само пишеше по-малко от долната граница на апарата (нещо с много нули беше). (Преди да забременея ТСХ-то ми беше нисичко, но в реф.ст-сти.) ФТ3 и ФТ4 ми бяха малко над норма, ТАТ и МАТ нормални. Всичко отмина от самосебе си, май към 16-18 гс. И на мен ми казаха, че не е опасно, да го следя и само при нужда щяха да ми включат лечение. Избягвах всичко с йод, по-малко сол, без орехи, без комбинирави витамини. Понягока има такава хиперфункция на щитовидната в началото на бременността.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #127 -: Февруари 12, 2009, 16:11:54 pm »
Здравейте момичета да се присъединя към вас искам да ви попитам колко често ходите на видеозон и колко често ви следят кръвоотока с доплер и от коя седмица? :)
« Отговор #128 -: Февруари 12, 2009, 16:40:36 pm »
Жабе, и на мен ми казаха в ТК, че левкоцити 18-20 са си екстра.
Да бе, екстра... аз с левкоцити 21 бях с тежка вътрематочна инфекция и изтекли води миналия път. Хич и не им вярвам. :bonk:

Исев, на 3 седмици (с близнаци съм), всеки път д-р Сигридов следи кръвопотоците. ОТ 30 г.с. започнах да ходя на 2 седмици.
  09.11.2007
*
« Отговор #129 -: Февруари 12, 2009, 16:55:43 pm »
Да дам и аз отчет, сдобила съм се с Kandida, микробното число е 103, пише изолират се единични гъби, поне това прочетох, д-ра ми изписа Полижинакс 12 дни по една глобула, а на мъжа Микомакс - на 1,5-ти и 10-ти ден по 1, срещнах доста противоречиви мнения за лечението на тези гъби при бременност, особено пък, както не са много при мен, ама щом доктора ми ги е изписал ще се лекуваме и така.
*
« Отговор #130 -: Февруари 12, 2009, 17:53:37 pm »
nunu, и мойта докторка ми каза, че трябва да се лекуват гъбите. Аз слагах 3 поредни дни Гинодактарин, но още не съм отишла на контролен - мисля в сряда (18.02) да го съчетая с часа при доц. Томова.
*
« Отговор #131 -: Февруари 12, 2009, 20:13:45 pm »
Днес бях на преглед.Бебчо е добре,продължава да върви с около седмица напред.Вече тежи 223гр.Продължавам да си пия витамините.Лека вечер!
« Отговор #132 -: Февруари 12, 2009, 20:24:37 pm »
Браво на вас, Бранка! Растете и дебелейте - каква ви е работата сега  :lol:
« Отговор #133 -: Февруари 12, 2009, 20:28:30 pm »
Деси честито ти мъжле  :bori_004:

Ние днес бяхме на преглед бебоците добре вървят станали са по 321гр. и са две мъжлета.Само забравих да питам за пустите киселини какво да пия :)
*
« Отговор #134 -: Февруари 12, 2009, 22:32:16 pm »
Момичета, само да ви напомня ако излезе проблем при дадено изследване непременно да го повторите!!! Стават грешки и то по-често отколкото ни се иска :? Днес например за трети път ме одрънкаха с 60 лв. в Кандиларов, за да видим кой от предишните два резултата е верният!! Особено ако тези грешки налагат лечение!

Nunu, това, което аз знам е, че се лекуват бактерии с микробно число над 10 на 5/105/. Повтори изследването другаде и пак се консултирай какво и кога се лекува!

Гледам сте обсъждали ТСХ. Колко трябва да е по време на бременност по принцип?
Ние ходихме днес семейно на фетална морфология. Очертава се пак да момченце 8)

*
« Отговор #135 -: Февруари 12, 2009, 22:45:30 pm »
Ехей,какъв стабилен син отбор се заформяме  :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #136 -: Февруари 13, 2009, 08:40:37 am »
Охо, много мъжки мами! Леки бременности, момичета!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #137 -: Февруари 13, 2009, 10:11:42 am »
  Добро утро и от мен! :D

Пазете се момичета - циркулират много гадни вируси. Аз се боря с един такъв вече седица. Жестока хрема и болки в гърлото, 2 дни лека температура 37.3- 37.4. Мисля, че преминава вече, но изпих литри чайове, инхалации и вит.С.
   И аз съм с гъби след последната микробиология, но тъй като нямам изявени оплаквания докторката предпочита да ги лекуваме по-късно. Стерилната урина ми е чиста.
   Чакам си срещата с доц. Томова на 12.03, когато ще разберем най-вероятно цвета и на нашите гащи, че за сега се крие (не че е нещо толкова важно).
   Патладжанче, аз не излизам от паник стаята. То бива бива страхове, ама моето мисля че не е нормално. Почти всяка седмица сам на преглед, ако не в клиниката при Владимиров, то в ЖК - само за да чуя сърчицето и мирвам, но за 2-3 дена само. :cloud:  Спирам, защото аз не се изтрайвам...
   Виа, и аз съм с много ниско ТСХ при нормални стойности на другите хормони. Според ендокринолога е от бременността. Другата седмица ще го проверявам пак.

Хубав ден момичета! :D
*

Aubergine

« Отговор #138 -: Февруари 13, 2009, 10:34:36 am »
Така де, като ще е мъжки отбора, нека обявим награда за първата дама, която се пресрами да се появи :D
Аз никога не съм си и представяла, че може да имам дъщеря :o

Солей, моля те, наеми си друга стая, тесничко ни е и на двете, а аз си бях първа :P Пък като го усетиш после какъв филм е, що не го усещаш, ако реши да си почива човека и да не потупва отвътре.. :crazy:

Кажете как се справяте с педикюра - не мога всяка седмица да ходя, а ми е трудно да се сгъвам вече? Не искам и да си помислям, как ще си връзвам маратонките нататък, живот и здраве.
*
« Отговор #139 -: Февруари 13, 2009, 10:37:55 am »
Виа, аз вече взех лекарствата и снощи ги почнахме с мъжо..Не ми се дава пак секрет на друго място, писна ми вече - взема заплата и ида и я оръся по доктори!!! :x Каквото е такова - дано поне я излекуваме тая пуста кандида!  За сведение два пъти досега ми е пускано TSH и FT4 - в норма, TSH единия път беше 1,8, втория път 1,91 или  нещо такова, че не са пред мен изследванията. Мисля, че е добре, докторите нищо не казаха, а и май при бременност малко се покачва /като съм изследвала преди беше 1,4/. Ама много мъжки мами са се събрали бе! Айде отбора на девойките - изоставаме!!! :lol:
Аз днес хич не съм в настроение, не можах нещо да спя, сънувах гадни сънища, така че може и да не се включвам, че съм много крива! Хубав празник утре и приятен уикенд!