0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #40 -: Февруари 05, 2009, 10:05:14 am »
Ами да направи си кръвен тест.  :goodluck:

*
« Отговор #41 -: Февруари 05, 2009, 10:30:34 am »
Лелеее, един ден не съм влизала, а вече и нова тема и нови бремелинки! :lol: Добре дошли момичета, лека и спокойна бременност!!!
Мармодка, не се притеснявай мила, то от притеснения файдата е точно нулева, макар че мен параноята и до ден днешен не ме напуска. Вчера беше еден доста изморителен ден - от сутринта съм хукнала по задачи - първо до Тината, за да пусна изследвания, т.к. съм на преглед в понеделник, после до НОИ - нали е наблизо, за да пусна болничните на "колежки", нали съм счети..после на работа до 6 и като се прибрах бях гроги, в 9 бях в леглото. Напоследък много ме боли кръста и искам да ви попитам при вас как е??? :oops: Аз съм нисичка и преди да забременея бях много слаба, сега също не съм напълняла много, но пък корема ми е доста голям и се чудя дали е от това??? То от тази тежест едва ли му е лесно?!  :oops: Но, в понеделник взимам новите изследвания и ходом марш при Владимиров, тази моята несериозност вече сама почва да ме дразни. На вас кога ви пускат изследване на кръвната захар?Мен този път лаборантката ме пита нямам ли още едно листче и аз много учудено й отвърнах, че само това имам, да не би пък акушерките от ЖК да са забравили да ми пуснат, много въпроси станаха, ама тоя път ще си ги запиша на листче и ще питам. Иначе аз миналата седмица бях с ужасна хрема и се влачих 5-6 дена, при което колежките ми казаха - ампула витамин С в носа, няма грешка!!! Оправих се за 1 ден, а иначе за гърлото смуча прополки, също така взимам и оксцилококцинум, ама надали има кой знае какъв ефект... Айде, че много дълъг пост стана !
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #42 -: Февруари 05, 2009, 14:55:53 pm »
Момичета, знаете ли как да се свържа с д0р Ташков от Тина Киркова, д-р Сигридов ми го даде, но аз само го набрах, без да го запаметя и сега го няма.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #43 -: Февруари 05, 2009, 18:52:16 pm »
Момичета направих си кръвния тест,ето и реф.стойности на лабораторията:
навършена 3г.с.  5,8-71,2
навършена 4г.с.  9,5-750
навършена 5г.с.  217-7138
.................и т.н.
Резултата показва 14,5!
Значи съм в навършена четвърта нали така!А и така е и по моите сметки,защото последната ми менструация започна на 3 януари-значи съм навършила 4-та и съм започнала 5-та...
А м/у другото одеве имах розово или светло кафяво май беше зацапване...сякаш беше гъстичко....на бикините си го видях!Дано да не е нещо сериозно!Утре вечер съм на доктор и ще видим-дано дотогава го няма вече,че незнам втори аборт как ще преживея...
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #44 -: Февруари 06, 2009, 11:36:16 am »
Мармодка, повтори кръвния 48 часа след първия и ако се удвоява, значи си бременна. В зависимост от това на какъв ехограф ще те гледат, може би все още няма да видите нищо.
Момичета, аз се връщам от ЖК. Нещата са уж добре, но едното дяволче изостава с една седмица. Докторът каза, че не е проблем. Даде ми и направление за ендокринолог понеже последния път ТСХ ми беше доста под долна граница, но според ендокринолога по-скоро се касае за лабораторна грешка защото нямам никакви оплаквания. Ще правя хормони в понеделник и във вторник съм пак на лекар- на ЖК за влагалищен секрет и измерване дължината на шийката и на ендокринолог за да погледне резултатите.
Купих си и крем против стрии и даже вече се намазах  :D Дано да има ефект.

*
« Отговор #45 -: Февруари 06, 2009, 17:40:43 pm »
Честита ни нова тема.
Здравейте и от мен ,аз от работа нямам време за форума.Прибирам се и направо в леглото.
nunu и мен ми боли кръста и така е от самото началото на бременността.
Zlatulka, какъв крем си купи? Аз пачвам да се нацепвам,а уж не съм качила много килограми. Мажа се със Мустела. Моля помагйте! :)
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #46 -: Февруари 06, 2009, 17:52:00 pm »
И аз си взех на Мустела. От този дето е за току що появили се стрии и става и за гърдите и за ханша. Ти откога мажеш- преди или след стриите. Аз май съм качила досега 3 кг въпреки, че според док съм качила 500гр. само. Ама той ме мери с дрехи и т.н.
Иначе мен също ме наболва от 2-3 дни вече кръста.

*
« Отговор #47 -: Февруари 06, 2009, 19:22:52 pm »
Аз вече измазах един крем - Sanosan и от 4-тия месец ползвам масажното олио на Икаров, засега съм доволна - нямям стрии още по корема и по гърдите, но пък си имам стари по краката, за които вече няма лек - много са и са дълбоки! Според мен няма кой знае каква полза от тия кремчета, ако си предразположен към образуване на стрии, както аз! Правя каквото мога засега пък ще видим!
*
« Отговор #48 -: Февруари 06, 2009, 19:28:07 pm »
Мажех се три пъти във седмицата ,но като ми се появиха стрийте почнах всеки ден.
За сега имам само на гърдите.
*
« Отговор #49 -: Февруари 06, 2009, 20:12:14 pm »
Аз дотук съм +7кг. :oops:и още никъде нямам стрии.Мажа се с бадемовото масло на Икаров.

*
« Отговор #50 -: Февруари 06, 2009, 20:48:14 pm »
Всеки ден ли се мажете?
*
« Отговор #51 -: Февруари 06, 2009, 20:56:07 pm »
Аз се мажа на 2-3 дни с Авент.
*
« Отговор #52 -: Февруари 06, 2009, 21:04:07 pm »
На мен ми препоръчаха Перкуталфа.Незнам обаче дали е хубаво. По евтино е от Мустелата ,но пак е френско?
*
« Отговор #53 -: Февруари 06, 2009, 21:26:47 pm »
Всеки ден ли се мажете?
Мажех се всяка вечер и нямам нито една стрия.За сведение качих 20кг.
*
« Отговор #54 -: Февруари 06, 2009, 23:09:01 pm »
момичета, къде има на авент мазилата, аз искам това което е за зърната, но в кварталните аптеките не се предлага?
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #55 -: Февруари 07, 2009, 01:05:11 am »
момичета, къде има на авент мазилата, аз искам това което е за зърната, но в кварталните аптеките не се предлага?
В Мадъркеър трябва да има.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #56 -: Февруари 07, 2009, 07:15:27 am »

Стефи как къде, в склада  :wink:,(поне преди ги предлагаха),
ще проверя в понеделник и ще ти пиша!

А по повод мазането, стриите и нацепването- мажете си се, хубаво е за кожата и за тонуса.
Но ако сте предразположени да имате стрии и 100 кила мазила да сложите цепенето не се разминава.
А и не това е най-важното, нали?
За протокола - мажех с олиото за бременни на Бюбхен от 6м.
Качих 28 килограма при дребния си ръст и към онзи момент началото на 9м се появиха няколко стрии,
но родих и процеса спря.
Предпочитам да имах още някоя и друга резка по мен, ама да беше поизчакал още седмица, две младежа!
« Последна редакция: Февруари 07, 2009, 07:17:10 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #57 -: Февруари 07, 2009, 08:10:55 am »

Има в аптека Ремедиум, пък тази във вашия квартал е от най-заредените.

lb2f
« Отговор #58 -: Февруари 07, 2009, 10:43:11 am »

Стефи, аз си го купувам от вносителя, в Павлово, има го и в бебешкия магазин до нас (на бул.Пушкин), от аптеки също съм го купувала. Що не пратиш Бийст да ти го купи от квартала :D или ако не, в някоя аптека, в която продават авент, помоли да ти го заредят за следващия ден и си готова :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #59 -: Февруари 07, 2009, 11:10:18 am »
Аз се мазах сутрин и вечер с Мама Дона на Чико. 2-3 дни преди да родя корема ми започна да се нацепва, но като родих продължих с мазането и сега няма и следа от стрия. Появиха ми се малко по бедрата, защото отслабнах много бързо, но и те се заличават от мазането. Отидох да раждам +29кг, след 3 месеца си бях на килограмите преди забременяването. Както е писала Мишето всичко е до кожа и предразположеност към стрии.