0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #260 -: Февруари 18, 2009, 13:56:59 pm »
На Жабчето корема при контракции става на две топки,а моя става на една  :D,защо ли  :ask:  :lol:
За усещането на бебето:Првите ритничета усетих в края на 17г.с.
*
« Отговор #261 -: Февруари 18, 2009, 14:06:36 pm »
И ние бяхме полудели от търсене на този Гинаприл, но както и вие сте се убедили никъде го няма. Накрая се задоволихме с мускулно но-шпа за няколко дни и слава богу контракциите се поразминаха или поне не са такива, каквито бяха. А за изследванията ние също сме с някаква събична инфекция, но аз по скоро я отдавам на течението, което не ме е оствило през последните няколко месеца. Изписаха ми полижинакс та да видим какво ще излезе, макар че за мен не е толкова фатално, защото ще съм секцио-моите слядури са с дупетата напред  :lol: А на съпруга ми нищо не давам, той милия е на сух режим през цялата бременност и няма опасност да е лепнал от досадните гадинки (поне от мен де) :lol: Иначе всички други изледвания са ми ок, даже повече от добри и дано се запазят така и до края. Само пръстите на ръцете да не ме боляха така сутрин и щеше да е идеално, но ми казаха че с калций ще ми мине. Макар,че за сега не пия нищо за това, предпочитам да изчакам бебоците да излязат и да спра другите лекарства,че аз и без това съм им противник, но за съжаление без тях не може!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #262 -: Февруари 18, 2009, 14:14:15 pm »
А в събота сме при Сигридов и се надявам вече да аидим пола на бебетата. Ако ли не- друг път. :D
Нали ти казах, че са шарени, няма кво да гледате  :lol:
И аз вярвам, че са шарени, но той нека да си потвърди човека :lol:

« Отговор #263 -: Февруари 18, 2009, 15:18:30 pm »
Бо, заради липса на калций ли е болката в пръстите на ръцете? Направо е някакъв ужас всяка сутрин - като болна от артрит съм, едва ги раздвижвам. Вече ме болят и коленете, а за тазобедрените стави да не говорим. Така се схващат, че не мога да шавна.
Патладжани, радвам се, че помогнах макар и мъничко.  :D
elliq, хихи, може и заради броя на бебетата да е разликата във формата на корема, де да знам.  :P На моите вече им е толкова тясно, че им напипвам телцата през корема.  8O
Златулка, би трябвало да се види вече пола. На мен д-р Сигридов ми го каза в 14 г.с.
  09.11.2007
*
« Отговор #264 -: Февруари 18, 2009, 16:03:41 pm »
Жабче, да, така ми каза един ортопед. Сестра ми беше в подобно на мен положение и пиеше някакви витамини с калции и още нещо за това, но аз предпочитам да поизчакам още малко. Наблягам на храните богати на калции. Иначе и при мен болката е само сутрин, когато се събудя и после отшумява. За ставите няма да коментирам изобщо, защото аз и без това съм си проблемна с тази област, а и от това лежане ме болят ужасно. Не че съм се залежала кой знае колко, но трябва да се обръщам по-начесто, защото ми изтръпват иначе краката от тежестта. А като се погледна и как ходя, приличам на някоя разчекната патица! хихихи Винаги ми е било странно защо бременните жени ходят така, но сега разбирам идеално. Но пък вече съм се усъвършенствала с вдигането на разни неща от пода. Ставам все по-добра в измислянето на разни варианти - особено когато сутрин си обувам чорапите - само за снимка съм  :lol:
« Отговор #265 -: Февруари 18, 2009, 16:17:44 pm »
...А за изследванията ние също сме с някаква събична инфекция, но аз по скоро я отдавам на течението, което не ме е оствило през последните няколко месеца. Изписаха ми полижинакс та да видим какво ще излезе, макар че за мен не е толкова фатално, защото ще съм секцио-моите слядури са с дупетата напред  :lol: А на съпруга ми нищо не давам, той милия е на сух режим през цялата бременност и няма опасност да е лепнал от досадните гадинки (поне от мен де) :lol: ...
Бо, и аз съм с гъбична инфекция, кандида албиканс. Било нормално при бременни, най-лесно се хващали. Също съм с изписан Полижинакс за 6 дена само. На тебе казаха ли ти колко време да ги слагаш?
А това с обуването на чорапите или рязането на ноктите на краката е ... :rockon:
*
« Отговор #266 -: Февруари 18, 2009, 16:20:39 pm »
Бо то това с вдигането на разни неща от пода си е направо майсторство в един момент.И на мен вече леко почва да ми пречи корема при връзването на обувките и се моля да става по топличко че да минавам на чехли ако може :D

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #267 -: Февруари 18, 2009, 17:52:58 pm »
Жабе :( съчувствам ти, аз бях с отвратителни болки в ръцете.
Най-силни бяха нощем, събуждах се и плачех от болка.
От вечерата си правех купа с лед във фризера и си слагах ръцете между леда.
Ако нямах лед, под ледена вода от чешмата, така се облекчавах.
Ходих на невролог дори, но и лечението с позволените медикаменти не ми помогна.
Изпусках предмети и най-големия ми страх бе че ще си изпускам бебето,
налудничаво  не е факт, притеснявах се!

Болките ми изчезнаха около 3 месеца след като родих.
-(напразни бяха и страховете че ще го изпускам, даже на никого не го давах да го докосне :lol:)
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 18:10:03 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #268 -: Февруари 18, 2009, 17:57:19 pm »
Леле момичета, плашите ме с тия болки в ставите. Аз си ги имам и без друго. Дали това означава, че ще се задълбочат?  osi_10 При мен така и не разбраха на какво се дължат тези болки. Какво ли не изследвах, но напразно.. :(

« Отговор #269 -: Февруари 18, 2009, 18:16:12 pm »
Жабче, и при мен така долу-горе 2-3 месеца преди да родя умирах от болки в ставите-особено на левия крак,едва ходех, мислех си, че е коксартроза :(, а за ръцете да не говорим,но като родих изчезнаха с изключение на китката на лявата ръка, която още ме боли :(.
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #270 -: Февруари 18, 2009, 18:46:48 pm »
Здравейте мамчета!Аз съм със запушен нос и е ужасно!Виждам,че не съм единствена с болки,което да ви кажа не ме радва!Моите са в гърба и са ужасни!Милото вече вдигна ръце от мен,всеки ден по 3 пъти мелеят ме разтрива,защото много ме боли!Но при мен донякъде сигурно са наследствени,защото мама каза,че и с мен и със сестра ми е имала ужасни болки в гърба!
*
« Отговор #271 -: Февруари 18, 2009, 19:14:19 pm »
Относно болките мога и аз да взема участие.При мен обаче са в бедрата-много интересно като мускулна треска.При по продължително заседяване или след сън,сутрин едвам си раздвижвам краката :?

*
« Отговор #272 -: Февруари 18, 2009, 19:42:33 pm »
Аз също съм с кандида - на мен казаха да слагам полижинакс 12 дни /такъв е по принцип курса на лечение, макар, че ги продават по 5 в опаковка/,
Бо, може съпругът да не е болен, но да е носител на досадните гадинки и затова е хубаво да се лекува и той. То и при нас секса е един път месечно, не че имам някакви проблеми с бременността, да чукна на дърво, ама напоследък при мен хич го няма желанието :oops: С тоя корем се чувствам адски непривлекателна, незнам как е при вас, освен че пречи...Вече и аз ходя като патка, даже колежките ме бъзикат какво ми имало.. :lol: Нашата беборана я усетих още в 16-17 седмица, но и тя си беше много активна в началото, голям дзвер, надявам се да не се е метнала на мене!За запушен нос вече мисля че писах - ампули витамин С в носа, освен това можете да го пиете - много помага. Аз също така смуча и прополки. Утре най-после съм се наканила да ходя при док. Владимиров и ще докладвам после как е минало! Е това от мен! Лека и спокойна вечер! :balk_126:
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #273 -: Февруари 18, 2009, 19:54:05 pm »
Момичета, аз рядко се разписвам в темата, защото някак си ми е хаос в главата и даже не знам какво мисля и какво искам да споделя.Но сега като прочетох за болежките ви да споделя, моите болки основно са в гърба и то много ниско в основата на гръбнака.Не са постоянно, но ако поседя права на мивката и после не мога да седна, да легна, да клекна, абе нищо.Ходенето като пате вече много добре го владея.
А що се отнася до гъбите, аз се опитах да ги лекувам, ама не се получи никакъв ефект, така че се примирих, че са от бременността.А мъж ми няма нужда, че той е решил, че на бебчето нещо ще му навреди и не можел сега и така - сух режим.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #274 -: Февруари 18, 2009, 20:38:11 pm »
     :D Днес мина поредният ми преглед при д-р Александров.За мое огромно успокоение(благодарение 101% на доктора  :D ) всичко е наред,даже бебчо отговаря на 15 седмица и 4 дни.Очертава се да си имаме момченце.Ох,дано всичко е наред до края!Пожелавам го на всички!  :goodluck: Сега се зареждам със търпение до прегледа на ЖК.И ние сме на сух режим със моята половинка,дори и не е ставало въпрос за секс...страх лозе пази.  :wink:
*
« Отговор #275 -: Февруари 18, 2009, 20:49:24 pm »
Фаниии,как ти се радвам на добрите новини ако знаеш! :D :hug2:

Честити ти сини гащенца!  :D
 :bori_004:

Стискам палци всичко да върви все така добре до края! :balk_21:
 :bighug:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #276 -: Февруари 18, 2009, 20:53:32 pm »
Аз също имах такива проблеми със ставите. Много болеше, последните два месеца-ръце, крака, гръб. Но така е, не е лесно  :wink: :lol:. Ще търпите, ще ви мине, като родите  :lol:. Пазете се и се наслаждавайте на болежките, те са за хубаво.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #277 -: Февруари 18, 2009, 20:59:05 pm »
Честити ти сини гащенца!  :D

:lol: :lol: :lol: Ей,Таничка!Как ме развесели ,да знаеш!Абе,живот и здраве ще обменяме опит за сини гащенца! :wink:
*
« Отговор #278 -: Февруари 18, 2009, 21:23:42 pm »
Баракуда,хайде честито още един мъж :D

« Отговор #279 -: Февруари 18, 2009, 21:29:26 pm »
Аз мойте мъжлета ги осетих в 18гс. а по въпроса за секса направо ми става жал за мъжлето :( нака малко и те да се помъчат :lol: