0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #220 -: Февруари 16, 2009, 19:43:00 pm »
Parsi, важното е,че резултатите са добре. Теглото се корегира после не го мисли сега. :D
съгласна :)

*

Aubergine

« Отговор #221 -: Февруари 16, 2009, 19:52:44 pm »
Ходих по спешност при д-р Сигридов, че положението след гинипрала изобщо не се промени и вероятно утре отново ще се видя с любимия ми болничен персонал от ТК.
Непрекъснато ми ехтят думите му, че серклажът може да прореже матката от контракциите.

Хайде хубава вечер и запомнете, че не бива да се сравнявате с никой и това, че нещо при някой е по един начин  изобщо не значи, че и при вас ще е така, също и мотото на Мели - не си обменяйте диагнозите.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #222 -: Февруари 16, 2009, 20:43:56 pm »
Ходих по спешност при д-р Сигридов, че положението след гинипрала изобщо не се промени и вероятно утре отново ще се видя с любимия ми болничен персонал от ТК.
Непрекъснато ми ехтят думите му, че серклажът може да прореже матката от контракциите.

Хайде хубава вечер и запомнете, че не бива да се сравнявате с никой и това, че нещо при някой е по един начин  изобщо не значи, че и при вас ще е така, също и мотото на Мели - не си обменяйте диагнозите.
Патли, в болницата като лежах за задържане ми вливаха магнезий (кормагнезин или нещо такова) и паралелно с това и гинепрала, от един прием не вярвам да хване декиш. Контракциите които усещах бяха от тези подготвителните, но на често.
Това за прорязването ми се струва, че ако е въобще е вероятно да се случи, би могло да стане в големите месеци, когато матката наедрее и при родови контракции, при подготвителните.
Карай го на по полегнал режим.  :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #223 -: Февруари 17, 2009, 08:28:28 am »
Добро утро и днес само хубави неща  :wink:
Искам да попитам нещо мнооого глупаво но ще ме извините, в неделя имах някакви стягания на корема и доктора каза да пия малко но-шпа, това ОК сега ми е добре. Незнам какво ми беше станало, но ме тормози мисълта дали може да му е станало нещо на бебока. Знам че съм една паника, но доктора каза че сега няма нужда да ходя. Но аз до другата седмица докато не видя с очите си няма да мирясам.  :oops:

« Отговор #224 -: Февруари 17, 2009, 09:39:56 am »
mama_dream, най-вероятно са започнали подготвителни контракции. При мен първоначално просто усещах корема си по-твърд. Започват по различно време при различните бременности. Щом си се успокоила от но-шпа, мисля че е било това. Провокират се от продължително седене, стоене права, по-интензивни дейности и т.н.
Почивай малко повече.
« Отговор #225 -: Февруари 17, 2009, 10:22:17 am »
Vera, благодаря ти, но не е ли рано за подготвителни контракции? А и мен ме притеснява по принцип от това стягане не му ли става нещо на бебето, знам ли, може би е много тъпо но... аз се притеснявам.  :oops:

« Отговор #226 -: Февруари 17, 2009, 10:23:20 am »
Подготвителни контракции
Освен периодичното стягане на матката 3-4 седмици преди раждането може да почувствате периодични контракции, които се наричат подготвителни. Те не водят до родова дейност. Наричат ги подготвителни контракции на Бракстън-Хикс. Това са така наречените фалшиви контракции, които са често срещано нормално явление. Матката просто се подготвя за действителната бъдеща “работа”. Те са безболезнени и нередовни. Подготвителните контракции може да се появяват през 7-10 минути (понякога през 4-5) и да продължат 2-3 часа, а след това за затихнат. Те нямат системен характер, рядко са съпроводени от болки в кръста и ниско в корема. Подготвителни контракции в повечето случаи усещат жените, които вече са раждали и са много внимателни към всичко, което се случва с тях. Да се справите с тези неприятни усещания помага топлата вана. Ако постоите във ваната при поносима температура от 20 минути до 1 час, контракциите утихват съвсем или се появяват по-рядко, като интензитетът им е значително по-малък. 
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #227 -: Февруари 17, 2009, 10:25:41 am »
От 16 г.с матката започва по-интензивно да се разтяга, а това понякога води до такива усещания.
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #228 -: Февруари 17, 2009, 10:56:00 am »
Здравейте...доста отдавана не съм се включвала, но ви наблюдавам :wink:

Ходихме на ФМ края на януари и..чакаме момиченцеМного сме щастливи с таткото :)

За тези стягания на корема ..и аз съм така - оказа се че матката ми е по-чувствителна и сега съм на магнезий(Диаспорал) и Но шпа, но каквото трябва ще пия в името на бебка.
Утре съм на ЖК и нямам търпение да видя бебинка колко е пораснала..вече ритка дота по всяко време на деня :)

Само положителни емоции!

*
« Отговор #229 -: Февруари 17, 2009, 11:13:02 am »
Аз съм се сдобила с гъбички  :?
Аман вече, писна ми от тях, мине не мине и все ме тормозят  :?
Д-р Ташков ми предписа Гино дактарин, 6 глобули, казвайте ефикасен ли е и изобщо има ли някаква по-надеждна програма за дългосрочно излекуване от отвратителните гъбички?
Болките в кръста ми минаха след но шпа вчера, така че най-вероятно са си били чисти контракции  :?
Патладжанче, стискам палци.

Танчето, честита ти Розовелка  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #230 -: Февруари 17, 2009, 11:45:06 am »
  Grace , и аз съм с гъбички. Знам, че е ефиксен гино дактарина, но аз още не съм почнала лечение и не зная с какво ще ги моря.

Патладжани, дано ти се размине болницата и да нямаш оплаквания вече.

*
« Отговор #231 -: Февруари 17, 2009, 12:29:14 pm »
Д-р Ташков ми предписа Гино дактарин, 6 глобули, казвайте ефикасен ли е и изобщо има ли някаква по-надеждна програма за дългосрочно излекуване от отвратителните гъбички?

Грейси, звънни на д-р Сигридов да ти потвърди лекарството. Специално ме предупреди, че иска да консултирам с него всяка терапия, която ми назначават други лекари.

Танче, честита девойка!

Ledena_luna  :bighug:

Патладжанче, стискам палци и те прегръщам!

mama_dream, не се тревожи. Нищо му няма на бебо.

Хубав ден ви желая!
*
« Отговор #232 -: Февруари 17, 2009, 12:39:52 pm »
Мидж, аз мисля тези дни да си взема изследванията от Тина Киркова, да видя черно на бяло  :lol: и другата седмица ще ги занеса на д-р Сигридов. Ще изчакам да видя той какво ще каже и тогава ще започвам лечението. Една седмица едва ли ще е фатална /а и то кой знае от кога ги имам гъбите, сигурно още от началото на бременността  :?/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #233 -: Февруари 17, 2009, 12:46:24 pm »
Солей, размина ми се, за днес - закрепих положението, ще видим до кога. Както е тръгнало  няма да е за дълго.
Ама какво да правя в тая болница, те не могат да ми помогнат, само излишен стрес си причинявам.

Имам един въпрос, едва ли е за тук, но не знам къде да питам.
Защо няма Гинипрал в Бг? Няма внос, няма производство, изтекъл лиценз? Има ли някой представа коя е причината?
Защото вече няма и в Гърция, в Румъния също бил кът, явно ще  се оставя "на божията милост", но преди да се предам искам да знам кого да псувам!

Грейс, и аз мисля, че трябва да координираш всичко със Сигридов. И моите изследвания от ТК показват наличие на кандида, ама на друго място излязох чиста .  Той каза да вярвам на другото място.-)
*
« Отговор #234 -: Февруари 17, 2009, 12:47:33 pm »
tancheto, честито ви момиченце! :D
Патладжанче, стискам палци да не ходиш в болница!
Grace, аз ползвах гинодактарин - 3 глобули и утре ще ходя да видим дали са се махнали неканените гостенки. Поне сърбежа изчезна. Утре е и феталната морфология - ще докладвам после :wink:!
Аз напоследък се шашкам от болки в стомаха. В началото се опасявах да не са контракции или нещо такова, но вече съм сигурна че е от червата. Като се наям и ме подпира яко, явно мястото е ограничено вече доста. Образуват ми се и доста газове, та явно и от това ми се подува корема и ме наболява от време на време.
Да се похваля изследванията на кръв и урина са OK. Хемоглобина е 117 - засега е добре.
Хубав и спокоен ден на всички! :D
*
« Отговор #235 -: Февруари 17, 2009, 13:04:27 pm »
Танче,честито ви девойка :).Моят хемоглобин е 139 засега,та исках да питам задължително ли е с напредването на бременноста да пада?

« Отговор #236 -: Февруари 17, 2009, 13:09:22 pm »
Е и аз да кажа за гъбичките - и аз си ги имам. Другата седмица ще ходя да видя резултата от Гинодактарина, но личния ми лекар каза че няма да се оттърва сега от тях. Незнам какво да мисля ???

*
« Отговор #237 -: Февруари 17, 2009, 13:26:13 pm »

Имам един въпрос, едва ли е за тук, но не знам къде да питам.
Защо няма Гинипрал в Бг? Няма внос, няма производство, изтекъл лиценз? Има ли някой представа коя е причината?
Защото вече няма и в Гърция, в Румъния също бил кът, явно ще  се оставя "на божията милост", но преди да се предам искам да знам кого да псувам!

Щото сме скапана държава. Даже няма кой да излезе и да обясни защо го няма лекарството, ще го има ли?... Изтръпнали са хиляди бременни жени, ама на кой му дреме. :x
  Това видях http://www.dnes.bg/article.php?cat=164&id=65198
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #238 -: Февруари 17, 2009, 13:32:16 pm »
Танче,честито ви девойка :).Моят хемоглобин е 139 засега,та исках да питам задължително ли е с напредването на бременноста да пада?

Благодаря ви момичета!!!
:bighug: :bighug: :bighug:

Парси чуден хемоглобин имаш, пу пу..не е задължително да пада..явно си набавяш достатъчно вещества от храната..а не като мен - моя е 108 и май ще ми дават хапчета :( Утре ще каже док :)

« Отговор #239 -: Февруари 17, 2009, 13:41:39 pm »
Да дам отчет от прегледа днес:

Всичко е наред. Д-р Димитрова ме гледа и на Доплер.
Мериха на бебето: бедрото - 24мм, главичката - 33мм, кръвотока е нормален.
Шийката на матката е 4.6см.
За пола ще чакаме прегледа при доц. Томова на 04.03.09.

Танче, честита девойка!
Бери, дано всичко е наред!
Грейс, аз също имах гъбички и ги лекувах с Гинопеварил 50 за 14 дни. Незнам дали изчезнаха. Ще видим при следващата микробиология.

Целувки на всички!