0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #100 -: Февруари 11, 2009, 12:02:35 pm »
Ходих днес да се запиша при д-р Ташков, много мил и заинтересован изглежда.Пусна ми кръв, урина, цереактивен протеин и цервикален секрет, едното бебенце отговаря на 13 седмица, второто е на 14 седмица, но каза, че няма проблем това.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #101 -: Февруари 11, 2009, 12:28:10 pm »
Силванче, ти ли беше преди мен точно с двете бебенца? Аз влязох тъкмо като те изпращаше Доктора  :D А след мен имаше още две пациентки на д-р Стаменов  :lol:
И аз се записах днес, пуснах изследвания, дано да са наред.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #102 -: Февруари 11, 2009, 12:35:32 pm »
Привет и от мен! Искам да попитам мамите, които ходят на консултация при д-р Ташков с абонамент ли са или по ЗК? Защото когато аз ходих да се записвам на ЖК изобщо не ми го предложиха като вариант и се записах при д-р Гергов. Но от него все още нямам кой знае какви впечатления... Много от момичетата тук споделиха доста негативни мнения за въпросния д-р, та и аз съм се замислила дали да не раждам при д-р Ташков с избор на екип. Много ще ви бъда благодарна ако ми дадете координатите му! Също така ме интересува ако знаете кога преглежда в частния си кабинет, къде се намира и дали трябва да си запиша час на мобилния му телефон..Много въпроси станаха, ама времето си напредва, а аз нищо не съм измислила още... Иначе в понеделник ходих на консултация, девойката е добре - разположила се е седалищно, а доколкото чета ако не се обърне до 30-та седмица не я чакай...макар, че д-ра ми каза, че можело и в последния момент да се обърне ако реши.. Е, мисля че няма да я чакам до термина, де :lol: Пък и съм се настроила и без това за секцио. Иначе сме добре уж, доколкото мога да вярвам на ЖК в Тина Киркова. Все още хемоглобина ми е на долната граница /110/, ама аз и малтофера се сещам от дъжд на вятър да го пия - нещо не ме кефи, така че за мен си е добре..Взеха ми вагинален секрет за изследване /добре че настоях.../ :x Днес ще са готови резултатите. Сетих се и още един въпрос - знаете ли от коя седмица трябва да се прави запис на тонове, че явно човек ако не чете и не се интересува достатъчно никой нищо няма да му обясни и да му каже и все ще "пропуснат" някое изследване, което ще се окаже доста важно, абе нямам думи... По повод на ходенето ми до клиниката на д-р Владимиров - и тази седмица няма да е поради финансови причини :( А иначе моите болежки в кръста все още си ги има и ходя като пате, но явно почвам да свиквам вече, то като е постоянно! Като гледам момата на тати ще се метне, едричка върви :P, а на мама тежко и и горко! Айде стига съм ви се оплаквала... Аз мисля да се запиша за дните на отворените врати и ще посетя Тина Киркова и Шейново, т.к. на тези болници съм се спряла за раждане преди да взема окончателното решение.
Сетих се и още нещо - и аз имах болки в яйчниците и опъване в началото на бременността, така че мисля че е нормално. Док. Владимиров видя една доста голяма киста на левия яйчник тогава, но ми каза че най-вероятно ще изчезне до началото на 4-тия месец, е, така и не съм питала за по-нататъшното й развитие, но най-интересното беше, че от време на време ме пробождаше и отдясно, а там и яйчник дори нямам - махнаха го при лапарото, може и да са сраствания или нещо такова, незнам, но при всички положения бебето расте и опъва матката, така че е напълно в рамките на нещата. Ама че дълъг пост направих.. Лека седмица на всички!
*

Aubergine

« Отговор #103 -: Февруари 11, 2009, 12:40:48 pm »
Честити мъжове, Парси, Блу скай! И честита мацка на Скарабей!
Мидж, и аз съм вече с хемоглобин на долна граница. Ще хапваме железа и това е. Важното е бебон да е добре, а твоят очевидно е :kiss:
mama_dream, най-общо контракциите са два вида - подготвителни и родилни. Първите се усещат като болезнено или не втвърдяване на корема, а вторите са като менструални болки - обхващат кръста и корема. /Аз ги имам и двата вида, като вторите са по-редки , слава богу../
При всеки е строго индивидуално!
Възможно е около 18-20  г.с. да се появи болка ниско долу предимно в дясно  Дължи се на преразтягане на връзките, които държат матката – винаги тези връзки от едната страна са по-къси и за това болката се усеща несиметрично. Болката от това би трябвало да отшуми след няколко дни до седмица и не е притеснителна.
nunu, аз съм по ЗК при д-р Ташков. Но на документите ми вписаха въпросния Гергов  - било само проформа, иначе Ташков си води. За частния  прием му се обади лично най-добре.

Както се похвалих, че  съм го усетила моят герой, така от два дни нЕма никой сякаш. Още не съм влязла в Паник стаята, но и това предстои. :crazy:
Моля някой да ми каже, при положение, че часът за ЖК е по-късен, може ли да се яде преди това?
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 13:05:24 pm от Aubergine »
*
« Отговор #104 -: Февруари 11, 2009, 12:45:41 pm »
Нуну, аз съм без абонамент, само по ЗК. Иначе ходя при д-р Сигридов и специално за следенето на него повече ще разчитам. Д-р Ташков го посетих първо в частния кабинет и там се уговорихме кога да му се обадя, кога точно да отида и т.н. Това обаче изобщо не е задължително, можеш направо в болницата да отидеш, след предварителна уговорка /защото той по принцип работи в болницата, а не долу на ЖК/.
Частният кабинет се намира в кв. "Хиподрума", ако искаш ще ти напиша точния адрес.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #105 -: Февруари 11, 2009, 12:51:20 pm »
Grace, ще ти бъда благодарна да ми дадеш координатите, и телефона му - ако го имаш. Моя колежка също е раждала при него и сподели прекрасни впечатления за него, та затова и аз се замислям да го посетя скоро.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #106 -: Февруари 11, 2009, 14:56:34 pm »
Имам нужда от съвет.
Звънях на ендокриноложката ,но не ми вдига.
Днес правих контрола на ТСХ и е  0.10 /референтни 0.27-4.2/
Предните са 2.56,3.03,0.12 и сега 0.10 не съм променяла доза от 125 Елтирокс.
Като не ми вдигна  телефона днес на своя глава намалих  дозата на 100.
Има ли опасност за бремеността?
Повече ми казаха ,че е опасно ако е високо.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #107 -: Февруари 11, 2009, 14:59:54 pm »
Здравейте момичета искам да ви попитам доц.Томова гинеколожка ли е :oops: ,знам че прави ФМ и аз имам час при нея март месец .Може ли някой да сподели как минава прегледа при нея :)Благодаря
*
« Отговор #108 -: Февруари 11, 2009, 15:09:01 pm »
не, доц. Томова е педиатър-кардиолог :)
« Отговор #109 -: Февруари 11, 2009, 16:47:38 pm »
Аз имам стрии от пубертета, но такива не ми се появиха по време на бременността, нито една. Мазах, но не бях изобщо редовна.

За подготовка на гърдите - изобщо не е нужна такава, даже е излишна. Да не говорим за обтриването на гърдите, то е даже противопоказно, може да предизвика конктракции. Рагадите после са единствено и само от неправилно захапване на бебето при сукане. И никакво мазане и трениране преди това не помага. Освен след раждането, рагади получих и когато малката беше на 5 месеца. Защото я боляха венците и започна да захапва лоши. Според мен 5 месеца интензивно сукане си е "подготовка" на гърдите.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #110 -: Февруари 11, 2009, 16:59:12 pm »
Мама дрийм, според мен или се късат срастванията от операцията ти или е от разтягането на връзките на матката както ти е обяснила Патладжанката. Мен докъм 17-18 г.с. си ме болеше от операцията, на моменти имаше едни придърпвания и прорязващи болки точно като разкъсване, бяха все под шева.
Нуну, и аз съм при д-р Ташков на ЖК, с обикновен пакет. Много съм доволна, лекарят е изключително внимателен, всеки път ме гледа на ехограф въпреки, че по ЗК отдавна минах безплатния лимит. Обяснява, насочва за изследвания и т.н. Аз също бих го избрала за раждането.  :D
Хемоглобинът ти е добре, 110 си е чудесно за бременна. Аз все още се боря да го стигна, след като отново се срина до 102.
Записът на тонове се прави май в 9ти месец, макар че на мен д-р Сигридов ми каза от 32 г.с. да започна да правя редовно записи. Първият ми предстои в понеделник, в 106 кабинет в Тина Киркова. То логично де - с близнаци я стигна 9ти месец, я не.
  09.11.2007
*
« Отговор #111 -: Февруари 11, 2009, 20:15:43 pm »
Жабче, то не останало бе! Герой излезе ти! :lol: Аз пък явно съм се сдобила с гъби - ново 20! Днес се обаждах в Тината да ми кажат резултата от влагалищния секрет и акушерката ми обясни, че се "изолирали гъби", като число не било много, но..трябвало да го види доктор :ask: Така че утре ще се запътвам натам, та да видим дали ще има нужда от някакво лечение. Ами това е от мен, утре ще пиша пак като се върна от док. Лека и спокойна вечер на всички!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #112 -: Февруари 11, 2009, 22:43:46 pm »
  :lol:  Попита ни дали искаме да знаем пола и ми стана ясно, че е момче.  :lol: :lol: :lol:

казах ти аз, че проблема е в петела  :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #113 -: Февруари 11, 2009, 23:08:47 pm »
мини, сега трябва да дам разяснения на другите момичета.  :wink: За протокола - това ще е четвъртият син на моя мъж. Каза, че явно можел само това дори и с икси.  :lol:  :lol:  :lol:

*
« Отговор #114 -: Февруари 11, 2009, 23:58:16 pm »
Еййй, не мога да ви изчета - много писали  :lol:
И аз съм при д-р Ташков по ЗК само. Записана съм при д-р Илиев проформа - явно Гергов и Илиев водят ЖК формално. С много добри впечатления съм от доктора, нооооо си искайте изследванията и си ги носете на д-р Сигридов. Аз съм с някаква бъбречна инфекция за която има индикации още в изследването на урината от ТК, но като звънях на д-р Ташков каза, че всичко ми е ок, без отклонения. Утре съм на нефролог да видим какво е точно и как ще процедираме. Малко съм се уплашила, но се надявам всичко да се оправи бързо. Утре ще правя и опит да дам стерилна урина   :) да видим дали ще се справя от раз.
Честито на мъжките мамчета! Честито и на Скарабей за момата!
Грейс, Силванче браво за ЖКто. То почти всички сме пациентки на едни и същи доктори се оказа  :D
Патладжанче, за сега от храната ще го набяваш желязото, а на следващи изследвания (евентуално) хапове, нали?
Нуну, Жабче спокойни седмици до срещата с бебочетата!

Лека вечер!!!
*
« Отговор #115 -: Февруари 12, 2009, 00:05:27 am »
Моля някой да ми каже, при положение, че часът за ЖК е по-късен, може ли да се яде преди това?
Не би трябвало да може заради ПККто.
Ако не ти е далече ТК, може да отидеш сутринта до лабораторията, а после на преглед.

И друго се сетих да те питам: защо те изстреляха в Лора да правиш стерилна урина, като в Малинов правели се оказа  :?
*

Aubergine

« Отговор #116 -: Февруари 12, 2009, 08:54:41 am »
Мидж, аз разбрах от Жабче, че не всеки път се прави ПКК и предварително дават листчетата за изследвания, така, че днес няма да ми правят вероятно. ТК ми е много близо принципно.
И аз не разбрах защо ме прати в Лора д-р Сигридов. По телефона ми го каза, не бях на преглед. В Малинов взимат проби, но ги пращат другаде.
Така или иначе втората проба я занесе мъжа ми в Кандиларов и този път е валидна, че и добра - няма бактерии.
Ти няма да се плашиш от бъбречната инфекция, щом е хванато на време всяко нещо има решение. Всичко ще е наред, сигурна съм, ще стискам палци и ще чакам да пишеш днес след нефролога. :kiss:

...това ще е четвъртият син на моя мъж. Каза, че явно можел само това дори и с икси.  :lol:  :lol:  :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: И моят така казва, въпреки, че това ще му е едва втори.

« Последна редакция: Февруари 12, 2009, 09:45:39 am от Aubergine »
« Отговор #117 -: Февруари 12, 2009, 09:38:29 am »
Аз честно казано на изследванията от Тината не вярвам.  :oops: Винаги пускам в Кандиларов и ги нося на д-р Сигридов. Тъй като цял месец имах съмнително завишени левкоцити в кръвта, правех ПКК през 10 дни. Та веднъж правих в Тината и ме изкараха с левкоцити 16,9 (!!!) и хемоглобин 110. 10 дни преди това в Кандиларов бях с левкоцити 15,3 и хемоглобин 102, а 3 дни след злополучното изследване в Тината пуснах пак в Кандиларов - левкоцити 13,4 и хемоглобин 105. Референтните стойности на двете лаборатории се различават малко, но да е около единица, не повече. За капак д-р Илиев, който ми даде изследванията в Тината ми каза, че съм отличник и че всичко е в норма, а аз се ококорих като си видях левкоцитите. Съответно д-р Сигридов впоследствие каза, че вярва повече на Кандиларов...
  09.11.2007
« Отговор #118 -: Февруари 12, 2009, 11:18:05 am »
И аз да се запиша днес ходих на ЖК в нашия град в дълбоката провинция, бебонките са добре вече 15см, кратунките били около 3 см и единия от тримата в ляво който е голям вагабонт(ка),ако правилно са ги измерили на допотопния ехограф.На мене ми пускат само белтък и ми мерят кръвното, нито ми изследват хемоглобина, нито пък стерилна урина.То сигорно само за това са чували  :lol: в дълбота провинция.
Добре че ще ходим на 21.02 в Плевен при нашия доктор да направин всичко както трябва
*
« Отговор #119 -: Февруари 12, 2009, 11:47:23 am »
Вали, предполагам имате лаборатория в града, нищо не пречи да идеш да си пуснеш една кръвна картина и обикновена урина, и двете струват по около 6-7 лв. :)