0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Тема на бременните № 36
« -: Февруари 02, 2009, 22:28:33 pm »
Да е на късмет, да се пълни с много нови бременни, на вече бременните пожелавам леки бременности и леко раждане!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2009, 22:48:33 pm »
Ама че съм заплес, от 5 минути се чудя защо няма бутон за отговор в старата тема, а тя била заключена.  :oops:

Някой питаше за изследванията от ТК - отивате в кабинета и си ги искате, преснимате и им ги връщате. Ксерокс обаче има чак на бул Стамболийски.
  09.11.2007
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2009, 00:04:07 am »
Честита ни нова темичка!Нека се пълни с много нови бременелки.
А на всички настоящи бременелки много спокойствие и прекрасна бременност. :grouphug2:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2009, 06:58:19 am »
yahoo_17Честита Нова Тема, да се пълни и препълва!

Извинете ме за спама но не мога да се въздържа....

Злати  :sunshine: златно, честит ти шарен аватар,
честити ти най-прекрасните пантофки на света-
чифт розови и чифт сини!

В Тема 35 имаше въпрос за киселините,
на мен ми помагаше газирана вода с резан лимон!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2009, 09:14:25 am »
Здравейте на всички,
Ето че и аз се престраших да пиша, не че не остава страх и след 3 месец.
В миналата темичка попитах за настинката... много ще се радвам на съвети.
Благодаря  :bighug:

« Отговор #5 -: Февруари 03, 2009, 09:31:06 am »
Хайде отчет от мене - бебите са по 1565 и 1700 грама, едната си отговаря на седмицата, другата е дръпнала напред с 7-8 дни. Шийка 3,19 см, добре демек, ама ми казаха да си седна на дупето и да не шавам много, че главата на едната е върху шийката и при ходене я натиска. Изследвания добри, води, плаценти в норма. Кръвотоците също са добри, очаква се да продължават да растат със същото темпо адреналинките. Док е оптимист, че имам всички шансове да ги износя колкото трябва стига да не стане нещо непредвидено.

mama_dream
, добре дошла!  :D За настинката - чай с мед, изцедени лимони. Иначе ако те боли гърло - сироп Стодал е разрешен, май беше хомеопатичен. От лекарствата - само парацетамол.
  09.11.2007
*
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2009, 09:44:42 am »
Привет,
само да ви кажа, че за кашлица проспан разтворими таблетки вършат чудеса и не са противопоказни при бременност. Студала е малко мижи да те лъжа :wink:
*

Aubergine

« Отговор #7 -: Февруари 03, 2009, 10:00:36 am »
Стефей,  то пък проспана щото не е :lol: Шегувам се, но на мен не ми помага. За хомеопатичните съм с негативно мнение по принцип.

Жабче браво. Хайде сега верно си седни на д-то и повече почивка! :hug2:
*
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2009, 10:03:05 am »
ама проспана не е хомеопатичен бе съкровище, той е билков, има разлика. аз към хомеопатият не само съм с негатично мнение, ама с много особено негативно мнение :wink:
ама не сиропчето, а таблетките за разстваряне :P
*

Aubergine

« Отговор #9 -: Февруари 03, 2009, 11:23:38 am »
Да бе, вярно, че не е хомеопатично. Проспан е екстракт от бръшлян - глас зад кадър :)
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2009, 11:49:43 am »
Честита нова темичка и от мен.Дано има още много нови бременелки. :bighug:
*
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2009, 12:24:50 pm »
Здравейте, милички  :bighug:

Много нови бременелки да има в новата тема. За всички само положителни емоции и спокойствие!

Жабе, екстра новини, все да са такива! Ти кога беше при д-р Сигридов? Аз си повисях от 15 - 16,30, но шийката ми е наред  :D

Днес ходих до ТК и си взех изследванията, даже казаха да им ги върна следващия път като ходя, да не се разкарвам да ги снимам  8O Много ме изненадаха  :lol: аз очаквах да има мрънкане и пуфтене, а то супер любезни бяха.
*

Aubergine

« Отговор #12 -: Февруари 03, 2009, 12:43:19 pm »
Не се оплаквай от висене, последния път седях от 11:30 до 16 :lol:
Браво за хубавите новини! :kiss:
*
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2009, 12:58:19 pm »
Това, разбира се, е много далече от личния ми рекорд  :lol: не исках да прозвучи като оплакване оспамихме и темата
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2009, 13:30:54 pm »
Понеже предната тема завърши с коментар за необходимостта от прием на витамини, та се чудя доколко пресните плодове и зеленчуци точно през зимата биха ни дали необходимото количество витамини.. :? И какво количество от тях би било достатъчно като прием на ден?  :? Иначе и аз не съм привърженик на синтетиката. Определено.

« Отговор #15 -: Февруари 03, 2009, 13:42:02 pm »
Аз не съм с много опит в бременеенето, но бях чела че поне по 2 или 3 порции пресен плод трябва да се яде, а на мен това ми е ТОЛКОВА ТРУДНО, не знам защо от както съм бременна нито портокал нито мандарина мога да вкуся, опитвам се ябълки да ям и то точно определени, луда работа. Но организма ми така го иска, аз затова и се разболях сигурно де  :?

*

Aubergine

« Отговор #16 -: Февруари 03, 2009, 13:55:39 pm »
Злати, точно през зимата има хубави цитруси :) Нужното количество е строго индивидуално, съобразено с хранителните навици на майката. Аз ям над 2 кг плодове на ден, зеленчуците са ми предимно замразени - спанак, броколи, но тях и лятото ги ям замразени. Нека не се заблуждаваме, че зимно време няма достатъчно - има си, а и лятото всичко пак е парниково и тъпкано с химии :(
Синтетични витамини и аз няма да пия.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2009, 14:08:05 pm »
Бери, ти си шампион направо. Аз имах предвид, че голямо количеатво то зеленчуците са пълни и с нитрати по това време. Та затова се зачудих от ползата им. Аз повече от 3-4 плода на ден не мога да изяждам. Май не е достатъчно. Ще трябва да си правя фрешове :)

« Отговор #18 -: Февруари 03, 2009, 14:12:28 pm »
олееле като ви слушам и аз трябва да се тъпча малко повече с плодове...  :oops:

*
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2009, 14:36:09 pm »
Честита ни нова темичка.Все повече бременелки да се включват.По въпроса с витамините и аз реших че за момента няма да пия след като всичко дотук е наред,а и аз си хапвам нормално количество плодове и зеленчуци.