писала съм го сто пъти. след 1 спонтанен аборт не е нужно да се правят изследвания, още повече, щом предварително си се преглеждала и не са установени проблеми, а бременността се е получила от раз.
ранен спонтанен аборт се случва много-много често. обикновено се дължи на единична хромозомна грешка и не се повтаря.
Jam, много благодаря за този коментар. Все едно цитираш гинеколожката ми. Но все пак, нали знаеш, страх лозе пази. Още нищо не съм предприела по повод изследванията, колебая се дали да ги правя, събирам допълнителна информация. Малко се поуспокоих вчера, защото ми дойде първата М след абразиото - точно 24 дена след процедурата. То и преди аборта си ми идваше на 24-26 дни, така че съм склонна да си мисля, че всичко се възстановява нормално и няма нужда от целия куп изследвания. На контролния преглед 1 седмица след абразиото, нямаше изтъняване на лигавицата, само още малко течност, но след няколко дена и зацапването спря. Единствено имам съмнения да не би да имам ниски нива на прогестерон, защото имам по принцип кафеникаво зацапване 1 ден преди цикъла и 1-2 дни след него, но не съм се изследвала. Май взех да си самовнушавам и да си измислям някакви причини за случилото се, някак не мога да повярвам, че просто така се случва, без причина. Половинката при всички случаи ще си провери хормоните и някои други кръвни изследвания, тъй като има възелче на щитовидната жлеза и преди няколко години е лекувал хламидии. Но преди да бебеправим, се проверихме и всичко беше ок. Мисля си, че щитовидната не му влияе, щом успяхме от първия месец. След втората М ще мина отново на контролен преглед - цитонамазка и микробиология, и след третата, живот и здраве, пак ще действаме. Казаха ни да се пазим три месеца.
anizi, много благодаря за подкрепата. Още се обливам в сълзи понякога след случилото се, още повече, че около мен има много бременни колежки или нови мами. Даже на една от тях термина й върви само седмица-две след моя /какъвто щеше да бъде/, много й се радвам, но в същото време ми е и доста мъчно, като знам, че можех и аз така да си бременея. Но здраве да е, следващия път дано да имаме повече късмет.
Много сили и на теб ти пожелавам, за да преодолееш бързо случилото се, както и се надявам заедно през април да се похвалим с новина. Аз тогава имам и рожден ден, та съм си пожелала подаръка отсега.