0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изследвания след мисед
« -: Февруари 02, 2009, 16:10:50 pm »
Здравейте на всички!
Аз съм нова във форума и искам предварително да се извиня, ако повтарям стара тема, но все още съм доста объркана и не знам откъде да започна.
Претърпях мисед в 8 г.с., абразиото ми беше преди 20 дни и все още чакам първия си цикъл след това. Опитвам се да не мисля за емоционалната страна на нещата, а да действам прагматично. Та питането ми е какви изследвания да си направим с половинката сега, за да може евентуално да предотвратим втора подобна случка? Преди да правим опити, правих цитонамазка, микробиология и хламидии, всичко беше ок, бебето стана от първия месец. Хистологията на плода също даде чист резултат, т.е. няма следи от инфекция и генетични проблеми, само някаква некротична тъкан. Четох в интернет, че това означава, че е почнало разлагане. Според докторката, всичко е естествен подбор на природата, никой нямало да ни обърне внимание да ни изследва, защото нямаме повтарящи се 2-3 аборта. Тя ме следи от няколко години профилактично и не съм имала проблеми, т.е. познава ми здраволсовното състояние. Но все пак не ми се иска да мисля, че всичко се е случило просто така или защото така е трябвало. Трябва да знам защо и как да го предотвратя да се повтори, защото не съм сигурна, че ще намеря сили да мина втори път през всичко това, твърде много боли отвътре, предполагам, че ме разбирате.  :(
Та молбата ми е да ме насочите откъде да започна. Предполагам, че първо трябва да изчакам първия си цикъл и след това да изследвам каквото и да било. Благодаря ви предварително за съветите!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Изследвания след мисед
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2009, 16:24:04 pm »
Здравей! Ето тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=19 можеш да прочетеш доста по въпроса.
Моят аборт беше в 9 седмица. Изследванията които пуснахме са генетични (цитогенетично излседване и тромболфилия) и имунологични (Антифосфолипидни и НК клетки) и Щиточидна жлеза (ТСХ,ТАТ,МАТ).
Настоявай да ти ги назначат, а ако не имаш 2 варианта - сменяш лякаря или си ги самоназначаваш.
Упсех
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 16:26:36 pm от kriska »
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2009, 16:40:06 pm »
Здравей и много благодаря за бързия отговор. Също така, много съжалявам за това, което ти се е случило!
Изследванията като цяло май ще си ги самоназначавам. Записах си тези, които ти ми каза. Само, ако може да ме насочиш ти къде си ги правила? Аз съм от София. Четох в интернет за имунологични при проф. Кременски, но останалите не зная къде се правят.
*

!!!

• 1495
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2009, 16:45:40 pm »
И аз съм от София  :wink:
Имунологичните ги правих в Александровска при проф.Балева, а генетичните ги пуснах в частна лаборатория, но може и в Майчин дом при Кременски.
Всичките изследвания и тези и другите ми назначи д-р Катя Тодорова (ендокринолог, който се занимава с проблемни бременности и случаи като нашите на аборти) и вече имам и назначена терапия  :)

Пиши ако те интересува нещо друго!
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2009, 17:12:02 pm »
Т.е. ти вече си открила и причината за аборта? Това е страхотно, аз също искам да открия някакъв отговор, защото не искам да се лутаме в тъмното с някакви напразни надежди, че е било случайно и другия път нямало да се случи.
Можеш ли да ми дадеш координати на твоята ендокриноложка? И също така да те питам кога започна с тези изследвания, защото на мен още не ми е дошъл първия цикъл и предполагам, че трябва да го изчакам, за да изследвам каквото и да било.
Безкрайно ти благодаря за помощта.  :balk_47:
*

!!!

• 1495
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2009, 17:20:26 pm »
Изследванията ги пуснах около 20 дни след аборта (т.е и на мен не ми беше дошло). Дойде ми чак на 47ми ден. Ще ти пиша на лични за другото  :wink:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2009, 17:24:10 pm »
kriska би ли ги написала и тук така ще си в помощ на много момичета които за съжаление ще минат по този път  :( и аз съм една от тях :?
*

!!!

• 1495
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2009, 17:27:03 pm »
kriska би ли ги написала и тук така ще си в помощ на много момичета които за съжаление ще минат по този път  :( и аз съм една от тях :?

Дени просто съм на терапия по схема (планирано забременяване). Вливат ми имуновенин, пия лекарства и следващите до 3 овулации са ми подходящи за забременяване. При + тест имам предписана друга терапия с друго лекарства. Зависи при кой какъв е проблема и всяка терапия е индивидуална. А за координатите на моята любима докторка: Д-р Катя Тодорова - Ананиева Консултант-ендокринолог, Зав. кабинет Диабет и бременност, СБАЛАГ "Майчин дом", Телефони за контакт: 9 52 36 00, мобилен 0 888 40 82 03
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2009, 17:30:31 pm »
Много ти благодаря точно за координати имах предвид,разбира се че на всеки лечението е индивидуално.Пожелавам ти успех дано скоро гушнеш своята мечта :D
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2009, 17:43:09 pm »
И аз много благодаря за точната и подробна информация!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2009, 12:55:00 pm »
Здрасти, аз също съм нова във форумите тук! Претърпях абразио в 13 г.с. на 05.01.09г. с 2 думи-честита нова година /както и да е/ на мен ми кърви целия месец до М сега спря. Аз обаче пия е противозачатъчни от първия ден на абразиото-така ми ги изписаха. Хистологията още не е излязла, а за изследванията ми казаха да изчакам до края на февруари и чак тогава ще могат да ми кажат кога ще ги направим. Иначе и аз съм страшно объркана и в главата ми е само въпроса а сега на къде, но се надявам че април месец като подновя опитите /тогава ми казаха че може/ ще се похваля с друга хубава новина! Пожелавам ти го и на теб! Само горе главата, защото няма кой да ти помогне!!! :bighug:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2009, 12:58:37 pm »
писала съм го сто пъти. след 1 спонтанен аборт не е нужно да се правят изследвания, още повече, щом предварително си се преглеждала и не са установени проблеми, а бременността се е получила от раз.
ранен спонтанен аборт се случва много-много често. обикновено се дължи на единична хромозомна грешка и не се повтаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Февруари 05, 2009, 14:44:03 pm »

Дени просто съм на терапия по схема (планирано забременяване). Вливат ми имуновенин, пия лекарства и следващите до 3 овулации са ми подходящи за забременяване. При + тест имам предписана друга терапия с друго лекарства. Зависи при кой какъв е проблема и всяка терапия е индивидуална. А за координатите на моята любима докторка: Д-р Катя Тодорова - Ананиева Консултант-ендокринолог, Зав. кабинет Диабет и бременност, СБАЛАГ "Майчин дом", Телефони за контакт: 9 52 36 00, мобилен 0 888 40 82 03

kriska , при опитите по естествен път ли са ти предписали Имуновенин? Какви други лекарства пиеш?
« Отговор #13 -: Февруари 05, 2009, 15:25:36 pm »
писала съм го сто пъти. след 1 спонтанен аборт не е нужно да се правят изследвания, още повече, щом предварително си се преглеждала и не са установени проблеми, а бременността се е получила от раз.
ранен спонтанен аборт се случва много-много често. обикновено се дължи на единична хромозомна грешка и не се повтаря.

Jam, много благодаря за този коментар. Все едно цитираш гинеколожката ми. Но все пак, нали знаеш, страх лозе пази. Още нищо не съм предприела по повод изследванията, колебая се дали да ги правя, събирам допълнителна информация. Малко се поуспокоих вчера, защото ми дойде първата М след абразиото - точно 24 дена след процедурата. То и преди аборта си ми идваше на 24-26 дни, така че съм склонна да си мисля, че всичко се възстановява нормално и няма нужда от целия куп изследвания. На контролния преглед 1 седмица след абразиото, нямаше изтъняване на лигавицата, само още малко течност, но след няколко дена и зацапването спря. Единствено имам съмнения да не би да имам ниски нива на прогестерон, защото имам по принцип кафеникаво зацапване 1 ден преди цикъла и 1-2 дни след него, но не съм се изследвала. Май взех да си самовнушавам и да си измислям някакви причини за случилото се, някак не мога да повярвам, че просто така се случва, без причина. Половинката при всички случаи ще си провери хормоните и някои други кръвни изследвания, тъй като има възелче на щитовидната жлеза и преди няколко години е лекувал хламидии. Но преди да бебеправим, се проверихме и всичко беше ок. Мисля си, че щитовидната не му влияе, щом успяхме от първия месец. След втората М ще мина отново на контролен преглед - цитонамазка и микробиология, и след третата, живот и здраве, пак ще действаме. Казаха ни да се пазим три месеца.

anizi, много благодаря за подкрепата. Още се обливам в сълзи понякога след случилото се, още повече, че около мен има много бременни колежки или нови мами. Даже на една от тях термина й върви само седмица-две след моя /какъвто щеше да бъде/, много й се радвам, но в същото време ми е и доста мъчно, като знам, че можех и аз така да си бременея. Но здраве да е, следващия път дано да имаме повече късмет.
Много сили и на теб ти пожелавам, за да преодолееш бързо случилото се, както и се надявам заедно през април да се похвалим с новина. Аз тогава имам и рожден ден, та съм си пожелала подаръка отсега. 
:bighug:
*

!!!

• 1495
« Отговор #14 -: Февруари 05, 2009, 16:19:39 pm »

kriska , при опитите по естествен път ли са ти предписали Имуновенин? Какви други лекарства пиеш?

Да, 3 месеца по естествен път, но не имуновенин а интралипид.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Февруари 05, 2009, 16:31:50 pm »
моля да не превръщате темата в чат и да не я измествате.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #16 -: Февруари 05, 2009, 17:15:05 pm »
Момичета, а само да ви питам две неща:

1) Преди да ми дойде първия М след абразиото, така силно ме боляха гърдите, както когато забременях. Четох, че това е нормално, хормоните на бременността се чистели до 1 година в организма след прекъсната бременност. Но след като след три месеца ще подновим бебеправенето по съвет на докторката, как това ще се отрази на евентуално нова бременност - положително или отрицателно?

2) Тъй като след втория цикъл докторката каза пак да почвам фолиевата киселина /аз си мисля, че е хубаво още от сега да я почвам/, трябва ли да изкачам да мине кървенето от М или няма връзка и мога да почна веднага да я пия?

Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, но всичко това е много ново за мен.
*

!!!

• 1495
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2009, 10:00:06 am »
1) не мисля че това е проблем! чхг се чисти до 8 седмици след аборт. 10 седмици след моя аборт беше 1,43 което си е чисто отрицателно. Ние подновяваме опитите след 2-рия цикъл (т.е. минали са 2 месец и половина от аборта ми)
2) през цялото време не съм спирала да си пия фолиевата киселина! Това не трябва да има никаква връзка с бебеправенето.
*
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2009, 12:15:42 pm »
Много съжалявам момичета някой ден и ние ще се зарадваме.Аз имам един аборт по желание за съжаление бях на 16 незнаех въобще за какво става въпрос бог да ми прости.Сега юли 17 претърпях спонтанен аборт в 9г.с поради полип и сега декември пак забременях плаках като дете от радост но се оказа кухо яйце чакахме до последно но нищо на 23 ми направиха аборта пуснаха хистология на плода и думите на доктора бяха просто се е случило всичко с теб е наред изчай първа МЦ и действай.И на мен днес ми дойде чак 43 ден мисла че.Пожелавам ви късмет и едно искам да ви кажа не мислете за бебета и абортите мислете за светло бъдеще знам че е трудно много но аз вече се справям няма да спра да мисля че ще дойде и моя ред да имам дете.Даже и за осиновяване мислех но ме е страх от чуждата злоба която цари по света.Целувам ви.  :wink:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #19 -: Февруари 06, 2009, 12:35:03 pm »
Нещо не можах да публикувам предното написано от мен, така че сега пак пиша!
Исках да ти кажа Скарлет, че не са ти глупави въпросите-на мен също ми се въртят в главата! Мен също ме боляха гърдите до след първия ми цикъл/който двърши преди 3 дни/ сега вече не ме болят /само малко се понацепиха, така че някой ако може да помага с нещо между другото/. Хормоните не ме притесняват толкова, защото след като доки каза да започваме наново април-тогава ЗАПОЧВАМЕ!!! Дайствай миличка и ти и искам на рождения си ден да ми се похвалиш с най-хубавата новина, а след още 9 месеца да се похвалиш с една още по-хубава новина!!!  :bighug:. За фолиевата киселина искам да ти кажа, че аз лично не съм я спирала изобщо-пия я и в момента заедно с противозачатъчните-не мисля, че е проблем-решението обаче е твое ако искаш послушай доктора!  Горе главата и се усмихвай повече, знам че е трудно, обаче ние сме с теб!!!  :grouphug: