0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Първа февруарска седмица 02.02.2009 - 08.02.2009
« -: Февруари 02, 2009, 09:24:49 am »
хубава, здрава и успешна седмица!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Първа февруарска седмица 02.02.2009 - 08.02.2009
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2009, 09:33:24 am »
хаха, докато творя сватята ме изпреварила :lol:
*
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2009, 09:33:50 am »
Що спите ве, кое време е  :lol:
Хайде да е здрава и весела седмицата.

Хубава е статията дето Ганка я е пуснала. Аз съм азбсолютно съгласна с това:
От 1 до 3 години
Водеща е любознателността. Ако през този период детето е заобиколено от разнообразни и интересни предмети и има емоционален контакт с родителите си, то ще порасне като човек, на когото почти всичко му е интересно.

Някак си под съзнателно и не толкова през тези 2г. и малко сме се опитвали с баща й да й осигуряваме разнообразие, да я третираме като голям човек с различни интереси. Непрекъснато я водим с нас, пътуваме много, опитваме се да й осигурим и достатъчно общуване с баби, дядовци, братовчеди, и т.н. Много е важно децата да усещат доверието което им имаш, някой ще ми се изсмее на това твърдение, но в моето семейство това е било водещо. От както имам спомени от съзнателния си живот, това е нещото което ми изплува винаги. мама и татко никога не са ми казвали какво да правя, напротив, винаги сме обсъждали и те са си казвали мнението, но репликата - ти вече си голяма, прецени сама - винаги е присъствала в разговора. А колко голямо е едно 6-7г. дете, например  :?
Така че мили момичета, майчиния инстинкт е голяма работа, ако някой ме беше обеджавал в това преди 2г., само щях да му се усмихна любезно. Но сега го твърдя с пълна сила, затова доверявайте се на преценката си, на чувствата и на детето си. Книгите са хубаво нещо, писали са ги хора с много опит и след много наблюдения, но клишета няма, децата са различни, семействата, средата, възприятията....

И сега малко да ви рзвеселя, освен певица в къщи си имаме и "текстописец" на песни вече. Тази сутрин от ставането си започна да твори и пее нови песни, съчинени от нея за любимата й баба Вера  :lol: няма да ви казвам какъв смях падна, а детето стои пред огледалото пее и се възхищава на себе си  :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2009, 09:34:27 am »
Джам ме изпревари с темата за малко  :lol:..

Привет на всички мами и дечица. Тази седмица май ще е топла и слънчева.
Пожелавам здраве на малки и големи.
Ние вчера правихме прощапулник, направих две питки, търкулнах ги и Лейди 11, Михаил ще ти е колега , хвана печата наречен за адвокат и нотариус. Християн естествено си избра отверката за инженер като баща си, и днес продължава да отваря чекмаджетата вкъщи, въпреки надеждните приспособления :?. Никой не си избра книжката по френски 8), но пък Мишо после хвана Айфеловата кула :D, и тв касетката :wink:.

Прочетох от миналата тема, поста на Джам за развитието на децата, според възрастта, и съм спокойна.  :D Мишо даже дриблира с топката, но гена си е ген. Казват отделни думи и то с умисъл, сочат предмети, като питам, само с гърнето сме назад, иначе като им се скарам, че са свършили работата в гащите, се хващат за пишките и навеждат глави.  :lol:
Най-забавно е кимането с глава за Мерси.  :lol:

Хубава, здрава и позитивна седмица!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2009, 09:48:13 am »
Ха сега за гърнето - кога сложихте детето на гърнето? Аз никак не бързам, знам мнението на д-р Бърди, че детето може да контролира седалищните мускули когато почне само да изкачва стълби, и си кютам с памперсите, не се насилвам нито мен, нито детето, но съм се зачудила - ами ако бъркам, ако изпусна момента? Та, кога сложихте вашите деца на гърне за първи път и имаше ли изобщо успех?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2009, 09:53:47 am »
ми не съм я слагала :?
От няколко седмици правя опити като сме в къщи да е без памперс и да си казва, но успеха е променлив, 3 пъти си каже и на 4-я се напикае :lol:
Гърне нямаме, направо на тоалетната.

Днес занесох половиния й гардероб в градината да видим довечера какви ще са отзивите, обещах им и освежител за въздух, щото освен да пикат в гащите и друго ще правят :dance2:
*
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2009, 10:03:57 am »
Приввет и от нас  :D

Здрава и слънчева седмица за всички.

Ние утре ще ходим до Варна за контролни изследвания, стискайте палци да нямаме бацили вече, макар че малко ме съмнява. Тони вече трета седмица има разни налепи по сливиците, но гърлото е леко розово, няма и температура. Апетита ако мога така да го кажа за него е малко намалял. Скоро ще избие и последният зъб и ще вдигам веселба. :D

На гърне започна уж сам да сяда докато му беше прясно от яслата, е нищо не правеше, но преди въобще неможех да го сложа да седне. Мисля в яслата да започнат да решават проблема, само да имам разрешение от гастрото за посещение и го пускам да ходи. Бързо се научавт децата като се гледат едно от друго, аз не мога признавам си.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #7 -: Февруари 02, 2009, 10:11:58 am »
За детския стомалог - както е препоръчала Tanj74 - "Доц.Маркова детски стоматолог
Клиника "Медстом" Намира се на ъгъла на бул.Дондуков и бул.Раковски .Тел.:02 9810000."

Водила съм Дани при нея, много е готина доц. Маркова, има подход към децата. Обаче се чака да ви запишат час, ние чакахме около месец. Ако нямате спешна нужда, определено си струва чакането. Кабинетът е нарисуван като аквариум, направо си е забавно.
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 10:14:00 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2009, 11:06:38 am »
Слънчева и усмихната седмица и от нас  :D
Моите дечица са мрънкливи, мъчат ги зъбки  :? С нетърпение очаквам да се покаже слънцето и да се отдадеме на дъъъъъъъъълги разходки  :D
Касита, прекрасни професии са си избрали момчетата  :D Да са ти живи и здрави!

lb2f
*

zori_jori

« Отговор #9 -: Февруари 02, 2009, 12:09:58 pm »
Весела седмица и от нас!Здраве за всички!

Каси,браво на малките сладури!

Перде,стискам палци!

За гърнето - сложих го на 8м. ,но само за да свиква с него,знам че няма как толкова рано да се научи.Той си ака сутрин в него ,но понеже знам ,че като си изяде кашата,това е следващата дейност.

Аз също имам книгата ,посочена от Джам.Харесва ми и е доста подробна.
Децата се развиват много различно и аз не се притеснявам особено ако Жори нещо неможе.Той примерно се обърна сам на 8м. чак,неможе да пълзи още и май няма да се научи. :lol:Обаче седи стабилно от началото на 6-ти месец,проходи на 10м. ,показва колко голям ще стане,казва чао и браво с ръчички,показва че ще стане на 1г.,подрежда като са му разхвърляни нещата(бута всичко под дивана  :lol:),знае повечето си играчки- като му кажа :къде е влакчето : носи именно него;пуска топчета в дупката на проходилката;рита топка и я хвърля високо ,за да гледа как тупка ;разпознава мен ,баща си,баба си и дядо си и сигурно още неща,за които сега не се сещам.

Mайките на момчета,ще правите ли днес петел. :lol:

П.П.Нещо не ми приема името и паролата от снощи !
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2009, 12:15:41 pm »
Хубава седмичка и от нас ,много усмивки и весели дни!
За гърнето и аз се интересувам тъй като една приятелка сложи малката на гърне на 7 месеца беше много упорита първо я слагаше само да свикне да седи на него както е облечена когато започне да ака я слагаше пак така и след това започна да я слага като види че започва да се напъва да ака я сабува и я слага сега са на 9 месеца и малката ака само в гърне  8O 8O 8O не е ли раничко незнам
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2009, 13:08:58 pm »
Аз не мисля да бързам с гърнето.
Според д-р Додсън, прибързаното приучаване на детето към гърне може да доведе до проблеми в бъдеще. В така любимата ми книга "Изкуството да бъдеш родител" има доста обширно описана теорията на автора. Според него, първо детето трябва да може да каже какво върши и след това да започнат опитите за свикване с гърнето.

lb2f
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2009, 13:38:23 pm »
Така че мили момичета, майчиния инстинкт е голяма работа, ако някой ме беше обеджавал в това преди 2г., само щях да му се усмихна любезно. Но сега го твърдя с пълна сила, затова доверявайте се на преценката си, на чувствата и на детето си.

С две ръце съм за това.
Преди няколко теми, като четох как съветвахте мини да дава сироп за кашлица със спринцовка, реших че нещо с мен се е объркало. Аз антибиотик съм сменяла само защото този не му харева, а какво остава за сиропа.
Сега гледам и с гърнетата и с храненето - всички да са еднакви... Ами децата, които са гледани с бархетни пелени са започвали да ходят на гърне около годинка. Така че на 9 месеца не е рано, щом детето го може.
С Марио си спомням беше на година и половина и понеже беше лято го оставях без памперс - пикаше си и си акаше и не му правеше впечатление че е омазан. На следващото лято за три дни свикна да си казва и да ходи на гърне. От тогава се е напикавал 2-3 пъти през деня когато се заиграе и не успее да справи бързо със свалянето на панталона и точно 2 пъти нощем.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2009, 13:40:22 pm »
Ами децата, които са гледани с бархетни пелени са започвали да ходят на гърне около годинка.

ами те именно затова са започвали с гърнето тогава, защото не е имало еднократни пелени. насилвали са ги родителите, за да се спасят от безкрайното пране и гладене. иначе, както виждаш, съвременната педиатрия разправя, че не е добре толкова рано да се почва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2009, 14:01:50 pm »
сега са на 9 месеца и малката ака само в гърне  8O 8O 8O не е ли раничко незнам

Имаше питане за 9 месеца, затова казах. Самата аз съм насилвала Марио само с яденето и резултатите бяха покъртителни. На 4 години и половина още смяташе лъжицата за уред за изтезание и изяждаше всичко от супата с ръка и после изпиваше бульона. До тази възраст си ядеше със шишетата с биберон.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2009, 14:32:13 pm »
Аз пак за съвет.

Майките на децата на които са им избили всички зъбки, ще споделят ли, дали са намерили, промяна в поведението на детето си. В смисъл по добре ли спи нощем и въобще по спокойни ли са като цяла или като минат зъбите идва ред на кризата. Оф.

П.П. Джам, нищо не пишеш за възглавницата  :) ние те чакаме. 8)
Сори късно видях, че си писала.
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 14:36:58 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2009, 16:48:28 pm »
привет и от нас. бяхме малко сополиви и двамата с Крисето, та затова зачезнахме. изчетох ви и в предните теми, информирана съм :D

Стефи, при нас положението с памперсите е същото. за акането бяхме стигнали до 90% в тоалетната, но сега казва впоследствие - ауу, мамо, ако :x пикането не му е приоритет да си казва. не е ли още студено за приучаване чрез гащи-напикаване?

Перде, Криси има всички зъби, но не намирам промяна в поведението му. аз така и не разбрах кога израстнаха.
*
« Отговор #17 -: Февруари 02, 2009, 17:05:04 pm »
Привет и от нас. Нека новата седмица е изпълнена само с хубави новини! :)

Каси, хубави професии са си избрали младежите - гладни няма да останат. ;)

Перде, стискам палци всичко да е наред!

Аз да си похваля моя младеж, че от 2 дена буйства и днес му правят изследвания и се надяват утре да му махнат тръбичката и да диша сам. :)

А за гърнето, разчитам изцяло на яслата, че аз съм много несериозна. Иначе Ели го ползва за столче в къщи...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2009, 17:36:34 pm »
Здравейте и от нас със Себастиан момичета,
Лека и успешна седмица и всички болнички да оздравявят.

Отдавна не съм се включвала в седмичната тема. При нас избиха първите две зъбчета, започнахме да лазим и да правим опити да се изправяме, но си имаме друг проблем със спането. Не отдавна бях писала, че Себастиан по наша вина свикна да спи при нас на спалнята и сега неможем да го отучим. Получих много съвети от вас, които изпробвах, но за съжаление ефекта беше краткотраен. Дори на Гането съвета да сложа моя дрешка до него действа точно 3 дни, нищо непомага иска си детето при мама и това е. По лошото е че от едно известно време тотално отказа креватчето си, преди поне дремваше за следобеден сън там, вече и това неще да прави без мама да легне до него. Отказва да спи и следобед ако аз нелегна с него, ако той заспи в мен и аз го оставя в леглото му се наддава боен рев, така че почти и следобедния сън никакъв го няма. Вечерно време ако аз нелегна с него на леглото той сам няма да заспи, предпочита да спи в ръцете ми или до мен на дивана ако гледам нещо, но сам неиска да спи и това е, какво ли непробвах момичета, но неиска и неиска и да си призная незнам как стана така, до скоро си спеше сам поне следобед, сега не, и незнам какво да направя, дано е период само защото не си го представям как ще е на ясла като тръгне един ден. За нощното спане май като сме го научили така ще си и остане докато той сам не реши ,че иска да се отдели, но това може да стане и чак на 4-5 годинки. Със сигурност знам, че ако Бог ме дари със второ детенце, не бих допуснала тази грешка. Това са нашите проблеми, ако има майки като мен, ще се радвам да споделят  :oops:
*
« Отговор #19 -: Февруари 02, 2009, 18:38:12 pm »
Привет и от нас.Здрава седмица за всички.Ние минахме лека хрема.Засега се отървахме само с това.Лошия грип обаче идва с това топло време.
 Аз също не съм бързала с Ели за нищо от това което сте писали.Гърнето го научи като се постопли времето и я оставях с напикано бельо и се впусках в обяснения кое за какво служи- колко ме е раззбирала тя си знае :lol:Е сега вече си ходи на тоалетната без представката но се държи да не падне - много е смешно отстрани.
зА храненето - борави добре с приборите, среща по голяма трудност с ножа.държи го като копие :lol: но важното е че има желание да реже.
книгите - голямо постижение ,че не ги къса.разглежда старателно и се опитва да преразказва.Някой беше писал за книгите на издателство Златното пате - наистина са страхотни, но приказките са дълги и понякога й омръзват.
17.01.2005                                                                              21.11.2013