0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИНВИТРО /ИКСИ -февруари 2009г-март 2009г
« Отговор #440 -: Февруари 27, 2009, 22:34:09 pm »
Здравейте на всички :D,ето ме и мен,днес си взехме медикаментите :D
всичко - ясно за сега,само едно ме притесни :?,лигавицата няма да бъде контролирана
та се чудя сега как точно се процедира в БГ,по тоя въпрос :ask:
Пешек,ти беше писала,че твойта беше още тънка,та ако може да ми обясниш - как го видяха това и кога??Нещо се притесних :oops:,цял ден го мисля,и нищо не измислям...
С Божата благословия - започваме др седмица :D

Ами лигавицата я измерват по време на периодичните прегледи с вагинален видеозон, когато проследяват брой и размери фоликули. Не знам какво са имали предвид твоите док с "лигавицата няма да бъде контролирана", аз смятам, че нейното проследяване относно дебелина и структура е много важно при инвитро процедура.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #441 -: Февруари 27, 2009, 22:44:20 pm »
Snow-white ,извинявам се,че не съм пояснила,ами маточната лигавица няма да бъде следена след ЕТ,всъщност нали свещичките които ще си слагам са за това(или бъркам)а те са ми изписани едва след "почивния ден",ако това им е действието,то как за броени дни ще се удебели лигавицата,а от др страна съм на Гонал-Ф 300,той има ли такова действие???
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #442 -: Февруари 27, 2009, 22:53:11 pm »
Тогава не я следят - тя колкото е пораснала е пораснала. Лигавицата нараства по време на стимулацията. Е моята се опъва нещо, ама ще я видим утре.
« Отговор #443 -: Февруари 27, 2009, 23:33:59 pm »
evroблагодаря ти
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #444 -: Февруари 28, 2009, 00:48:34 am »
Пешекясно,разбрах :D,ще стискам палци за утре,дано
нещата при теб да са се подобрили :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #445 -: Февруари 28, 2009, 13:17:49 pm »
mihaela1972, честито и леки 9 месеца. Здраво бебе на финала!  :cloud9:

daliana, не се шашкай, щом д-р Персенска казва, сигурно е така. Стискам палци
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:не се притеснявай щом се повишава чхг значи всичко е наред.при всяка жена показателите са различни.

Ще си позволя да направя коментар на поста ти.

От написаното се разбира, че според  д-р Персенска теста е положителен, в смисъл, че стойностите са над 5.

Принципно за положителен тест лабораторните граници са над 25 IU/ml.

За да се развива нормално бременност, стандарта е да се удвоява ЧХГ от 48 - 72 часа. Разбира се, все пак не става дума за математика и има изключения.

daliana, ще бъда откровена с теб, вероятно си наясно, че стойностите на ЧХГ са ниски но от цялото си сърце ти желая да си " изключение "  и да се развие здрава бременност. 

Успех !

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #446 -: Февруари 28, 2009, 17:04:44 pm »
Така, при мен нещата вървят прилично - лигавица 9 мм (може и още, но май има и още време) и фоликули 15-16 мм. Утре само хормони ще пускам и ще има боц. Тогава ще видим как точно продължаваме. Док. е доволна за сега.

п.п. Благодарих ли ви за стиснатите палци? Не! Ами много, ама много ви благодаря!
п.п.2 deep, ако си в Пловдив ела на среща ако искаш. Сори за спама :oops:, ще се смъмря сама.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #447 -: Февруари 28, 2009, 20:44:31 pm »
Така, при мен нещата вървят прилично - лигавица 9 мм (може и още, но май има и още време) и фоликули 15-16 мм. Утре само хормони ще пускам и ще има боц. Тогава ще видим как точно продължаваме. Док. е доволна за сега.

п.п. Благодарих ли ви за стиснатите палци? Не! Ами много, ама много ви благодаря!

Пеши, лигавица е супер, убедена съм, че ще " дръпне " още поне милиметър.

п.п.2 deep, ако си в Пловдив ела на среща ако искаш. Сори за спама :oops:, ще се смъмря сама.

В Пловдив съм, ще се ровна в темата за срещата, за да видя къде точно сте уточнили мястото и ще направя всичко възможно да дойда. :nickitty:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #448 -: Март 02, 2009, 10:43:19 am »
Момичета,аз пак да ви попитам нещо,като започнете стимулация,от кой ден ежедневно ви следят и пускате хормони?Питам,защото София ми е доста далеч за пътуване и ще трябва да оставам там,но да си направя плановете и да се обадя на приятелката ми,която ще притеснявам като гост.Мен ме викат на 2-3 ден от цикъла и дали още от тогава ще се наложи да оставам в София,или малко по-натам...Ще съм ви много благодарна за отговорите и съветите,че неизвестността малко ме стряска.И още тогава ли ви казват лекарствата?
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #449 -: Март 02, 2009, 10:55:10 am »
И аз мисля да се включа,на мен ми предстои втори опит инвитро.Незнам точно кога ште баде,заштото в момента пия хапчета за имунната система,но се надявам до края на годината да стане.Желая успех на всички.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #450 -: Март 02, 2009, 11:20:22 am »
Момичета,аз пак да ви попитам нещо,като започнете стимулация,от кой ден ежедневно ви следят и пускате хормони?Питам,защото София ми е доста далеч за пътуване и ще трябва да оставам там,но да си направя плановете и да се обадя на приятелката ми,която ще притеснявам като гост.Мен ме викат на 2-3 ден от цикъла и дали още от тогава ще се наложи да оставам в София,или малко по-натам...Ще съм ви много благодарна за отговорите и съветите,че неизвестността малко ме стряска.И още тогава ли ви казват лекарствата?
През ден или два са хормоните и прегледите,лекарствата ги казват от преглед до преглед. Според мен ще ти е трудно да пътуваш, ако имаш възможност остани в София.
*
« Отговор #451 -: Март 02, 2009, 11:21:27 am »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА на всички!Дано този месец щъркела да не ни подмине
и да ни зарадва с щастливо вързопче  stork-boy preggo :goodluck:

:blowingdust: :blowingdust2: :blowingdust:
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #452 -: Март 02, 2009, 11:23:44 am »
mari-al, зависи на какъв протокол си. Сега ще ти кажа как беше при мен. Дълъг протокол - едно ходене за преглед и диферилин. След това на 21 ден от цикъла - преглед и хормони, първи ден от стимулацията. После на пети, осми, единадесети ден - хормони и преглед. И в зависимост от резултатите от хормоните и прегледа на единадесетия ми ден ме повикаха и на дванадесети - пак хормони и Прегнил. И на четиринадесети ден ще ходя за пункция. Ако си по същия протокол горе-долу така ще стават нещата. Но не забравяй, че всичко е много индивидуално. Успех ти желая!
« Отговор #453 -: Март 02, 2009, 11:27:45 am »

mari-al, мисля, че при всеки е индивидуално. Питай лекаря си. Аз ще ти пиша как беше при мен.
     Първите 4-5 дни пътувах до София през ден. След това останах до трансфера / още около 10 дни /. Преди това лекарят ми ми каза, че е време да съм там, за да съм под наблюдение.
     За хормоните, доколкото си спомням, се пускат още първите дни. А за лекарствата - зависи как протича стимулацията ти. Мисля, че не могат да ти кажат предварително колко и какви лекарства ще приемаш.
     Успех!    osi_9

*
« Отговор #454 -: Март 02, 2009, 14:09:32 pm »
4естита Баба Марта на вси4ки.Ре6их и аз да споделя , 4е е вярно това, 4е при всеки е индивидуално.При мен  стимулатцията  е с PUREGON 900 от третия ден на цикъла,след 5 дни всеки ден изследвания об6то 5 дни ,като запо4нах да бия и ORGALUTRAN.Днес ве4ерта трябва да бия и OVITRELLE утре ни6то и в сряда 6те ми вадят фоликулите.Ако вси4ко е наред на 6 или 7 6те е трансференцията.Едно уто4нение живеем в Испания . Успех на вси4ки. :bighug:
« Отговор #455 -: Март 02, 2009, 14:16:14 pm »
Вчера мина и моята пункция.Бсичко беше ок,на всички, на които им предстои за първи път искам да кажа,да не се притесняват,не е изобщо толкова страшно колкото си го представях.Всичко се проспива,толкова бързо заспах ,че нямах време и да се притесня :lol:,а след упойката усещах само лека болка в корема.Днес се чух с доктора, от пет яйцеклетки имаме 4 оплодени и ЕТ е в сряда.Не съм се представила много добре :oops:,но и на това съм благодарна.

mari-al,момичетата са ти написали,но да ти споделя при мен как е-на втори ден започна стимулацията и след това прегледите+ хормоните бяха през два дни,накрая през ден.Аз личо ,предпочетох да остана в София,защото  растоянието от моя град е доста дълго.Взех си отпуск две седмици,но се оказа ,че ми се налага още една да отсъствам,а и не искам веднага след ЕТ да пътувам.Индивидуално е все пак,зависи и от протокола,аз бях по дълъг.Успех!
*
« Отговор #456 -: Март 02, 2009, 15:15:33 pm »
Честита Баба Марта! Да се отчета и аз - вчера беше моя трансфер, върнахме 2 на бластоцит.Сега започва голямото чакане.Успех на всички!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #457 -: Март 02, 2009, 15:29:22 pm »
f____,  успех и търпение с чакането! Не се усъмнявай дори и за миг че след две седмици на теста ще покаже две черти. :bfp: Глези се и почивай повечко!Стискам палци !
venifear, добре си се справила , не е важно колко си снесла , а колко са се оплодили.!
« Последна редакция: Март 02, 2009, 15:33:47 pm от klem4e »
« Отговор #458 -: Март 02, 2009, 16:41:56 pm »
Здравейте и от мен, бях в командировка 5 дни и нямах възможност да ви чета...
Кремче честито скъпа! много ти се радвам, сигурна съм че всичко ще е наред миличко.. така че успокой се!

Момичета, какво включват имунологичните изследвания?
*
« Отговор #459 -: Март 02, 2009, 18:06:01 pm »

Здравейте момичета,за съжаление включвам се с лоши новини.приключи и моят втори опит.отново отрицателен кръвен тест :balk_145:наплаках се,но живота продължава,борбата също.