0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Коя книга четете в момента? Тема за отзиви.
« Отговор #540 -: Февруари 14, 2013, 10:56:32 am »
Аз приключих преди нова година с петте тома "Песен за огън и лед" и сега прочетох между другото 2 книги на Сандра Браун - "Рикошет" и "Размяната" - много леки и непредсказуеми.
Сега започнах "Дарби/Гласове" на Урсула Ле Гуин - нещо за момента не ме грабва и следващата, която ще чета е "Дванадесетте стола" на Иля Улф и Евгений Петров.
« Отговор #541 -: Февруари 18, 2013, 21:31:04 pm »
Захапи за врата на Тери Пратчет, ох пак я подхванах за кой ли път?  :oops: Много съм напрегната, и така се успокоявам.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #542 -: Февруари 21, 2013, 20:24:57 pm »
Аз голямо четене му ударих тази зима, прочетох всичко, което намерих на Джеймс Ролинс, Дъглас Престън и Линкълн Чайлд. На Ролинс книгите са в стил "Индиана Джоунс". Прочетох и 2 на Джон Лескроарт - съдебни трилъри "Адвокати на защитата" и "Тринадесетият съдебен заседател". Много ми хареса "Да вярваш в чудеса" на Дейвид Балдачи, но казват че е различна от другите му романи.

« Отговор #543 -: Февруари 21, 2013, 21:24:52 pm »
"Черно мляко" на Елиф Шафак
*
« Отговор #544 -: Февруари 25, 2013, 10:31:41 am »
Тара, ще чакам да споделиш за "Пролетен сняг". Аз я прочетох на един дъх, или по-точно - на няколко, по време на пътуванията ми във влакове и автобуси по повод предишната ми процедура в клиниката.

Хоуп, прочетох с интерес ревюто в началото за творческата и житейска биография, не очаквах, че този образ буквално е пресъздал своите няколко  Аз  в романа, чрез юношеството на двама приятели.  Хареса ми.  Май не са издали другите части?!
« Отговор #545 -: Март 11, 2013, 10:26:46 am »
Не са издадени още, проверявам от време на време. И на мен ми хареса много, макар че гръмките сравнения с Достоевски ми се виждат малко пресилени. Но все пак съм просто читател, те литературоведите си знаят :)
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #546 -: Март 12, 2013, 14:31:01 pm »
Сега чета Сидхарта на Херман Хесе. Увлича ме.
*
« Отговор #547 -: Март 23, 2013, 01:39:49 am »
да се запиша в темата на четящите.

в момента чета за билингвистичните деца, но последното, което прочетох е на един автор, който наскоро открих и харесах - michael chabon - manhood for amateurs - приятна, лична и замисляща книга. той има и няколко романа, мисля най-много ми хареса the last case.
приятно четене
« Отговор #548 -: Март 23, 2013, 14:02:45 pm »
Все още чета Шугун - на половината съм на тези 1200 страници.
Много ми харесва начинът, по който са описани японските нрави, обичаи, душевност, вярвания.
Препоръчвам я!
« Отговор #549 -: Април 20, 2013, 13:36:25 pm »
Препоръчвам ''Триумфалната арка'' на Е.Ремарк. Също така ''Рай'' на Радослав Гизгинджиев
*
« Отговор #550 -: Април 20, 2013, 17:40:58 pm »
Силно препоръчвам "Бойният химн на тигрицата майка" или как китайците възпитават преуспяващи деца.  :D

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #551 -: Април 21, 2013, 08:07:38 am »
Daisy85 аз препоръчвам всички книги на Ремарк  osi_9
Smaraidi много интересно звучи тази книга.
*
« Отговор #552 -: Април 21, 2013, 09:18:41 am »
Smaraidi,  тази книга я заглеждам, ще я имам предвид

47 Smiles, прочете ли "Шогун"?

Аз съм на "Мидълмарч"/ и  още дълго ще бъда :) цели 900стр/- не съм чела скоро книга от Викторианската епоха на Англия, мислех си , че  бонета и карети ще ми дойдат в повече, а сега при малко свободно време бързам да я отворя.  Заедно с нея  книгата на Бил Брайсън /беше препоръчана тук/ "У дома", та се получи неволно съвпадение,  един  наш съвременник да  описва забавно неща от преди 150 години,  когато е живяла  Джордж  Елиът  :).

Доста  си вапирясвах с  "Покани ме да вляза"- Линдквист,  но не я оставях.  Освен за вампири книгата засяга  социално-обществени проблеми от възрастни до деца и типично по скандинавски  снега е контраст на всичко.
« Отговор #553 -: Април 21, 2013, 10:10:34 am »
47 Smiles, прочете ли "Шогун"?
Не съм още  :oops:
Имам да уча за изпит, но се получава така, че хем не чета книги, хем не уча ...
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #554 -: Април 23, 2013, 16:00:36 pm »
Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право-да ни е честит и повече четящи да има !
По темата- разлиствам " Сто парчета история "  на Драго Симеонов .

http://www.webcafe.bg/id_1737660640

« Отговор #555 -: Юни 03, 2013, 10:58:39 am »
Прочетох "Заеко, бягай" на Джон Ъпдайк. Впечатлена съм. Чудно как съм я пропуснала през студентските годин, когато поглъщах жадно каквото ми попадне от американската литература от 60-те и 70-те години на миналия век. Предварително мислех, че вкуса ми за книги се е променил от тогава и може би ще остана разочарована. Но - не, оказа се, че авторът е забележителен. Не случайно има толкова много награди и книгата е обявявана за една от 100-те най-дбори книги за всички времена в някои класации. / които разбира се съвсем не могат да претендират за безусловна обективност, но все пак.../
« Последна редакция: Юни 03, 2013, 11:26:56 am от hope-love »
« Отговор #556 -: Юни 03, 2013, 18:30:33 pm »
"Летище "на Артър Хейли - една от любимите ми книги. В момента пак си я препрочитам.
*
« Отговор #557 -: Юни 13, 2013, 15:09:42 pm »
"А планините ехтяха" на Халед Хосейни. Препоръчвам горещо и другите му книги "Ловецът на хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца", макар те да са далеч по-натоварващи и натуралистични, но всъщност това е истинското лице на войната.
« Отговор #558 -: Юли 09, 2013, 16:40:23 pm »
И аз преди два дни приключих с "А планините ехтяха" на Халед Хосейни. Не е лоша, но нещо не ме грабна достатъчно. Е това не ми попречи да си поплача около 7-8 пъти докато я четях  :lol:
Но аз съм си такава, лесно се разплаквам на книги и филми.
*
« Отговор #559 -: Юли 31, 2013, 19:03:44 pm »
Не бях чела около месец и сега си взех "Харем" - Колин Фалконър (продават я за 4лв със списание) - заинтригува ме от самото начало. Преди това прочетох  "Изгряващо слънце" на Майкъл Крайтън, бях гледала филма (дори го гледах отново след като прочетох книгата), но въобще не може да се сравни с книгата.