В голяма дилема съм и моля за мнение. Знам, че ще кажете, че се изисква мнение от лекар, но ето какъв е случая:
От 18-та седмица на бременността съм на фраксипарин 0.3 през ден, в дните в които не слагам фраксипарин, на аспирин протект - това заради фактор V Laiden - хетерозиготен носител на мутацията. Това лечение ми предписа лекарката ми в Щерев, при посещението ми там през декември (не живея в БГ, но бях там за Коледа, и тя изрови това старо изследване, до тогава взимах аспирин протект на своя глава без да знам). Прибрах се тук в Щатите, видях се с лекарката си, казах й за изследването и назначеното лечение, и тя каза, че тук при хетерозиготните носители практикуват само аспирин протект и не бият инжекции, а на хомозиготните бият, и това би ми препоръчала (само аспирин). Предложи ми да се видя с хематолог тук и той да ми помогне да взема решение с кой от двата варианта да продължа. Проблемът е, че часът ми за хематолог е чак на 8-ми февруари, и до тогава не знам дали да продължа с инжекциите или само с аспирина. Имам чувството, че ми е много разредена кръвта в момента - раните ми зарастват много бавно, кървят, тече ми и кръв от носа от най-малкото разраняване. Сега съм в 22-ра седмица. Чудя се дали да мина само на аспирин докато се видя с хематолога. Моля ако някой има мнение по въпроса да пише.