Извинявам се, че ще питам тук, но реших да не пускам нова тема.
Възможно ли е матката ми да е нормална и от един пълен пикочен мехур да се обърне ?
Другото което искам да питам е възможно ли е гинеколога с пръсти да обърне матката и я намести както си е била.
Знам, че обърната матка не е причина да не можеш да забременееш, както и че е добре да се ползват определни пози, но ми стана инатересно може ли така да се обръща от един пълен мехур
Здравей!
Полижението на матката се променя от положението на тялото, от напълването на пикочният мехур и ректума(дебелото черво),както и от вътрекоремното налягане.Това са физиологични (нормални,естествени)условия,които оказват влияние на положението.
Не е възможно гинеколога с пръст да обърне матката,каквото и да прави с ръце...Най-образно казано си я представи,че е свързана чрез връзки към коремната стена и симфизата -отпред.
Отзад -пак чрез връзки се свързва със задните и страничните тазови стени.
Ако има някакво отклонение от нормалното положение,то то се дължи на тези връзки , те са тези които я обръщат ,усукват и т.н..има и др.причини разбира се (заболявания)
Много е хубаво, всяка жена да се грижи за вътрешните полови органи,като прави упражнения за това-коремни преси(за долната и горната част) и т.н има си специфични упражнения за това.
Те поддържат тонуса на тези органи ,помагат при евентуална бременност,износване,раждане и след това.А жена,която вече е раждала е задължително да ги прави.