0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Марина75 благодаря ти за бързия отговор,бих искала да те попитам и кога можеме да продължим с опитите,т.е. трябва ли да се пазим известно време.Благодаря ти предварително! :D
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Можеш да си продължаваш с опитите. Нали Маринка вече е казала, че няма забрана за секс ... Нито пък от бебеправене.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
искам да попитам колко време след ЦС не трябва да се прави секс?И трябва ли да правиме опити веднага след това?
В никакъв случай не бива да правите опити за забременяване в същия месец, в който е правена ЦС докато не мине МЦ.Секса не е забранен стига да са взети необходимите мерки да не се стига до бременност точно в този месец, защото плода може да е обременен с малформации в следствие на "облъчването"...
*

crow

• 2670
Зоричка, ЦС се прави задължително преди Овулация, така че риск от облъчване на плода НЯМА !!!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Zorichka

• **
  • 52
Но има риск клетката да бъде увредена и оттам плода - това ми го обясни много подробно д-р Николов от "Репробиомед"-София, който ми направи снимката през ноември 2007 година.Има логика в думите му и аз му се доверявам.Все пак това е въпрос на лична преценка кой до каква степен е готов да поеме риск в бъдещето.
*

crow

• 2670
Женските полови клетки на петмесечен човешки ембрион достигат до 7 милиона, след което масово дегенерират и към момента на раждане техният брой намалява до 200 000-400 000. От тях оцеляват около 400-500.
 Така, че яйциклетките са си в организма дълго преди ЦС !
*
И аз да кажа нещичко! Днес ми правиха ЦС. Специално попитах доки за бебеправенето този месец, че какъв съм си Марко Тотев след толкоз опити да взема този месец да забременея, и тя ми каза да давам смело напред, че няма никаква опасност, даже напротив след ХСГ многочесто се забременявало  :lol: Днес наистина не ми е до секс, а има и кървене, но тия дни мисля да пробваме. Що се отнася до болката - да, боли, зависи от прага на болката на всеки човек - но слава богу гарантирам ти, че е за кратко. Приятелката ми засече време  :lol: от влизането до излизането - 11 мин. Включва събличане и обличане! Така че щом трябва да се направи, значи трябва! Щом аз оцелях и вие ще оцелеете. Май е вярно, че ако има проблеми със сраствания и запушвания боли повече. На мен тази болка ми беше достатъчна. Едно момиче преди мен беше с упойка, но аз не знаех че може и с упойка, а и спестих 100 лв. за фонд инвитро :wink:
« Последна редакция: Май 22, 2009, 21:58:31 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Zorichka

• **
  • 52
Женските полови клетки на петмесечен човешки ембрион достигат до 7 милиона, след което масово дегенерират и към момента на раждане техният брой намалява до 200 000-400 000. От тях оцеляват около 400-500.

Добър цитат и съм го чела неведнъж, но не се ли замисляш за течността, която се влива в матката, за да светне на рентгена и пораженията, които дава върху лигавицата? Не мислиш ли, че тялото трябва да се пречисти след тази токсична процедура?  8O
*

Добър цитат и съм го чела неведнъж, но не се ли замисляш за течността, която се влива в матката, за да светне на рентгена и пораженията, които дава върху лигавицата? Не мислиш ли, че тялото трябва да се пречисти след тази токсична процедура?  8O
Зоричка, аз пак казвам, че специално питах доки дали да се пазим този месец, че каквато съм каръчка след толкоз чакане точно сега да забременея. Каза, че не трябва да се пазя, категорично НЕ! Даже каза, че след процедурата шанса се увеличава, ако нямадруги проблеми! Доки е една от най-дорите според сайтовете, а за мен е просто ангел в човешки облик. И за да не ти звуча наивно, ни ми е първата  - посещавам от 3.5г. специалисти по стерилитет, а не просто АГ доктори. Аз знам, че ако имаше и минимален риск доки щеше да ми каже. Така че смело напред и с Бога напред
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Zorichka

• **
  • 52
Момичета, радвам се на всички, които така смело пристъпват към подобен риск, който аз реших да не поемам, когато правих ЦС, тъй като освен всичко друго след процедурата пих и антибиотик.Пак казвам-ако ви гарантира вашият лекар, че няма да има рискове, да, хубаво, но трябва да сте абс.сигурни.
Вчера ходих на женска консултация и попитах настоящия ми гинеколог за това, което вече толкова време обсъждаме тук и тя категорично ми потвърди мнението-не е желателно в един и същи месец да се правят и двете.
Успех на всички, които решават да рискуват !!! :wink:
Здравейте и от мен!
На мен също ми предстой да правя ЦС - утре!
За това моля Ви...дайте някакви съвети за преди процедурата и за след нея.....Не зная,може ли да ям преди това ...?Може и малко глупаво да Ви се струва ..., но все пак не зная предварително какво да правя...изобщо?Доктора ми каза, че не иска никакви предварителни изследвания!Което пък още повече ме обърка..  :(
Старх ме е и мен ....и от самата процедура, като болка и от самия резултат! :(
Стискайте ми палци...
После ще пиша за резултата  :wink:
Хубав и успешен ден на всички Ви!
url=http://www.azibebe.com][/url]
*

crow

• 2670
Наде и аз съм на ЦС след няколко дена. Понеже при мен няма да има пълна упойка - ми казаха, че мога да си ям и пия и всичко както си е обичайно. Предварителни изследвания си имах, но не искат такива. Само ми казаха, ако имам скорошна ехография или предишна ЦС да им ги нося. Пак казвам - на мен лекаря категорично ми каза, че не могат да се пренесат бактерии, ака че микробиология не искат ( аз си имам обаче, но и бактерии си имах - дано вече ги няма след сума ти АБ ). Попитах да пия ли някакво обезболяващо, но ми казаха, че и без друго в аптеката няма да ми дадат без рецепта. С две думи - нищичко да не пия като лекарства, а да си ям и пия кафе, ако искам. Аз смятам преди снимката да изпия един аулин за всеки случай. Занм ли ;) Макар, че никога не съм пила аулин и хич не знам как ще ми подейства.
Здравейте!
garga, благодаря за отговора ! :wink:
Аз не съм питала за упойка.., но предполагам, че там ще ми предложат...Въпреки , че до колкото знам, е доста скъпичка..и мисля, че няма да се възползвам от нея..Ще трябва да изтърпя тази болка! :(
Само се моля всичко да е на ред и резултата да е добър!
За обезболяващо , знам, че там на място ти правят...Ох...незнам точно и аз ...
Хайде благодаря ти и ксъмет и на теб!
Да пишеш после как е минало  :wink:
url=http://www.azibebe.com][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Мацки,аз съм на ЦС в перък.Док ми каза да взема един Ибупрофен 400,един час преди процедурата.Аз обаче ще взема да се друсна с два през половин час.Питах личната,каза че еднократна двойна доза организма може да понесе,но задължително доста водичка същия ден.Та така де,от болка хич не ме е страх - саммо от резултата.
Уфф,даже нямам търпение да минава :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
garga, ти нали ще правиш снимката при д-р Ковачев?  Преди това ще ти даде да изпиеш един аулин и ще ти сложи обезболяваща инжекция, поне пре мен беше така. Ти предварително можеш да си сложиш предната вечер свещечка тилкотил, а и сутринта преди снимката още една. Не се притеснявай, много е внимателен доктора. Страха е по-голям от болката.
Успех и дано се похвалиш с две проходими тръби.
*

crow

• 2670
Мони, благодаря много полезна информация ми даде - наистина :) Ти скоро ли беше на ЦС, за да зная доколко мога да разчитам, че и сега е така :) Брррр, инжекция казваш, а ? Олелей :) Всичко ще се изтърпи -само дано са ми проходими тръбиците :)
garga, миналата година февруари месец правих снимката. Едва ли нещо се е променило в самата процедура. Преди да слезете в стаята за ренген, д-р Ковачев ще те прегледа с ехографа. Ако не ти сложи инжекция преди това, можеш ти да го помолиш за обезболяващо. Няма  да ти откаже, със сигурност.
Успех и да пишеш как е минало
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
ако снимката е без упойка, може да се яде и пие преди това. ако е с упойка, не знам. аз съм правила две ЦС без и нямах проблем. ако искате преди това може да помолите да ви бият успокояващо или да си сложите свещичка, а след това е добре да си носите превръзка, защото може да има зацапване. моя съвет е да не стягате, а да се отпуснете за да няма спазми и снимката да мине по леко. ако тръбите са проходими, болката е за секунди като при цикъл. в случай обаче, че са непроходими е по-силна, но мисля, че се търпи. пожелавам ви успех и добри резултати. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!