0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пенолатексови възглавници?
« -: Януари 29, 2009, 14:59:58 pm »
Първо искам да питам, някой ползва ли такива?
Доволни ли сте, отзиви ако може ЗА и ПРОТИВ.

Спряла съм се на българските Класик на Екон, цената им е доста добра, незнам обаче качеството какво е.

Абе с две думи, ще се радвам на мнения.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Пенолатексови възглавници?
« Отговор #1 -: Януари 29, 2009, 15:08:46 pm »
Перденце, голяма част от моите близки и познати ползват матраците на Екон.Не са мръднали, всички са доволни,аз също съм спала,нямам оплаквания.Тази година и ние си взехме матрак за новия апартамент. Докараха го с подарък - 2 възглавници. Реална оценка за възглавниците не мога да ти дам сега, след 1-2 седмици, когато вече ще сме окончателно нанесени.Но имайки предвид качеството на матраците, предполагам, че и възглавниците им ще са добри.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Януари 29, 2009, 15:45:40 pm »
мерси за темата, и аз имам питане по нея.

в София, в кои магазини сте виждали да продават пенолатексовите възглавници на Екон? онлайн магазин намерих, но ми се искаше да ги пипна, преди да ги купя.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Януари 29, 2009, 15:49:50 pm »
Джам аз си купих такава от пиротска.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #4 -: Януари 29, 2009, 15:50:05 pm »
мерси за темата, и аз имам питане по нея.

в София, в кои магазини сте виждали да продават пенолатексовите възглавници на Екон? онлайн магазин намерих, но ми се искаше да ги пипна, преди да ги купя.

Джам, я дай адреса на онлайн магазина.
И на мен ми се иска, да ги поопипам първо  :wink:

Дистрибутори на ЕКОН за:

гр. София - “ЖИ ДИ ЕМ” ЕООД - 02 / 951 61 82

гр. София - “РОСМАРИ” ЕТ - тел/факс: 02 / 855 86 56

дано ти свърши работа.

Аре мацки от Бургас, дайте инфо освен склада на ЕКОН, къде могат да се намерят по търговската мрежа.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Януари 29, 2009, 15:53:43 pm »
Перде, ето тук (има и други, на същата цена)

http://nani.bg/index.php?cPath=2&osCsid=0bd9f692c7854e240266be96ef5a8d68
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Януари 29, 2009, 15:56:50 pm »
Ами да, ква съм патка.
И аз ги разглеждах Нани, но те са от естествен латекс, който бил уж по скъп, но евентуално може някой протеин да предизвика алергия, затова предпочитам изкуственият латекс на Екон.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #7 -: Януари 29, 2009, 16:03:55 pm »
Перденце, аз останах с впечатление, че възглавниците са производство на Екон, а Нани.бг само ги продават. защото същите възглавници, същата цена, същите снимки, съм виждала и по други онлайн магазини.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Януари 29, 2009, 16:08:41 pm »
Перде, виж какво пишат на сайта на Екон за материала "пенолатекс", от който се правят техните изделия:

"Латексът е млечнобяла течност, която се състои от миниатюрни частици гума, добивана от каучуковото дърво. За да се превърне в пенолатекс, в тази течност се вкарва въздух и се разбива на пяна, а след това се разпръсква фино на прах от специален робот. Миниатюрни алуминиеви игли провеждат топлина и вулканизират сместа. В резултат на тази операция се получават хиляди въздушни каналчета с дебелината на топлийка, които осигуряват естествената проветривост и превръщат пенолатекса в дишаща материя.

Производственият процес и всички параметри на сместа са подложени на електронно наблюдение и проверка по време на целия цикъл. Всеки продукт се подлага на тестове за гъвкавост и издръжливост. За да се измери еквивалентът на десетгодишна употреба на един матрак или възглавница, продуктът се подлага на тестване и понася 15 000 удара за 24-часов изпитателен период.

Пенолатексът не причинява алергии. Ако сте чували за проблеми от този род, значи става въпрос за продукти от медицински латекс. Главният причинител на такъв тип алергии е протеин в естествения латекс, който не се съдържа в произведения по всички норми и стандарти за екологичност и безвредност пенолатекс. Пенолатексът, произведен от “ЕКОН”, не съдържа протеини, които да причинят алергични реакции. Ако все пак се притеснявате, имайте предвид, че вие никога не сте в контакт със самия пенолатекс, тъй като матракът е покрит първо с памучен вътрешен калъф, а отгоре - със специално третиран антиалергичен и антиакарен текстил."

това ми е малко странно, защото първо казват, че латексът се прави от каучуково дърво - демек, естествен е, а после твърдят, че техния латекс е едва ли не изкуствен.

*
« Отговор #9 -: Януари 29, 2009, 16:59:40 pm »
Абе така си е, обаче нямам време да ровя.
Пък и сега видях, че в сайта на Нани, пенолатексовите възглавници са на ЕКОН.
Ще взема да се обадя на производителя, да питам. Естественият латекс е скъп, цена от 20 и нещо си лева за възглавница ми се види ниска.
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 17:03:04 pm от Perdeto »

*
« Отговор #10 -: Януари 30, 2009, 11:49:02 am »
Писах мейл на фирма Екон и ето част от отговора:

нашите изделия са направени от комбинация синтетичен + естествен латекс в съотношение 80 % + 20 %.Техонолгията ни не позволява да произвеждаме продукти от напълно естествен латекс, а дори и някъде в света да предлагат продукти от напълно естествен латекс, те биха били безумно скъпи.

Това по подразбиране си беше ясно, но вече го имам и черно на бяло. :wink: :)

*
« Отговор #11 -: Януари 30, 2009, 12:28:20 pm »
Аз като наблюдател от близо и на ЕКОН и на възглавниците да споделя:
Ползвам такава възглавница от много години - анатомичната версия, защото от ежедневното седене пред компа много ме боли врата.
По принцип възглавницата е удобна, ако спите по гръб. Извивките са наистина анатомични и височината е различна от двете страни. Аз обаче не мога да лежа като мъртвец, постоянно се въртя ту на едната ил другата страна, или по корем и не ми е много удобно, постоянно я мачкам. По принцип използването с подложката /онова допълнително правоъгълно парче/ е по-добрия вариант, иначе възглавницата става много ниска. Добрата новина е, че след всичкото това мачкане, не си е променила формата.
За алергиите не мога да кажа, защото по принцип нямам.
Успех!
П.П. А във фабриката, когато латексът е още разтопен, мирише на курабийки. :D

*
« Отговор #12 -: Януари 30, 2009, 12:41:42 pm »
Макси благодаря, че се включи, точно такава информация търся. Твърдо ли е като се спи на такава възглавница?Какво имаш в пред вид, че я "мачкаш" като спиш в поза различна от гръб? Не е удобна или ...?Колко висока в см. е твоята възглавница и колко ниска става след това?
За промяна на формата и алергиите спор тук няма, просто незнам дали ще е комфортно за детето ми.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #13 -: Януари 30, 2009, 12:52:19 pm »
ходих сега до магазина на Пиротска, който спомена Bella. има ги възглавниците, но нямат бебешкия вариант. не ми се видяха твърди на натиск, имат доста големи дупки, които не знам дали няма да се усещат.
аз по принцип спя от 8 години на латексова възглавница, но Магнифлекс. тя няма анатомични извивки, нито дупки. удобна ми е, не си е променила формата изобщо.

*
« Отговор #14 -: Януари 30, 2009, 13:00:09 pm »
Ако е за дете мисля, че е подходящо без подложката. Височината е 14 см по документи, но на мен ми е малко ниско.Дупките не се усещат. Не се сплесква много, може би моята глава е тежка  :D Не мога да преценя колко висока е като съм легнала на нея. Удобното е, че гънката наистина придържа извивката на врата и когато човек е легнал по гръб е точно по формата на тялото и е добре. Когато не се лежи на възглавницата, тя си връща първоначалната форма и не се променя с времето, т.е. не се сплесква или нещо подобно.
Аз я мачкам, защото както казах, може би я сплесквам много и ми става ниска, затова подпъхвам и ръка под възглавницата, че да я наглася на височина. Ако спи човек по корем или настрани има проблем с извивките. Трябва да се легне така, че те пак да са по формата на тялото, ако не се нацелят става неудобно. А забравих да кажа и че е доста по-широка настрани от стандартните едновремешни възглавници.
Все пак според мен е добър избор.  :D

*
« Отговор #15 -: Януари 30, 2009, 13:25:51 pm »
Ами ще взема тогава пенолатексова възглавница за възрастни на Магнифлекс или на Екон 60/40.Утре ще щурмувам, Дони току що ме света къде в Бургас се продават и двата вида. Писна ми детенце, всяка вечер да се изнизва от кошарата си и да ляга на моята голяма възглавница. :)

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #16 -: Януари 30, 2009, 13:36:36 pm »
аз токущо поръчах от Нани.бг латексовата Бебе 60/40.

*
« Отговор #17 -: Януари 30, 2009, 14:50:49 pm »
Абе нещо ми се види странно, пък и стана ясно, че лъжат за естественият латекс тези от Нани. Екон в сайта си нямат такъв размер БЕБЕ възглавница, има само 30 х 40 х 6.5 .

Ще ги видя и аз утре.

*
« Отговор #18 -: Януари 30, 2009, 16:00:52 pm »
е кое му е бебето на 60/40, това е стандартна възглавница :?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #19 -: Януари 30, 2009, 16:07:06 pm »
"бебето" му е, че е с дебелина 7 см, а не 12 или 14 см, както са моделите за възрастни. като я доставят, ще споделя по-подробно.
на мен ми трябва да е голяма, но ниска. ако е мъничка, не става поради постоянното въртене.