0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
Да Ви помоля да коментирате и моите резултати (изследванията са правени на 3-ти ден от МЦ):

- FT3 - 5.21 pmol/l (2.25 - 6.00)
 - FT4 - 12.87 pmol/l (9.15 - 23.86)
 - TSH - 2.471 mU/l (0.35 - 5.00)
 - Prolactin - 167.36 mlU/l (Ж 90 - 523)
 - LH - 10.37 lU/l (Ж фол. 1.9-8.0; овул.11.3-59.0; лут. 0.8
 - FSH - 7.16 lU/l (Ж фол. 2.4-9.3; овул. 3.9-13.3; лут. 0.6-)
 - Estradiol - 0.26 nmol/l (Ж фол. 0.08-0.79; овул. 0.7-2.1; лут. 0)
 - Testosteron - 0.95 nmol/l (Ж 0.18 - 2.55)

За пролактина вземам Dostinex от 3 месеца, като все още се регулира дозата.
Re: Моля за коментари, относно хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Януари 29, 2009, 16:44:07 pm »
високо ти е ЛХ, както може би и сама виждаш.
има ли при теб сьмнения За поликистоЗа?
« Отговор #2 -: Януари 30, 2009, 11:27:52 am »
има ли при теб сьмнения За поликистоЗа?
да, единият ми яйчник е поликистозен.
Четох във форума, че е добре при опити за забременяване TSH да е под 2, а при мен е над.
Възможна ли е корекция?
Чак другата седмица съм при ендокринолог и сега съм в чуденки разни, но избягвам да чета, че преди време изкарах една нощ в ревове, като установиха висок пролактин (и едва ли не вече бях за операция).
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #3 -: Януари 30, 2009, 11:30:52 am »
ТСХ е добре да е под 1,5. Корекция е възможна и ендокринолога ще ти предпише лекарство за което. Успех
« Отговор #4 -: Януари 30, 2009, 11:32:01 am »
Здрасти Plami,

ТСХ се сваля с лекарства, така че няма проблеми. Моето от 4 в момента 1.98 :)
« Отговор #5 -: Януари 30, 2009, 12:57:17 pm »
Благодаря Ви, момичета!
« Отговор #6 -: Януари 30, 2009, 23:52:45 pm »
Здравейте момичета :D
на мен също лекарката ми каза,че имам поликистозни яйчници и вероятно и на това се дължи нередовността на цикъла ми от 30 до 37 ден.Обикновено на един по-кас цикал следват два дълги.Като момиче и аз имах на два пъти липса на цикъл и ми биха мускулно прогестерон за да ми дойде.Тогава ми обясняваха,че тези неща се получават и от изтиване от море,от рязка промяна на теглото от растежа и такива неща.Къде е истината незнам,но макар и с поликистозни яйчници искам да Ви окуража,че имам една успешна бременост.Така че дерзайте :D.За жалост сега нещата нещо не ни се получават,понеже попрехвърлих 30-те.Мисля че проблема ми е повече психологически,но все пак помолих лекарката да ми пусне хормонални изследвания.Назначи ми FSH,LH,Prolactin/от 2-5ден от менс./и Progesteron-на 21-я ден от нач.на менс.Бихте ли ме посъветвали кога да ги пусна,понеже обикновено ми идва следобяд като зацапване,а едва на 2-я ден по-обилно.Втория ден ли да считам за първи.Благодаря Ви предварително и стискам палци на всички Ви :goodluck: :bighug:
*
« Отговор #7 -: Януари 31, 2009, 13:07:26 pm »
Бихте ли ме посъветвали кога да ги пусна,понеже обикновено ми идва следобяд като зацапване,а едва на 2-я ден по-обилно.Втория ден ли да считам за първи.

Да, аз мисля че вторият ден трябва да го броиш като първи! 
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2009, 16:42:05 pm »
За пьрви ден се брои денят в който потича крьв. Зацапването не се брои За ден :)ако трьгне крьв след 20ч. се брои следващия ден За пьрви.
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2009, 22:21:51 pm »
Благодаря Ви много момичета,че ми отговорихте,аз тази седмица ще пусна в такъв случай прогестерона,за да не губя този цикъл и да не протакам. :grouphug: :).
Пак ще ви пиша като излязат резултатите,благодаря Ви още веднъж! :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2009, 07:55:38 am »
Благодаря Ви много момичета,че ми отговорихте,аз тази седмица ще пусна в такъв случай прогестерона,за да не губя този цикъл и да не протакам. :grouphug: :).
Пак ще ви пиша като излязат резултатите,благодаря Ви още веднъж! :)

Прогестерон се пуска на 7 ден след доказана О. /с УЗ при лекар/
В домашни условия с Измерване на БТ + тестове за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2009, 18:40:19 pm »
Здравейте,
Май съм най новата тук...
и аз като вас си имам моите проблеми(като вашите сигурно...
Днес получих резултатите от своите изследвания, и нищо не разбрах от тях(пълна невежа съм) :(
единствеото което разбирам и си мисля, че съм мноооого далече от нормалните стохности. ето и моите резултати, някой ако разбира може да даде мнение,защото имам час при гинеколога си чак след 20 дни.

Всичките са на 3-тия ден от цикъла
LH  44,21
FSH 33,07
Estradiol 194,40
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2009, 18:54:51 pm »
 8O изглеждат ми много завишени не пише ли референтни стойности?
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2009, 19:02:04 pm »
vanqvidolova,къде са правени тези изследвания? На колко години си?

FSH         3,85 - 8,78  mlU/ml
LH           2,12 - 10,89 mlU/ml
   E2          24 - 114     pg/ml     
   PRL        3,34 - 26,72 ng/ml
 Това са референтните стойности на КИРМ.
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 19:15:09 pm от fatalwoman »
« Отговор #14 -: Февруари 06, 2009, 15:37:06 pm »
Направени са във Варна в Майчин дом.
на 31 г. съм, имам едно дете...
пих 1 седмица Дуфастон(3 * 1), за предизвикване на цикъла
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2009, 17:32:51 pm »
vanqvidolova , най - добре повтори изследванията в друга лаборатория , за да се отхвърли вероятността за лабораторна грешка.
« Отговор #16 -: Февруари 07, 2009, 17:35:13 pm »
Здравейте отново и благодариа на denis за съвета,аз си пуснах на 22 ден от цикъла progesteron-a/понеже смятам първия обилен ден/.Предупредихте ме за овулацията,че трябва да е доказана обаче откровено казано ми е писнало отвсякъде :(, година и полоовина мерих и БТ и тестове правих и моите заключения бяха,че овулирам между19 и 22 ден от цикъла,а лекарката ми каза че трябва около 14 ден/като по учебник/,по скоро искаше да ми каже,че трябва да се орегулира може би около този ден и то с лекарства аз иначе не виждам как.Как да е резултата ми е 1.20nmol/l при реф.ст-ти 1.17-58.5nmol/l.направо съм на долната граница.И да ви кажа аз по-скоро съм пуснала изследването преди овулацията,защото ЦС вчера ми бе най-обилна а днес имам леки болки в стомаха :).Това изследване аз трябва на 30 ден да го пускам,за6ото при мен циклите са между 30 и 37 дни,най вече се заформиат около 37-38ден.И сащо лекарката ми каза че имам поликист.яйчници.Но според мен е редно да ми изпише нещо хормонално засилващо хем да се орегулира цикъла,а и от доста време насам не усещам абсолютно никакво напрежение в гърдите преди да ми дойде.Извинете ме за дългия пост малко се поувлякох :bighug:
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2009, 18:07:06 pm »
Здравей vanqvidolova ,аз покрай progesterona imam da puskam i LH,FSH i Prolactin но на един по-късен етап :),сега ще ти спусна референтни стойности от МЦ "Сириус СВ" също във Варна където аз пуснах моето изследване.LH 0.5-19.8IU/l;FSH 1.5-10.8IU/l,Estradiol 186-888.5pmol/l,Progesteron 1.17-58.5nmol/l,Prolactin 86.9-612.7mIU/l.Не си дала мерни еденици,не всички лаборатории използват едни и същи.Приемала си и дуфастон,който е синтетичен хормон ако не се лъжа прогестерон-поправете ме момичета ако греша.Може целта на изследването ти да е била до каква степен се повлиаваш от лекарството.Несъм запозната,но момичетата във форума споделяха,че се гледало и съотношението между LH/FSH. :grouphug:
*

plamenaa

относно хормонални изследвания
« Отговор #18 -: Февруари 10, 2009, 14:40:56 pm »
Zdraveite,az pisnah progesteron na 20 den sled pose6tenieto si pri genekologa togava mi kaza da gi pusna,stoinostite sa mi 45.19 nmol/L a referentnite granici sa Ж фол.ф.0.85-8.2 лут.ф.16.6-122.8 Nemoga da razbera koe ot dvete triabva da gledam.Za prolaktina mi kaza na vtoria den ot men.cikal da go pusna,za nego 6te triabva da po4akam,molia niakoi da mi kaje dali sam v normite ili ne. :?
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2009, 22:33:51 pm »
Zdraveite,az pisnah progesteron na 20 den sled pose6tenieto si pri genekologa togava mi kaza da gi pusna,stoinostite sa mi 45.19 nmol/L a referentnite granici sa Ж фол.ф.0.85-8.2 лут.ф.16.6-122.8 Nemoga da razbera koe ot dvete triabva da gledam.Za prolaktina mi kaza na vtoria den ot men.cikal da go pusna,za nego 6te triabva da po4akam,molia niakoi da mi kaje dali sam v normite ili ne. :?
Здравей plamenaa,какво да ти кажа много объркано ти е дадено ,според мен първите данни са ако изследването се пусне преди овулация,а 2-те след нея един вид по време на лут.фаза.Впредвид на това,че си ги пуснала 20 дни след прегледа,би трябвано да гледаш 16.6-122.8.Би трябвало да ти е добре,но несъм много,да не кажа въобще компетентна по стойностите :(.Те хормоните са "цял оркестър"цитирам по памет момичетата от форума  :wink:.Някой друг може да се включи :grouphug: