0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кухо яйце
« Отговор #40 -: Март 21, 2006, 14:12:01 pm »
Момичета, съжалявам много за лошите новини. Желая ви кураж и бърз късмет отново :!:

За лигавицата и кюретажа - дали няма връзка със самия аборт и разбъркването на хормоните, защото на мен са ми правили кюретаж два пъти преди време (несвързано с бременност) и лигавицата продължава да ми е доста дебела - 16-18мм овулаторно, даже не знам дали не е твърде много? Та мисълта ми е, не се притеснявайте от кюретажа сам по себе си.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
кухо яйце
« Отговор #41 -: Март 21, 2006, 14:15:57 pm »
FreshBreeze, ама нали може и да се размина без кюретаж? Дано!
Иначе тенкс за подкрепата :)
*
кухо яйце
« Отговор #42 -: Март 21, 2006, 14:26:33 pm »
Нина, съветвам те да идеш да те прегледат и да видят силата на кървенето., също така трябва да ти предпишат антибиотик.
На мен лекарят ми каза като прокървя да ида да ме види как кърви и да прецени дали ще трябва кюретаж.
Първият път падна сам плодният сак когато отидох до тоалетна, приличаше на парче месо, голямо колкото картоф.
Единият лекар ми изписа антибиотик и ме прати да си ходя. После отидох при друг, там ми казаха независимо от това, че е паднал пак трябва кюретаж, защото може да са останали малки въси, които да правят проблем и трябва да се изчисти за всеки случай. А и кървях доста силно и ми казаха, че ще е за дълго. След кюретажа ми цапаше 1-2 дни и веднага спря.
Абразиото ми го правиха в клиника Вита, там платих 260 лв., скъпо, но познвах лекарката и й имам доверие. Но пък тя, за да се презастрахова ме е престъргала, така, че сега,ако се наложи пак, не знам дали бих отишла пак при нея. Дано да ми се размине.
*
кухо яйце
« Отговор #43 -: Март 21, 2006, 14:36:19 pm »
Нина, слушай какво ти е казала Елви.
Наистина лекар ще трябва да те види и да прецени нещата. Нищо че си имаш течение може пак да се наложи кюретаж, точно заради тези малки хориални въси които остават.

При мен се беше получило нещо подобно - явно за да не ме престържат, може би първия кюртаж е бил по-щадящ и затова се оказа че има останали от хориалните въси, та се наложи 2ри път. Разбира се тогава се прави по-дълбоко престъргване...

Но това с престъргването и остатъците е доста комплициран момент...
Ако не те престържат - има опасност нещо да остане....
ако те престържат...тогава няма начин нещо да остане, но пък тогава е кофи за лигавицата....
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #44 -: Март 21, 2006, 14:39:12 pm »
Elvi, ох хем не ми е много смешни, хем ме разсмя, като прочетох, че ти е паднало нещо колкото картоф :) не се съди моля, ама си представих, че у нас имаме и големи и малки картофи и всякакви размери. Иначе абсолютно сериозно приемам съветите ти. Ще отида на лекар, ама много скъпо това абразио :( как може?

Rommi, ще отида на лекар, мерси за съвета :)
*
кухо яйце
« Отговор #45 -: Март 21, 2006, 14:51:22 pm »
Цитат на: Nina

Ще отида на лекар, ама много скъпо това абразио :( как може?

Rommi, ще отида на лекар, мерси за съвета :)

Нина, на мен в болница, по медицински показания ми го направиха НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.
Ако имаш осигуровки, няма да ти искат нищо да плащаш.
По принцип в болниците се прлаща САМО ако е аборт по желание.
В медицинските центрове и клиники, явно е друго ...и там си имат ценораспис.

Радвам се че си запазила чувството си за хумор, въпреки че съм сигурна че в момента хич не ти е до смях, и че дори и през сълзи намираш сили да се усмихнеш. :)
Каквото и да става "Горе главата"
Кураж и късмет ти желая. :crossfingers:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #46 -: Март 21, 2006, 14:58:10 pm »
Rommi, имам много добри осигуровки, много съм благодарна на моя работодател, че е супер стриктен в това отношение, а ти къде препоръчваш да набравя абразио ако се наложи - майка ми има познати лекари в Пирогов (д-р Щерянов, който е много страшен) и в Шейново.
Някой момичета може би предпочитат частни клиники, където се предполага, че ако си плащаш, ще са поне по-учтиви, разбира се могат да са добри специалисти, но сигурно и в държавните болници са добри специалисти, а ако има лошо отношение ще го преживея?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #47 -: Март 21, 2006, 16:17:45 pm »
Нина,съжалявам че така се случи.Аз също минах безплатно в Майчин Дом.
 А защо не отидеш да те видят още сега.Една приятелка така прокърви и се оказа отлепяне на плодния сак,но успяха да я оправят.
<br />
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #48 -: Март 21, 2006, 16:22:10 pm »
z22, ами ще отида, аз говорих с докторката по телефона и тя ми каза, да ида в Четвъртък, според мен тя вече е напълно убедена, че съм с "кухо яйце" и сега го изхвърлям.
Добри ли са в майчин дом? Сигурно де, аз кво питам.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #49 -: Март 21, 2006, 16:51:03 pm »
еми за мен са добри.Аз си правих там лапароскопията,после абразиото и съм много доволна.
<br />
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #50 -: Март 21, 2006, 16:54:28 pm »
z22, ами това е супер, Майчин дом ми е близко, а някой доктор да ми препоръчаш, към когото да се обърна?
кухо яйце
« Отговор #51 -: Март 21, 2006, 17:05:31 pm »
И аз хода в Майчин дом за операции :D
Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #52 -: Март 21, 2006, 17:39:24 pm »
ами аз бях при Хранов на абразио.Джами сигурно ще подскочи сега :balk_71: ,ма аз съм доволна от него.Верно,че има малко черен хумур,но аз не им се връзвам.Иначе е голям специалист.
 На 10 етаж е,ето ти и телефона му:0887315436
<br />
*
кухо яйце
« Отговор #53 -: Март 21, 2006, 17:40:06 pm »
Абразиото по медицински показания е абсолютно безплатно/при здравноосигурените/ и според мен в такъв срок от бременноста е дори задължително/като по сигурно че нищо няма да остане в маточната кухина/Аз за съжаление имам горчив опит с моите 3 абразиота не се притесняваи изобщо нищо няма да усетиш.Дано никога повече не ти се налага.
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #54 -: Март 21, 2006, 17:44:47 pm »
z22 , мерси, аз от черен хумор не се шашкам - Щерянов от Пирогов е ненадминат!!! Уникат. Мерси за телефона :)

DESI2, тенкю ти и на теб, ще го направя!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
кухо яйце
« Отговор #55 -: Март 21, 2006, 17:45:01 pm »
хм, Зори, това, дето ми го причини Хранов преди 1 година, трудно може да се обясни с понятието "ЧЕРЕН ХУМОР"...  :evil:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #56 -: Март 21, 2006, 17:50:27 pm »
Цитат на: jam
хм, Зори, това, дето ми го причини Хранов преди 1 година, трудно може да се обясни с понятието "ЧЕРЕН ХУМОР"...  :evil:

ами Джами,аз не знам подробности-спомням си само,че ти не беше доволна от него и отиде в Пловдив,но не знам причините.
<br />
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
кухо яйце
« Отговор #57 -: Март 22, 2006, 10:03:59 am »
Цитат на: z22
Цитат на: jam

ами Джами,аз не знам подробности-спомням си само,че ти не беше доволна от него и отиде в Пловдив,но не знам причините.

ами причините са такива:
постъпих сутринта в 7 и 30 при него, след предварителна уговорка между него и д-р Владимиров, за да ме прегледа, да каже второ мнение дали наистина става дума за мисед, и ако е мисед - да кюртира.
за да не разказвам надълго историята, ще обобщя, че ОСЕМ ЧАСА ПО-КЪСНО аз още не бях кюртирана, през това време се видях с Хранов точно за 5 минути, колкото да ме прегледа ужасно грубо, да каже - аре, кво решаваш, ще те оправям ли, ти па намери кога да дойдеш (беше 2 март, предпразничен ден) и на въпроса ми няма ли да ми сложи хапчета за разширение на шийката (както ме беше посъветвал д-р Даскалов), той отговори - ти ли ще ме учиш какво да правя!
междвременно, доктор Владимиров лично му звъня 6 ПЪТИ да пита какво става и защо не съм кюртирана още, а Хранов всеки път го лъжеше, че ей сега идва и ме почва... включително и последния път, когато се разбра, че пича просто си е отишъл - 5 минути, след като за пореден път излъга колегата си, че ще дойде при пациентката и ще започне манипулацията.
аз това нещо по никакъв начин не мога да си го обясня! да ми беше казал - не мога днес, ела еди кога си... ама не! да се отнесеш по този начин с колега и уж добър познат... все пак, Владимиров ме прати при него, като негов отдавнашен познат, комуто има доверие.. за какво и кого си го изкара д-р Хранов на мой гръб - така и не разбрах. да отбележа, че сме се държали изключително възпитано, ненатрапчиво и любезно с него, като бяхме приготвили и да си платим за процедурата, въпреки че съм осигурена и т.н.

е, в 15 и 30 следобед, изпаднала в нервна криза (да се чудя от кое по-напред да рева - дали от загубата на бебето, която ми беше поднесена по такъв начин, дали от страха от непознатата за мен манипулация, дали от безумното отношение на Хранов), си събрах багажа, избягах от Майчин дом и отпрашихме директно за Пловдив!

да е жив и здрав д-р Даскалов и жена му, и цялото му семейство!
изчакаха ме с Мели в Торакс, посрещнаха ме, като влязох в Торакс, имах чувството, че съм се прибрала на топло у дома... прегледа ме, сложи ми нужните лекарства, изчака ме търпеливо до вечерта, целият екип беше страшно мил и ме накараха да забравя ужаса на тоя кошмарен ден. в 8 вечерта доктор Даскалов ме кюртира, а час и половина по-късно си пиехме винцето с него и Мели. да отбележа, че не съм имала НИКАКВИ проблеми вследствие на кюртажа. сега, като връщам лентата назад, си мисля - добре, че стана така с Хранов и не се оставих в неговите ръце, кой знае какво щеше да ми се случи!

та така с черния хумор...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #58 -: Март 22, 2006, 10:21:02 am »
jam е това е ужасно, на мен тепърва ми предостоят манипулации.....плашим се! Абсолютно си права да реагираш.
Моите преживявания са комични в сравнвние с твоите - аз отидох преди много години при доктор Щерянов, който е добър лекар, но е с доста развито чувство за хумор (черен) и е огромен!!!! Ръцете му са мечешки лапи и изобщо не се съобразява с това - след прегледа при него, прокървих, кво ми прави незнам, припаднах в коридора на Пирогов, а след това и в аптеката до Пирогов , ама сега човека неможе да си смали ръцете, пипа яко :) Та ме шашна като ме пита "кое е вашето последно пранье" (цикъл) а аз от шаш го питах гола ли да се събличам :) и последва канонада от бъзици от негова страна, а пък на преглед при Власова изобщо не я питах :) направо си свалих и блузата - добре че имаше параван и се усетих навреме и се облякох, за да не ме види, че щях да умра от срам :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #59 -: Март 22, 2006, 14:04:53 pm »
Джами,наистина е било ужасно,съжалявам,че се е наложило да го преживееш.
 С мен  се държа много добре-приеха ме в болница,а абразиото беше на другия ден и започна точно в часа,в който каза Хранов.Не съм плащала нищо.Преди няколко дни ходих на преглед при него-гледа ме много внимателно и продължително,а накрая не ми иска нито лев.
 Явно не е стока,щом така се е отнесъл с теб,но пък ми казаха че е много добър като лекар.
<br />