0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ето тук:
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=news

Копирам текста:

От съществено значение преди транфера на получените ембриони е изследването на техния потенциал и качество. При наличие на няколко - еднакви по качество – ембриони, се изледва белтъка HLA-G, който се отделя от ембриона в хранителната среда. Чрез тестването именно на този белтък екипът от специалисти по репродуктивните технологии може да прогнозира до голяма степен кой от получените ембриони е с най-добро качество и потенциал за развитие в организма на майката.

Имунолозите дават следното обяснение за HLA-G:
HLA-G белтъкът играе важна роля при фетално-майчиния толеранс. HLA-G е част от протективната система на фетуса срещу майчиния алоиммунен отговор, инхибирайки цитотоксичния отговор на NK и Т клетките. Разтворимата HLA-G молекула е имуносупресивна молекула, която индуцира апоптоза на активираните CD8+ T клетки и води до намаляване на пролиферацията на CD4+ T клетки.
Успешна имплантация на ембриона при асистираните репродуктивни методи се свързва с наличието на sHLA-G в супернатантата на ранния ембрион преди трансфера. Определянето на sHLA-G е необходим биохимичен тест в допълнение на морфологичната оценка на ембрионите при селекцията им за трансфер.

Казано по друг начин, това означава, че отделеният белтък прави eмбриона «невидим» за имунната система на майчиния организъм и колкото по-висока е концентрацията на белтъка в средата, толкова по-голяма е вероятността за имплантация на този ембрион в матката.

Тази процедура вече е факт и в Център за Репродуктивно здраве «Надежда».
Изледването на този белтък и в серума на вече бременни жени с повтарящи се спонтанни аборти, има голяма прогностична стойност за бъдещето на бременността и това как майчиният организъм приема бременността.
*
Зайче, благодаря! Много полезна информация!  :balk_21:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ей, супер. Точно по този въпрос съм отделила една статия от Наука и техника. Крайно време е да я сканирам :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Давай я насам по-скоро.Аз изчетох доста из англо сайтове.Там еднозначно се препоръчва трансфер на 5-ти ден.Много клиники въобще не правят по-ранен.Не знам,дали това изследване дава информация,кои ембриони ще се развият до бластоцит и кои не.В четвъртък ще питам док и ще ви кажа.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Много хубава информация !!!
Непременно ще говоря с док. Стаменов за такъв тест.  :lovedock:
Благодаря Зайо за линка!  :balk_21:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Здравейте и от мен,ние също сме вече пациенти на д-р Стаменов и въпросът ми е свързан с тази последна процедура./Тя е включена в пакета за инвитро или се договаря допълнително/
Цитат на: DESI2
Здравейте и от мен,ние също сме вече пациенти на д-р Стаменов и въпросът ми е свързан с тази последна процедура./Тя е включена в пакета за инвитро или се договаря допълнително/

За това трябва да попиташ самия доктор. В сайта на клиниката не пише цени...
*
Абе зайо този линк не е постоянен ми прави впечатление, като сложат друга новина и вече сочи към нея. Говори със д-р Стаменов да се обади на webmasterite им - така е кофти, линкваш нещо, което после се оказва друго като актуализират новините си. ABC Design уж са с големи претенции, а да не съобразят такова основно нещо :(
Знам го тоя проблем, Сигнусче, споменах му веднъж на доктора, поне да остане в нещо като "архив на новините", но явно той няма време да говори с уебмастърите.
*
Ами всяка новина да си има id и да показва на първа страница само последната по номер, но всяка да си остава винаги с нейния линк завинаги, както е във всички сайтове :( Най-добре в архив.