Честита Баба Марта и от мен!
На мен също ми предстои ЦС в "Надежда" след няколко дни. д-р Персенска ми изписа едни свещички, които да сложа предния ден вечерта и сутринта в деня на снимката. Това ще ми е 4та ЦС , всички останали са правени в Русе, без упойка. Болката според мен е доста голяма, но е поносима (имам 1 тръба само, и тя е ту е напълно непроходима, ту пропуска, но много трудно). Последния път беше най-кошмарен - д-ра се бори доста докато вкара констрасното вещество, дори сложи 2 дози, т.к. според него съм направила спазъм и това е попречило на веществото първия път да се влезе свободно. До сега никога не съм пила нищо преди ЦС, но сега смятам освен свещичките да пия и Аулин и но-шпа. Въпроса ми е дали ще ми дадат малко време да остана да полежа след снимката - 5мин например - имам малко ниско кръвно и се притеснявам да не припадна (случвало ми се е при хидротубация). Имам 4 коремни операции, ужасно много страствания (при последното лапаро единият ми яйчник е останал недостъпен за операторите), всеки цикъл при мен е ад (точно както го е описала Cat_Woman).
Наистина, всеки има различен праг на болката и не бива да се сравнява просто ей така. Освен болката, има и други фактори които влияят според мен - най-вече психичното състояние - дали човек може да се отпусне, да се абстрахира от обстановката. Това според мен е много важно. Първия път за мен беше доста страшно (бях чела какво ли не, бях наплашена и очаквах чудовина болка), а то се оказа, че не въобще не е така. Сега отново съм притеснена - защото ще е на друго място снимката, и за това смятам да се поупоя, и да се въоръжа със смелост. Останалото зависи от опита на лекаря.