0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Графиката на djel
« -: Януари 25, 2009, 10:32:27 am »
Здравейте момичета! Реших и аз да си отворя моя темичка! Ще съм благодарна за коментари от ваша страна, нали всички тук сме на принципа да си помагаме кой с каквото може. Ако и аз мога да помогна на някоя от вас с каквото и да било, с удоволствие ще го направя.   :)
Имам един въпрос: предстоят ми изследвания на хормони, но въпросният трети ден от началото на цикъла може и да случи събота или неделя. Тогава какво правя - чакам до следващия цикъл ли?

*
Re: Графиката на djel
« Отговор #1 -: Януари 25, 2009, 20:55:06 pm »
Мила djel, Когато си ги правих аз, моят гинеколог ми каза 3, 4 или 5 ден от цикъла. Без да ми каже кой е най-подходя6тият ден. Но моми4ета от форума, след като споделих, 4е 6те си правя хормонални изследвания, ме посъветваха да ги направя на 3-я ден от МЦ.
Не знам оба4е за6то е по-добре да се правят то4но този ден  :oops:. В моя слу4ай, понеже имах тази възможност, ги направих на 3-я ден.
Нека и други моми4ета, по-запознати с проблема, си кажат мнението  :D.

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #2 -: Януари 26, 2009, 07:24:33 am »
Благодаря ти lucrecia! Малко ме поуспокои  :) Успешна седмица!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Януари 26, 2009, 08:07:25 am »
На 3 ден е най-добре.
Ако е на 5 ден и МЦ е по-къс няма да са много точни, защото ако ЛХ започне да се покачва, може да ни подведе.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #4 -: Януари 26, 2009, 19:23:06 pm »
Много от лабораториите работят и в събота, така че шанса да уцелиш 3-ти ден да е в неделя значително спада.. Все пак аз зная , че може да се изследват на 3-ти или 4-ти ден от МЦ..
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #5 -: Януари 27, 2009, 10:03:12 am »
Благодаря ви за отговорите, но за съжаление не ми назначиха такива изследвания, не знам защо ендокриноложката така прецени. Това, което ми назначи: кръвно-захарен профил, пролактин, тестостерон и TSH. 8O

*

crow

• 2670
« Отговор #6 -: Януари 27, 2009, 12:49:34 pm »
И на мен не ми ги назначи лекар, а си ги самоназначих. По мое мнение-рядко ги назначават..Може би си пестят там някакви техни си направления..На мен всички полови хормони ми излязоха около 50-60 лв., не са малко, но пък ми спестиха главоблъсканици от сорта "Имам ли хормонален проблем или не".. После може да ги занесеш на ендокриноложката ти и тя да ти ги разчете по-точно..Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2009, 19:37:02 pm »
Здравейте!
Моля ви за мнение относно графиката ми до момента, макар и да знам, че е още раничко за коментар. Това, което ме притеснява е, че вероятно този месец съм изпуснала овуто и направо ми се стъжнява  :(. В четвъртък бях на док, като ме гледа, каза, че десния ми яйчник е по-уголемен, с поликистозна характеристика, и най-големия фоликул в него - 12 мм, лигавица - тънка. Ако овуто ми е минало да кажем предния ден, тя може ли да го види на УЗ?
Благодаря ви предварително!

*
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2009, 07:31:05 am »
Здравей Денис!
На вчерашния преглед при док ми назначи изследвания на естрадиол и прогестерон за утре сутринта. Овуто ми този месец е било по-рано, така че пропуснахме момента. Като ме гледа, докторката каза, че не вижда жълто тяло, лигавица има, каквото и да означава това, защото в четвъртък ми каза, че лигавицата била тънка. Според теб какво става? Би ли ми погледнала и графиката до момента? Благодаря ти предварително. :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2009, 09:32:42 am »
Според графиката ти - мисля, че О. /ако е имало / е била на 15 ден от МЦ.
Какво е обаче положението ще покаже прогестерона - ако е висок - имало е О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2009, 12:54:59 pm »
Джел,дано всичко да ти е наред и притесненията ти скоро да се разсеят,стискам палци изследванията да са си в нормите :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #11 -: Февруари 18, 2009, 10:43:34 am »
Здравей Фибчо! Благодаря ти за пожеланията, дано наистина са наред, но имам съмнения, нали знаеш, че често нещата стоят така: защо всичко да е лесно като може да е трудно и гадно  :). Въпреки това, гледам положително. Пожелавам ти успех с предстоящата процедура  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Весел и усмихнат ден! :)

*

fibo

• 2168
« Отговор #12 -: Февруари 18, 2009, 11:49:26 am »
Джел,миличка и аз често умувам по тоя въпрос ама после се сещам
че никой не ми е обещавал живота да е лек и сладък,е ми така
на някой се случва на др не,ама така е животът не е справедлив
нека не живеем в заблуда,а да сме силни и да гледаме философски
на нещата :wink:
Всичко ще се нареди,само го вярвай :D
нали знайш,че чудесата се случват на тези които вярват в тях :D

пп Мен спецялно всички тия трудности ми помогнаха да разбера смисъла
на много неща и най-вече да сляза на земята и да видя всички
онези красиви моменти които ни заобикалят,които обаче ние
(за съжаление)доста често пропускаме да забележим :D и
приемаме за даденост :wink:

прегръщам те много и не се тревожи,пържоначалната паника ще отмине
и тогава ще започнеш по-ясно да виждаш нещата
Борко Бърборко
*
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2009, 20:29:40 pm »
Фиб4о, това, което си написал по-горе, е направо супер!!!!!!!!!
 :bighug:

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #14 -: Февруари 21, 2009, 12:58:54 pm »
Здравейте момичета! Можете ли да ми кажете ако ви изпишат прогестерон във втората част на цикъла след спирането на приема му кога настъпва М? Питам ви, защото моят прогестерон е в нормите за лутеалната фаза, но температурата ми варира,и док реши да ми го изпише от 21 до 25 ден, но тъй като О при мен настъпва около 18-19 ден се притеснявам да не би лут. ми фаза да става по-къса, т.е. М да настъпва след спирането на прогестерона. Очаквам вашите мнения. Весел и усмихнат ден на всички ви! :balk_177:

*

fibo

• 2168
« Отговор #15 -: Февруари 21, 2009, 17:00:45 pm »
Джел,аз доколкото от форума знам,М идва след около 7 дни,така че ЛФ няма да е къса :wink:
Борко Бърборко
*
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2009, 11:16:02 am »
Благодаря ти Фибчо! Дано си права, защото много-много на докторката й нямам вяра, отидох да ми пусне изследвания и да ме наблюдава на УЗ, тя пък реши да ми изписва освен прогестерон и клостилбегит, въпреки, че нямам цветна снимка, не знам как са ми тръбите, та затова задавам въпроси тук във форума. osi_10
 Весел и спокоен ден!  :bighug:

*

crow

• 2670
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2009, 20:28:34 pm »
Здравейте момичета! Можете ли да ми кажете ако ви изпишат прогестерон във втората част на цикъла след спирането на приема му кога настъпва М? Питам ви, защото моят прогестерон е в нормите за лутеалната фаза, но температурата ми варира,и док реши да ми го изпише от 21 до 25 ден, но тъй като О при мен настъпва около 18-19 ден се притеснявам да не би лут. ми фаза да става по-къса, т.е. М да настъпва след спирането на прогестерона. Очаквам вашите мнения. Весел и усмихнат ден на всички ви! :balk_177:
Не мога да повярвам, че доктор по графиката на БТ ти изписва лекарства. Че тя откъде е сигурна, че термометъра ти не е повреден или че Т не се мени поради други фактори. Няма ли ехограф , на който да те види, а изписва лекарства по графика ? Прогестерона ти е в граници, а тя те кара да пиеш такъв ? Може аз да не разбирам, но ми се вижда съмнително. За по-сигурно потърси второ лекарско мение.
*
« Отговор #18 -: Април 29, 2009, 18:37:32 pm »
Здравей Денис!
Би ли коментирала, моля те, последния ми цикъл?
Благодаря предварително! :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Април 30, 2009, 10:12:45 am »
29/03/2009 - Мисля че е имало О. на 18 ден от МЦ.
Разликата в БТ през ФФ/ЛФ е горе-долу добре /може да е и по-голяма, сега е 0,4/
Доста рано Бт започва да се понижава и така графиката ти образува връх, макар и не добре изразен.
На твое место ще искам да съм сигурна, дали наистина има О. и дали всичко е наред с ЖТ.
Ако пак се повтори консултирай се с лекар

Дано ме разбираш правилно - не изкам да те плаша, но е по-добре да си сигурна, че всичко е наред с МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум