0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ниска БТ
« Отговор #20 -: Март 07, 2006, 10:06:25 am »
Момичета, а имате ли идея къде може да се смени батерия на дигитален?
Благодаря ти, Бени!

*
Ниска БТ
« Отговор #21 -: Март 07, 2006, 10:10:04 am »
Цитат на: FreshBreeze
Момичета, а имате ли идея къде може да се смени батерия на дигитален?

Да, в часовникарско ателие  :D
Ниска БТ
« Отговор #22 -: Март 07, 2006, 10:14:25 am »
Мерси Панда, ще проверя :D
Благодаря ти, Бени!

*
Ниска БТ
« Отговор #23 -: Март 07, 2006, 10:17:25 am »
За теб винаги, Фрешче!  :balk_21:
Проверката ще се увенчае с успех, говоря от личен опит.
Ниска БТ
« Отговор #24 -: Март 07, 2006, 10:19:23 am »
Цитат на: panda
За теб винаги, Фрешче!  :balk_21:
Проверката ще се увенчае с успех, говоря от личен опит.

Да де, исках да кажа, ще проверя в кое ателие ще ми свършат работа :balk_21:
Благодаря ти, Бени!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #25 -: Март 07, 2006, 10:45:21 am »
Цитат на: wassilena
Eй, ей, не се изпокарвайте заради един термометър. Какви са тез думи и приказки.
Значи по върпоса с прекъснатия живак, аз тез термометри ги оправям като ги сложа на течаща гореща вода, докато се съедини живакът. Въпросът ми беше, точно за тези неправилно мерещите. Защото досега не ми се е случвало термометър да ми мери по-различна нормална телесна температура от 36,7. А отделно, че дори в препоръките за мерене на БТ пише, че е желателно в един цикъл да се ползва един термометър, точно заради отклоненията. И най-важното е да има двуфазност.

Да Васи, така пише , в един цикъл да се използва един термометър.
Но , ако се съмняваш в БТ (не ти отчита повече от 36,7),купи си един нов термометър и ги сварни-който отчита по-висока ,той е верният.Много често ми се е случвало това ,и то по средата на цикъла.Меря с двата и отбелязвам две успоредни графики 2-3 дена, отбелязвам че меря с друг термометър и това е.
Мисля че всеки би предпочел едно правилно отчитане,отколкото да продължи да мери с термометър в който не е сигурен.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Ниска БТ
« Отговор #26 -: Март 07, 2006, 12:07:19 pm »
Цитат на: denis
Това дето го изкоментира са си пълни глупости и ако го правиш ,запоред път, само да има закакво да се заяждаш е много,много лошо.
 За това съм питала лекари,мед.сестри в болници,вносители ,преподавател по физика в ТУ, и приятел,който работи в БАН.
С температурният метод се запознах 1986 год. от тогава го прилага,Последните 5-6г.непрекъснато.
Дълги години се "тормозих " че имам недостиг на жълтото тяло, докато разберах, че проблема е в термометрите.
Няма да споря с теб ,че ми омръзнаха твоите спорове.
Незная какъв ти е проблема.Почваш много да ме ядосваш.
И не допускаш ли, че твоя термометър може да е фабрична грешка(объркана скала,повече живак  или да е просто китайски или тайвански).
Аз говоря на база дълги години четене ,питане и разпитване за това.

Практическо приложение на методите за измерване на температурата са основани на следните  зависимости:
» топлинно разширение на газове и течности /газови, живачни и спиртни термометри/
...И как се разширява според теб тази течност (течен метал-живак),ако ТТ не е повишена????
До сега не съм виждала момиче да се оплаче от висока БТ, проблема е винаги в това, че е ниска.(още един пример).
Не ми се спори с теб...
Кой каквото иска да прави

На мен пък ми прави впечатление, че вместо да отговориш адекватно и разбираемо на въпроси на момичетата се мъчиш да демонстрираш изключителни знания, като с това ги объркваш и се кефиш че ги правиш на глупави. Защо не отговори тогава точно на въпроса на Васи ами говориш напред назад само. По въпроса за термометъра който имам не е китайски, а прехвалените от теб руски термометри. И ако твърдиш, че неможе да има такъв термометър заповядай ще ти го предоставя при желание от твоя страна да видим как ще ходиш с температура 37,5 до 37,7 цяла година и половина без да ти има нищо. Не виждам ти защо спориш след като ти казвам че имам такъв термометър нито си видяла, нито си пробвала. Това че при теб не се е случвало незначи че не е възможно. Така че според твоето твърдение че трябва да взема температурата от термометъра който мери най-високата температура какво ще излезне. Ще ти отговоря или че имам някакво развиваща се инфекция в организма или че съм уникален случай.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Ниска БТ
« Отговор #27 -: Март 07, 2006, 12:26:12 pm »
Старлет, виждам че си специалист по термометрите (виждам, че си се интересувала така както аз се интересувам, когато изследвам даден проблем ;)) и искам да те попитам следното- ако мериш с дигитален термометър на какво се дължи това, че 3 последователно измерени температури  са различни примерно 36.5, 36.3, 36.7 ? Това е в рамките на 1 минута. Коя температура да се записва - осреднената ли?
Ниска БТ
« Отговор #28 -: Март 07, 2006, 12:39:53 pm »
ДЕНИС написа:
Цитат
До сега не съм виждала момиче да се оплаче от висока БТ, проблема е винаги в това, че е ниска.(още един пример).

Аз имах такъв случай, но не виждах смисъл да пускам тема и да питам защо БТ ми е 38,2 :roll:  :P Измерих отново и си беше колкото трябваше да бъде....взех си нов термометър и готово. :P След като може да отчита по-ниска температура от действителната е напълно възможно да отчита и по-висока, нали :roll:  :wink:

Хайде сега по темата :P
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #29 -: Март 07, 2006, 12:48:18 pm »
Цитат на: Starlet
Това дето го изкоментира са си пълни глупости и ако го правиш ,запоред път, само да има закакво да се заяждаш е много,много лошо.
 За това съм питала лекари,мед.сестри в болници,вносители ,преподавател по физика в ТУ, и приятел,който работи в БАН.
С температурният метод се запознах 1986 год. от тогава го прилага,Последните 5-6г.непрекъснато.
Дълги години се "тормозих " че имам недостиг на жълтото тяло, докато разберах, че проблема е в термометрите.
Няма да споря с теб ,че ми омръзнаха твоите спорове.
Незная какъв ти е проблема.Почваш много да ме ядосваш.
И не допускаш ли, че твоя термометър може да е фабрична грешка(объркана скала,повече живак  или да е просто китайски или тайвански).
Аз говоря на база дълги години четене ,питане и разпитване за това.

Практическо приложение на методите за измерване на температурата са основани на следните  зависимости:
» топлинно разширение на газове и течности /газови, живачни и спиртни термометри/
...И как се разширява според теб тази течност (течен метал-живак),ако ТТ не е повишена????
Не ми се спори с теб...
Кой каквото иска да прави

На мен пък ми прави впечатление, че вместо да отговориш адекватно и разбираемо на въпроси на момичетата се мъчиш да демонстрираш изключителни знания, като с това ги объркваш и се кефиш че ги правиш на глупави. Защо не отговори тогава точно на въпроса на Васи ами говориш напред назад само. По въпроса за термометъра който имам не е китайски, а прехвалените от теб руски термометри. И ако твърдиш, че неможе да има такъв термометър заповядай ще ти го предоставя при желание от твоя страна да видим как ще ходиш с температура 37,5 до 37,7 цяла година и половина без да ти има нищо. Не виждам ти защо спориш след като ти казвам че имам такъв термометър нито си видяла, нито си пробвала. Това че при теб не се е случвало незначи че не е възможно. Така че според твоето твърдение че трябва да взема температурата от термометъра който мери най-високата температура какво ще излезне. Ще ти отговоря или че имам някакво развиваща се инфекция в организма или че съм уникален случай.

Мисля, че много добре съм отговорила на Васи. Ако имаше нещо,което тя не разбира,щеше да ме попита (след като и отговорих).
И това ,че много често спирам спора с теб, го правя защото не ми се спори за глупости.
СПИРАМ...Не желая да споря с теб.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #30 -: Март 07, 2006, 12:49:42 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
ДЕНИС написа:
Цитат

Аз имах такъв случай, но не виждах смисъл да пускам тема и да питам защо БТ ми е 38,2 :roll:  :P Измерих отново и си беше колкото трябваше да бъде....взех си нов термометър и готово. :P След като може да отчита по-ниска температура от действителната е напълно възможно да отчита и по-висока, нали :roll:  :wink:

Хайде сега по темата :P

На какъв принцип работи термометъра?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #31 -: Март 07, 2006, 12:51:45 pm »
Цитат на: White_Raven
3 последователно измерени температури  са различни примерно 36.5, 36.3, 36.7 ? Това е в рамките на 1 минута. Коя температура да се записва - осреднената ли?

И на мен ми се е случвало да меря 3 пъти за 1 минута и да получавам различни ст-сти, но с много по-малки отклонения - до 0.1. Тези ми се струват твърде големи - да не се дължи на различно поставяне на термометъра, или той нещо да не е много точен?
Иначе мисля, че би трябвало да се вземе първата.
Благодаря ти, Бени!

Ниска БТ
« Отговор #32 -: Март 07, 2006, 12:54:14 pm »

На живачен принцип :P  Обикновен живачен термометър.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #33 -: Март 07, 2006, 13:00:48 pm »
Цитат на: FreshBreeze
3 последователно измерени температури  са различни примерно 36.5, 36.3, 36.7 ? Това е в рамките на 1 минута. Коя температура да се записва - осреднената ли?

И на мен ми се е случвало да меря 3 пъти за 1 минута и да получавам различни ст-сти, но с много по-малки отклонения - до 0.1. Тези ми се струват твърде големи - да не се дължи на различно поставяне на термометъра, или той нещо да не е много точен?
Иначе мисля, че би трябвало да се вземе първата.

ТТ не е константна величина, тя се променя.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #34 -: Март 07, 2006, 13:03:04 pm »

На живачен принцип :P  Обикновен живачен термометър.

Използва се метода на топлинното разширение на течностите,ако няма необходимата топлина, как се разширява тогава?(живака)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #35 -: Март 07, 2006, 13:09:10 pm »
а след като има необходимата топлина защо не мери правилно когато отчита по-ниска от действителната?Казвам ти какво измери и че може и да измерва по-високо от колкото  е...поне ми се случи преди 3 месеца... :P и определено си беше грешка в термометъра
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #36 -: Март 07, 2006, 13:16:31 pm »
а след като има необходимата топлина защо не мери правилно когато отчита по-ниска от действителната?Казвам ти какво измери и че може и да измерва по-високо от колкото  е...поне ми се случи преди 3 месеца... :P и определено си беше грешка в термометъра

Хайде да спрем вече и всеки да си мери както си знае.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #37 -: Март 07, 2006, 13:18:35 pm »

Хайде да спрем вече и всеки да си мери както си знае.

То това е ясно...просто исках да дам пример за високата БТ,защото каза че има проблем само с ниските.Нищо повече. :roll:  :P
Ниска БТ
« Отговор #38 -: Март 07, 2006, 13:20:33 pm »
Фреши, моя тъп термометър няма стотни. Само десети, затова дава такива стойности. (има 36.1, 36.2, 36.3 ), няма стотни. Въобще не можах да намеря подобен термометър тук. :evil:

Кажи ми поредица от стойности които твоя термометър отчита.
Ниска БТ
« Отговор #39 -: Март 07, 2006, 13:41:47 pm »
Фреши, моя тъп термометър няма стотни. Само десети, затова дава такива стойности. (има 36.1, 36.2, 36.3 ), няма стотни. Въобще не можах да намеря подобен термометър тук. :evil:

Кажи ми поредица от стойности които твоя термометър отчита.

Ох, ами не съм съвсем сигурна. Но може батерията да му е за смяна, че понякога не чувам звуковия сигнал (или пък защото съм сънена :wink: ). Тогава го изваждам когато ми скимне, после меря пак и така ... Но например 36.76, 36.81, 36.75 (примерна последователност).

Е как няма такива термометри 8O  Този, дето го имам е някакъв швейцарски уж. Но и през една десета да мери, би трябвало да ти върши работа. Може да дава отклонения, ако не си го поставила добре?
Благодаря ти, Бени!