0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ниска БТ
« -: Март 06, 2006, 11:51:41 am »
Здравейте всички! Според вас възможно ли е да е имало овулация и съответно бременност без БТ да надвишава 37 ? Отчетох положителен тест за овулация на 21-вия ден от цикъла, на 24-тия отрицателен за бременност. Днес ми е 41-вия ден, с предментруални симптоми, но менструация все още няма. Това което ме кара да си мисля, че не съм бременна и което ме спира да си направя тест, е че БТ е под 37 /м/у 3,6-36,8/ и нямам обичайните симптоми за бременност. А и преди 2 години имах нередовна менструация, която беше необяснима от всички лекари, които съм посещавала. Моля за мнения и съвети!
Ниска БТ
« Отговор #1 -: Март 06, 2006, 11:56:37 am »
Принципно, при следене на БТ за определяне на овулация, важното е да има двуфазност и не е задължително втората фаза да е над 37 градуса. Трябва температурите да са по-високи от тези в първа фаза, при всеки е индивидуално.
А сега прави ли тест?
Благодаря ти, Бени!

*
Ниска БТ
« Отговор #2 -: Март 06, 2006, 12:03:34 pm »
24 ден е много рано за тест за бременност.

Вече има 20 ден след теста за овулация. Достатъчно са, за да си напарвиш тест. Иначе както каза Фреш - не е задължително БТ да е над 37 градуса, просто трябва да има двуфазност. При всяка жена стойностите на БТ са индивидуални.

Направи тест.
Успех !

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Ниска БТ
« Отговор #3 -: Март 06, 2006, 12:30:17 pm »
Цитат на: Tomina
Здравейте всички! Според вас възможно ли е да е имало овулация и съответно бременност без БТ да надвишава 37 ? Отчетох положителен тест за овулация на 21-вия ден от цикъла, на 24-тия отрицателен за бременност. Днес ми е 41-вия ден, с предментруални симптоми, но менструация все още няма. Това което ме кара да си мисля, че не съм бременна и което ме спира да си направя тест, е че БТ е под 37 /м/у 3,6-36,8/ и нямам обичайните симптоми за бременност. А и преди 2 години имах нередовна менструация, която беше необяснима от всички лекари, които съм посещавала. Моля за мнения и съвети!

Здравей!
Да, възможно е да е имало овулация и съответно бременност без БТ да надвишава 37.0.
Това, че теста за овулация е бил положителен ,не означава автоматично че ще овулираш.Той отчита пика на ЛХ.
Ако имаш СПКЯ или ЛУФ синдром,теста пак може да е (+).
А каква е средната температура в периода след М. и преди теста(Ову)?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #4 -: Март 06, 2006, 13:00:41 pm »
Благодаря ви за светкавичните отговори. Въпросът е, че няма двуфазност-отчитам само 36,6 и няколко пъти 36,7 и 36,8.
*
Ниска БТ
« Отговор #5 -: Март 06, 2006, 13:04:14 pm »
Съжалявам да го кажа, но това по принцип означава, че липсва овулация :(

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #6 -: Март 06, 2006, 13:05:26 pm »
Благодаря ви за светкавичните отговори. Въпросът е, че няма двуфазност-отчитам само 36,6 и няколко пъти 36,7 и 36,8.

Съжалявам много...:)  но тогава, просто не е имало овулация.
Може би си направила физиологична киста,тя търпи обратно развитие.
Ако пак се повтори , отиди на лекар.Сега го приеми като ановулаторен цикъл.Тъй като е само веднъж,не е нужно да се притесняваш.
Продължавай да мериш БТ.
Пожелавам ти, да няма никакви проблеми от тук нататък...

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #7 -: Март 06, 2006, 13:09:09 pm »
В такъв случай се надявам поне да ми дойде за да започна всичко отначало. Но все пак ще направя един последен тест.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #8 -: Март 06, 2006, 13:13:33 pm »
В такъв случай се надявам поне да ми дойде за да започна всичко отначало. Но все пак ще направя един последен тест.

А сигурна ли си, че термометъра отчита правилно.
Ако е живачен и ако е повреден ,много често неможе да вдигне реалната температура и отчита по-ниски стойности.
Напр.реална Т.-37,1 той отчита 36.7.
Ако използваш дигитален -държиш го 5 мин след сигнала.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #9 -: Март 06, 2006, 14:12:56 pm »
Дигитален е май го държа около 3-4 мин.Ще трябва да те послушам за 5-те минути. Пробвах да закача графиката си, дано се е появила за да я погледнете. Всъщност на 37-мия ден отчете 37,1 , а на следващия пак падна.
*

Anonymous

Ниска БТ
« Отговор #10 -: Март 06, 2006, 15:08:02 pm »
Ако е дигитален - може да му е паднала батерията, смени я. А иначе и аз съм с дигитален и измерва температурата за по-малко от минута, като пиука, когато е готово. За по-сигурно, пробвай и с живачен  и виж дали има разлика.
Надявам се правилно мериш температурата - сутрин, по едно и също време, преди да си ставала от леглото.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Ниска БТ
« Отговор #11 -: Март 06, 2006, 15:09:08 pm »
здравейте,и аз имам подобен проблем.БТ не ми се покачва над 37,стига до 36.9 и после спада отново.това бяха предишните месеци този не се е покачвала повече от 36.5.Правих тест за овулация но е отрицателен.Не мога да отчета двуфазност.Сега правя фоликулометрия и има доминантен фоликул в десният яйчник който на 14 ден от цикъла беше голям 18мм.Доктора каза че трябва да стане 20мм за да се пукне(днес ще го мерят пак),но БТ сутринта беше 36.5 а според доктора сега трябва да са фертилните ми дни.Дали е възможно да има овулация или липсва такава?
Благодаря ви предварително.
Ниска БТ
« Отговор #12 -: Март 06, 2006, 15:13:26 pm »
Един въпрос - как се поврежда живачен термометър? и в какво се състои повредата му?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Ниска БТ
« Отговор #13 -: Март 06, 2006, 15:15:05 pm »
Цитат на: nataly_kirova
здравейте,и аз имам подобен проблем.БТ не ми се покачва над 37,стига до 36.9 и после спада отново.това бяха предишните месеци този не се е покачвала повече от 36.5.Правих тест за овулация но е отрицателен.Не мога да отчета двуфазност.Сега правя фоликулометрия и има доминантен фоликул в десният яйчник който на 14 ден от цикъла беше голям 18мм.Доктора каза че трябва да стане 20мм за да се пукне(днес ще го мерят пак),но БТ сутринта беше 36.5 а според доктора сега трябва да са фертилните ми дни.Дали е възможно да има овулация или липсва такава?
Благодаря ви предварително.

Овулацията е деня с най-ниска температура, преди "скока".
Т.е щом днес ти е 36.5 има възможност утре да ти се покачи, а това ще означава овулация

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #14 -: Март 06, 2006, 19:42:10 pm »
Цитат на: wassilena
Един въпрос - как се поврежда живачен термометър? и в какво се състои повредата му?

Здравей!
Незная как се поврежда, но щом отчита по-ниска температура от нормалната,значи е повреден.
Термометъра,който отмерва най-висока температура е най-верен.
Имала съм случай да си купувам живачен термометър,чисто нов , а не мери точно.
Според мен, най-голямо доверие може да се има на руските.
През 3-4 седмици непрекъснато сверявам термометъра ,който ползвам.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Ниска БТ
« Отговор #15 -: Март 06, 2006, 19:54:43 pm »

Поврежда се като живака се "разкъсва" на пърчета и между парчетата се настанява въздух. След това понеже въздуха пречи за повторното събиране на живака в едно отчитането му е невярно. Дано да си ме разбрала Васи че малко го обясних лошо. В общи линии като погледнеш термометъра се вижда нещо такова - - - -  като приеми че черните петна са живак, а белите настанилия се въздух между живака.   :D  :D  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #16 -: Март 06, 2006, 19:58:29 pm »
Цитат на: Starlet

Поврежда се като живака се "разкъсва" на пърчета и между парчетата се настанява въздух. След това понеже въздуха пречи за повторното събиране на живака в едно отчитането му е невярно. Дано да си ме разбрала Васи че малко го обясних лошо. В общи линии като погледнеш термометъра се вижда нещо такова - - - -  като приеми че черните петна са живак, а белите настанилия се въздух между живака.   :D  :D  :D

Това е вярно...но не това имах предвид.
Видимо няма повреда,просто отчита по-ниска температура от действителната.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Ниска БТ
« Отговор #17 -: Март 06, 2006, 20:10:42 pm »
Цитат на: denis
Здравей!
Незная как се поврежда, но щом отчита по-ниска температура от нормалната,значи е повреден.

Термометъра може да е повреден и ако отчита по-висока температура. Въпроса е в това че това не се брои за повреда от производителите. Разликата в термометрите се явява заради разликата във живака и доколко е обезвъздушен термометъра  (понеже в случая питането е за живачни термометри от страна на Васи). Но ако приемем това за повреда, то има и повреда когато термометър отчита висока температура. Оспорвам мнението че термометъра който отчита най-висока температура е най-верен от личен опит. Имах такъв и все още го имам според който съм с постоянно висока температура ( живака в него не е прекъснат) Същия този термометър ме беше побъркал и ми костваше много финанси и изследвания които установиха че нищо ми няма, докато не си купих нов и разбрах причината за постоянно високата ми температура.
Денис, а как сверяваш термометъра?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Ниска БТ
« Отговор #18 -: Март 07, 2006, 07:34:41 am »
Цитат на: Starlet
Цитат на: denis
Здравей!

Термометъра може да е повреден и ако отчита по-висока температура. Въпроса е в това че това не се брои за повреда от производителите. Разликата в термометрите се явява заради разликата във живака и доколко е обезвъздушен термометъра  (понеже в случая питането е за живачни термометри от страна на Васи). Но ако приемем това за повреда, то има и повреда когато термометър отчита висока температура. Оспорвам мнението че термометъра който отчита най-висока температура е най-верен от личен опит. Имах такъв и все още го имам според който съм с постоянно висока температура ( живака в него не е прекъснат) Същия този термометър ме беше побъркал и ми костваше много финанси и изследвания които установиха че нищо ми няма, докато не си купих нов и разбрах причината за постоянно високата ми температура.
Денис, а как сверяваш термометъра?

Това дето го изкоментира са си пълни глупости и ако го правиш ,запоред път, само да има закакво да се заяждаш е много,много лошо.
 За това съм питала лекари,мед.сестри в болници,вносители ,преподавател по физика в ТУ, и приятел,който работи в БАН.
С температурният метод се запознах 1986 год. от тогава го прилага,Последните 5-6г.непрекъснато.
Дълги години се "тормозих " че имам недостиг на жълтото тяло, докато разберах, че проблема е в термометрите.
Няма да споря с теб ,че ми омръзнаха твоите спорове.
Незная какъв ти е проблема.Почваш много да ме ядосваш.
И не допускаш ли, че твоя термометър може да е фабрична грешка(объркана скала,повече живак  или да е просто китайски или тайвански).
Аз говоря на база дълги години четене ,питане и разпитване за това.

Практическо приложение на методите за измерване на температурата са основани на следните  зависимости:
» топлинно разширение на газове и течности /газови, живачни и спиртни термометри/
...И как се разширява според теб тази течност (течен метал-живак),ако ТТ не е повишена????
До сега не съм виждала момиче да се оплаче от висока БТ, проблема е винаги в това, че е ниска.(още един пример).
Не ми се спори с теб...
Кой каквото иска да прави

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Ниска БТ
« Отговор #19 -: Март 07, 2006, 09:55:15 am »
Eй, ей, не се изпокарвайте заради един термометър. Какви са тез думи и приказки.
Значи по върпоса с прекъснатия живак, аз тез термометри ги оправям като ги сложа на течаща гореща вода, докато се съедини живакът. Въпросът ми беше, точно за тези неправилно мерещите. Защото досега не ми се е случвало термометър да ми мери по-различна нормална телесна температура от 36,7. А отделно, че дори в препоръките за мерене на БТ пише, че е желателно в един цикъл да се ползва един термометър, точно заради отклоненията. И най-важното е да има двуфазност.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!