Здравей desislavajekova
Сигурно и ти си се разровила из нета относно високотf ниво на пролактина, но и аз реших да се опитам да съм полезна с нещо и намерих това :
• Здравейте! Бях с много висок пролактин дълго време. Не искаше да влиза в норма или падаше много от високи дози лекарства. Много време се борих за забременяване. Аз съм писала доста за тези проблеми преди. Родих след стимулация и предизвикана овулация. Пих Бромокриптин през първите 3 месеца на бременността. Нямах никакви проблеми с износването на бебето. След като спрях да кърмя /за да подновим опитите за второ дете и година и нещо след раждането на дъщеря ми/ изследванията на пролактина ми бяха в нормата. Изобщо за тези почти 2 години съм си изследвала поне 3 пъти голяма част от хормоните и всички са били ОК. Въпреки всичко си остана проблема с овулацията, която се случва само с доста силна доза лекарство.
Този месец направих първата си инсеминация. Всичко мина добре. Чакам резултати. Ако и това не стане-ин-витро...Решила съм го вече, а и не ми се губи повече време.
Пожелавам на всички, които очакват дете да изживеят щастието на майчинството! А аз писах като пример на жена, родила въпреки висок пролактин.
П.С. Пролактина ми се движеше в нива 1.5-3 пъти над нормата. Не искам да пиша единици, защото в различните лаборатории са били различни.
•
Повишени нива на пролактин Обяснение Пролактинът е хормонът, който подготвя женските гърди за кърмене. Високите нива на пролактин може да предотвратят овулацията. Причините за висок пролактин включват някои лекарства по лекарско предписание (определени лекарства за високо кръвно, антидепресанти и обезболяващи), халюциногенни наркотици и употребата на алкохол. Доброкачествени тумори на хипофизата и хипотиреоидизъм също са възможни причини.
Симптоми Някои жени с висок пролактин отделят кърма, която може да бъде изцедена при притискане на зърното. Другите симптоми включват: нередовна овулация, пропускане на менструация и сухота във влагалището.
Лечение Компютризирана аксиална томография може да определи дали има доброкачествен тумор на хипофизата. Лекарството Бромокриптин може да намали туморчето. Ако причината е хипотиреоидизъм, лечението е с тироидни препарати. Ако се предполага, че някое лекарство по предписаниее причината, лекарят може да го смени.
• Пролактина ми беше завишен 5 пъти над максимума гениколожката ми ме прати на ядрено магнитен резонанс там се останови АДЕНОМА НА ХИПОФИЗАТА с размери за операция реших ме с лекарства да опита ме изписа ми Бромокриптин една година го пих стоиностите паднаха но за проф. преглед касата не ми даде направлвние защото били нормални и не съм ходила да видя размера на аденома на 12 месец го спрях за почивка и да видим дали пак ще се покачи но за наша изненада изследванията показаха че съм бременна може би съм наи- голямата касметлиика бременноста ми беще страхотна сттоиностите в норма, бебчо беше и е повече от добре качих мнного кг. за тези две години , но не съжалявам сега нямам нито едно от горе изброените оплаквания и съм ужасно щастлива ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАС СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ ОТ СЪРЦЕ
• Ако си имала полов контакт вечерта,или си си пипала гърдите,или пък сутринта преди изсл.си пила кафе или си яла ,определено това не е верен резултат.А колкото до това на кой ден от цикъла няма никакво значение,Пролактин може да се изследва по всяко време,само трябва да спазваш-без секс вечерта,без да си пипаш гърдите,сутринта по-най бързия начин като станеш и отиваш в лабораторията,сядаш за 15-20 мин.и тогава даваш кръв.
Последният цитат е от тема в zachatie.org – ако искаш може да я прегледаш
Пожелавам ти скорошно излекуване и много усмивки
, с които да прибориш трудностите !