Здравейте, мили приятелки
Аз доста отдавна не съм ви чела, но днес се зарадвах, че настроението е приповдигнато в нашата темичка.
Сега ще ме извинявате за дългия пост, но ще си кажа какво знам по въпросите, които сте коментирали:
Хемоглобина - границата при жени е 120, но при бременни хемоглобина е по-нисък и се смята за нисък когато е под 100, но след 25 г.с. има случай когато лекарите не предписват нищо дори когато е под 100.
Аз преди около месец се бях притеснила, че моят е нисък и доктора ми каза да изпия няколко ампули "Тот'Хема" за да съм по-спокойна, не че толкова имах нужда. За 1 седмица (по 1 ампула на ден) го "вдигнах" с 11 единици.
Витамините "О Мами" не се изписват при липса на желязо или нисък хемоглобин. По мои наблюдения нашият доктор ги изписва на всички бременни (може и да не съм права, но знам за над 10 момичета, на които ги е изписал и за това така си мисля).
На мен ми ги изписа още преди 2месеца, тогава си ги купих, но не съм ги пила. Във вторник бях на преглед и доктора ми каза да почна да ги пия, защото бебето расте с бързи темпове сега и трябва да има от всичко по много.
За меренето: аз съм на ЖК в Русе и всеки път ме теглят, мерят ми височината на матката, обиколката на корема и ги записват в картона. Не ми кават колко са (макар че, аз си се меря и сама и знам
) само ми казват: в норма си. Сега във вторник докато чаках доктора питах аз Ванчето за тези измервания 9и норми ако има такива) и тя ми каза, че в повечето случаи въобще няма смисъл от тези мерки и теглилки, това било останало като комунистическа практика.
Иначе ние сме добре, бебчето расте и дивее, пак се смееше като бях на преглед, големи гимнастики правеше, пъхаше си ръцете в устата, удряше се по главата, кръстосва си ръцете, краката, после се разкрачва
сега си гледам клипчетата и му се радвам.
Наздраве на Цецка и прегръдки на останалите