Ралитка искам да те прегърна сега и...да си говорим за хубави работи, защото иначе ще трябва да плачем... Обещаваш да бъдеш силна, нали?
Калимерче, не бях аз
Аз ще ходя на 15.06 на втората фетална морфология, ако някой е записан за 15.06 можем да се засечем.
А сега да кажа за
4Д видеозона и ФМ:
Няма да цитирам определения от интернет, ще ви го кажа с 2 думи: ФМ е по-особен преглед, т.е. мерят се най-различни неща на бебето:
костицата на носа,нухална транслуценция, вратлето(тези трите са много важни за депистирането на хромозомни болести) обиколктата на главата, дължината от главата до опашката, обиколката на коремчето и т.н. Дава се кръв за биохимичен скрининг и резултатите показват какъв е риска от няколко най-разпостранени хромозомни болести. На втората ФМ се оглеждат подробно всички органи (най-вече сърцето) + разни мерки (като на първата) По принцип ФМ се прави на 2Д видеозон, от време на време доктора включваше 4Д, но имах чувството, че го прави повече заради мен, за да ми обяснява всичко и да го виждам по-добре.
И пола се вижда по-рано на 4Д (на мен още в 12 г.с. ми каза, че ще е момче и после в 16 г.с.го потвърди).
Но иначе може да включи 4Д и без да прави ФМ.
Доктора има дискове, не трябва да си носите. Записва няколко клипчета, само че са по 10 секунди, не знам защо не прави 1, но да е по-дълъг.
Цената е 60-80 лв
Друго не се сещам, но ако вие искате да знаете нещо - питайте
Приятни почивни дни на всички!!!